Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• beteg

őstag

válasz CharlieDrop #8655 üzenetére

áhhh
    Kértem a srácot, akié a weboldal, hogy hova költöztessük, mert az olcsóbb és gyorsabb. De nem, valaki ajánlotta neki ezt a csodás szolgáltatót. Már az is gyanús volt, hogy nincs cpaneljük, csak valami tákolt fapad. Tesztelni pedig semmit nem lehet, amig nem náluk van a domain.
    Most, hogy átregelték, kiderült, hogy a webes levelezőfelületük (az oldal tulaja max azt tudja használni) nem is az övék, át van irányítva valahova. Az pedig valami ismeretlen megoldás, amibe a régi leveleket csak MIME vagy Mbox formátumból lehet. A korábban használt Roundcube-ból meg ugye ilyet nem lehet exportálni...

Az új helyen ráadásul olyan a levelezés, hogy hiába csatlakozok hozzá outlokkal, az outlookban meglévő korábbi leveleket nem szinkronizálja fel. Egyáltalán nem szinkronizál semmit. Lehet küldeni webes felületről is, outlookból is, de a webesen nem látszik, amit az outlookból küldtek. Az meg végkép gáz, hogy az outlookban meg semmi nem látszik. Amit onnan küldtem, az sem. A bejövők sem. (Kipróbáltam még két másik gépen is, mert iolyet még sosem láttam. Mindenhol így működik.)

Itt tele lett velük a poharam. Gondoltam átirányítom az egész domaint az én tárterületemre.
    Ja.... :) Ahol meg lehetne adni a beállítást, még nem látszik a domain. :)

Jó, akkor csak a levelezést irányítom át, a dns admin látszik, tudok megadni rekordokat.
    Át is irányítottam a saját tárhelyemre. Ott is Roundcube a webes felület, legalább a barátom ugyan azt látja majd.
    Oda bemásoltam a megfelelő mappába a régi leveleket, működött is mindent faxán, egyet kivéve! A gmailes email címek visszadobták a levelet.

De legalább ma is tanultam valamit: Lehet, hogy nem is csak ilyen felállásban, de ilyen esetben biztos, hogy ha a domain más kezeli, mint aki küld róla, fel kell venni az SPF és DKIM txt rekordokat. Ezekkel lehet hitelesíteni, hogy a küldöé a domain név. Hotmail nem alergiás rá, pont lexarja, oda beérkeznek a levelek, a gmail viszont figyeli.

Nem annyira WordPress a téma, sorry, de oldalköltöztetésnél a levelezés is érdekes lehet, gondoltam leírom, milyen láma voltam ma.

Egyébként az új fapad szolgáltatónál a barátom által tákolt tetű lassú, optimalizálatlan wp site is egész elfogadható sebességgel tölt végre be. Szal gyorsabb lett! legalább.

Új hozzászólás Aktív témák