Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon
    nagyúr

Én ezen nem lepődöm meg. Ami nem érintéses vezérlésre van tervezve (értsd: MS Áruházból származik, vagy van benne natívan) azokkal bajos lesz játszani.
    Half-Life 2-t próbáltam, azt szépen vitte, de persze Bill+Egér kombóval. Próbáltam valami 3rd(sokad) party kontroller emulátort, de annak meg annyi imput lagg-ja volt hogy lényegében hangvezérléssel gyorsabban játszottam volna ("mennyé, mennyé, balra, mennyé, lőjjé, lőjjé, tárazz, ugorj...stb").

Ezen felül egy Diablo klónt próbáltam, meg valami útburkolat nevű autós játékot. Azokkal nem volt gond. Persze Áruházból töltöttem ezeket.

Hétvégén tervezem egy Knights of the Old Republic tesztelését, meg esetleg egy Jedi Outcast-ot (Star Wars hétvége lesz haverokkal amúgy is :DDD ). Aztán mivel a Cikkemnek még se híre se hamva, lehet hozzácsapom ezt is. (Ha sokáig halogatják a megjelentetését, lesz vagy 10-12 oldal a végére :U )

Plants vs. Zombies-zal tökéletesen lehet játszania tablet módban. A bő 15 éves HoMM3 is tökéletesen reagál az érintésre: ami probléma van, az egyrészt abból adódik, hogy nem jön fel automatikusan a virtuális billentyűzet, amikor szövegmezőre tapicskolok (így nem lehet a mentéseknek nevet adni - ezt persze némi kompromisszummal lehet kezelni, billentyűzettel előre létrehozott mentésekkel, mert azokat természetesen lehet felülírni), másrészt abból, hogy a hosszú gombnyomást nem érzékeli jobbklikknek, harmadrészt abból, hogy az érintést klikkelésnek érzékeli, nem pedig oda viszi a kurzort (ezek miatt pl. nem lehet megtudni egy megtámadandó sereg jellemzőit), negyedrészt a tablet méretéhez képest túl nagy az ujjam a megfelelően precíz irányításhoz (bár ez szerintem minimális gyakorlattal menne). Így is lehet játszani a programmal, csak némileg körülményesebben (több mentés-visszatöltés árán). Az pedig szubjektív, hogy a kanapén eltöltött játék kényelme, megér-e ennyi (más területen jelentkező) kényelmetlenséget)...
    Real-time alkotások szerintem felejtősek, tablet módban mindenképp. Nem véletlenül írtam a körökre osztott stratégiákat, mint elsődleges célprogramokat. Az alábbi programokra lennék kíváncsi (szigorúan tablet módban), a teljesség igénye nélkül: Incubation, Panzer General 1-2, Fantasy General, Fantasy Wars, Fallout Tactics, Civilization 3-4, Disciples 2 stb.
    Szép lassan ki is fogom próbálni őket, és össze fogom szedni azon játékok listáját, amik egyrészt mennek Win8 alatt (sajna 1-2 régebbi progi biztos ki fog esni), másrészt amik viszonylag kompromisszummentesen mennek tablet módban...

Új hozzászólás Aktív témák