Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Birki

tag

válasz Gubek-Einste #45265 üzenetére

A segítségeknek hála működött egy többé-kevésbé használható hálózat. Most meg kellett bolygatni és az új felállásban sok próba után úgy tűnik, csak fix IP-t kell adni valaminek. Na, de minek!? :)

Adott egy nagy ház, UPC modem osztja a netet, DHCP-t használ.
    Kert végében, kis házban, számítógép beépített routere veszi a jelet meglepően jól, stabilan. Internetelérés szuper rajta. (gépen OSX fut és szintén DHCP-t használ)
    OSX hálózati kábellel csatlakozik ASUS AC58U router LAN portjához, ami Acces Point-ra van állítva. Osztja is a netet kis házban TV-nek, mobilnak.
    Routerhez szintén LAN-on keresztül csatlakozik NAS szerver. TV-n látszódik a NAS-on lévő média és kapja az internetet.
    Szóval minden szuper volt, aztán valami történt és OSX már nem osztott ki IP-t AC58U-nak így azon nincsen net, TV sem kap internetet és NAS sem érhető el sehonnan.
    Gondolom nem jó az, hogy UPC modem és OSX is DHCP-t használ, de nem tudom kinek-minek adjak fix IP-t??

Segítenétek?

Szerintem...

• libus

őstag

válasz Gubek-Einste #45265 üzenetére

Mi ez a dedikált AP mód? :F
    Mert én egy Asus N18U kapom a Netet, s ezt egy Tp-link 743ND AP-s router veszi Grid antennával, és a 743 LAN portjából megy át a Net egy Tp-link WDR3600 WAN portjába, s ő szórja wifin a Netet. Így a kapott sebesség nem feleződik meg wifin.
    A WDR3600-at remélem ma megérkező Asus RT-AC68U váltja! :)
    Ha dedikált AP módba vannak váltva az Asusok, akkor ki lehet hagynom majd a 743-at, s így is tudja szórni majd a 68U a teljes kapott sebességet wifin? :U

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro

Új hozzászólás Aktív témák