Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrrr74

aktív tag

válasz #57018880 #5555 üzenetére

Nemrég váltottam szolgáltatót, hazairól hazaira és ég-és föld a különbség a régi és az új között sebesség tekintetében (is). Wp-t használok (van az oldalammal még mit dolgozni, de majd csak februártól lesz rá időm finomítani), és ezt a szolgáltatást (ha jól értem ezt hiányoljátok magyar szolgáltatóknál, vagy valami hasonlót):

A lassú PHP kódok ellen a gyorsító szolgáltatás a bekapcsolást követően két fronton indít támadást:

1. Fast CGI: A PHP értelmező a szükséges forráskódok fordítása után nem áll le, folymatosan futó programként várja a további kéréseket. Ezzel kérésenként megspórolhatjuk azt az időt amíg a webszerver elindítja a PHP értelmezőt. Tárhelytől és a PHP gyorsítóval gyorsított weboldalak számától függően egyszere több értelmező is rendelkezésre áll, így a párhuzamosan érkező kérések kezelése egyidőben történhet.
    2. Opcode cache (64MB oldalanként): A lefordított PHP forráskódot eltároljuk a memóriában és ha egy következő kéréshez szükséges forráskód már rendelkezésre áll, felhasználjuk, ezzel megspórolva a fordítási időt. Ezzel jelentős sebességnövekedést érhetünk el, főleg összetettebb PHP keretrendszerek esetén (wordpress, joomla, drupal, stb...)

Engem annyira meggyőzött (cégnevet nem írok, ha lehet akkor szívesen megosztom), hogy idehozom a maradék (statikus) oldalamat is. Az ügyfélszolgálat nagyon jó, eddig bármit kértem, megoldották. Ha jól sejtem, saját rendszert használnak, amit folyamatosan fejlesztenek, illetve egyedi megoldásokat is megvalósítanak. Példa: az egyik oldalam egy kvázi kínai ár-gép, 8-10 weboldal árait frissítem és jelenítem meg naponta 2x, plusz egy csomó akciós ajánlat árai is frissülnek. Ez a régi szolgáltatóm nem tudta lekezelni, állandóan 501-es (azt hiszem ez volt a hibakód, rég láttam) kóddal szembesültem ha épp árfrissítés volt. Eleinte itt is, bár ritkán, de miután megírtam a gondom, kaptam extra memóriát erre a célra, azóta kiválóan működik.

Persze egyszer ha majd kinövi magát az oldal, akkor VPS, de addig ez így tud működni.

Új hozzászólás Aktív témák