Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loretto
veterán
válasz
Steelmanus #2191 üzenetére
Nincs a tarkódnál pisztoly, hogy használd. El kellene fogadni, hogy nagyobb a gépigénye mint az xpnek. Emlékeim szerint, anno xp megjelenésnél is elég sokan mondták azt amit most te, és mára meg ''csend van''.
Bár nem tudni mekkora életciklusa lesz a Vistának, azért van amihez már javallott lesz.
Kuka: ps2-t is alig használom. -
Deathmatch
tag
válasz
rétisün #2189 üzenetére
Rétisün, igaz is
Sorry, este volt már
Én nem tom hogy a bratyóm hogy csinálta, de ugyanúgy ment neki a Vistával a játék mint XP alatt az akkori gépével: 512MB DDR RAM, 3.0GHz Intel P4 proci, GeForce FX5900XT VGA!
Szerintem inkább a proci miatt, mert az benne elég jó még ma is, attól függetlenül hogy egy magos! -
szasanyi
félisten
Gyakorlatilag nem a FPS kevés, hanem akad! És ez nagyon lerontja a játékélményt. Próbántam driver frissítést is, de nem javult. Mind1, nem kínlódtam vele sokat.
Lost Planet szépen futott, de volt olyan rész, ahol kb. 40 FPS mellett belassúlt a játék, esetleg szakadozott pár másodpercig.Nemtom... csak nálam volt ilyen jelenség?
X-akta... -
Thrawn
félisten
válasz
Steelmanus #2191 üzenetére
Jó lett volna ha kicsit utánaolvasol, az SP1 3 változatban készül:
Express: 50 MB
Stand-alone: 1 GB de minden nyelvi csomaghoz való javítás benne van
A harmadik csak mennyiségi licenszel rendelkezőknek van/lesz.
[link]
Ha zavar, hogy sok helyet foglal, akkor kapcsold ki a hibernálást és töröld le a hiberfil.sys.t, indítsd el a Lemezkarbantartót és gyomláld ki vele a C meghajtót. Sok giga helyed fel fog szabadulni így.
Más: először nálam is csak egy napot volt fent (valamelyik béta) aztán letöröltem. Az RC1-el már egész használható volt, driverek is kezdtek megjelenni, itt kezdtem kiismerni. Most már nem cserélném vissza az XP-t az tuti, persze azért azt is fenthagytam ha valami nagy gáz lenne. Annyi biztos, hogy nekem nehezebben ment az átállás XP-ről, mint anno Win98-ról. Mondjuk akkoriban a Win2000-re már szoktam az XP fílinget -
Steelmanus
addikt
válasz
rétisün #2189 üzenetére
En. Max 10 orat volt fent, azutan gyalugep.
A fejlesztoket bekellene zarni egy uj repulobe, azutan felengedni
vagy hat szerelot, es felszallni a geppel. A pilota ezek utan modja be:
Kerem az utasok megerteset, uzemeles alatt javitas lesz eszkozolve,
a jegyek arat termeszetesen nincs modunkban visszateriteni.
A foldeteres valoszinusege konvergal a nullahoz, megertesuket koszonjuk.
Nem igaz hogy ilyen feligsem kesz op.rendszert kiadnak penzert.
Nalam 7 Gb evett meg, amibe szerintem ket-harom op.renszer siman
beleferne. A javitas az angolhoz 3,5 Gb, ami a legutobbi hirek szerint
1 Gb lesz, kerdem en, akkor eddig mit irtak?
Az csak reszben igaz hogy a driverek hibasak.
Ha az XP 40 millio kodsort tartalmaz, akkor mennyit tartalmaz a Vista?
Es a nagyszamok torvenye szerint mennyi benne a hiba?
A Vistahoz allitolag 3,5 Gb a javitas, amit mara lefaragtak 1 Gb-ra,
Az nem veletlen hogy cegek akik sok milliot adnak ki egy atallasra, nem vesznek
Vistat, es az sem veletlen hogy nagynevu jatekgyartok sem irnak DX10-re
jatekot. Ez onmagaert beszel. -
SzöleTM
csendes tag
Cső
Újraraktam a rohadék vistát...teljes format...amiatt a rohadt C++-os dolog miatt...süni te talán emlékszell....beszoppantottam vele...nemtudtam megcsinálni, azt se tom, mi volt a gond...amúgy senkise..mindegy
Most meg elfelejtettem miért akartam írni..na mindegy
üdv -
rétisün
veterán
válasz
Deathmatch #2188 üzenetére
120 lesz az a 90, de ki számolja
-
akasp
senior tag
sziasztok. végre feltettem énis
azt szeretném megkérdezni, hogyha nemírok be cd kulcsot, akkor hány napig tudom használni??
-
D@ni88
addikt
Sb live! 24bitessel menne a vista 5.1be? nem érdekel az eax meg z ilyenek, csak h a zene jól menjen
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
szasanyi #2176 üzenetére
Érdekes ez a driver 'jelenség', már az RC1-re is voltak VGA driverek a gyártóktól pedig az nem most volt, és mégis, ez idő alatt nem sikerült normális drivert írni egyik oldalon sem. STALKER-t próbáltam, sőt csak Vista alatt játszottam vele (a bétatesztjét XP-n). Itt is csak a ramhiány került előtérbe, rengeteg volt a töltögetés a pályák között, de ettől eltekintve szerintem egész jól ment.
-
szasanyi
félisten
Eléggé. Úgy cserélgetem mint az alsóneműt, de 1ik 19 másik 1 híján 20.
Amúgy a HD2900XT tulajok sem örömködnek, mert ATIék is elég sz@rul állnak driver szinten. Az a kártya sem tud még véletlenül sem annyit, mint ami technikailag telne tőle (320 shader processzor) mert nincs jobb driver mint amilyen. De ez sajna nem vígasz. Egyébként gázos sok játék is, úgyszólván mellőzték az optimalizálást. STALKERT próbáltad már?
-
szasanyi
félisten
válasz
Deathmatch #2173 üzenetére
Nálam 2GB van, ne reménykedj... És em is a hw. Vista, vagy az alávaló (szó szerint
) driver lehet a ludas. Sztem....
-
Loretto
veterán
Ha valaki van olyan elvakult mint én, és nem játszik, annak elég 1 giga ram kényelmesen.
-
Thrawn
félisten
-
leviske
veterán
A 64bites vistára ugyan ugy fel lehet a régi, vistával kompatibilis, 32es játékokat rakni?
Vagy már megen láma kérdés?
-
Thrawn
félisten
válasz
Deathmatch #2164 üzenetére
A játékok konkrétan lassabbak. Nem tudom mennyire tudható be ez a Vista-nak, vagy a videókártya gyártók drivereinek, de azért nem olyan vészes a helyzet.
-
Thrawn
félisten
válasz
Deathmatch #2162 üzenetére
Volt XP-m, most is fent van a Vista mellett ha esetleg nyomtatnom kéne
A teljesítmény alatt mire gondolsz? Úgy általánosságban, van amiben gyorsabb a Vista, van amiben nem. -
-
Thrawn
félisten
válasz
Deathmatch #2158 üzenetére
Én 1GB-al Vista-zom, és nincs vele gondom. Ja és még játszok is néha (FEAR Combat, Test Drive Unlimited).
-
TIV
tag
Hello, lenne néhány partíciónálós kérdésem..
1. adott egy üres winyó, egy partícióval, rajta oprendszer.(csakazzal) szét lehet vágni két részre anélkül h összeomolna a rendszer?
2. múltkor leszedtem egy kevéskét az egyik partícióból, de a másik partíciónál nem engedte a kiterjesztést. miért?
köszi -
törölt tag
sziasztok,
a videokartyahopz kapott eredeti drivercd-n rajta van a purevideo szoftver, viszont a tavalyi cd meg nem tamogatja a vistat, sot, kek halalllal elszall a vista a telepito cd inditasakor
megneztem az nvidia honlapjat, es sulyos penzekert lehet a szoftvert letolteni, a cd-n viszont nem talalom
vmi megoldas?
szebbek voltak a filmek ezzel a szoftverrel...
masik problema: a vista folyton leallitja a vinyoimat, es hallom, amikor ujraindulnak kb 1-2 orankent...
nem lehet ezt beallitani vhol? most vettem uj vinyot, nem szeretnem, ha tonkremenne az uj vinyom minden adatommal, mert egy nap 6x leparkoltatja a vista... -
jakewyler
senior tag
válasz
Deathmatch #2128 üzenetére
Szia,
Nem érdekes mert kevés a RAM-od -
leviske
veterán
5.1re pedig megtaláltam magamnak a megoldást
(vak tyúk is talál szemet
)
DTS dekóder kell a gép és a hangrendszer közé és utána át kell állítani a vistában a hangvezérlést arra(ha jól vettem ki).
Mondjuk én hibám, hogy nem tudtam rá a választ, a winportálon fent van már mióta...
[Szerkesztve] -
amnex
csendes tag
hali, valaki megtudná mondani hogy geforce 7900gs (256mb), a vista azt irja megosztott memória 767mb..,mintha a ramból adna hozzá.. mellesleg 2x1gb ramból általában 1-10mb szabad..
ui: 2007.szeptember.19-én vásárolt sata II samsung 160.0gb winyó bolti garos,anyagi okból eladó (miskolc környéke,kipróbálható akár)
köszz
[Szerkesztve] -
leviske
veterán
Sziasztok, lenne mégf egy kérdésem
. Szerintetek erre a konfigra 64, vagy 32es Vistát rakjak: proci: C2D E6750, 1,5 ,vagy 2 giga ram, 160giga vinyó és majd akarok egy 80ast venni a vistának (nem tom ezeken kívül mire van szükség még a döntéshez)
Ja és Premium, vagy Ultimate legyen? Megéri az Ultimate azt a 45-50 ezer forintot az extráival?
Ja és akkor senki nem tudja, mivel oldható meg, hogy 5.1 hangja legyen a gépnek vistával?
Azt hiszem, ennyi kérdés elég lesz egyelőre. -
rétisün
veterán
válasz
qwertly #2145 üzenetére
ha az xp után tetted fel a vistát, akkor vista csinált hozzá bootmenüt, tehát tudsz választani. ha mégse lesz valamiért, akkor pl. az easybcd, vistabootpro progikkal tudod javítani a bootmenüt. (vagy éppenséggel csinálni)
most nézem, linuxod is van? elvileg a linux is csinál bootmenüt, akár mindhárom (linux, xp, vista) rendszer választható lesz.
[Szerkesztve] -
qwertly
addikt
Még az a kérdésem,ha én a biosba beállitom hogy mosta botolás a satás winyórol történjék amin az xp van.Akoris elöjön a legutoljára feltelepitett op.rendszer boot menüje?Vagy simán be bootol az xp?
-
TIV
tag
én is belekérdeznék ebben a linuxos dologba. Nekem...
fent van az XP, mellett a Vista, megy a bootmenü. külön partíción van és lesz minden rendszer, tehát ubuntunak is lesz egy. ha beteszem a linuxot és telepítem fel fogja ismerni a másik két rendszert? hogy kellene? köszi.. -
IreN!CuS
őstag
hello!
lehet h naon sokszor felteték már ezt a kérdést!csak elég sok hozzá szolás van és én pl nem találtam választ rá! a lényeg annyi h meglet az uj comfigom és hát vistát raktam rá,és seh nem tom a mikrofonom életre kelteni probáltam driver cserékel hallotam h vkinek a skype-val sikerült megoldani de nekem semmi sem müködött!szoval ha vki tud vmi jhoo megoldást az plz irja le!
elöre is köszi!udv:Gábor -
gabesz82
őstag
No emberek, megoldódott a kékhalálok kálváriája a 64 bites Vistamnál. Még egy víruskereső ami hitvány a Vista alatt (legalábbis az én konfigommal sorozatos kékhalálokat produkált + egy új notin is): Virusbuster... Ja és Nod32 pöpec
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
nekem abban kéne segítség hova tettem a lemezt mert nézetem otthon a szervízben de nem találom sehol.... kis szöszit miniszoknyával elfogadok mint vadászkutya
-
SEMTEX
senior tag
válasz
Warhead100 #2137 üzenetére
Örülök, h megerősítettetek, már azt hittem, csak én vagyok elégedett a Vista64-gyel
Szerintem az utóbbi idők legstabilabb Windows-a. -
Warhead100
tag
Igen csatlakozok az elöttem szolókhoz, nekem is 64 bites vista van, minden jól műxik, 2gb ram az tényleg kel, driver is van egyedűl az elején szenvaedtem a hp 2600n network printerrel, mert nem volt hálózatos drivere, de ez már megoldódott sőt hp ocr is elérhető már a 64 bites vistahoz
-
SEMTEX
senior tag
válasz
Deathmatch #2134 üzenetére
Persze, eddig nekem minden játék ment rajta....(Cod2, FarCry, NFS MW, NFS Carbon Flatout2, csak hogy párat említsek...)
-
SEMTEX
senior tag
válasz
Szia!
Én mindenképpen ajánlom a Vista64-et, lényegesen megbízhatóbb...nekem 2hónapja van fenn, de még egyszer sem fagyott, nem szemetesedi, nem jön annyi vírus 64biten (szinte semmi), és gyorsabb is, mint az Xp.
A 2gb ram azért kell neki. -
Siriusb
veterán
válasz
sghc_toma #2127 üzenetére
Múlt héten telepítettem Vista mellé Ubuntut, logikai partícióra, simán felment és a Vistát is felismerte a grub. A telepítésnél - kézi vezérlés - az Advanced fülön ki tudod váalsztani, mely partíción legyen a rendszerindító rekord.
Nálam gyönyörűen megy a grub, választhatok ubuntu és vista közt.
Szerk: még annyit, életemben most látok először linuxot.
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
válasz
Inkább maradj az Xp-nél. Akkor ram sem kell...
De ha mindenáron Vista-t akarsz, akkor inább a 32 bit-es változatot rakd fel. -
Deathmatch
tag
Halihó!
Érdemes szerintetek feltenni a Vista x64-et erre a gépre?
1GB DDR2 RAM
AMD Athlon 64 X2 3800+ proci
Inno 3D GeForce 7600GS 256MB DDR2
Játékra használnám... elég ez a gép vagy még pakoljak neki 1GB RAM-ot?
Jah és ez mivel lenne jobb az X86-nál?
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
válasz
qwertly #2126 üzenetére
ha bent van az XP-s vinyó, mikor, telepíted a Vista-t, sztem tuti látni fogja a Vista bootloadere.. Ubuntum meg sosem volt, nemtom, keresgél-e más oprendszereket telepítéskor.. (ha keresgél, és megtalálja az XP-det, akkor csak annyi történik, hogy beleír a GRUB menu.lst file-jába egy menüpontot, amivel el lehet indítani az XP loaderét.. tehát az XP-s vinyódhoz nem fog hozzápiszkálni...)
-
Joshi
titán
Sziasztok.
Az a problémám, hogy a Vista Ultimated 64bit Magyar oprendszernél a Nero futtatásakor mindíg kikapcsolja az Aero felületet. Mit kutyul a Nero? Hogy lehetne ezt megszüntetni?
A 7-es Nero is, és most a 8-as is ezt csinálja, egyébként minden jól működik, csak ez bosszant.
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
válasz
qwertly #2123 üzenetére
azzal, hogy a GRUB átadja a vezérlést az XP loaderének, semmilyen kárt nem tudsz csinálni az XP-dben.. de ha BIOS-ban akarsz szöszmötölni, te tudod..
mondjuk ha úgy rakod fel a Vista-t, hogy bent van az XP-s vinyó is, akkor a Vista loadere látni fogja az XP-t, és miután GRUB-ban Vista-t választottál, bejön a Vista bootloadere, és választhatsz XP és Vista közül.. -
-
qwertly
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat
de ugy akarom,hogy a patás winyón most nincsen semi igy erre raknám a vistát és az ubuntot és beálitanám a biosba hogy erröl a winyórol botoljon a gép,igy nem kavarna belle a xp-be.És ha xp-röl akarnék botolni akor a biosba át álitanám a bot sorrendjét satás winyóra.
-
éN79
addikt
válasz
qwertly #2114 üzenetére
Nem ilyen egyszerű, hiába raknád fel a pata-ra a Vistát, az felülírná az xp-d boot file-ját, így azok közül tudnál választani elsődleges, ne ha erre még egy linuxot is felraksz a saját bootmenedzserével, háááát ...
mod: na tessék, erre meg is cáfolnak, így próba-szerencse.
[Szerkesztve] -
qwertly
addikt
Valaki tud nekem segiteni
-
SzöleTM
csendes tag
nemtok képet linkelni....szuper....
bepötyögöm:
Debug Assertion failed!
Program: E:\programok\egyeb\DC\StrongDC.exe
File: c:\program files\microsoft visual studio 8\vc\include\list
Line:776
Expression: list erase literator outside range
for information...nézze meg a visual c++ doksiait....[/url][/IMG]
[Szerkesztve] -
qwertly
addikt
Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem,hogy van 2sata winyóm a gépbe rajta xp.Most én betennék + egy patás winyót amire szeretnék vistát és egy linuxot tenni.Biosba beállitanám,hogy a patás winyórol botoljon be,akor arrol töltödne be az operácios rendszert és ott választhatnám ki,hogy Vista vagy Ubuto induljon el-e?És így favágó módszerrel inditgatnám az xp,vista vagy a linuxot.
-
gabesz82
őstag
válasz
sghc_toma #2110 üzenetére
De ha kikapcsolja UAC-ot akkor többet ilyen gondja nem lesz, szerintem kényelmesebb. Ha adminként futtatja akkor mindig el kell ezt játszani, az UAC-ot meg csak egyszer kell kikapcsolni
Akkor van gond, ha valaki odaül a gépéhez és nyakra-főre indítgatja a fertőzött exe-ket
-
gabesz82
őstag
válasz
Speeedfire #2107 üzenetére
KApcsold ki az UAC-ot (Vezérlőpult-> felhasználói fiókok-> felhasználói fiókok felügyeletének be- kikapcsolása, és itt vedd ki a pipát)
-
Speeedfire
félisten
sziasztok!
lenne egy olyan problémám h nem tudom frissíteni a utorrentet mert azt írja h h nincs jogom az írásra! pedig én rendszergazdai jogokkal vagyok bejentkezve!
mi lehet a probléma??? -
gabesz82
őstag
Szerintetek mitől lehet hogy a Vista 64bit Ultimate-em sokszor elszáll kékhalállal, általában újraindítás közben. Az egyik RAM-om rossz volt kicseréltem, ez már biztos jó. Ráeresztettem a rendszerre egy tesztelő progit ami meghajtja a rendszert szépen, minden gond nélkül lefutott. Az elképzelhető-e, hogy azért hülyül mert a telepítés alatt a hibás RAM volt a gépben?
-
IreN!CuS
őstag
hello!
lehet h naon sokszor felteték már ezt a kérdést!csak elég sok hozzá szolás van és én pl nem találtam választ rá! a lényeg annyi h meglet az uj comfigom és hát vistát raktam rá,és seh nem tom a mikrofonom életre kelteni probáltam driver cserékel hallotam h vkinek a skype-val sikerült megoldani de nekem semmi sem müködött!szoval ha vki tud vmi jhoo megoldást az plz irja le!
elöre is köszi!udv:Gábor -
rétisün
veterán
válasz
SzöleTM #2102 üzenetére
melyik strong? nálam a strongDC++ 1.00 rc9f2 (tudom, hogy van ujabb, de nekem ez vált be) megy, hibátlanul, néha ugyanez a strong megy xp alatt is, ott is jó.(én is csak chatelek
) próbáltad a rendszergazdakénti indítást? (jobbklikk, indítás rendszergazdaként) vannak progik, amik csak így mennek normálisan....
[Szerkesztve] -
SzöleTM
csendes tag
Sziasztok!
2 nagy gondom van a VISTA alatt.
Először is..a BioShock nevü gamé aklatt nincs haj..ez a kisebb baj...
Másik az, hogy Akármelyik rohadt Strong Dc-t rakom fel, bevág egy hibaüzit, hogy a Visualbasic c++-al gáz van...van hogy indításkor, van hogy hublista betöltéskor..a dc-t chatelsére használom köszönm előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest