-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe2005
senior tag
válasz RootRulez #16372 üzenetére
Win 7 esetén
connectify"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
válasz cascada #15913 üzenetére
Korábban én is így oldottam meg a rendszert, de már szétszedtem, így nem tudom megnézni a beállításokat. A TL-WAN-t nem kell semmire sem állítani, illetve mind1, mivel nincs használatban. Ha fix IP-d van a gépeken akkor nem kell a dhcp, egyébként majd kapsz ip-t a DI-től. Az elképzelhető, hogy a TL-ben átjárónak meg kell adni a DI átjárócímet.
"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
Próbáld meg, hogy csak a TL-WR642G (TP-Link)-et kötöd össze a LAN porton keresztül a gépeddel. A modemet, most ne iktasd be. A gépeden nézd meg, hogy kaptál -e IP címet a routertől. Nézd meg az átjáró ip címét, és azon a címen jelentkezz be az adminra.
-
joe2005
senior tag
válasz laszi84 #9109 üzenetére
ebbe az irányba is nézelődhetsz
Ez egy jó választás lehet.Vagy [link], ha nincs több fázis a házban.
-
joe2005
senior tag
Gondolom itt megtalálod a választ
Különösen "amit tiltunk fórumunkban:" olvasd át!"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
Úgy látom, hogy automatikusan állít sebességet a routered érdemes megnézni a WAN status-nál, hogy mennyi a wan sebességed.
Ez a Reference Manual for the 108 Mbps Wireless Firewall Router WGT624 v3 44 oldalán látszik és ott 10 Mbps van írva. Lehet hogy nem tud többet, vagy valahogy be lehet fixen állítani 100-ra."Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
válasz 30z.Samu #8886 üzenetére
Más típusmegjelölésed nincs, mert így kicsit macerás a manualt megtalálni.
Enable Wireless Security-t keresd meg a router beállításnál, vagy manual.
Aztán:
Encryption - When you select WPA-PSK/WPA2-PSK or WPA/WPA2 for Authentication
Type you can select Automatic, TKIP or AES as Encryptions.
Beírod a jelszót és csak a jelszó ismerője tud meglátogatni téged.Egyébként a pontos modelt innen kiválaszthatod
-
joe2005
senior tag
válasz 30z.Samu #8882 üzenetére
Személyes véleményem szerint, nem tudunk elbújni az elektromos szmog elől. Most is a monitortól 40 cm-re vagyok, jó nagy és szép világos képe van. Biztos hatással van rám! Szoktam telefonálni, a lakásban, irodában van wifi, de a szomszédban is, sőt az utcán is. Vagy hozzászokunk, szervezetileg, vagy kipusztulunk. Szerintem kb. 200 év és kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
joe2005
senior tag
válasz PierNight #8878 üzenetére
A külső programban keresd meg! Wifi vezérlő progi, vagy valami. Ezt hiába mutatod, mert itt nem is fogod látni, ez a win saját vezérlője, ami most le van tiltva. A külső proginál kell aktiválni ezt a lehetőséget. (jobb klikk az óra mellett található ikonra és akkor WZC aktiválható, ha kell)
-
joe2005
senior tag
Nem biztos ki kell próbálni, de szerintem kell egy pl wifi router a rendszerbe, mivel valószínű nincs két wifid a laptopodon.
Pontosítom: a laptopod egy ip címmel kapcsolódik a routeredhez, majd a nethez az átjáró egy ip cím. A nyomtatódat megtalálod a hálózati keresésnél melynek szintén van egy saját ip-je, tehát arra az ip-re kellene küldened a nyomatást, amin a nyomtatód van. Vezetékes rendszerben nálam egy HP tintasugaras van a D-link routerre kötve és így látja az egész hálózat. Illetve van egy másik nyomtató egy nyomtatószerverként és acc.pontként kapcsolt USR routerre kötve, amit a hálózatról egy másik ip-n érek el, természetesen azonos tartományban vannak."Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
válasz Castell #8566 üzenetére
Firmware update
Manual: 84.oldalIdle Time Out funkciót keress és be lehet írni, hogy hány perc üresjárat után kapcsoljon ki.
Manual: 33.oldal környékén
[ Szerkesztve ]
-
joe2005
senior tag
Ez a routert nem veszi igénybe, de egy megoldás.
Nem reklám nem ismerem a céget!"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
válasz lizakattila #8448 üzenetére
V.Stryker-t keresd hasonló problémája volt, de megoldotta. Chello-s topikban lett kitárgyalva, az eset.
[link]"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
Lehet, hogy pl. torrentezik (p2p) és korlát nélkül tolja felfelé, vagy 500 kapcsolattal.
Nem tölt le, de felfelé nyomja ezerrel, akkor semmi nem megy se le se fel.
Max. a feltöltési sávszél 70-80 %-ig szabad lefoglalni összességében a feltöltést."Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
Ha 1 gép csatlakozik akkor is lassú, újraindítás után 1 géppel is lassú? A router gyári reset után újra alapbeállításokkal hogy muzsikál? Nem melegszik nagyon?
Sok kérdést lehetne még feltenni, de mind1.
Ha mindent kipróbáltál már és nem lett jobb, akkor szerezz be egy új, v másik routert akár csak ellenőrzés végett!"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
Szerintem Linksys , d-link megfizethető router.
Beállítás varázsló segítségével nagyon egyszerű. Kábelnetnél klónozni kellene, illetve regisztrálni a mac címet egyébként semmi extra, nincs PPPoE kapcsolat felépítés.[ Szerkesztve ]
-
joe2005
senior tag
válasz Viktor0610 #8351 üzenetére
Gondolom a wifi jelerősségre gondolsz, nézd meg, hogy az antenna jól van-e csatlakoztatva a hibás gépen. Egyébként földelt konnektorba dugtad a géped? Áthúz a táp? Milyen tápegységed van?
-
joe2005
senior tag
SMC-t nem ajánlom egyre gyakrabban fagy.
D-link, linksys, használtan elég olcsó és megbízható.
Nekem D-link vezetékes, usrobotics wifi van a rendszerben. vettem egy smc switch-et, de ki fogom iktatni ezzel is gondok vannak.
Iroda smc router vezetékes+ smc wifi de állandóan fagy, kellett egy külön 3com switch is."Have you tried turning it off and on again?"
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.