Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loretto
veterán
válasz
HoReSz1975 #4598 üzenetére
Vezérlőpult --> Felhasználói fiókok.
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Ezeket hol lehet kikapcsolni
UAC
felhasználói fiók felügyelete
-
simondr
senior tag
azt kérdezném hogy a 32bites vagy a 64bites vista a jobb?
érdemes váltani XP-ről vistára?? 2giga cl4es ramom van a ramigényt tisztázando
JA és aki válaszolna annak megkérem hogy priviben ( is) tegye.
köszönöm -
Dundy
tag
Internet kapcsolatok gyorsítására milyen programot legajánlottabb használni Vista alatt?
Az ADSL-emen CfosSpeed-et használtam, nagyon jól bevált.
De most Vodafone HSDPA-t használok, aminél kifejezetten belassít, kb. 20-30%-kal.
-
Osiris
őstag
Mit érdemes venni: 32 v. 64bites vistát? A 64bites is hozza már azt a sebességet mint az win xp??
Régen próbáltam vistát.. akkor még elég nehézkesen "mozgott" az xp-hez képest.
-
Laslow
senior tag
Nem tetszik a default Vista theme, és segítséget kérek, hogy honnan lehetne letölteni újat hozzá. Google a "Vista theme" szavakra olyanokat dob ki, hogy hogyan lehet XP-t Vistához hasonlóvá alakítani.
-
gaborb
csendes tag
Leegyszerűsítve az a kérdés fel szabad-e tenni Vista alá a Dx9-et? Nem veszti-e el a Dx10-et és annak képességeit emiatt ha fel teszem?El éldegélnek egymás melett és mikor melyik kell azt használják a programok?
-
Dundy
tag
válasz
netmesterke #4583 üzenetére
ááá, nem hiszem el magam!
köszi!
-
syler
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy elvileg a vistának látnia kellene a 2x2GB memóriát nemde? Nekem sajnos csak 3.25-öt lát. Miért csinálja ezt velem?
Válaszokat köszönöm
-
Dundy
tag
Napok óta hallgatok és nem akartam ennyire amatőr kérdést feltenni, de feladom:
Hol lehet az asztali ikonok méretét csökkenteni?
Első Vista telepítéskor sikerült valahol, azóta is azt keresem. Újratelepítettem, azóta megint túl nagyok az ikonok - nekem.
Köszi előre is!
-
rétisün
veterán
válasz
ballington #4577 üzenetére
momentán csak az xp indul, a vistát helyre kell(ene) kalapálnom
de valami ilyesmit írt, viszont a feljebb linkelt easybcd progival ugy konfigurálod a bootmenüt, ahogy akarod. olyan nevet adsz neki, ugy állitod be a bootsorrendet, a várakozási időt, ahogy neked tetszik.
-
netmesterke
aktív tag
Hy!
Van olyan program amivel a ventit tudom állítani? FSC Amilo Li1718-asom van, Északi híd: ATI RC410M.
Előre is THX!! -
rétisün
veterán
válasz
ballington #4567 üzenetére
én már többször használtam a fixboot, fixmbr parancsokat, de (eddig) soha nem volt vele gondom....ha xp, utána vista sorrendben raktad fel, akkor indulni fog az xp is, legalábbis nekem ezzel se volt gondom eddig. vagy csak mindig szerencsém volt? jópárszor végigcsináltam már ezeket (RC1 óta próbálgatom vistát meg az xp-t egymás mellet)t.
-
kem
addikt
válasz
ballington #4574 üzenetére
felismeri, de azt írja, hogy offline. pontosan nem tudom, mert csak msnen beszéltem haverommal, és amit mondott azt már mind leírtam.
-
kem
addikt
Sziaszok!
Haverom kicserélte az alaplapját, ugyanolyanra mint ami volt.
A csere után azt írja a sata vinyójára Vista, hogy offline.
Mi lehet a gond? bios is látja. WD sata2 -
Sziasztok!
A Vista telepítőjébe bele van integrálva a SATA driver?
-
pap
senior tag
Sziasztok!
A vista megtud cimezni 4gb ramot? 32bit
köszi -
ballington
addikt
válasz
rétisün #4554 üzenetére
ok...de már mindegy, felraktam frissen az este mind2-őt
mellesleg a fixbbot-t próbáltam, az nem segített, hiányzó NTLDR-t írt, a fixmbr-t meg nem mertem, mert nem tudtam mit csinál, mert írta, hogy lehet hogy nem lesznek használhatók a partíciók bla, bla, bla.
szal újraraktam mindet, így most van menü is, bár az, hogy az xp elindul-e most így vele, azt még nem néztem. -
mergal
aktív tag
Sziasztok! Vajon az miért van hogy explorerben jobb klikk de nem tudok ráklikkelni semmire? Pedig sokszor kell a másolás beillesztés, de egyszerűen semmire semilyen oldalon nem akarja.
-
gaborb
csendes tag
Hello
Lenne egy kérdésem.
Vista Home Premiumom van,ami ugye Dx10 es.Egy pár játék köztük a ColinMcrae Dirt sem indul el mert hiányol egy directx 9 es dll filet.Más direct is 9 es játékok pedig simán elindúlnak Dx10-en pl Tomb Raider Annyversary.Láttam egy pár olyan hozzászólást ,hogy ha felteszem a direct x 9c t akkor megoldódhat.A kérdésem az lenne hogy van a dxdiag és ha felteszem akkor milyen direct x verziót fog kiírni?És biztosan nem akadnak-e össze? -
Morden24
nagyúr
válasz
Tomijee #4558 üzenetére
Nem tudom, hogy ez megoldja-e, de próbálkozz a következővel (angol a Vistám, de nem hiszem, hogy nehéz lenne megfeleltetni magyarra
):
Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> felső füleken 'Advanced' -> 'Performance'-on belül Settings -> és itt a sok kis pipánál keresd meg a 'Show thumbnails instead of icons' opciót, és rakj elé pipát
Remélem segítettem!
-
Tomijee
csendes tag
hello!
lenne egy kis problémám..méghozzá feltettem a Vistat és amikor képeket nézek vagy olyan mappába vagyok ahol pl csak képek vannak akkor a nézetnél ugye lehet válogatni és én a nagy ikonok beállitást szeretem használni de pár napja azt vettem észre, hogy be lépek egy képes mappába és nem jeleníti meg a miniatűr-őket a gép csak 1-2 másodpercig, de akkor sem az összes képnél.. és utána fönt megy ugye a zöld csík, hogy tölt és nem a miniatűrök képét tölti be nem, hanem egy ilyen táj szerű miniatűrt az össze képnél és akár hol nézem a mappa beállításoknál vagy bárhol sehol nem tudom vissza állítani de még nem is az, hogy vissza állítani mert el sem állítottam.. szal valakinek van ötlete segítsen köszönöm -
Dundy
tag
Hmm.. most jöttem rá, hogy a Windows Vista Gallery miért nem mutat egy találatom sem...
Automatikusan a "vista.gallery.microsoft.com/vista/SideBar.aspx?a=&mkt=hu-hu " címet tölti be.
Rájöttem, hogy ha átírom a végét hu-hu helyett en-en vagy en-us -re, akkor látok mindent.
Erre van valami orvosság, hogy automatikusan lássam?
-
rétisün
veterán
válasz
ballington #4552 üzenetére
nem kell ujraraknod, előbb xp-t helyreállitod fixboot, fixmbr parancsokkal, aztán vagy a feljebb linkelt easybcd, vagy a vista dvd-ről a javítás opció helyreteszi a vistát (elvileg bootmenüvel). (ha csak annyi a gond, hogy hiába van fenn mindkét oprendszer, nem akar indulni egyik se....)
-
Dundy
tag
Hol találom a Microsoft DreamScene-t?
Vista Ultima 32-m van, s az update le is töltötte, találok a Windows könyvtárban több DreamScene-es fájlt. Vagy én gondolkodom rosszul és ez nem egy különálló program?
Felvilágosít valaki?
-
rétisün
veterán
válasz
ballington #4549 üzenetére
hazavágja, de vagy easybcd-vel, vagy vista dvd-ről bootolva, a javítás opcióval kijavíthatod.
-
ballington
addikt
megcsináltam a boot.ini-t, de nem jó.
hiányzó ntldr-t ír, amikor rámegyek, hogy az xp-t indítsa.
most tényleg az a kérdés, hogy ha elindítom az xp telepítőt, és csinálok egy fixboot-ot, akkor vajon hazavágja-E a vista indítóját. -
Voda2
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. A betonstabíl gépemmel valami gixer történt! Vistát használok, és azzal kezdődött,hogy egyszer csak kékhalál,újraindúlt,utána egyszerüen nem tudta elindítani a webkamerát,és a tvtunert,hogy not device found! De maga a tuner szoftwere elindúlt,csak a hardwert nem látta! Szétszedtem,kitisztítottam mindent,azóta ezek megszüntek,kékhalál sincs azóta,csak egyszer volt,de ugye nekem Nonton Ghostal wan lementwe minden rendxerem,ez a floppys werzió,és tegnap újra akartam rakni a mentett vistámat,vissza is tette szépen,de mikor indítanám a rendxert,bejön egy választómenű,hogy a rendszer nem tudott elindúlni,mert a Windows/system32/winload.exe nem található,vagy sérűlt.Azóta már párszor újra wisszaghostoltam a rendxert,de ugyanez a hiba.Ja,még annyit közöl welem,hogy ezt hardwer csere,wagy hiba okozhatja.De érdekes,mert ha az XP-t ghostolom wissza,az tökéletesen elindúl,de a vista nem,pedig már 1éve így használom,és rengetegszer visszaraktam már.HELP.Asus P4S8X-MX lapom van. Mentesztet csináltam, igaz csak 1xer futtattam le,mert már késő wolt,de nem talált hibát. 2x512 Kingmax ramom wan,ja,meg vga kari cserém volt még kb 2hete,de azóta már egyszer ghostoltam a vistát,és nem volt gond.Most meg igen.A mentett rendszerem egy másik winyón wan,fixen benne a gépbe,erről szoktam wisszaállítani mindíg.Lehet hogy a másodlagos winyom hibázik?Wagy alaplap lehet?Mert most ugye emiatt az xp wan fent,de stabíl a gép,új játékokkal nyaggatwa is.Szówal nem értem mi lehet a probléma,miért nem megy a vista!
-
ballington
addikt
ez úgy volt, hogy eredetileg van egy sata-m, ezen van a vista c, d, e meghajtókkal, és volt mellette egy pata g, h meghjatókkal.
xp telepítése után változott a helyzet, ugyanis: c (sata c-je), d (pata 1. part.), e, f (sata 2. és 3. part.), majd a végén a g-vel a pata 2. partja.
amikor újraraktam a vistat, maradt az utsó állapot, ezt állítottam vissza az eredetire.
az xp-t a második állapot d-jére raktam, tehát most visszaállítva a g-n. a kérdés, hogy melyikre rakjam a boot.ini-t.
na ez egy kicsit kacifánots lett -
rétisün
veterán
válasz
ballington #4544 üzenetére
ha már van fenn xp-d, és utána xp alól indítod a vista telepitőjét, akkor vistán is az xp alatt használt betüjelek lesznek.
-
Thrawn
félisten
válasz
ballington #4544 üzenetére
Ne variálj a betűjelekkel! Mindig az lesz a C meghajtó amelyik rendszert éppen elindítod, és a többit sem érdemes átnevezni. Én úgy hagytam őket ahogy 'dobta a gép'.
-
-
JohnnyX
őstag
Ujrainditottam a gepet, es most ez fogad:
"Invalid or damaged bootable partition"
-
Attix82
addikt
Elnezest de nem vagyok kepes kibongeszni a kerdesemre a valaszt.
MI a kulonbseg a Basic? Business? Home Premi ?Ultimate? kozott?
-
Badb0y
addikt
válasz
ballington #4527 üzenetére
Thrawn, ballington köszönöm, de én ilyet sehol nem találtam. Angol vista home premiumom van.
Másik kérdésem?
#4524-re vmi ?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4521 üzenetére
Na jó, de partíciót nem tudsz lehúzni. Egyébként felment az ikszpé mostmár teljesen, fel is installáltam minden szükséges dolgot, s a Vistához képest a lemezműveletek kb. 3-szor gyorsabbak, pedig ott is kikapcsoltam kínomban már minden vinyót használó extra funkciót. Szóval felüdülés. És a vinyót ez hülyén fog hangzani, de még kifejezetten másképp is nyaggatja, pl.: itt inkább egyszerre van egy nagyobb burst a hangban, Vista alatt meg állandóan picit piszkál rajta, s sajnos pont úgy, hogy azokon a piszkálásokon a legnagyobb hangot adja ki a winyó.
-
Thrawn
félisten
válasz
ballington #4531 üzenetére
Próbáltad már megcsinálni a boot.ini-t?
-
Skica
őstag
Sokan írták már, hogy az Nvidia driverrel gond van Vista 32Bit alatt, kipróbáltam gyári CD-vel, és az Nvidia driverrel is, mindig kékhalállal elszállt (royal.sys-re hivatkozva). Ezért csak az alap Op. Rendszer drivereket használtam. De a DVD író cserével kapcsolatban van tipped? Letöröltem az IDE és a SATA vezérlőket, az optikai eszközöket, és újraindítás után mindent visszatelepítve is mindig ez a hibával letiltja a DVD-t (az eszköz nem indítható el, a meghajtó program nem tölthető be).
A NEC író csere előtt minden tökéletesen üzemelt.
-
Thrawn
félisten
Az időjárás-előrejelző Sidebar-alkalmazás életre keltése
Én nem ezt használom, hanem az Accuweather-t#4523 Badb0y: Az UAC-ot kell kikapcsolnod (Felhasználói fiókok felügyelete)
Skica: A royal.sys ha jól tudom nem tartozéka a Vista-nak
ballington: Ha az XP-t telepíted először és utána a Vista-t akkor nem lesz ilyen gondod.
-
ballington
addikt
-
ballington
addikt
szevasztok!
van egy kérdésem, de előtte az előzmények, tömören:
vista mellé xp-t felrak másik vinyóra, xp felmegy, de nincs op rendszer választó. OK, fórumokat nézni, látni, hogy xp telepítő hazavágja vista boot rendszerét, de javítható. OK, vista dvd-je be, javítás. probléma megoldva, vista elindul, majd újraindít. ekkor HOPPÁ: aktiváló kulcs nem érvényes. JÓ, beletörődve reinstall format c:-vel, felmegy. megcsinálom boot managerrel pro-val az oprendszer választót...újraindít, xp-t kiválaszt, kiír h nem indítható. ekkor bevillan: c-n volt a boot.ini
a kérdés: ha javítom az xp-t egy fixboot-al, akkor az belekavar a vistának? nem akarom, hogy megint újra keljen telepíteni a vista-t. vagy elég, ha csinálok egy boot.ini-t a c:-re. -
Skica
őstag
Kis segítség kellene, a gond a következő, Gigabyte Nvidia550 alaplap, SATA DVD író (NEC) volt a gépemben. Garancia csere után egy ASUS Sata DVD írót kaptam, és Vista 32Bit alatt a következő hibát dobja, hogy nem lehet a meghajtóhoz a drivert betölteni. Alaplapi driver nincs telepítve, csak amit alapból felrakott (mivel ha feltelepítettem, royal.sys hibával elszállt), semmi nem volt módosítva, csak a két SATA DVD író volt cserélve. Hogyan lehet újra működésre bírni, az OP. Rendszer újratelepítés nélkül?
-
Badb0y
addikt
Hogy lehet kikapcsolni, hogy konkrétan ha az everest elindul ne kelljen okét nyomni, amikor indítoma programot? Mert nagyon idegölő, hogy minden exe-t ha elindítok, állandóan kérdez ez a biztonságis ökörség.
-
Sh4rKy
senior tag
halo mindenki..
érdeklődnék egy normális időjárásos gadget után, mert a beépített nekem azt írja, hogy a szolgálatás nem érhető el...
valaki esetleg adna tippet?=) -
oz82
senior tag
Hát azt hogy:
"Ismeretlen prg kér hozzáférést a számítógéphez"
engedélyezem neki.
"kompatibilitási probémák...." Keressek rá a neten, vagy mégse.
Utána angolul azt hogy "ha látom ezt az ablakot jelentkezzek be rendszergazdaként,és akkor nem látom többé az ablakot"
De be van lőve a rendszergazdai futtatás sztem csak inkompatibilitás.
-
oz82
senior tag
Sziasztok
Vista alatt mely tuningprogik működnek?
VGA+ProcessszorAbit alaplapom van, és a gyári progi (ABIT uGuru) nem megy vista alatt. Tudtok helyette javasolni vmit.
Rivatuner vagy atitool vmelyik verziólya megy Vista alatt, vag valami más? Bármi...
-
Badb0y
addikt
Vista home premiumhoz van már nyelvi fájl?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4491 üzenetére
Ok, ma szoptam egy jó adagot a szokás szerint microsoft termékekkel. Mit ad az ég, második partícióra már felkúszott volna az XP, de első újraindítás után nem ment, azt írta az oprendszer nem indítható el.
Egyszerűen nem bírtam rájönni órák alatt sem, hogy mi van, aztán végül bánatomban Vista fel megint, az első partícióra, s csodák csodája, bútmenedzserben ott a korábbi windows verzió, s az install már folytatható. Amúgy olvasgattam, hogy az SP1-es Vistát már elvileg XP-vel simán vissza lehet majd cserélni.
Viszont a formaton kívül lassan tényleg nem látok semmi módot, amin keresztül a Vistát el lehetne távolítani, ha tud valaki valamit, az szóljon, mert néha már olyan, mint egy rossz átok...A helyreállításnál meg lehet oldani, hogy csak a fájlmentéseket ne csinálja?
-
Narim
tag
Hello!
Nem tudom jó helyre jövök-e a kérdésemmel, de mivel Xp alatt nem jelentkezett a hiba, csak Vista alatt, így megkérdezem itt. Vista Business van a gépemen, és néha előfirdul, hogy a hálózat bedobja az unalmast. Ezt úgy értem, hogy a helyi hálózatot nem érem el, a böngészők nem hoznak be egy oldalt sem, és lefagynak, nem lehet kilépni belőlük, még task manager-ből sem lehet bezárni őket. Csak az újraindítás segít, de bizonyos idő elteltével ismét előjön a hiba, egyszercsak elszáll a hálózat. Rendszervisszaállítással próbálkoztam, akkor több mint egy hétre megoldódott a probléma. Aztán ismét előjött. Azóta mindig rendszervisszaállítást csinálok, mert az megoldja viszonylag hosszabb időre a dolgot. De kezd elegem lenni belőle.
Találkozott már valaki hasonló problémával esetleg? Tudja valaki mi okozza ezt, mi lehet a megoldás?
Új programot nem tettem fel, szerintem nem az okozza (hacsak nem egy lappangó programról van szó), próbáltam elkerülni a kétes honlapokat is, ahonnan esetleg valami vírusszerűség jöhet a gépemre. Lefuttatam víruskeresőt (nod32), trojan remover-t, spyware-ekre is rákeresetem (bár biztos nem spyware okozza...), de 1-2 spyware kivételével tiszta volt a gépem, és azok letörlése után előjött a hiba.
Szóval ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom. (jó lenne, ha nem vista újrainstallálás lenne az első tipp)
Köszönöm.
-
válasz
donsergiooo #4502 üzenetére
bővebben
(a memóriaméret felső határai című bekezdésben a lényeg) -
válasz
donsergiooo #4499 üzenetére
melyik a "42bites" vista
ja, hogy 32 bit az a 42 bit
sehogy nem lesz 4 gb memóriád...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest