Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Hogyan lehet kiszedni az indító menüből a régebbi Vista telepítéseket?
Vista 64 bit javított, /ez nem él/ Vista,xp. A fixboot nem oldotta meg a problémámat. -
lordring
aktív tag
A Vista mellé az előbb feltettem egy XP-t is, meg akartam nézni valamit. Külön partíción van. Most azonban csak az xp-be tudok bootolni.
Ha F8-cal megállítom és visszalépés a rendszerválasztó menübe, akkor csak az xp látszik. No most mit tegyek? 
-
Frenky87
aktív tag
1 hónapja, igen.
Reménykedem benne, hogy idetéved egy szaki és segítségemre lesz, mert hát az mégsem megoldás, hogy minden probléma után winreinstall van...
Nem, nem használok. Még nem vettem észre, hogy az általam használt dolgoknak ne lenne elég a 6600-as C2D és a 2900XT. A VGA-t meg amúgysem húznám
-
Joshi
titán
-
Harti
senior tag
Üdv!
Nem működik a mikrofonom!
A hangbeállításoknál azt írja a recording fül alatt a mikrofonra hogy unavailable!
A line in-re pedig azt hogy working!
Nem igazán értek ehhez, valaki tudna segíteni?
A hangkártyám SB Audigy LS! -
Joshi
titán
válasz
Frenky87
üzenetére
Én a helyedben Reinstallhoz folyamodnék, így sok fejfájástól mentesülhetsz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tényleg, tudod hogy kell kikapcsolni a Digitális aláírás figyelést? Ugyanis frissen telepített Vistára sikerült feltelepítenem a RivaTunert és működött is, de ahogy befrissítettem a rendszert a Windows Update helyről már visszapofázik és nem engedi futni.
-
Frenky87
aktív tag
Na ez a gond, hogy nem.
Egy pénteki napon szedtem ki a PX-740A-t, átraktam húgom gépébe (hagyaték gyanánt
). Mindent elcsomagoltam, 3 napig nem is voltam otthon, tehát gép nem használ. Aztán költöztem BP-re. Gép összeapplikál, barátnőm Pioneer-ja betesz. Ettől a pillanattól kezdve nem látja az optikai meghajtókat, legyen az fizikai, vagy virtuális.
Íme a programok, amik fent vannak:
[link]
/a két operából az egyik véletlenül maradt fent, update után, de ez lényegtelen, lusta voltam még leszedni./ -
Loretto
veterán
Topic takarítva, ne a crack legyen a téma.
-
Frenky87
aktív tag
Így kellene?? mert? Annyi a változás, hogy kinyitogattam...
Leszedtem (először disable-ra raktam, utána uninstall) az AVstream-et. Változás semmi.
7.9, de a 7.8-cal sem volt másabb a helyzet. Énis utánanéztem már nem 1 helyen, gondolhatod, de nem nagyon találok használható infót. Van akinek a SonicStage miatt volt a hiba. Leszedtem azt is, hátha amiatt hibádzik, de nem. Kezdek már beleőrülni
-
Joshi
titán
válasz
Frenky87
üzenetére
Neked is így kellene kinéznie az eszközkezelődnek:
[link]
Azt ajánlom sűrgősen távolítsd el az ATI T200 Unified AVStream Drivert és a vele kapcsolatos dolgokat
Ha megoldódott a problémád írj! Hamar utánanéztem fórumokon és másoknál is előfordult hasonló probléma. Igazábol nálam is előidézhetném a jelenséget mert x1950xt kártyám van, de inkább kihagynám. Tényleg, melyik VGA driver van fenn? 
[Szerkesztve] -
Frenky87
aktív tag
válasz
Siriusb
üzenetére
S ha kitörlöd az eszközkezelőből és újra felismerteted? Vagy ezt érted a driver újratelepítés alatt?
Igen, erre gondoltam. Semmi változás, ugyanúgy ott van a sárga háromszög.
Nem lehet, hogy felraktál olyan cd/dvd kezelő progit, ami bekavart? nero és daemon toolson kívül van más is?
Nem tudok róla. Nero, DT, ennyi. -
Frenky87
aktív tag
1 hónapja még ment ezekkel a programokkal (rendszer visszaállításhoz azért nem folyamodnék, mert azóta eléggé sok dolog felkerült/változott, nem szeretnék mindent újrarakni).
Felraktam a 4.10es DT-t, de semmi változás. Az alaplapi drivereket is ellenőriztem/újratelepítettem. DMA engedélyezve van.
Ezt írja ki:
Jobb felső az ATA 0, alatta a daemon virtuális meghajtója van. (DVD írót átraktam bnőm gépébe, hogy legalább használni lehessen nagy nehézségek árán)
[link]
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Frenky87
üzenetére
Optikai meghajtóknak nem kell külön drivert telepíteni, ott valami más probléma lesz. Én is Ultimate 64bit Magyar verziót használok, de nekem minden tökéletesen működik. Neroból a 7.10.... verziót raktam fel Daemonból pedig a 4.10-et. Mindegyik jól működik, próbáld meg ezeket használni. A Vezérlőpult=>Rendszer=>Eszközkezelőben milyen hibaüzenet van?
Az ATA/ATAPI Vezérlőknél nekem ki van pipálva a DMA mód:![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/ATA.jpg)
Ha sehogy nem lesz jó keresd a hibát az alaplapi driverben, szerintem ott nem stimmel valami.
-
Frenky87
aktív tag
válasz
Deathmatch
üzenetére
Ha jól tudom, az egyik a másolással volt kapcsolatban. Na hát nekem update után is ugyanúgy leesik a sebesség, szóval az nem valószínű, hogy megoldódott. De lehet, hogy nálam van a probléma

-
Deathmatch
tag
Sziasztok!
Ismét itt vagyok hogy boldogítsalak titeket kérdéseimmel!
Ugye kidobtak 2 teljesítménynövelő csomagot Vistához. Azt szeretném megkérdezni hogy ezek valóban javítják a teljesítményt? Ha igen, mennyivel?
Előre is köszi! -
dikmen
tag
Hello!
Nem tudjátok mi lehet az oka hogy egy ideje nem tudom hibernáli a vistát?
-
vallas
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Lortech, achon, Agregátor Köszönöm!

megnézem amit írtatok.
én is úgy gondoltam, hogy előtte leszedem a a drivereket.
Azért nem akarom újratelepíteni, mert már olyan jól beállítottam mindent, és lusta vagyok kicsit
az aktiválás annyira nem izgat, mert volume licenses vista prof fut a gépen, szóval az nem lesz gond.
Majd megírom a fejleményeket, csak jöjjön már meg a cumó -
Frenky87
aktív tag
Hello!
Sajnos a ''Probléma a DVD/CD íróval'' topicban nem kaptam segítséget, viszont a hibát valószínűleg a Vista okozta, ezért ha nem baj ide is beírom. Remélem meg lehet oldani a bajomat.
Szóval: Vista Ultimate 64 van fent, Nero 7.5.9, Daemon Tools 4.09HE. Azért csak ezt a két programot írtam, mert valószínűleg csak ez a kettő beszél bele az optikai meghajtók működésébe. A probléma az, hogy pl DVD író esetén, Bios-ban látható az eszköz, és a Boot is működik róla (Vista, XP bebootol róla), de Vistában már nem látható, felkiáltójel van az eszközkezelőben a DVD író mellett. Próbálom újrarakni a driverét (Windows Update-ról) de így nem jó.
De sajnos nem csak a fizikai eszközzel van gond. A virtuális meghajtók sem működnek. Az eszközkezelőben látni, de felkiáltójel itt is van. Nagyon zavar a probléma, mert nem ártana adatokat átraknom egy másik gépre. És hát WLAN-on 10gigákat nem túl kellemes élmény átcipelni, majd onnan kiírni.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek megoldani
Köszi! -
D@ni88
addikt
Vistához feltettem az alaplapi hangkari driverét, de egy gondom van vele. nem szól 5.1be, csak 2.0ba... magat a drivert nem lehet megnyitni mint Xp alatt... 5let?
-
Lortech
addikt
Jóslásokba bocsátkozni felesleges, reális az esélye, hogy nem fiog működni. Nincs kizárva, hogy igen. Még ha valaki a tieddel 100%-ig megegyező forrás és célhardverrel sikeresen véghezvitt is volna egy költöztetést, akkor sem mehetnél biztosra.
Ha mindenképpen a régi rendszert kellene használnom újratelepítés nélkül, akkor én syspreppel csinálnám, habár még Vista alatt nem használtam. -
vallas
őstag
Hali!
lassan jön az új konfig, jövő hét elvileg
szerintetek kibírja a vista ha kihúzom alóla a jelenlegi (a)lapot, és kicserélem egy asus i35p5k
8600gts, és egy 4400 procira?
a vista satás vinyón van ez marad is .
úgy gondoltam, hogy csere előtt felmásolom az összes új drivert a régi vinyóra, és ha csökkentett módban elindul, akkor szerintem nem lehet gond.
vélemények? ti hogy csinálnátok? -
Bullet_
tag
kikapcsoltam, köszi mind2tőtöknek
-
Bullet_
tag
üdv.
biztos ezren kérdezték már, de hogy lehet kikapcsolni ezta rákérdezős cuccot, pl mikor telepitek elszürkül a cucc, h. folytatom-e v. egy program inditásánál h. engedélyezem-e.
a másik, hogy, hogyan tudom kikapcsolni ezta felugráló buborékot: ''az inditópult letiltott programjai..............'' -
bandus
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
huhh, elég vérszegény a többihez képest
mindjárt megnézem mennyi az árkülönbség a home premiumhoz képest, bár ha ez van a laptopon akkor nincs sok választásom
lehet kipróbálom a 2007-est nem teljesen hivatalosan
bár olcsónak gondolom nem olcsó, de max összerakom rá a pénzt, és a noti legalább teljesen legális lesz
az office 2003-as ugye ingyen hozzáférhető a kormány valamiféle szerződése révén.
32k az office otthoni és iskolai csoma
ilyet se most veszek -
Lortech
addikt
[link]
Itt találsz egy egyszerűbb az összehasonlítást a Windows Vista verziók között. Office 2007 felhasználói felülete teljesen más ( szerintem jobb, de nagyon szokatlan lesz ). Konkrétan Vista kapcsán olyan új feature nem hiszem, hogy lenne, amit használnál is, de ha ''csakúgy'' lehet választani, akkor 2007. -
vidobali
aktív tag
Hi all
Ismételt kérdés, hátha valaki mert nekem nem sikerült rájönnöm. Szal még XP-n kimentettem az outlook expressz levelezőből minden adatot (beérkezett üzenetek, elküldött üzenetek, stb...) és most ezeket az adatokat, hogy tudom átülteni a vistás windows mail-be?
thx
-
D@ni88
addikt
Vistához feltettem az alaplapi hangkari driverét, de egy gondom van vele. nem szól 5.1be, csak 2.0ba... magat a drivert nem lehet megnyitni mint Xp alatt... 5let?
-
bandus
veterán
sziasztok!
a kinézett notimhoz win vista basic hun oprendszer fog társulni. az lenne a kérdésem, hogyez mennyire számít lebutítottnak a többihez képest? illetve van-e az office2k7-nek olyan featur-e, ami miatt érdemes ezt használni a vistához, mint az eddigi kedvenc 2003-at?
köszi előre is
-
sysrq
őstag
Sziasztok. Tud valaki segíteni hálózati kérdésben, a Vista és XP problémáról lenne szó. Vissza olvastam már, de megoldást még nem találtam.
-
Joshi
titán
Hali!
Vista Ultimate 64bit magyar változatát szeretném használni. Amikor legutoljára próbáltam(március.április) még nem volt jól működő ATI driver x1950xt kártyához. Most már nincs probléma a VGA driverekkel?
Ehez a Vista verzióhoz van végleges törés?

-
Zoliboy95
tag
Sziasztok!
A gépemen a Vista ultimate 32Bites változata van, angol nyelvü.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e valahogy magyarosítani a Vistát? Üdv.
-
D@ni88
addikt
és azt hogy lehet beállítani h ne szokványosan legyenek elrendezve az ablakok hanem úgy ferdén?
mert feltettem a drivert de semmi... -
D@ni88
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Hát izé, ott nagyon nincs, vagy dee nem ismeri fel alapból a 965ös chipsetet?
-
D@ni88
addikt
Hali, most tettem fel a Vistát, aztán betettem a lap cd-jét, h chipset, hálókarit meg ilyeneket feltegyek, aztán csak a hangkari driverét mutatja...
Vmi 5let? -
sEKTOr
csendes tag
Sajnos megvan a próbléma ez a jelenség egy élményfokozó szolgáltatás a vistában minden 60sec után elkezd keresni a wireless hálózaton úgynevezett ''lag spike''-ot okozva.
Megoldás lenne a [link] , de ez meg nem támogatja a hálókártyám.
Jó lenne ha valaki tudna erre valami megoldást
Nem akarok új hálókártyát venni csak azért mert értelmileg fogyatékosok a mikoronál. ..... -
sEKTOr
csendes tag
Nemsikerült a kép igaz linkbe kellett volna
[link] -
sEKTOr
csendes tag
Hy all
A vista ultimate 30 napos ''demo''-ját próbálgatom, de nem sok sikerrel. A fő probléma, hogy meg meg szakad az internet. Wifi routerrel van osztva a net több gépre, de csak nálam jelentkezik a probléma vistán!. Játékoknál erően érezhető kb percenként megál 1-3 secre az adatforgalom. Ilyen jópofa téglalapokat létrehozva a diagrammon:![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/view/070914/netometer_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Amihez tudtam felraktam vistás drivert a hálókártyához is ''edimax ew-7128g'' én mégis arra gyanakszom, hogy vele lehet a gond bár más még nem panaszkodott hasonló hibára.
Gépem egyéb paramétere: c2d e6300/ p5b/ 3gb/ ram/ nv7600gt. Eléggé tanácstalan vagyok a hibával kapcsolatban
PLS HELP
Köszi. -
ssolitude
őstag
Be lehet állítani Vista Home Basicben, hogy induláskor ne csatlakoztassa a hálózati meghajtókat?
-
Immy
őstag
Valaki megmondaná honnan szedjek le 64bites vistához magyarítást?
windows update között nincs magyar MUI
-
toto76
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert már kifogytam az 5letekből.
Van egy satas vinyó, amin volt egy xp 64 bit és egy vista 32 bit. Egyéb okból újra kell telepítenem a vistat és meg szüntetem a 64 bites xp particiót is. Letöröltem a particiókat, előtte fixboot, fixmbr ....
Most, hogy telepíteném a pistát boot, majd a szép grafikus háttér és ennyi. Nem jelenik meg a billenetyű, ország, nyelv stb.. első választási lehetőség. Ha várok akkor sem.
Kikapcs, sata lehúz, csak IDE vincsik, akkor elindul a telepítő
???
Valami 5let????
Köszi
toto -
Gorneck
legenda
válasz
Mark-a-megy
üzenetére
Ügyes vagy...
-
Mark-a-megy
csendes tag
Pingvin-Himnusz
Üdvözlény májkroszoft, ballaszttal teljes
Picipuha bajszod ,tejszíntől nedves
Töröld meg msn-en,kedélyesen
Az új veziót messzenem szeretem.
Csardzs mi 9K for breeding,will you?
Vígyél minket a kísértésbe,ne szabadíts meg
A pingvinektől, A visztát szívd vissza, bár -sajna
Hozzá visz minden út, a hardver –verem.
Lever, ha spywered-bekevered,
És nem jön az ápdét,csak benyeled a lét.
Frissísd fel magad egy kiló dollárral,
Nem lóg ki a lóláb,ha kitolsz a polgárral
Monopólium?- lovaspólóba jó vagy,
Adakozz csak, hízzon a csekk, kecskére káposztát
Osztasz.Trust me, i am nát a tröszt!
Mennyből az angyal, eljött hozzátok, pásztorok!
Mennyiből, agyalja a jöttment, hozzátok pásztorórákat?
Párszor szoftban nyomtam, gondoltam, a jégmezők madara
Bekavarhat, de a nyers erő leverő, inkább leheverek
És letöltelek, új verzió, a fáljcsere-felcsere befed minden sebet.
Üdvözlégy májkroszoft,Ballasztal terhes...
a rendszered Rettenetes!hergel engem
és mert rest leszel ,Esetetben
egyetlen elv lehet eredményes:vesszen a Vista!
Amit nyujtasz nyista. Hiába nyüstölöd naphosszat, folyvást csak bosszant ,
s nyomaszt!
Kobzostól orzott szóval rontok terád,
hát:
TŰNJ EL májkroszoft, ballaszttal terhes
miképp a monitorról, úgy netről is,Ámen! -
klewy
aktív tag
Sziasztok.
Kábelmodemes internetet lőnék be TvNetwork kábeltv-modemes hálózaton.XP alatt tökéletesen megy, minden automatikusra van állitva, viszont Vista alol nem indul el, nem kapIP-t a gép.PLZ segitsetek!Mit állitsak vagy mit engedélyezzek? -
PPSH
őstag
hi emberek.nem tudjatok veletlenul honnan lehet szedni a 6000 build-es Vistat?x64-es kellene es torrent kilove mert 10 kb/s fole nem megy

-
ssolitude
őstag
Hiberfil.sys megoldva. A rendszerpartíción a RAM mennyiségétől függően 1-2 giga hely felszabadítható a hiberfil.sys tiltásával.
Ehhez: Parancssor futtatása rendszergazdaként, majd a ''powercfg -h off'' parancs(természetesen idézőjel nélkül), és enter. Restart. -
Tényleg, vistába nem talált már valaki olyat, mint régen pl a 98-ba control nyomásával a start menüben elösött egy plüsz menü, vagy valami hasonló?!

-
-
k.
őstag
Találtam 1 kis problémát a vistában.Szóval a mai nap töltöttem le a frissitéseket az office 2007hez.11dbot.De elsőre valamiért nem tudta installálni.Szerencsére másodszorra sikerült.Viszont a listában igy 2szer van 11szer hogy nem sikerült és megint 11szer hogy sikerült.Hogy lehetne ezt eltüntetni?Próbálkoztam de nem sikerült.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
rétisün
üzenetére
Telefonos néni 20 percnyi várakoztatás után ennyit tett:
'' -Jó napot kívánok! Maga a xxxxx-xxxxxx-xxxxxx.....
- Jó napot kívánok, igen, én vagyok.
- Ismeri a rendszert?
- Igen.
- Akkor továbbítom az automata felé, viszont hallásra''
És innentől ment minden mint a karikacsapás.
-
válasz
rétisün
üzenetére
vegyek új vint, ha beszarik az alaplap?
Ez LOL 
Mondjuk ez az aktiválás téma elég nevetséges. Annó amikor be lett ez vezetve a 2000-be voltam microsoftéknál oktatáson, és ott kérdezgettem ezt az, éshát a végeredmény az volt, hogyha felhívom naponta őket, hogy elromlotta gép, megint újrateleítettem, és bediktálom a kódot, akkor is generál egy másikat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha F8-cal megállítom és visszalépés a rendszerválasztó menübe, akkor csak az xp látszik. No most mit tegyek? 
Reménykedem benne, hogy idetéved egy szaki és segítségemre lesz, mert hát az mégsem megoldás, hogy minden probléma után winreinstall van...
Akkor még sem olyan kis probléma. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
). Mindent elcsomagoltam, 3 napig nem is voltam otthon, tehát gép nem használ. Aztán költöztem BP-re. Gép összeapplikál, barátnőm Pioneer-ja betesz. Ettől a pillanattól kezdve nem látja az optikai meghajtókat, legyen az fizikai, vagy virtuális.

???