- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Mini-ITX
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Notebook hibák
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MDanny
senior tag
Sziasztok, egy kisebb sárga terület jelent meg a kijelző bal szélén, így közel két év használat után ez most nagyon elszomorít, mert a Redmi 7-nél kb. fél év után jelent meg, pár nap alatt a kijelző jelentős része elszíneződött, de az még garanciális. Ehhez a telefonhoz itthon létezik még új gyári kijelző becsületes forrásból? Az az igazság, hogy ennél megbízhatóbb, számomra minden célt teljesítő készülékem még nem volt és bármelyik másik kompromisszumos választás lenne. Már a Redmi 7 helyett megvan a Redmi Note 8, de valahogy nem tetszik az sem...
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
MDanny
senior tag
MIUI11 frissítés óta nincs Telekom VoLTE jelzőm, erre most hirtelen lett, egy órája még nem volt...
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
MDanny
senior tag
válasz KurtCobain #24646 üzenetére
Remélem nem haragszol, írtam egy hozzászólást a Redmi Note 7 topikba a hozzászólásaidra hivatkozva, leírva az általam tapasztaltakat is, hátha működik náluk is a dolog.
-
MDanny
senior tag
válasz KurtCobain #24646 üzenetére
Ezer hála és köszönet, remekül sikerült.
Nem szerettem volna root-olni, így eddig nem foglalkoztam vele (azt hittem kell hozzá ), az USB hibakeresést kellett bekapcsolni és onnantól kezdve ment a dolog, ahogy írtad.
Nem csak a ROW_Commercial-t töröltem, hanem a DT_Hungary_Commercial-t is, mert minden újraindításnál ennek a Sub0-ja volt aktív a török helyett, így nem működött a Telekom VoLTE. Azután észrevettem, hogy a digis kártya jelezte, hogy aktív a VoLTE, de hívás indításánál visszaváltott 2G-re, ezért a DiGi_Romania_Commercial profil Sub0-t állítottam aktívra, így jónak tűnik. Persze lehet csak a térerő volt bizonytalan vagy megzakkant a telefon a kísérletezéstől, ki tudja.
Nálam most így néz ki a beállítás és mind a 4 szolgáltató VoLTE szolgáltatása működik. VoLTE jelző nincs Telekom és Vodafone kártya esetén, a hívás viszont 4G-n megy, a hívásnaplóban VoLTE hívásként jelenik meg.
Az is feltűnt, hogy amíg megvolt a ROW profil, addig annak a Sub0-ját aktívra állítva helyreállt a Telekom VoLTE, ami a MIUI 11 frissítésig jó volt. A jelek szerint a DT_Hungary_Commercial profil elszúrása vagy részben alapértelmezetté kinevezése okozta a problémát a frissítés után.
Ez a dolog szerintem hasonlóan vagy ugyanígy működik a Redmi Note 7-nél is, a tulajok szintén panaszkodnak a Telekom VoLTE hiányára a MIUI 11 frissítés óta. Biztos örülnének, ha bekerülne az ő topikjukba is a leírás...
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
Megjelent a kezdőképernyőn egy Perfdump nevezetű hivatkozás, nem emlékszem, hogy mivel sikerült létrehozni. Mivel tudnám eltüntetni FR-en kívül?
-
MDanny
senior tag
Sziasztok,
Mivel még sosem csináltam ilyet, ezért kérdezem... Jól értem, hogy egy nem rootolt, zárt bl-es, jelenleg 11.0.3.0-s verzióval rendelkező készülékre mindenféle trükk nélkül* fel tudom tenni a V10.3.2.0-t? BL nyitás, root továbbra sem cél, nekem a V10.3.2.0 vált be eddig legjobban.
*Tehát Mi Flash? Belső csomagtelepítő reménytelen ilyen esetben?
-
MDanny
senior tag
válasz beller #24309 üzenetére
DIGI, Vodafone VoLTE működik rendesen. Vodafone esetén nincs VoLTE jelzés, de a naplóban VoLTE hívásként jelenik meg és 4G-n marad a készülék. Telekomnál a hanghálózat típusa LTE, de olyan, mintha nem lenne aktiválva, a Hanghívás LTE-adatkapcsolaton keresztül: Nem áll rendelkezésre. Ugyanezzel a kártyával a Redmi 7-ben MIUI 11-en hibátlanul működik VoLTE hívás. Úgy néz ki a Note szériánál a Telekom VoLTE elment a MIUI 11-gyel, a Redmi Note 7 tulajok is ezt jelezték vissza.
-
MDanny
senior tag
Telekom VoLTE nem működik, nagyszerű
-
MDanny
senior tag
válasz wwenigma #24261 üzenetére
Ez remek hír, ezt saját részről köszönöm . Ha kiderül, hogy Telekom kártyával is működik a VoLTE, akkor frissítek én is, addig nem merek.
Hívásrögzítést meg tudnád nézni, hogy megmaradt-e?
-
MDanny
senior tag
válasz ratobi #24208 üzenetére
Köszönöm, ez rossz hír, akkor én nem frissítek. A Redmi Note 7 tulajok is erre panaszkodnak, a Redmi 7-esemmel MIUI11-gyel nincs VoLTE probléma, Telekommal sem.
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
Biztos nem vagyok egy nagyon aktív okostelefon nyomkodó, de nekem 24-48 órákat szokott teljesíteni 100-ról 5-10%-ra. 2 SIM kártya, VoLTE, sok rövidebb hívás, kevés navigáció, napi 6-8 óra WiFi, FB Messenger, Viber, kevés Candy Crush, utazás közben alkalmanként CellMapper, éjszakára akkukímélő üzemmód. December óta használom, 9-es MIUI-ról indult, egyszer sem nulláztam. Második készülék a Redmi 7, ugyanezekkel a paraméterekkel akár 68 órát is képes üzemelni. Lehet valamit rosszul csinálok, de üzemidőre nincs panaszom, gyári ROM-ot használok és sosem nullázok vagy ürítek gyorsítótárat. Szerintem ilyen jó és megbízható okostelefonom még nem volt, mint ez a kettő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával