- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrGonzo22
őstag
Nekem sajnos elmosódik, most vettem amúgy csak észre, olvasás közben minek huzogassam?
Amúgy a crt-nek, a tft-nek is megvan a maga előnye, meg hátránya. Nekem samsung 173p-m van (PVA), öcsémnek EIZO F730 (crt). Gyakran váltogattuk a monitorokat, kb. 3-4 nap kell az átálláshoz, utána mindig a megszokott fog 'élethűbbnek' tűnni: más dolgok zavarnak az egyikben, és megint mások a másikban. DE a tft-t addig nézem ameddig akarom, nem fájdul meg a szemem...- míg crt-m volt ez gyakran előfordult (persze az fps ellen, ahol órákon át egy fix pontot bámulsz nem véd semmi- ülve maradsz, megmerevedik a nyakad stb. én gyakran beleszédültem... ezért már nem is játszom, csak AA-t ahol meg hát 5-6 percenként állhatok fel...)
A 100Hz és a nagyobb között meg egyértelműen van különbség, a 100Hz az ippenhogy a biológiai küszöb az érzékelés terén-az agyat még bőven megdolgoztatja. Ezt nem is monitorvita okán tudom, hanem biológusnak készültem valaha, és fizikatanárnőmmel beszéltem a dologról, ő mondott érdekes kísérleteket, ahol hagyományos neoncső, 100Hzre emelt neoncső, és 'sima izzó' által megvilágított teremben dolgoztatták uazokat az embereket (matematika teszt, memorizálások...) közben mérték is az egyes agyterületek energiafelhaználását, ill. aktivitását. A neonos termekben az agy óriási energiát fordított a külvilági fények szinkronizálására, ezért csökkent a teljesítmény, ill. gyorsabban kifáradtak... Szóval az a 100Hz messze nem egy csoda, és valamifajta végső megoldástól meg nagyon messze van.
(Flat crt-hez eddig még nem volt szerencsém- most a gömbölyű crt sokkal jobban zavar, mint a kis utánhúzás a tft-n)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Synology NAS
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- Horgász topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest