- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti88+
senior tag
A 03-as probe megvolt ,de csak proba maradt
, mivel el sem indult valami memoriahiba mitt leállt... sikerült egy jo drivert leszedni, amivel ez a fránya win is elindul, és nem 640*480-as kép fogad, és hogy nem kompatibilis a vezérlő, hanem normális éles kép
. Mit gondolsz a 03 amit letöltöttem hibás volt, vagy a géppel van valami???köszi válaszod előre is
-
finest
addikt
válasz
pisti88+ #1694 üzenetére
Nem hiszem, ha táp cseréje segítene. Mondom, h próbálj ki egy 3D03-at legalább, h legyen normális viszonyítási alapunk az eredmények terén! A 17e, pont sem olyan rossz eredmény a karitól, de a kutya sem tesztel már 3D01-gyel.
Én driverből 5.13-at vagy 5.12-t ajánlanám. -
pisti88+
senior tag
-
finest
addikt
válasz
pisti88+ #1690 üzenetére
Szia! Szerintem nem olyan vészes. Légy szíves 2D03-at, 05-öt is, abból könnyebb lenne megítélni a teljesítményét!
A 2001-est nem ilyen karik tesztelésére írták. Szerintem nem lesz semmi gond, úgyis dx9-es játékokat fogsz rajta játszani. 10-11.000 pontot fogsz kapni 03-ban ezzel a konfiggal, ami már reális is.
[Szerkesztve] -
pisti88+
senior tag
Sziasztok nagy segitségre lenne szükségem !!! Most vettem egy his ati x800pro videokártyát iqeq2 , ami ugye használt volt, a kártya tökéletesen müködik, első bekapcsnál még meg is lepődtem ugyanis atitool szerint xt-re van moddolva(500/500), és megy a 16 pipa is! De az öröm kevés ideig tarthatott, egész pontosan addig míg egy 3dmark2001se-t le nem futattam. Nemtudom mennyi lenne a korrekt de 17472 pötty biztos nem az egy ilyen kártyátol!!!! Lenne pár kérdésem:
A konfigom p4 3.06ghz ht-s proci, asrock p4v88+ lap, 2*512 mega samsung dual memória, 160giga seageate gepard(sata), 350w codegen táp. Nemlehet hogy kevés neki a táp, és azért ilyen drasztikus az eredmény, vagy kevés neki a proci??????? Kérlek segitsetek -
spyduck
nagyúr
én tisztában vagyok vele,hogy az x800xt erősebb mint a 7300gt de a másik topikban hülyének néznek ezzel a hozzáálásommal
-
csibor
addikt
válasz
TomBoy1986 #1684 üzenetére
Itt X850xt van?Az azért nem ugyanaz.De ami lényeg aki új játékokkal akar játszani annak mindegyik gyenge lesz.
-
finest
addikt
-
Tosee
őstag
válasz
spyduck #1681 üzenetére
Hello!
Ha jól tudom az X800XT erősebb, esetleg amiatt mondhatnák jobbnak a 7300gt-t mert az támogatja az Shader model 3-at, míg az XT csak a 2-őt. Az újabb játékoknál a SM3 követelmény de nem kizárt, hogy elmegy a 2-vel is. De véleményem szerint teljesítményre az XT erősebb...
Ha mégsem így lenne akkor sorry! -
spyduck
nagyúr
sziasztok!
itt vagyok az azonnali vga-s kérdések topicban és meg akarnbak róla győzni, hogy az x800xt gyöngébb mint as 7300gt ddr3!
Nem vicces? ti nem tudtok vmi jó tesztet ahól összehasonlítják a 2 kártyát? -
gergo84
aktív tag
kezdek előszedni régebbi játékokat.
ami annak idején csak tötymörögött a 9800pro-n, az most szinte maximum grafikval megy.
nem rég játszottam végig a republic commando-t legnehezebb szinten 1280x1024 felbontás mellett, egyébb beállítások maxon.
most a medal of honor pacific assault kezdtem el. 1280x1024 felbontáson, többi beállítás maxon. Hard nehézségi fokozat
a holnap kártyája nálam geforce 8800gtx lesz -
Badb0y
addikt
Srácok, segítsen vki. Gecube X800Xt PE-m van. Moddolt. Van egy DVI-D -> HDMI kábelem. Hogy tudom összekötni a TV-vel
Kell vmi extra mutatvány
Jó ez a kábel? Mert elvileg igen.
-
Jockey007
aktív tag
meg halt a topik??
-
Jockey007
aktív tag
huhh de rég voltam itt a topikban jó megint itthon
üdvözletem minden x800 tulajnak -
ABnormal
őstag
[link] -ez a progi kell nektek,én már jó ideje használom...
-
gergo84
aktív tag
másik monitoron figyelve a hőmérsékleteket.
(igy a nyár közepén)
everest szerint
játék közben:
- GTR2: cpu 58Cfok, gpu 68Cfok
- FlatOut2: cpu 56Cfok, gpu 64Cfok
[Szerkesztve] -
-
gergo84
aktív tag
nálam alapjáraton, internetezés közben
everest szerint 34 Cfok
és nekem is a 7.4 driver van, minden remek vele...
[Szerkesztve] -
Dagaddt
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1671 üzenetére
Köc!
Everest nem jól írja ki a hőmérsékletet?
Mert Everest szerint alapjáraton 54C°
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Dagaddt #1669 üzenetére
Nem a táp, mert akkor leállna a gép.
Ha VPU-Recovert akar végrehajtani, akkor a melegedéssel lehet a probléma. Nézd meg, hogy hogyan szuperál a hűtés, tisztítsd ki, esetleg cseréld. De mindenek előtt monitorozd a kártya hőmérsékletét pl. ATT-vel vagy Rivatunerrel.
Szükség esetén állíts be új ventiprofilt a kártyához.
Driverből pedig a 7.4-est ajánlom. -
Dagaddt
aktív tag
Érdekes lehet hogy ha megy akkor nagyon megy 3DMark 05ben húzás nélkül:4989P
De ejön egy pillanat amikor meghal a rendszer! És a CPU tesztek stabilnak mutatják a gépet eért gondoltam a VGAra no meg a ATI nak akar hibaüzeneteket küldeni a gép!
Leht hogy egyszerűen túl melegszik mert a gyári hűtés kevés neki?
Mert elég meleg! Melegebb a Procnál!
Sapphire a Drága!
[Szerkesztve] -
Dagaddt
aktív tag
Hi!
Tudna nekem valaki (OKOS) ajánlani egy király X800Pro illesztőt és Drivert (Catalyst)
Ne a legújabbat hanem a legjobbat!
Instabi a rendszerem és tuti hogy a X800am szarakodik hibaüzivel ki lép COH-ból. Meg lestoppolja leteszi tálcára és a VPU recover Üzenetet akar küldeni a ATInak meg ilyenek!
Szal Légyszi! Légyszi, légyszi, légyszi!
Ha csak nem a tápom ad mindennek kevés Energy-t!
[Szerkesztve] -
phaNtom'
csendes tag
remélem hogy jó lesz mert valaki azt mdonta dobjam kia a karit
de azé ezt nem tenném.
-
phaNtom'
csendes tag
és ezt csak felteszem és utána rá a catalistot és jó lesz??
-
phaNtom'
csendes tag
igen bocsi a catalistnál írja ki nem a drivernél. és azt a .net 2.0 t honnan tom leszedni
mer most a kari is elég gyengén teljesít mai azt illeti szóval jól lenne ha menne szegényke
ati.com ról van a driver
[Szerkesztve] -
phaNtom'
csendes tag
Helló lenne egy nagy gondom. van egy abit radeon x800 pro 256 ddr3 as videokarim. és a driver telepítésnél mindíg iniciálé hibát ír. mit lehetne csinálni vele vagy mi a baja pls help!!!!
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
ennek a kártyának az ideje is lejár egyszer.
BEKÖVETKEZETT !!!
Game: Codemasters Dirt
''Your graphics card does not support shader version 3.0, the game will not run on this machine''
szívás. azt hiszem kénytelen vagyok lecserélni! -
Hocsika
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Adott egy HIS X800pro. Kell neki ügyebár külön táp. Ha nincs rákötve el sem indul rendesen, mert kiírja, hogy rá kell kötni tápcsatlakozót.
Nos az egyik pillanatról a másikra elkezdte kiírni ezt (dugja rá a tápcsatlakozót), holott rá volt csatlakoztatva mint előtte. Ki lett próbálva egy másik gépbe is, ugyanez volt a szitu.
Kérdés, hogy javítható-e az ilyen, illetve milyen probléma lehet ez?
Köszi a válaszokat! -
gergo84
aktív tag
szoval, megint felraktam a catalist control center-t, mivel másképp nem tudtam volna beállítani. vele együtt a legujabb drivert is. és láss csodát, most meg gyorsan működik a ccc. nagyon érdekes...
annyi a változás, az előző állapotokhoz képest, hogy sata-n van a rendszer, és a net framework 2.0 rendesen fenn van a gépen, és nincs melette 1.x akárhány. lehet az kavart be?
én már nem tudom. nem értem az egészet. de lényeg, hogy sikerűlt! -
gergo84
aktív tag
sziasztok!
megint zavarok kicsit. továbbra is szerencsétlenkedek a beállításokkal. A multkori kérdéseim óta 2 gép ujra telepités. most ugy néz ki, hogy a programjaim helyrerázódnak.
csak a videokártya nem tökéletes még. szépen fenn van az 5.6 ati driver control panel-el.
a tv kimenet is működik. egyetlen gondom van, hogy csak clone modban megy.
ez nekem nem jó. mert én ugy szeretném, hogy 2 asztalom legyen.
1 - monitor. asztal 1. itt tudok dolgozni
2 - tv. asztal 2. ezen meg nézhetném közbe a filmet.
clone mondban igy nem tudom használni (alapból ebbe rakja bele)
a catalyst control center -t meg nem akarom feltenni, mert nálam valamiért nagyon (rém) lassan működik
tudnátok nekem segíteni? -
DZs
senior tag
ati silencer 4 van az x800 xt-men, amit hangosnak találok. Van valami nagy borda videokártyára 12 centis ventivel?
-
ATish0
tag
Win reinstall most már megy
köszi a segítséget.
-
törölt tag
valakinek tapasztalata, hogy egy 1650pro/xt sebessége hogyan áll egy x800pro@xt-hez képest?
-
finest
addikt
[link]
Itt valaki ugyan ezt a hibát tapasztalta. Azt javasolták neki, h telepítse újra a Winfost. Körül kéne szaglászni az Ati oldalán, hátha van megoldás...
Safe módban kellene próbálkozni a driver telepítéssel, ha működik a rendszervisszaállítás, használd, hátha kijavítja a standard VGA driver hibát.
Most elméletileg az a baj, h a standard VGA driver is hiányzik, azért nem tudod telepíteni az Ati drivert. Rendszervisszaállítással még megjavulhat. (Tegnap még volt standard VGA driver, ha jól emlékszem...)
[Szerkesztve] -
ATish0
tag
Nem hiszem, elvileg jónak kell lennie . Próbáltam utána nézni, és másnak is volt iylen problémája ati kártáyval. A hibaüzenet annál a drivernél votl amit te mutattál, a legújabbat sem engedi installálni, már nem tudom pontosan mire hivatkozott, azt hiszem nem talált kompatibilis drivert.
-
ATish0
tag
Köszi!
Holnap majd mondom az eredményt.
-
finest
addikt
Szerintem azért nem tudja, h miylen kártyáról van szó, mert sokkal újabb a kari, mint az XP beépített driverei. (A 3.7 vagy hányas Ati drivereknél volt ilyen probléma, lehet pont ez a verzió van az XP-ben alapból?)
Mondom, próbáld meg eltávolítani a régebbi Nvidia drivert, ha telepítettél ilyet a GF4-hez, ill. töltsd le a drivert az Ati driverét innen: [link] . Ha nagyon nem akarja az igazságot, végezd ezeket a műveleteket csökkentett módban!
[Szerkesztve] -
ATish0
tag
Ha berakom a régi mx 440 esem akkor rögtön tudja, hogy egy vga kártáyról van szó megjelenik h geforce mx 440, és még kell neki egy driver. Az x800-nál csak azt írja, hogy vga komaptibilis video vezérlő, nem látja, hogy miylen kártya és eszközkezelőben sem a videókártyákhoz rakja, csak kap egy kérdőjelet . Drivert nem engedi felrakni, nem megfeelő adat ra hivatkozván, vagy hibás adat nem tudom pontosan ( win xp új hardware telepítésénél) . Ha én installállni akarom a drivert cdről, azt sem engedi.
-
finest
addikt
Szerintem szoftveresen nem stimmel valami. Leszedted az előző VGA driverét? Érdemes driver cleanerrel eltávolítania maradványokat, aztán feltelepíteni az Ati drivert, 5.12-t ajánlom.
(Az alaplapod biztosan kompatibilis a VGA-val, a processzornak meg szvsz semmi köze a problémához.)
[Szerkesztve] -
ATish0
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok.. van egy k7t266 pro2-a msi lapom, ami nem ismeri fel a his x 800 xl AGP-s vga-mat. (proci 1500+ athlon xp tudom nem éppen.mai darab...) Ha berakom a vgat annyit jelez, hogy új hardware de nem ismeri fel,( video vezérlő vga kompatibilis ezt írja ki) nem tud vele mit kezdeni. Legjobb tudomásom szerint ez az alaplap viszi az x800 xl. A cpu lesz gázos?
-
finest
addikt
válasz
fulcrum #1634 üzenetére
Szerintem nem kell még cserélned. Persze a 8800-as sorozat árban és teljesítményben sincs partiban a 800-asoddal, de a középkategóriások között még mindig elég jó.
Az újabb játékokról viszont nem tudok nyilatkozni. Az újonnan megjelent Stalker még biztos elfogadhatóan fut rajta. -
fulcrum
tag
Sziasztok!
Általános kérdésem lenne: AGP-s X800XT-t használok, P4 3Ghz-at és Vistát, hobbyjátékos vagyok csak. Leragadtam a COD2, Colin5, Richard Burns rally, farcry, Toca3 idejében. Most ''mindenki'' álmodozik a DX10-ről meg az nVidia 8800 kártyákról. Ugye nem kell még kétségbeesnem, ha nem akarok gépet cserélni, tudok majd a régi kártyával is mit játszani a mostanában megjelenő játékok közül? Ti milyen új játékokat ajánlotok, amit még tuti jól használhatok? THX -
DZs
senior tag
Omega illesztőt tettem a kártyámhoz és telepítéskor felajánlotta a Fast Write lehetőséget. Én biosban kikapcsolom ezt, de ha a driver kezelni tudja, akkor jelenthet valamit az, hogy driver is és bios is Fast Write-ban van?
-
old gray
addikt
-
DZs
senior tag
Terhelten és alap órajelen nem magas az az 58-60 fok, igaz lehet, hogy egy erősebb hűtő még hűtene rajta, de nem annyit, hogy érdemes lenne beruházni.
Ha játékhoz akarod húzni, akkor lesz gyorsulás, de nem jelentős, viszont húzva nagyon fog a kártya melegedni.
Nem tudom, a Bartont hány mhz-en járatod, de amikor fut a 3D Mark 2005, nézd a processzor részeknél az fps-t az első részekhez képest mennyire esik vissza. -
Vuccli
csendes tag
Üdv!
A kártya húzva sem szemetelNemtudom mikori, Gigabyte X800 XT AGP-s. 3dmark2005öt használok, de sztem már okés vele a dolog. 5800 pötty körül teljesít Barton 2500@3200+on. A hűtő Zalman VF700 Cu, terheletlenül lenyomja 34 fokra. Terhelésként Obliviont használok 1-2 órácskát
Vki szerint érdemes húzni XT PE szintre, ha játékokról van szó? Mert 3dmark plusz párszáz pont igazán nem érdekel -
Vuccli
csendes tag
No most felraktam egy Catalyst 7.3ra épülő NGO ATI Optimized Drivert. Itt a 3Dmark eredmények kb visszajöttek, de mégis tweakelt, nem tudom vkinek van e tapasztalata, összevetve az Omega driverekkel (ott csak 7.1esre épülő van, arról meg hallottam 1-2 rossz dolgot).
Ja amúgy XT-t XT PE órajelen járatva általában mit lehet várni? Játékokban van vmi észrevehető változás? Aki már próbálgatta..
És még: ha húzom akkor 58-60 fokos a kártya terhelés alatt. Ez ugye elfogadható? -
Speed®
titán
Nem önáltatás. az Omega driverek valóban nem a Markokra optimalizáltak, játékok alatt hivatottak egyenletesebb teljesítményt kicsikarni a karidból.
Az X800akon már sokat az újabb driverek nem segítenek, az X850XTPEmhez a 6.3mas Catalystra épülő Omegát használtam, sose volt gondom vele.. -
Vuccli
csendes tag
Sziasztok!
A 3dmark eredmények csak önmagukban kezelendők, vagy lehet általánosítani játékteljesítményre is belőlük? Mert mikor feltettem a legújabb omega drivert a régi catalystom helyére, a 3dmark eredményem kb 300 pöttyel csökkent(5450ről 5200ra)
Ez persze hidegen hagy, ha a játékokra nincs befolyással. Arra gyanakszom, h az omegát kevésbé az ilyen mérőprogramokra, inkább a játékokra optimalizálták.. Vagy ez önálltatás? -
gergo84
aktív tag
válasz
ABnormal #1621 üzenetére
mielőtt még írtál, a következő dolgokat hajtottam végre.
eltávolitottam ujra a videokártya drivert
eltávolítottam ujra a videokártya csatolót
kitöröltem a windows/system32 mappából minden ati val kezdődő fájlt
meg azokból a mappákból is, ahol találtam.
ujraindítás (buta felbontás)
majd az 5.6 driver ujratelepítése a control center-rel (eddig nekem az nem volt fenn)
aztán valamit kavartam a control centerben és jo lett...
de itt lényegesen több állítási lehetőség van.
A control center baromi lassan működik. nálatok is? -
ABnormal
őstag
válasz
gergo84 #1620 üzenetére
szükséged van a 2 képernyő használatára? nem elég a crt monitor képét klonozni a tv-re? szerintem itt lesz a gond...
bepipálom, hogy a ''windows asztal kiterjesztése erre a monitorra'' -ezt ne tedd,hanem kapcsold be a clon modot a ccc-ben vagy a cp-on,ami fel van telepítve.
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
Elmondom az elejétől, hogy mi történt.:
3 hetente le kell nyitnom a gép oldalát és kitakaritani, mert nagyon sok por gyűlik benne össze. Ilyenkor lekapcsolom a tápot, kihúzok hátúlról minden csatlakozót, az oldalára fektetem a gépet. Kiveszem a videokártyát és a hangkártyát. Ecsettel kitakaritom a gép belsejét. Majd a két kártyát is portalanítom. Összeszerelés, bekapcs, és megy minden...
Menne, de most valami megváltozott.
Emlékeim szerint nekem az alapértelmezett monitorom a crt monitor a vga csatlakozóra rádugva. A tv meg a 2dik a tv kimenetre rádugva.
Helyileg most is jó helyen vannak.
1. samsung crt - radeon x800 series
2. alapértelmezett k. - radeon x800 series secondray.. ez lenne a tv.
a megjelítő eszközöknél bekapcsolom a tv-t. nyomok egy alkalmazást.
aztán a képernyő tulajdonságainál: a második megjelenítőt kiválasztom (tv) és bepipálom, hogy a ''windows asztal kiterjesztése erre a monitorra'' ekkor kéne a tv nek kapni a jelet, de nem kap, hanem lefagy a rendszer.
Na itt tartok, és nem tudom már mit lehetne vele csinálni.
Én arra gondoltam, hogy valahogyan a registry-ből ki kellene törölni az összes monitor-képernyő-driver-video kártya beállítást. ugy hogy a restart után a winfos még azt se tudja milyen kártya van benn, igy aztán szépen ujra lehet telepiteni.
Mert már próbáltam eltávolítani a drivert, meg a vga kártyát, de mivel már egyszer fel volt telepitve, automata felismeri... -
gergo84
aktív tag
zép estét!
olyan kérdésem lenne, hogyan lehet beállítani, hogy az első monitor legyen az alapértelmezett megjelenító, ne a második? valamiért felcserélődött, és most a tv out az alapértelmezett, de igy meg nem is tudom használni....
[link] -
ABnormal
őstag
A catalyst emeli a frekit................
nézegettem egy kicsit ezt az automatikus emelést...és azt vettem észre,hogy arra ez értékre emeli a frekvenciát ami a bios-ba be van állítva az overdrive1 és overdrive2 értéknél,ezt tuti tudta mindenki eddig,de nekem ujdonság volt. Akkor ez az atioverdrive funkcio valójában csak olyan mint az ati tool-ban a különböző profilok közötti automatikus váltás... -
_voodoo_
tag
Üdv!
Kellene nekem sapphire x800 pro vivo karira olyan bios, ami csak a 16P kapcsolja be, de az órajeleket nem emelné.(475/450 a gyári asszem)
Régen már találtam vhol, használtam is így egy ideig a karit, de most nem találok sehol ilyen bios-t.
Tud vki segíteni?
Thx -
gergo84
aktív tag
HIS Excalibur X800XT VIVO 256MB IceQII AGP
ilyen kártyám van...
szeretem... -
ABnormal
őstag
miért nem próbálod meg a ''manuális'' tuningot az atitool-al vagy az ati tray tools-al? sok idődbe kerül majd,de tuti,hogy megtalálod a vga-d maximumát...
-
zso73
veterán
Most alapon ment a kártya.[link]
Ez mi lehet? Ha az egeret arrébb húztam megjelent a rendes kép. De abban a pozícióban ilyen volt.
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Én nem húzom. A catalyst emeli a frekit................
Majd kipróbálom az automata freki emelés nélkül.
Köszi a tippet. -
udi
őstag
válasz
Integra #1600 üzenetére
Cserélld x800xt-re vagy moddolt pro@xt karira mert ez tökéletesen megegyezik egy x800pro alap karival és nincs tunningpotenciálja!Mindenkit az a 16pipa zavar meg de az nem mindegy ha nincs ami kihajtsa rajta a teljesitményt.
Mint már irták lassu ram lassu maggal párositva,de 16pipa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest