Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Problémám adódott. Nem tudom felrakni az audiodrivert a Vistára, mert nincs hozzá a CD-n (csak 98-hoz és XP-hez). És a neten meg nem találok hozzá. (ASUS P4S8X-X alaplapba integrált SoundMax hangkariról lenne szó.) Pls help!
Kösszépen. -
Victor-y
aktív tag
Üdv,
Nekem lenne egy noname Memory Stick USB 1.1 - 2.0-s kártyaolvasóm, na meg egy Vista Home Premiumom. De sajnos nem ismeri fel az olvasót, míg az XP alól tökéletesen működik, úgy, hogy oda semmiféle drivert nem kellett telepítenem hozzá.
Valaki tudna segíteni ebben?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Viktor -
munky
őstag
Végülis ez egy Vista topic akarna lenni de ne zavarjon benneteket... legalább tennétek off-ba
-
Anthony28
őstag
válasz
Core2duo6600 #5290 üzenetére
640Mb GTS nincs nagyon 60k alatt.De GT se.A kérdés pedig az volt "60 alatt legyen 8800 teljesítményhez közeli".Persze 59k ért elvileg lehet GT-t kapni...de gondolom ezzel a 60k alatti összeggel a 40k környékére gondolt...
-
Geli
senior tag
nah,tegnapi helymegtakaritason felbuzdulva elkezdtem gyökérkezelni a vistát
eddig 4gigát dobtam ki belőleEz a Természetes nyelv mire való?
extra funkciokhoz hasznalja a beszed es kereso. Alapvetoen konnyebbe teszi a beszed es kereses hasznalatat, mintha egy masik szemellyel beszelnenk.ez érinti a keresőmotort?
-
kymco
veterán
válasz
Core2duo6600 #5284 üzenetére
Hogy 2 winyora pakolt a vista neked adatokat, nem lehet, hogy valami raides megldás van ott ?
Nem, hanem két winyó tele van fotókkal, videókkal, filmekkel, zenékkel, image-kel...
Vsz nem fogalmaztam érthetően, én raktam tele a rendszerwinyó mellett lévő másik kettőt adatokkal.... -
Skyer
senior tag
válasz
Core2duo6600 #5290 üzenetére
És azok milyen árban ketyegnek?
Témába vág: Ez 32bites Vista amely 64bites rendszeren is müködik. ez mi a fenét jelent?
-
Skyer
senior tag
válasz
Anthony28 #5287 üzenetére
De én a közeljövő miatt dx10 kompantibilist szeretnék mindeképp és SOHA ATIT!
Egyszer nagyon beszívtam az x1600 assal, és ahogy lehetett le is váltottam 7300gt re..
a 8600 nagyon gagyi?nem vagyok extrém játékos hogy 150fps legyen elég ha csak nem akadva futnak majd. láttam hogy a 8600nak 32 strem pocesszorja van, az 4x jobb mint a mostani 7600Gs em.ennek csak 8 van, ennél jobb legyen mindeképpköszönöm szépen a válaszokat
-
netmesterke
aktív tag
Van valakinek valami ötlete, hogy hogy tudok x200M-es illesztőprogit felrakni? Mert amiket próbáltam azok nem voltak jók. Se a gyártó honlapjáról sem máshonnan Azt dobja vissza hogy nem kompatibilis a hardveremmel vagy a szoftveremmel...Xp prof sp2-őm van.
-
Skyer
senior tag
válasz
Core2duo6600 #5284 üzenetére
Melyik az a VGA ami megközelíti a 8800 tudását és nem kerül 60.000 be? segíts kérlek!
-
Core2duo6600
veterán
Hát igen
Idle 65 fok
De már lassan 1 éves lesz a kari, ki kellene portalanítani, akkor valamivel jobb lenne, amikor vetttük akkor 52-58 fok közt volt idle
tehát akkor amikor webeztem vagy akármni tehát nem játék alatt
ez nem veszi már vissza a órajelet a 2D üzemmódban
Mondjuk 10 év gari van rá, tehát lehet ha nem foglalkozom vele akkor sincs gáz, de a gari intézés mindig kellemetlen.(#5283) kymco
Hogy 2 winyora pakolt a vista neked adatokat, nem lehet, hogy valami raides megldás van ott ?
Igen használhatnak közös dokumentumokat, valószínű a jogosultságokat be kell majd állítanod, ha nem administrátori eléréssel használod mind 2 rendszert
Ha a züz winyora való telepítésnél lehuzod a többit akkor tuti nem kavar be -
kymco
veterán
Sziasztok!
Vista alatt van 1 rendszer és két másik vinyóm adatoknak...
Egyéb okokból egy multiboot gépre van szükségem (Xp-Vista). Kikaptam a rendszerwinyót, , hogy megmaradjon a régi rendszer is egy darabig. Próbaképpen bootoltam, és meglepve tapasztaltam, hogy kijelzi, hogy nincs rendszerwinyó, és felajánlja a diagnosztikát... Utána vettem észre, hogy a vista két adatwinyóra pakolt dolgokat, és ezek kezelték le az oprendszer hiányát...
Kérdésem, ha én berakok egy szűz winyót és feltelepítek rá egy multiboot-os rendszert, akkor rendszerwinyócserékkel (átmeneti és többszöri) nem kavarodhat-e meg bármi az adatwinyóimon, illetve az oprendszerekben?
Gondolom, hogy nem, csak mivel ki szeretnék zárni minden hibalehetőséget az éles tesztelés előtt, jó lenne tisztán látnom....A másik kérdés, hogy a multiboot rendszer vista és xp felhasználói használhatnak-e gond nélkül közös dokumentum mappát (dokumentum mappa áthelyezésével)?
Köszi előre is a segítséget! -
Skyer
senior tag
válasz
Core2duo6600 #5280 üzenetére
Ennyi melegszik a 8800GT-GTX?
-
Skynet258
veterán
márpedig 2gb ramod DC be nehéz megtelíteni főleg ha valami márkás fajta
Mi köze van a ramhasználatnak ahhoz, hogy DC, vagy milyen márka?
Mindkettő sebességbeli tényező, nem mennyiségbeli. A Kingmax ugyananyit "fogy" egy adott alkalmazás alatt, mint egy Ocz vagy bármi más
-
Anthony28
őstag
válasz
Core2duo6600 #5277 üzenetére
Tegyél a házba 10 ventit jobb lesz a hűtésed és a vinyó kerregést se fogod hallani.
-
Int3l
csendes tag
No para
nekem is egy 1330as XPS-em van
csak annyit csinalj, hogy a notid drivereit leszeded a honlaprol (nem tudom milyen noti, ugye az enyemet ertelem szeruen a Dell.com-rol) a megfelelo oprendszerhez es azokat integrald
ami fontos es amin el szokott uszni hogy sata vezerlot be kell fuzni textmode-ban, a tobbi mehet PnP ugyanis az XP-ben nincs PL benne alapbol a santa rosa support per pillanat
ha pedig anoti honlapjan nincs driver mondjuk Xp-hez mert Vistaval szallitottak le akkor meg ki kell gyujteni az eszkozoket leszedni a gyarto honlapjarol (PL:intel.com broadcom.com synaptics es tarsai)es azokat befuzogetni egy 2-3 oras meloval megvan -
x64
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #5275 üzenetére
2 giga RAM esetén (átlag felhasználás mellett) minek a swap fájl egyáltalán? (nekem nincs, és megvagyok nélküle...)
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#96302336 #5260 üzenetére
A Vista pendrive ról is be tudja venni a drivert
(#5258) rétisün
A Laptopokon néha egész agyament megoldást alkalmaznak volt annó jópár évvel ezelött itt talán toshiba
látszólag ides volt a winyo
a csatoló ugyanaz volt, de a táp is azon ment átna erre varjál gombot
A win meg valami egész másnak látta sem ide sem sata sem scsi
Könnyen lehet, hogy megcsinálják hogy csak az általul gyárottal menjen, nem lehetetlen(#5265) rétisün vá
BEszéld rá egy Mac re, vagy egy olyan pc laptopra amin linux van, mert miért kell kötelezően használni a ms bármelyik progiját
persze attól függ, hogy mire kell neki(#5266) KrenAtesz
Fixalt le a méretét ekkor nem fog fragmentálodni a swap file
az a recept, hogy a swap = ram *1,5 - ram * 3
De az nemjája, hogy egy 6 gigas file le legyen fixalva szvsz egy 2-3 gigas is elég kell neki. -
ASDAM
csendes tag
Nos BitTorrent 6.0 val is fenáll a RAM zabálás így nem feltétlenül a Torrent a hiba
és mind a feladatkezelőben és az erőforrásfigyelőben ha összeadom a lefoglalt Memóriát sem jön ki a 94% os terhelés -
Skyer
senior tag
alternativ dolog hogy mi a sok. szerintem 2gb nem sok lapozofájlnak ráadásul ha nem telik meg a ram ki sincs használva.
márpedig 2gb ramod DC be nehéz megtelíteni főleg ha valami márkás fajta
Más: nekem van egy használatlan nokia 3100-m. gyűjtöd őket mint a rezet vagy pénzért veszed?
-
netmesterke
aktív tag
válasz
netmesterke #5255 üzenetére
Sajna ez sem jó. Ugyanaz a hiba. Nem kompatibilis.
-
KrAt
veterán
Sziasztok
Van 2 giga ramom, a pagefile-t úgy állítottam be, hogy 256-1024-ig.. Az úgy elég neki?
-
törölt tag
Sajna. Ilyenkor jön, hogy előtelepített oprendszert kapsz jó kis felárért.
Görcsöltem én is jó sokáig egy ilyen notival, de ott pont Vistát kellett (volna) törölni, és egy XP lett volna helyette. Nem is értem, hogy egy celeron integrált VGA kombóra miért erőltették rá a Vistát. Anyatetű lassú volt. Az XP pedig 2 napnyi szenvedés volt, mííg felerőszakoltam. Ja, floppyt sem lehetett belerakni, mert nem kivehető DVD író volt, csak USB, az meg feldughattam a telepítő alatt. Nlite kinlódás volt, de szerencsére nem nekem kellett csinálni
Csak telepíteni a módosított XP-t. ezzel sikerült csak. Ha nem így csináltuk, szintén hiányzó oprendszer volt a válasz, az első újrainduláskor, vagy csak simán BSOD.
Azért ne írjuk le a notikat, arra, amire eredetileg kitalálták, arra jó. Dolgozni. Persze nem grafikai munkákat -
törölt tag
Üdv a telepítés szívás klubban.
Ha van floppy a gépben, akkor a telepítéshez kelleni fog egy sata driver, amit ha XP-t telepítesz, ott az F6 gomb megnyomásával tudsz aktiválni, és idővel kérni fogja a telepítő. Asszem Vistánál is van ilyen.. Ha nincs, akkor marad az Nlite, Vista esetén a Vlite progi, amivel integrálni lehet (úgy-ahogy) a Sata drivert az oprendszered alá. -
rétisün
veterán
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5253 üzenetére
-
Skyer
senior tag
Más. Valami ok miatt sem a legális xp sem a legális vista nem megy fel a gépemre csak amit a géphez kaptam az a vista..nem talál lemezeket bootolás után..mit lehet tenni?most leszedtem egy tört vistát is és szeretném kiprobálni miben más az ultimate a home basic től...deha nem megy fel a gépre még a legális sem..Hallottam hogy van valami Vlite program amivel lehet turkálni a windows driver adatbázisát hozzá lehet adni stb, de máshogy nem lehet?most értitek..300.000 ft os noti és nem megy rajta se egy legális se egy illegális
op rendszer sem...csak amit adtak hozzá
-
Skyer
senior tag
Képzeljétek hogy ugy elszállt az op hogy nem tudott bebútolni, nem tudott betöltödni azt irta sérült a rendszerfájl. mindenem a c meghajton van, így formatrol szo sem lehetett. ki tudtam javítani a rendszerfájlokat a bootlemezről. plusz pont a vistának!!!
-
rétisün
veterán
amikor én régebben vista partíciót akartam buherálni partition magic-el, nem boldogult vele. lehet, hogy azóta van ujabb verziója, ami már jó hozzá, mindenesetre én anno a paragon partition manager-el tudtam a vista partíciót megnagyobbítani
nálam 6 GB-ot törölt a lemezkarbantartó
-
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5234 üzenetére
Innen szedted le?
Valaki mintha nemrég nyűglődött volna ezzelCD-n nem kaptál drivereket hozzá?
Geli: Lemezkarbantartót futtasd le rajta (főleg az Egyéb fülön az árnyékmásolatost).
-
Geli
senior tag
Hali!
A 3hetes vistám(ultimate 64bit) 13GB-t foglala kezdeti 7-8után...
mit lehet ezzel kezdeni? (azon kivul hogy letörlöm a f@xba...) 20gigás particion van, alig van pár program fent és nem férek el miatta... -
netmesterke
aktív tag
Az XP cd-ről femásoltam a hiányzó fájlt, és láss csodát mostmár műkszik rendesen!! Köszi minden segítséget!
Csak most annyi a baj h nem találok illesztőprogramot az Ati Xpress 200M-es videokarimhoz. Amit az ati honlapáról leszedek az nem jó, azt irja h nem kompatibilis a hardveremmel....és hangom sincs. A Fusi meg csak Vistás drivereket készített ehhez a géphez (Li1718-as Amilo)
-
Nightmare
senior tag
válasz
Gülümaci #5129 üzenetére
Abban igazat adok, hogy a legtöbb ember csupán idegesítő ablakoknak látja az UAC-ot. De akiknél ennyiben meg is áll a tudomány, azok inkább maradjanak a 95-nél, ott aztán nem pattog semmi sem.
Csak annyi a különbség, hogy a ...legelején könnyítés...de a későbbiekben sem fogja bekapcsolni.
-
Skyer
senior tag
Melyik a legjobb dvd lejátszo progi ami vistán is megy?ami a hard drive-on lévő dvd-t is lejátsza olyan kéne
-
Gorneck
legenda
PowerDVD több verzióját is próbáltam, de mindig volt olyan, hogy megakadta kép+hang és 1-2 perc után ment tovább...szal meguntam és feltettem ezt. Teljesen bevált és sztem sokkal szebben és jobban szólaltatja meg az 5.1es hangcuccom...nagyon tetszik.
És amit szintén ajánlok minden Nero fannak az ez!
-
Anthony28
őstag
Kis gondom van a mozilla thunderbird-el Vista 32bit alatt.Valamiért vista alól nem megy a frissítés pedig a 2.06-ot-ami az egyik legújabb-használom.
Teljesen megzavarodik ha az auto frissítést hagyom.Meg se tudom nyitni a levelezőt, mert folyamatosan felugrik az updater hogy frissítené viszont valami gondot talál közben és leáll.Csak ha az update.exe-t vagy az egészet leuninstallálom, majd vissza akkor müxik megint.Ráadásul most nem is lehetett uninstallálni valamiért, ezért mindent letöröltem a könyvtárból csináltam egy registry tisztítást,majd fel az új verzió.A gond az hogy a régi könyvtárban maradt egy fájl a mozMapi32.dll amit nem lehet eltávolítani.Sehogy.Mert amikor telepíteni akartam az újabb verziót emiatt a fálj miatt-mert ezt nem tudta felülírni-kellett másik könyvtárat választanom az új verziónak.
Valaki esetleg találkozott hasonló problémával? -
Core2duo6600
veterán
válasz
netmesterke #5223 üzenetére
Melyik win van a winyon az első partición ?
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5221 üzenetére
Az XP partícióján kell lennie a fájlnak (engedélyezned kell a rejtett fájlok megjelenítését). Csinálj egy töredezettségmentesítést is az XP partícióján.
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5219 üzenetére
Az ntldr megvan az XP partícióján? Ha nincs talán az XP telepítőlemezen rajta van.
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5217 üzenetére
Hozzáadtad a menühöz az XP-t csak nem indul? Milyen fájlt nem talál?
-
netmesterke
aktív tag
Fenn volt a Vista mikor egy uj particiora feldobtam az XP-t, de ezek után az xp indult csak. Helyreállítottam a Vistát, de ekkor csak a Vista indult. Felraktam ezt a VistaBoot Pro-t, lett is boot-menüm, de csak a Vista megy belőle. Az XP indulása helyett dob egy üzenetet hogy nem talál vmi fájlt. Nekem semmi ötletem nincs mi a hiba!
Légyszíves segíts ha tudsz!
Előre is THX!!! -
Szia.
1. Elsőre magam is hagytam. És nyilván van is értelme, csak hirtelen valahogy nem látszik számomra.
2. Kb. 2 hetes. A bejáródásában már nem hiszek. Még ha molyolna valamivel a gép az okés, de pont az a furi, hogy (látszólag) áll és vár.
Induló progi... hmm végül is lehet. Ha nagyon nem bírom már nézni elkezdem eltávolítani őket egyenként, hátha kiderül valami. Pedig szoktam ott takarítani, csak az indul, ami feltétlen kell.Köszi a választ.
-
Skyer
senior tag
A Bad_Pool_Calling kékhalál az melyik hardvert érinti?
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5208 üzenetére
Ha sikerült a Vista-val elindítani a gépet és még fent van az XP is, ezzel tudsz csinálni bootmenüt amihez hozzáadhatod. Így újra választható lesz mind a kettő.
csigi:
1. Látom neked is 2 GB ramod va, nos én meghagytam neki a swap-ot (3GB-ot csináltam), ha akarja használja ha akarja nem. Kikapcsolni szerintem nem érdemes.
2. Ha friss a telepítés akkor várj vele még egy pár napot hogy bejáródjon. Az is lehet hogy valami automatikusan induló program okozza. -
Sziasztok, két kérdésem lenne. Ha volt már bocsi...
1. A swap file mérete, használata mennyire fontos Vista alatt? Teszt célzattal kikapcsoltam teljesen, és valahogy nem veszem észre a különbséget. Mennyivel lett így "butább" az oprendszerem?
2. Szép gyorsan indul a win, azzal nincs semmi gond. Viszon mikor már szemre bejött minden, valamire vár még... Prociterhelés 0-5% között, vincsi is alig megy. Így telik el ~15 másodperc, majd hirtelen mindkét procimag 100%-ra ugrik, beindul a vinyó, stb.
A várakozás alatt bizonyos dolgok nem indulnak, pl. eszközkezelő sem. Csak egy üres ablakkal vár...
De ha letelt az idő elindul minden rendesen néhány másodperc alatt, stabil a gép. Ez mitől van?Köszönöm, üdv: csigi
-
Larry303
addikt
sziasztok,
arra szeretnék választ kapni, hogy alkalmazások futtatása alatt az oprendszer mennyire nyúlkál a rendszer winyóhoz, a swap fájlhoz, ill az alkalmazást tartalmazó winyóhoz...
a konkrét problemám az, hogy nem nagyon tudom eldönteni, hogy milyen logika szerint, rendezzem a cuccaim a 3 merevlemezemen... a következőt tervezem: 150 es raptor két partícióra egyik rendszer másik alkalmazások, egy 17 gigás scsi winyó meg a swap fájlnak..a 3. meg csak úgy tárolni... szerintetek nem befolyásolja negatívan a teljesítményt, hogy a rendszer aprtíció és az alkalmazásoké fizikailag egy lemezne van??? -
Skyer
senior tag
Astala Vista..Milyen már hogy a notimhoz nincs windows 64 bites driver??felmentem a hivatalos oldalra és nem tudtam leszedni hozzá...pedig fél éve ha vettem a gépet.
-
Gorneck
legenda
Érdemes kipróbálni. http://www.avsmedia.com/DVDPlayer/index.aspx
-
Thrawn
félisten
válasz
netmesterke #5203 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
válasz
netmesterke #5203 üzenetére
szerintem úgy, hogy kaparsz a netről egy bootmanagert, van sok féle
volt nekem egy olyan amit egerrel is lehetett irányítani
taléán powerquest volt a gyártó -
netmesterke
aktív tag
Hy!
A következőt műveltem a minap. Felrakam egy uj partícióra az XP professionalt. Ezek után alapból az XP indult el. Semmi gond, gondoltam, be a Vista lemezt, megjavította a problémát. Így viszont csak a Vista indul el. Hogy csinálhatok magamnak boot menüt winnel? -
Polllen
nagyúr
válasz
CounterBoci #5178 üzenetére
Hi!
Én már karcsusítottam vistát v-lite-tal és nagyon tuti lett!
Egy gigát foglal, minden megy vele és kb 10 perc telepíteni egy 1700+s gépre!
Amúgy ugyanaz kinézetre és strukturára mint n-lite!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest