- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Vásároltam egy EC2 kamerát azonban figyelmetlen voltam és getaway nélkül vásároltam, ahonnan vettem ott külön nem kapható csak kamerával azonban még egy kamerára most nem lenne szükségem. Hol tudnék külön ilyen getawayt vásárolni és mire kell figyelnem a vásárlásnál? Előre is köszi.
-
csabyka666
veterán
Köszi a gyors választ! Arra tudjátok a választ, hogy milyen gyakorisággal kérdezi le? Mert fontos lenne, hogy ne óránként pislantson rá, úgy biztosan nem fog működni, amit meg akarok csinálni.
Videót láttam róla, ott szinkronban változott az érték az appban és a szenzor kijelzőjén, de akkor az app nem a háttérben futott.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tlala
addikt
válasz csabyka666 #4296 üzenetére
Elkészíted az autamitizmus szenzor1-gyel, majd szerkeszted úgy, hogy az "If" részéhez hozzáadsz egy új feltételt szenzor2-vel. AMikor hozzáadod, azonnal rékérdez, hogy ÉS vagy VAGY kapcsolat legyen.
A bluetooth hőmérőket nem tudom milyen gyakorisággal kérdezi le a MI Home, de szerintem sajnos nem túl sűrűn - talán az elem élettartama miatt (nem tudom, hogy pontosan milyen gyakorisággal). -
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Aki használja vagy ismeri a Xiaomi Mi Home appot, légyszi segítsen.
Az érdekelne, hogy lehet-e úgy paraméterezni egy okoskonnektort, hogy azt 2 db hőmérséklet-érzékelőtől teszem egyidőben függővé? A cél most mindegy, de azt szeretném elérni, hogy a konnektor akkor legyen aktív, ha szenzor1 20 fok alatt van ÉS szenzor2 30 fok alatt van.
Kérdés továbbá, hogy a HUB valós időben monitorozza a szenzorok értékeit, vagy csak bizonyos időnként rákérdez?Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tlala
addikt
"a 3G routert látja, de nem "offline"-nak érzi"
Ez mit jelent? Vagy "offline-nak érzi"-t akartál írni?
Szerintem a routert nem is jegyzi a Mi Account.
A megoldás esetedben az lehetne, ha csinálsz egy mentést a routered beállításairól, reseteled, a router indító wifijére kapcsolódsz az előbb linkelt új Mi Wifi verzióval, majd visszaállítod a routeredet a mentésből vagy kézzel. -
bl4ze
veterán
válasz kartalhu #4283 üzenetére
Most vettem észre , és akkor feleslegesen rendeltem meg egy GW-t.....
Eddig nem láttam, nem tudtam, hogy a 3H egymagában GW is.... bazztlala: a baj az, hogy bármihez hozzáadom a 3G routert látja, de nem "offline"-nak érzi
MiHome és Mi WIFI is egyaránt. Valahogyan törölni kéne a Xiaomi accountom alól, és újból párosítani és felvenni. A sima "unpair" nem elég.
Nem tudja valaki, hogy Xiaom account alól hogyan lehet eszközöket törölni?
Van esetleg valami webes felület ahol ez megtehető , adminisztrálható ?.:. bl4ze .:.
-
tlala
addikt
AX3600-as routerem van, de az USB-s nyomtató miatt meghagytam a 3G-t is.
Próbáld meg a legújabb angolosított kínai Mi Wifi-t, azzal rengeteg mindent lehet látni, beállítani egy Xiaomi routeren - és ehhez legalább van értelme hozzárendelni a routert, ellentétben a Mi Home-mal.
Ki kell csomagolni a zip-ből az appot.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Aki használ Mi gateway 3-at,az meg tudja mondani, hogy bármilyen Zigbee cucc hozzáadható, vagy csak a Xiaomi zigbee termékei?
-
bl4ze
veterán
Frissítettem a vews-et , vettem kemény 236 HUF-ért havi "tagságot" és látom feldobta egy pillanatra a MiHome a Xiaomi routert (3G) de nem tudtam hozzá adni, mert minden fos kínaiul volt..... Hozzá lehet varázsolni routert MiHome alá ?
MÁS: látom a BT Gateway menü alatt, hogy a 3H air purifier BT Gateway is magában...
Szerintetek ez a BT Gateway a 3H-ban kezelni fogja a BT hőmérő/páratartalom mérőket ???.:. bl4ze .:.
-
radio11
tag
Én ezt vettem, csak a múltkor még volt cz raktárban:
[link]
eu szerveren szépen megy és külön jó, hogy 180 fokban forgatható -
veterán
válasz draco31 #4274 üzenetére
Kérdés az mit jelent, mert sok esetben csak annyit, hogy van rajta angol nyelv.
Hátha valaki jobban tudja.
Ami Global azt jelezni szokták.
Persze ez csak az én tapasztalatom.Global, Kínai, és nemzetközi.Elvileg igen, nekem benti kamerán van. Yi home 1080p.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
draco31
veterán
válasz Silent77 #4271 üzenetére
Ez nem ugyan az lenne, mint amit én linkeltem?
Ali EU raktárral nem vagyok jóban, eddig 4 olyan rendelésem volt, és mindegyik úgy indult a tracking-ban, hogy kínából küldték, mert valójában nem volt raktáron.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
teejoe
csendes tag
Sziasztok!
Beállítható MiHome app-ban valahogy, ha smart switch-el kapcsolom fel az okos izzókat, akkor azok napközben 100% fényerővel világítsanak és pl. este tíz után mondjuk csak 50%-on? Ez valahogy nekem nem jön össze.
-
tlala
addikt
Nem lehet megcsinálni.
A srác pont úgy csinálta meg a területi korlátozás nélkül Mi Home verziót, hogy a Xiaomi rendszere bekajálja, ne tűnjön idegen appnak.
Ezért dudál a frissítés, hogy frissülne 6.1-esre. De az meg amúgy is a legfrissebb gyári app, szóval ha engedné frissülni, akkor újra visszakapnád a gyári programot a vevs helyett, és pont a lényeget veszítenéd el.
Ha majd elkészül a legújabb herélt verzióval a srác, akkor majd az ő weboldaláról lesz letölthető, és kézzel lehet majd frissíteni az új vevs verzióra.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz Silent77 #4264 üzenetére
De azt meg nem tud a telefonom :)
Akkor érdemes kinai verziós kamerában gondolkozzak?
De megcsinálhatnák igazán, hogy ne kelljen igy a régiókkal játszani.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
Mi Home appot használom, kínai régió van beállítva, mert onnan rendelt cuccokat ugyebár csak így kezel.
Viszont most tervezek itthon vásárolni kamerát, ahhoz meg magyar régiót kell majd beállítani.
Ezt mindig váltogatnom kell, vagy nincs még rá valami megoldás?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
farkas-j
őstag
válasz Silent77 #4252 üzenetére
Bocsánat, egy kicsit félreértettem a kérdésedet! Az eszközöket valóban újra fel kell venni, mivel nem tudnak az új SSID jelszó párossal felkapcsolódni, hiszen nem ismerik. A legegyszerűbb megoldás ahogy már előttem is írták, hogy az új routernek ugyanazt az SSID-t és jelszót állítod be mint ami a korábbinál volt. Ebben az esetben semmi tennivalód nincs az eszközökkel. Még egyszer bocsánat a félreértésért!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Almos
aktív tag
Sziasztok,
Segítsetek nekem, hogy milyen irányba induljak el.Amit szeretnék megvalósítani:
Első körben páratartalom mérőket szeretnék elhelyezni a házban 4-5 helyen, hogy mérjem, és rögzítsem az adott helyiségek páratartalmát (hmm... az a fránya penészedés). Szeretném kideríteni, hogy mikor, milyen tevékenység hatására keletkezik a pára, mikor milyen tevékenységgel hogyan tudom csökkenteni.
Hosszabb távon gondolkozom egy okosotthon rendszerbe integrálható, jobban automatizálható termosztát egységen is (jelenleg egy alapszinten programozható Computherm Q7 vezérli a kazánt), illetve esetlegesen nyitásérzékelő(k), beltéri és kültéri kamerák bekötésén is, öntöző rendszer integrálásán, stb.
Ami már jelenleg is adott:
Egy nem túl fiatal, Synology 213j NAS, amire adott esetben kamerát is lehetne kötni.
3 db blitzwolf BW-SHP6 wifis konnektor, ezeket a blitzwolf saját appjával kezelem, hogy automatizálni tudjam a padlófűtés szivattyúját, a kültéri karácsonyi díszkivilágítást, illetve ki-/be tudjam kapcsolgatni a nyomtatót.
Az olcsóbb árkategóriában első körben a Blitzwolf-nál, és a Xiaomi-nál találtam okosotthon rendszerbe köthető páratartalom mérőt, plusz nekik van komplett okosotthon rendszerük is gateway-el, zegbee hub-bal, stb.
Amiben szeretnék útmutatást kérni:
Milyen irányba induljak el, mert ha jól értettem meg, nem egyszerűen eszközökben, hanem inkább egy komplett okosotthon rendszerben lenne érdemes gondolkozni...
1. Synology-ra esetleg létezik valamilyen telepíthető okosotthon rendszer, ami tudja is kezelni a fent említett eszközöket?
2. Xiaomi okosotthon rendszerébe integrálhatók a már meglévő Blitzwolf wifi-s konnektorjaim? Használ esetleg valaki ilyet, mik a tapasztalatok?
3. Blitzwolf okosotthon rendszerbe integrálhatók a nem blitzwolf eszközök? Használ esetleg valaki ilyet, mik a tapasztalatok? (tudom hogy ez itt egy xiaomi topic, de hátha van ilyen irányú tapasztalatotok...)Nem a legolcsóbb megoldást keresem, ha néhány ezer ft-tal drágábban komplett, működő rendszert, ökoszisztémát lehet kapni, akkor az jobban érdekel, mint hogy elmondhassam, hogy saját magam írtam újra a fw-t 2 hét guglizás és 4 éjszaka hekkelés után... Unatkozó egyetemista koromban már kiéltem ezen hajlamaimat, már nem ebben keresem a kihívásokat
-
veterán
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem.
Routert cseréltem, ilyen estben minden eszközt újra fel kell venni mi home, yeelight alkalmazásba?Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Baloo27
aktív tag
Aki a vevs fèle appot használja, megnèznè nekem,hogy yi 1080p home camera-t lehet-e hozzáadni? Vagy teljesen esèlytelen ès ne is gondolkodjak ilyesmiben?Jól működik,de jó lenne ha egy helyen lehetne kezelni.
-
doit
csendes tag
Sziasztok!
HomeKit környezetbe szeretnék Xiaomi Mi Smart Home Hub (global) központot rakni. Meg tudná valaki erősíteni/cáfolni, hogy a párosított (és HomeKit felé kiajánlott) szenzorok használhatók maradnak-e a HomeKit felől, ha a Xiaomi hub csak a helyi hálóra lát rá, az internetre nem?
Természetesen a kezdeti beállítások, a firmware frissítések, és az új eszközök párosításának idejére engedném csatlakozni a hubot, de ezeket leszámítva kizárólag HomeKit-en keresztül használnám; a szabályokat is ott hoznám létre.
Aqara-nál ez egyértelműen le van írva, de a Xiaomi leírásában nem találkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Leszedtem az ajánlott HU 6.0.214 vews-et.
Viszont frissítené magát egy 6.1 verzióra, de sikertelen.
Mit kell tenni, mi a megoldás arra, hogy ez a "hackelt" Orosz APP is frissüljön, mint a Play-es?
Azt látom, hogy minden távoli régiós cucc is látszik mint pld. a Xiaomi MIJIA ClearGrass bluetooth WIFI Gateway is - ez pedig épp elég lenne a hőmérőknekOrosz app frissítéshez tud valaki egy leírást, segítséget ?
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz Real_Necro #4227 üzenetére
Igen, ezért töröm én is a fejem egy olcsó(bb) BT Gateway-en, hogy távolról is lássam és ne csak közeli BT kapcsolatkor telefonnal...
tlala : köszi, megnézem.
HA van valakinek EU-s Xiaomi BT GW-je, amitől megválna. keressen
.:. bl4ze .:.
-
tlala
addikt
Az én Mijia tremosztátomról kiderült, hogy bt gateway is, így a hőmérők arra csatlakoznak, ezért nekem nem kell külön további gw.
Az orosz appból a legfrissebbet, a 6.0.214-est használom, illetve tegnap feltettem az ebből az oroszból készült magyar nyelvűt.
A két e-inkes hőmérőm, a termosztát és az EU-s takarító robot rendben hozzáadható. Más Mi Home kompatibilis eszközöm egyelőre nincs (a dupla Blitzwolf smart konnektoromat nem látja).[ Szerkesztve ]
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Lehet totál noob kérdés lesz (még csak most kezdtem utánaolvasni az okosotthon eszközöknek), de ha jól értem akkor a kezdő packban levő egyik egység egy lámpa/hangszóró/gateway egyben? Csak mert látom, hogy van pl ez az egység ami meg csak külön egy gateway?!
A kezdő packben lévő központi egység mennyire erős? Egy 54nm -es panelről lenne szó, vasbeton fallal, de a központi egységet a lakás közepére tervezném a közlekedőbe ahonnan minden szoba nyílik. Lefedné a lakást vajon a jelerősség a szenzorokhoz?
Előre is köszi!
AlzaPlus éves díjra 20%-os kedvezmény? Keress privátban!
-
Real_Necro
veterán
Én még 8$-ért vettem 3 darabot Banggoodról novemberben. Azt sajnálom csak, hogy BT miatt közel kell mennem hozzájuk, ha adatot akarok kiolvasni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bl4ze
veterán
válasz lehella #4224 üzenetére
Lehet akkor ilyen akció volt, de most ez sokkal drágább már a 3-mas pakk is. Nézd meg.
MÁS: ki milyen GW-t használ ezekhez a hőmérőkhöz?
Melyik most a legstabilabb orosz MiHome app, és melyik az ami frissül is?
Illetve sosem sikerült frissülésre bírnom régen.:. bl4ze .:.
-
KriSama
csendes tag
válasz Fredo78 #4203 üzenetére
Szia, nekem március óta kinn van, semmi baja, esett már rá eső, hó, jegeseső.
A nyomaspontossagaval van kis gond, mint ennek a. Kapcsoló ak úgy általában. Sokszor van hogy beltérben is érzem hallom hogy kattan, de mégsem csinál semmit.
Ez kinn is így van.
A hosszannyomasra is és a dupla nyomásra is külön be kelett állítanám a csengetést. Egyes postások hosszan szeretik nyomni akármi is a csengőgomb. XDXD
-
mikej95
aktív tag
Xiaomi Magnetic Mount firmware downgrade.
Letöltöd korábbi gyári firmware.
Archívumot kitömöríted memória kártyára (2 fájl).
Áramtalanítod kamera, behelyezed micro SD kártya.
SIM tűvel beonyomod reset gombot és nyomva tartva áram alá helyezed.
Mikor fehérre vált lámpa elengeded SIM tű.
Frissül firmware.
Újra újra hozzá adod Mi Home, stb.
Videón a folyamat.Nekem is arra frissült mikor üzembe helyeztem, ~1 napig jó volt aztán egyszer csak beütött krach.
[ Szerkesztve ]
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
bl4ze
veterán
Itt a nagy hőmérő és termosztát beszélgetések közben jelzem, hogy nagyon jó akció van most - én tegnap vettem 2 db 3-mas pakkot :
Xiaomi Mijia Bluetooth Smart Electric Digital Thermometer Hygrometer 2 : egy okos hőmérő és páratartalom mérő, de kijelzővel, így akár egyszerűen használható csak önmagában is, minden további nélkül. Viszont bevihető a Xiaomi Home alkalmazásba EU severre is, ahol statisztikát készít grafikonnal és összeköthető más eszközökkel. Tehát például lecsökken a pára, akkor kapcsoljon be a párásító, vagy leesik a hőmérséklet, akkor kapcsoljon be az okos fűtőtest, vagy akár küldhet telefonra is értesítést. Hármas csomagban van most akciózva.
Akit érdekel csapjon le rá, amíg van és ÉL A KUPON
Link [link] , KUPON : BGTA168
Az enyém már úton is van.:. bl4ze .:.
-
bb71
őstag
Más!
Mégpedig valószínűleg, ha megnézed akkor pontosan 7 órával eltérően működik?!
China Mainland GMT+8 <-> Hungary GMT+1Megoldás:
- törlöd mindhármat (reseteled is: hosszan 5-10 mp.-ig nyomva a gombját)
- gw kihúzva áramból
- a telefon időzónáját átállítod Kína - GMT+8-ra
- Vevs elindít telón, régiót én Hungary-ra állítottam
- gateway áramba
- párosítod Mi Home-ot gw-jel
- hőmérőket is felveszed
- ha minden látszódik, akkor kihúzod a konnektorból a gw-t!!!
- kilépsz Mi Home-ból
- a telefon időzónáját átállítod Magyarországra (GMT+1)
- Mi Home elindít
- gw-t bedugod a konnektorba
- nekem volt, hogy ezután magától megjelent a gw
- ha nem jelenik meg, akkor újból párosítod a Mi Home-mal!Ezután nekem a jó időt mutatják a hőmérők és az automatikák is.
vagy ez rád nézve nem igaz, és más az ok......
-
tlala
addikt
Azt használom én is. (6.0.214)
Csak a 2 kínai hőmérő és a kínai Mijia termosztát (ami a BLE gateway) lóg rajta egyelőre.
De ha beállítom a lenti automatizmus (All day), akkor csak több óra múlva következik be az eredmény.
Persze valahol logikus is, hogy ha a Mi Home állandóan lekérdezné a bt hőmérőket, nem sokáig tartana az elem.
Vagy más lehet az oka? -
tlala
addikt
Köszi, olvasóként jelen vagyok a Smart Home topicban, de egyelőre nincs kedvem Pivel mókolni, semmit sem értek hozzá.
Bár látom, hogy az igazi megoldás tényleg valami kis saját szerveres rendszer lenne, kiszabadulni a zárt rendszerek "csak a saját eszközeimmel működik" fogságából.
PC-s rendszer nincs? Van egy inteles letöltős mini PC-m, ami állandóan megy.Amúgy tegnap derült ki számomra - amikor a Mi Home settingsben a BLE gateway almenüre kattintottam, hogy mi lehet az - hogy a termosztátom beállítható bt gatewaynek is, szóval a hőmérőket már ahhoz kapcsoltam.
Így mobil netről is látom a bt-s hőmérők adatait.
De nem tudom, hogy a hőmérők adataiból mennyire lehetne automatizmusokat alkotni, mert az első próbáim azt mutatják, hogy pl. egy "ha a hőmérő hőmérséklete alacsonyabb mint X fok, akkor a termosztát álljon Y fokra" típusú szabály csak sok óra után ért el eredményt, talán a Mi Home nagyon ritkán kérdezi le a hőmérőket, talán az elem élettartam miatt. -
bb71
őstag
én a hétvégén rácuppantam a Home Assistant-ra, addig jutottam, hogy a nekem lévő Cleargrass gateway-hez (BLE-WIFI) nincs szoftver készen, így a hőmérsékleteimet nem látom sajnos, egyelőre...
A két smart plug xiaomi és a Smart convector működik egy Raspberry 2-ről.
Csak azért írtam, mert tudom, hogy te is keresed a kiutat a Mi Home appból... -
tlala
addikt
válasz Hali1975 #4200 üzenetére
Így már értem, köszönöm.
Az utolsó linkeden lévő fekvő téglalap alakú bt-s óra/hőmérőm van, illetve egy ilyen e-inkes - akkor ez a "meg még van egy".
(Ezeket az e-inkes cuccokat egyenesen imádom a nagy, jól látható - bármilyen szögből - számok miatt.)Azért nyüglődőm ennyit a "milyen gatewayt vegyek?" kérdéssel, mert egyre inkább úgy érzem, hogy ez a Mi Home rendszer elég zárt és bizonytalan. Ráadásul a telefonomon most kezdtem el bohóckodni Alexával, és az egész családnak nagyon tetszik, hogy kikeres egy dalt/előadót nekünk Spotify-ról, stb.
Viszont az Alexába nem sikerült a Xiaomi wifis cuccait sem felvenni (hiába kapcsoltam össze a Mi fiókommal, nem jelent meg semmi), illetve egyedül a porszívót, de már az is inkább Roborock, mint Xiaomi.
Viszont az Aqara gateway Alexa kompatibilisként hirdeti magát, és a zigbee cuccok is minőségiek és szélesebb kompatibilitással rendelkeznek. Ezért vakarom a fejemet, hogy inkább az Aqara-t kéne már megvennem, és akkor nem zárom be magamat a Mi Home-ba, illetve nyitott az átjárás Alexához.
Csak ez 2 kedvenc hőmérőm...[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
A Smartmi 1S convector megint elérhetetlenné vált a vevs-ben is!!!
-
Fredo78
aktív tag
sziasztok!
A gateway szettben levő gomb használható csengőnek? Nem nagyon találtam a vízállóságára vonatkozó információt. -
vegyszer
addikt
Akciós a YEELIGHT YLXD37YL 220V 24W 350 x 60mm LED Ceiling Light [link]
Csak 9.99$
Ja, az kimaradt, hogy a szállítási díj majd 70$.
Szeretem az ilyen akciókat.
Szerintem akció nélkül olcsóbb..."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Dyson akkumulátoros porszívók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest