Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
Tojnak rá az illetékesek. Pedig ami alapján ez a felirat díszeleg a topik főcímében, akkor nagyon sok kiemelt topikot lehetne ezzel a kérdőjeles mondattal kitüntetni.
Nem baj, nem csak a bemutatott gépekkel, hanem a főcímünkkel is egyediek vagyunk.Jut eszembe:- idén is lesz MTH, a BGS keretein belül. Minden kiderül holnap.
Nyugi, ez már az utolsó vissza számlálás.Szombaton adást tervezünk a radikal tv-n, ahol bővebben elmondjuk a részleteket az eseménnyel kapcsolatban. Tehát akit érdekel, türelem.
-
btw: Mi lesz a topikkal?
Egy jó ideje ott van a nevében a kérdés. -
törölt tag
Még proci és VGA alapon is bőven elég lenne 1680-ra. Az a 4.0-4.5 GHz már kicsit sok nem?
Meg nem is kell annyi a VGA-nak, pláne AA-val, túrós buktával, mindennel.
Igaz a BIOS-ban max annyi lehet a vmod, hogy a gyárilag megadott feszekből a legnagyobbat írod bele, "csak" soft vmod...
-
Nekem 1680x1050-re lesz.
Még "jópárhónap" a FullHD.
Akkor mindenképp cserélek 4890-re.A hűtést erre bízom:
MOD:
Egyébként a VGA-ra teszek saját BIOS-t Vmoddal, lefelé és fölfelé egyaránt.Aztán meghajtom annyira(555@X4@4.0-4.5), hogy VGA limites legyen.
Majd belövök minden játékot a 1680-felbontáson 60 FPS körül (Y).
Nem hiszem, hogy túl sok játékban hiányolnám a 4890-et. -
törölt tag
Pici akadásokra gondoltam, amiket az okoz, hogy "kifut" a RAM-ból a VGA. Nem hiszem, hogy spéci paszta lenne, csak valami átlagos paszta lehet. (a jó paszta drága, aztán a gyártó ott spórol, ahol lehet) Hát így persze, hogy forrófejű, valami termetes bordát igényelne ez a kari, nem ilyen kicsit...
-
zH.
senior tag
válasz
#19617792 #782 üzenetére
Én úgy tudom lagg csak online lehet ,de lehet ,hogy tévedek. Egyik topicban azt olvastam ( lehet ,hogy talán a 4890-ében ) ,hogy a GPU-ra elég spéci pasztát tesznek. Nem tudom ebből mi igaz ,de én nem szívesen pasztáznám újra.
Tudtommal Vapor-X-nél nem is lehet feszt szabályozni.
Egyébként nem csoda ,hogy forró a VGA. Egy kis borda van csak ,hőcső nélkül ,azon meg egy kis venti. Nem kell csodálkozni.Game után 5perccel (IDLE) :
-
törölt tag
512MB-nél lag fordulhat elő, míg 1GB-nél szimplán "lassú" (amúgy kisebb kompromisszumokkal egy 4830 is elég Full HD-ra...). A VRM hűtése elég termetes, szóval azzal nem nagyon lehet gond, de ahogy látom gyárilag gap-pad érintkezik a VRM-mel, aminek nem a legjobb a hőátadása. A RAM hűtőbordája meg egybe van építve a GPU-éval és szintén gap-pad a hőátadó anyag. A pasztázás szerintem necces, mert nagy a hézag a bordák és hűtendő felületek között... A memória eléggé be tud fűteni, mindig fix órajelen megy a VRAM, mert ugye 1. gen GDDR5-nél órajelváltáskor ugrik egyet a kép, és emiatt nincs frekiváltás, pedig üresjáratban a fogyasztás javát a VRAM-é teszi ki, a GPU frekije, fesze kevésbé számít... XFX 4830-nál ki lett mérve, hogy a GPU órajele alig pár W-ot hoz, míg a RAM-é több 10-et is.
Alulfesszel lenne érdemes próbálkoznod, de ez megint csak a GPU-ra érvényes.
Nekem a Sapphire 4830 alapól jól vált órajeleket, feszt, de tovább mentem és bőszen alulfeszeltem a VGA-t, csak a FurMarktól tud fűteni, amúgy nem.
-
zH.
senior tag
Én nem csak a számokban és a tesztekben hiszek. 4890-el minden folyamatosabban és szebben fut ,mint 4870-el. Medium/High FULL HD-re bőven elég. Én 1440x900-on használom csak és full meg vagyok elégedve vele. De a Vapor-X valami borzalmasan forró ,nem ajánlom senkinek. Mondjuk vízzel mindegy. Bár a Toxic-ok mennek általában 1Ghz-et is , 950Mhz-t biztosan.. megnézném őket vízzel.
-
törölt tag
Pff, 4890 haggyámá miazaszar?
Ha kész lesz, akkor a gép abban a formájában jó darabig elég lenne, csak mindig van valami, amit cserélni lehet. Amúgy én pofázok erről, alig 2-3 hete vettem én is új lapot, procival.
jones965: Ugyanolyan a PC, mint egy családi ház, kert, autó, stb. mindig lehet valami cserélni, javítani rajta, csak PC-n kicsit gyakoribbak az újítások.
-
válasz
#19617792 #775 üzenetére
Most győzködöm magam arról, hogy elég lesz a 4870 is... nem kell 4890....nemhát....minekaz....nemjó....drága....aligerősebb....
Egyébként tényleg kész lesz. 1 évvel ezelőtt jer1cho modja közben kezdtem tervezni, azóta házat cseréltem 2x, és beszereztem a vizet. No compromise!
-
Lassan nekiállok miszlikre szedni a gépemet.
Ez ilyen "utolsó előtti fázis" nálam.Amikor összerakom az már a végleges lesz.(több mint 1 év után ideje lenne
)
Persze nagyon jó lenne elbizniszelni a ramjaimat fekete hűtőbordásra, de úgy vagyok vele, hogy ennyit még kibírok. -
törölt tag
-
törölt tag
-
zH.
senior tag
Akasa Mirage 62-ről mit kell tudni?
jól néz ki .
-
-
Vistaboy
veterán
Akkor most, ha jól értem, ebben a topikban lehet bemutatni a gépeinket, vagy ez szimplán csak afféle modder/stylish fórum?
Én nem vagyok nagy buherátor, úgyhogy nézzétek el nekem, hogy csak a gyári alkatrészek vannak a képeken. Jelenleg így fest kedvenc konzervdobozom:
Ui.: Nézzétek el a kupit a gép belsejében, sajnos mostanában nem volt időm rendesen elrendezgetni mindent. Majd az ünnepek alatt.
-
zuchy
őstag
válasz
Krisinto #760 üzenetére
Mondjuk nem is értem mért kellett belenyúlni a topikba, jó volt az úgy ahogyan, aki meg sokat offol, azt figyelmeztetjük. Vissza lehetne tenni a "kiemelt" dolgot és kész.
Az a baj, hogy semmi nem történik.Más. Nem tudja valami mikor lesz ez a Mod Tech Hall 2010? Annyit sejtek, hogy megint egyben lesz a Budapest Game Show-val. Jó lenne a gépemmel elkészülni, és megpróbálni kijutni. Számomra sokat jelentene. De a táp még nem jött meg, remélem jövőhéten ideér, és nem veszett el.
-
mrbig25
őstag
Megjött az újabb házbemutató cikkem alanya [és egyben a leendő házam is]:
[illusztráció]
ITT egy saját kép
Lehet találgatni. -
-
aero.
veterán
#26776: elmegy egy, van helyette másik.
-
zH.
senior tag
nézegettem pc-geart és most nem tudok haf922 és cm690 2 között dönteni. omg.
tényleg nem tudom melyik. 690be előnyösebb talán ,hogy van a pcgearnél ,ahonnan a kábel is jönne. -
Ja igen, ha befejeztem a jelenlegi projectet belelátok a top secret rendszerbe.
-
Besírok, hőlégfúvót kell vennem.
Sztem is 912.
-
zH.
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #742 üzenetére
Egy nagyon kicsi különbség van a kinézetben és jobban tetszik a 922.
Plusz tetszik a nagy oldalsó venti ,elég sokat jelenthet. 922 nagyobb picivel ,szebb a lába(
) és nekem tetszik az acélszínű belseje.
( nem úgy ,mint pl. Lancool K58-ban. )
Ára ugyanaz , 23k vs 25k ,szóval marad a 922.( Kár ,hogy nincs pcgear-nél ,mert még rendelnem kell onnan egy ATX hosszabbítót is. )
-
zH.
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #738 üzenetére
:S
Nem nagyon találok 20k-ért házat.. pár k-val felette ott lenne rengeteg ,de 20ig nincs olyan sok..
Sosem akartam 690-et ,mert tömegház ,mindenki ismeri és úgy gondoltam nem éri meg az árát.. de megkérdeztem EZT 20k-ért.. hátha. Bár szerintem nem fogja annyiért adni és nem jutok előrébb. -
Cthulhu Dawn
őstag
Most én is ezzel szopok, p180 mini-t néztem ki magamnak, de 30-35-t már nem ér meg nekem (ugye volt az nyáron 20-25 is), más -pláne m-atx- alternatíva meg egyszerűen nincsen, még csak magasabb árkategóriába se. Jónak tűnik a CM 692, és HAF 912, de már fél ph-nak az előbbi van, utóbbi pedig kívülről iszonyú ronda.
-
zH.
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #735 üzenetére
Hát ez nem hangzik túl jól.
De a Sharkoon-al rengeteg-et sz0ptam ,hogy nagyjából normálisan elrendezzem a kábeleket. Ehhez képest a külön kábelcsatorna egy álom.Először->Aztán->Azután->Azután->Azután->És most
Szóval párszor szét volt szedve ,összerakva.
És ezek csak azok a képek ,amikor a gép a házban volt.
-
zH.
senior tag
Találtam egy eladó K62-t PH-n ,így ha megoldható a Miskolc-ra való szállítás ,akkor az lesz.
-
A héten sztem jelentkezek a Black&White by D1Rect project 0.x-es verziójával.
-
mrbig25
őstag
Szia!
Tűzőgép-kapoccsal próbáltad már? Ezt nem kell lapítani, reszelni stb...ez úgy jó, ahogy van.
ITT egy képes leírás [igaz angolul]
Nekem ez vált be -
aero.
veterán
Újból próbálkoztam, sikertelenül. Mérgemben elővettem egy gagyi m-tech tápot és simán szétjön. Bazze, atombiztosra csinálta a chieftec a tápokat ... na majd hétvégén mégegyszer.
-
aero.
veterán
-
aero.
veterán
Hát ez kész. Nem tudom szétszedni a 24 pint. Csak egy(!) pin jött ki. Az ujjaimat is szétbarmoltam már a sok benyomkodástól.
-
válasz
Cthulhu Dawn #702 üzenetére
Gonosz vagy, "csak" kettő.
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #702 üzenetére
Ennyi időbe tellett míg legyártottak neki ennyi harisnyát, amennyi van ott a földet legalább kétszer körbeérné.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest