Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thaler2
senior tag
Hi all!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi képen a lila színt hogy tudnám megváltoztatni? A címsor körüli részre gondoltam.
[link]
üdv: Ádám.
[Szerkesztve] -
Findzs
addikt
1690 -re valaki valamit ?
köszi
[Szerkesztve] -
tibibi
őstag
sziasztok képernyö felbontást szeretném beállitani vista acer notin ,de ha 1024x768-ba állitom akkor a képernyön nem látszik az asztal alja
béna vagyok help köszi
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy a Vista (Ultimate 32bit) miért 256MB memóriával ''látja'' a 8800GTS 320MB kártyákat?És vajon így is kezeli? Esetleg van vmi megoldás erre a promlémára?
Köszi. -
Findzs
addikt
kinek müködik a DreamScene ?
és hogyan lehet előcsalogatni ?
elvileg vista ultimateban benne van de én nem találom sehol -
asysoft
aktív tag
válasz
Mirelit #1687 üzenetére
Ha nem Home Vistád van, akkor próbáld meg a következőt: jobbklikk azon a mappán, ahonnan törölted a fájlokat, ''Restore Previous Versions'', majd a találatoknál keress egy olyan dátumot, amikor még megvoltak. Ha a megnyitásra mégy, egyszerűen ki tudod másolni a kérdéses fájlokat, mintha csak egy normál mappa lenne.
-
Mirelit
csendes tag
Sziasztok
Lomtárból is törölt fájlokat a Vistán milyen programmal lehet visszaállítani?
tippeket köszönném -
asysoft
aktív tag
válasz
csusza` #1684 üzenetére
Szerintem otthoni felhasználók számára a legfőbb különbség, hogy a Home Basic az egyetlen (itthon is beszerezhető) Vista, amiben nincs Aero Glass, ezen felül Home Premiumhoz képest hiányzik belőle a MediaCenter, valamint a MovieMakerHD és a DVD szerkesztő is. Ha ezek téged nem érdekelnek, akkor egyértelműen előbbit válaszd
Amúgy a verziók összehasonlítására az MS oldalán is lehetőség van ([link]).
-
-
rétisün
veterán
pár szó az sp1-ről: [link]
-
ssolitude
őstag
válasz
csusza` #1677 üzenetére
Nálam Home Basic 32bit van mindkét gépen. Multimédiára tudom ajánlani KMPlayert [link] nem kell telepíteni, mappából fut, minden hozzárendelhető, nincsenek kodek problémái. Winampot és WinDVD-t is kiváltottam vele. Photoshop CS3 megy csak fel, Corel-ből csak az X3. Ha filmeket akarsz konvertálni ide-oda, akkor a Gordian Rippack a szükséges apps-okat felteszi(VirtualDub, stb.). DaemonTools legújabb verziója hibátlan.
A legtöbb régebbi játék(mondjuk visszamenőleg 2 év) simán elindul. Nálam nem túl jelentős gyorsulás is van játékok futtatásakor.Dx10 természetesen csak itt használható.
A rendszer teljesítménye érezhetően nagyobb, még aránylag gyengébb konfigon is. A lemezelérés sokkal gyorsabb, mint Xp alatt. Hálózatkezelés jobb, mint Xp alatt(router-es tapasztalat).
Nero 7.xxxx kiherélt verziói tökéletesen működnek.
Csak érdekességképpen: egy Roland plotterhez használt win95-re írt vágószoftver tökéletesen működik Vista alól. Ugyanígy egy öreg HPScanjet driver is.
Creative hangkártyákat elvileg a winupdate megoldja, ha mégsem, akkor bele kell nyúlni, és a Creative saját driverét telepíteni.Nálam egy Audigy SB0090 van(mindkét gépen), tökéletesen működik az 5.1.Külső hangforrást egyenlőre nem tudtam elindítani(mikrofont kivéve).
Leadtek Winfast TV-tunert szigorúan csak a saját Leadtek driverrel szabad telepíteni! Úgy működik.
Böngészők zöme mind támogatja, beépülő modulok jól működnek(Firefox, Java, Flashplayer,Quicktime, stb).
2008 első negyedévében jön az SP1, ami jócskán belenyúl néhány dologba. Advanced felhasználóknak mindenképp ajánlom. -
Digital
addikt
Az ablakok (új ablakokat) méretét,ikonok nézetét hogyan lehet beállítani,illetve fixálni?
-
JohnnyX
őstag
Mi a baj a Media Player Classic-cal? Nalam az van fent, az ffdshow, meg a kmplayer. A kmplayer kodek nelkul lejatszik mindent, kezeli a feliratot is...
-
csusza`
senior tag
válasz
ssolitude #1666 üzenetére
Szuper! Akkor már tuti, h 32bitest teszek fel! Már csak az a kérdés, hogy amire én használom a gépezetet (már leírtam hátrébb), ahhoz melyik verzió lenne a megfelelő? Az Ultimate-t én túl ''soknak'' találom! (méretre is és szolgáltatásilag is sok felesleg van amit nem használnék ki) Nos?
-
Digital
addikt
Media player 11 alá van valami kassa codek/codek pakk?
-
thaler2
senior tag
512MB memóriámat bővítettem, +1gigával...Így mostmár teljesen élvezhető a vista. Semmi kerregés, töltés, stb. Azonnal minden indul/záródik egyszerre. Nem kell ennek 2 meg 4 magos proci, egy mezei s754es 2800+ procival is villámgyors. Nagy boldogságomban megosztottam tapasztalataimat.
üdv: Ádám. -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Most tervezek átállni Vista 32bitesre.
Kérdésem, hogy a SB Live 5.1-et fel fogja a Vista ismerni alapból? Drivertámogatás nem igen van ehhez a hangkarihoz Vista-ra -
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Elég sok hsz., cikk és teszt átnyálazása után most hozzátok fordulok; és főként azokhoz, akik huzamosabb ideje használják a Vistát - legyen az 32 vagy 64 bites. Adott a konfigom, mely az adataimnál szerepel. Perpillanat XP-t használok 32 biten. Játék, netezés, letöltés, zene, képek stb. amire használva van.
A kérdésem a következő: Van-e annyira ''stabil, megbízható és jó'' () a Vista - akár 32 akár 64bites, mint az XP, amit jelenleg használok?
Ajánljátok -e a mostani rendszerem helyett a Vistát, és ha igen, melyiket? (32-64bit, Ultimate, home stb...)
Olvastam arról, hogy pl. a Creative nem éppen készített normális drivereket a hangkártyáihoz; ehhez kapcsolódna az a kérdésem is, hogy valóban nem lesz megszólaltatható 5.1-es kártyámmal a 6 hangszóróm Vista alatt?
Előre is köszönöm a hozzáértők válaszait! Üdv: csusza` -
ssolitude
őstag
WinVista Home Basic. Van a Windows\System32 alatt keys.txt fájl valakinél?
-
törölt tag
nekem ezzel az a problemam, hogy amikor ujra felporognek a vinyok es ujra beloggolok, akkor megszakad a net egy kis idore...
van erre vmi megoldas? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
megnéztem az atitoolt, az újabb verzió sem ment fel rendesen, a rivatuner viszont igen, az meg nem ismeri az integrált vgamat...
Más: a vista lekapcsolgatja az éppen nem használt vinyót? -
rétisün
veterán
válasz
painkillerx #1656 üzenetére
most xp alól írsz? másold át a vista dvd tartalmát a másik partícióra, és indítsd a telepitést xp alól.
-
Thrawn
félisten
válasz
painkillerx #1656 üzenetére
Az, hogy primary a drive az egy dolog, a partíció attól még lehet logikai. Mondjuk ha eddig a C-n volt rendszer akkor csak az lehet.
-
Thrawn
félisten
válasz
painkillerx #1653 üzenetére
Remélem elsődleges az a partíció
Próbáltad már a Vista-val megformázni? -
rétisün
veterán
válasz
painkillerx #1653 üzenetére
nem tudom mi lehet nálad a gond, nálam simán felment a vista satII-es vinyóra....(mondjuk az xp is) esetleg az alaplapod topikjában tudnak valamit mondani rá, hátha másnál is előfordult ilyen, akinekj ilyen lapja van.
-
painkillerx
tag
Sziasztok!
Felszeretnem rakni a Windows Vista-t egy SATA HDDre. 2 részre van osztva:
C (48GB) és D (250)
Én a Cre akarom rakni, de mindig ezt irja ki ha tovabb akarok menni:
''Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation.''
Probaltam a Load Driver dologgal egy nforce sata drivert felrakni az usb kulcsrol de akkor se megy... van erre egy kulon sata driver? Vagy mit kellene vele csinalni?
Köszi! -
Digital
addikt
com surrogate probléma megoldása: [link]
-
Trasho
tag
-
Digital
addikt
A Vista indításakor nem jön be az oldalsáv
Beállításoknál úgy szerepel,hogy induljon el,és ne látszódjon a többi ablak elött. Van valami megoldás?
-
ssolitude
őstag
-
Ottoka
őstag
Asus A8N SLI alaplap-os gépen nforce 4 vista druver telepités után nem működik a hang vezérlő, találkozott már valaki ilyennel?
-
vsz
tag
válasz
xXxPongi #1642 üzenetére
Sikerült végre megoldanom, fix ip-t adtam a hálókártyának és most már megy az adsl, habár a hálózati kapcsolatnál továbbra is ott van a sárga felkiáltójel és azt írja rá, hogy limited connectivity. De így, hogy megy a net, már nem érdekel.
Neked egyébként még ilyen jelenség sem volt? -
xXxPongi
aktív tag
egérgyorsítást próbálta már valaki kivenni?
vagy unlockolni az usb frekit? [link]
Usbport.sys becseréltem úgy ahogy kellene, de akkor behal az usb
1000hz-s egér és 64bit-s vista. -
amdni
aktív tag
válasz
Lortech #1638 üzenetére
Nem látja a másik gépen. Pont ez a gond. Be van kapcsolva a hálózati ás megosztási központban már minden így sem megy. A házirendnél nem állítottam el semmit.
Lehet újratelepítem, valami biztos el van állítva és nem jövök rá mi az.
Csak ping parancsal tudom elérni a másik gépet. -
Lortech
addikt
Olyan körülményes, hogy fél perc alatt szoktam megcsinálni. Semmiféle varázslót nem használok. Network centerben legyen bekapcsolva file sharing, jogosultságok rendben legyenek, 3rd party tűzfal ne blokkoljon, meg lehetőleg ne legyen semmi más elpiszkálva a házirendben sem. Na meg a lényeg, gépnévvel vagy ip-vel el tudod érni?
Network centerben a hálózati térképen (nem tudom magyarul minek fordították) látja a másik gépet? Ezt fel kéne rakni esetleg, és úgy megnézni: [link]
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tud valaki olyan progit, ami alkalmas ati VGA-k tuningjára, és működik 64 bites vista alatt is?
-
Lortech
addikt
válasz
hruodnand #1633 üzenetére
Semmi köze hozzá a routernek, UPNP-nek meg főleg, nincs is route, egy tartományban vannak switchen kapcsolódva.
Mindkét gépre fel kéne venni egy azonos nevű és jelszavú, lehetőleg administrator jogú felhasználót, és ezzel belépve próbálkozni elérni a másik gépet. Ha ez nem megy, tanácsos ip címen vagy gépnéven keresztül is megpróbálni. -
amdni
aktív tag
Heló!
Két gépet akarok routerrel hálózatba kötni, a net megy mindkét gépen, pingelni is tudja egyik a másikat, de a hálózati munkacsoportban nem jelenik meg a másik gép. A munkacsoport ugyanaz, vistás másik xp-s gép.
Hálózat felderítés, filemegosztás be van kapcsolva. A hálózat varázsló le van futtatva xp alatt is.
Ha valaki tud légyszi segítsen! -
Razor1
aktív tag
Nálatok működik a diavetítés? Nálam bejön a fekete képernyő, rajta a betöltés ikon, utána vibrál egyet a kép és feljön egy hibaüzenet h indítsam újra az intézőt. Nemtom mi lehet a gond.
-
jolti05
őstag
Trasho: Nem jött össze, továbbra sem müxik
-
Digital
addikt
Mostmár tényleg ez az utolsó
:
A C meghajtón maradt az XP után egy Windows.old mappa,ez nekem kb 8 giga (program files/documents...) Ezt kitörölhetem? -
vsz
tag
A követketkező dologban szeretnék segítséget kérni: feltettem a vistát, de nem akarja ''elfogadni'' a hálókártyámat. Rendesen fel van telepítve, az eszközkezelőben ok, de a hálózati helyeknél azt írja ''limited connection''. Próbáltam neki fix ip-címet is megadni, de az sem használt. (xp alatt is így kellett, de onnantól, hogy beírtam egy fix ip-címet semmi gond nem volt.) A hálókártya a saját programja szerint is tökéletesen működik. Egyébként egy Asus P5K lapra integrált, Attansic L1 Gigabit márkájú kártya.
-
Digital
addikt
Még egy olyan BS player verzió kellene,ami fut Vista alatt
A C meghajtón maradt az XP után egy Windows.old mappa,ez nekem kb 8 giga (program files/documents...) Ezt kitörölhetem?
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
A Windows Mail-t be lehet úgy állítani,hogy e-mail érkezésekor valami kis kép/jelzés bukkanjon fel? Ezért tetszett az incredimail,viszont megfelelne nekem a Win Mail is ha ezt tudná
-
amdni
aktív tag
Heló!
Routeres hálózatom van 2 db gép, vista és xp. Az internet megy mindkét gépen, a két gép látja is egymást, pingel leteszteltem, de a hálózati helyeknél nem jelenik meg a másik computer. Ugyanaz a munkacsoport, a vistás gépen a munkacsoportban csak a vista gép ikonja látható, az xp-s gépnél pedig egyáltalán nincs semmi a munkacsoportban.
Visszaolvastam már a forunban, de nem találtam megoldást erre.
Routeren nem kell állítani valamit hogy ez működjön? -
Trasho
tag
válasz
lordjancso #1604 üzenetére
Lépj be a Vezérlőpult - Területi és nyelvi beállítások - Billentyűzetek és nyelvek ''fül'' - Billentyűzet váltás... - Nyelvi eszköztár ''fül''be és ott betudod állítani hogy hol jelenjen meg (''Legyen az asztalon'' vagy ''Legyen a tálcán'' esetleg ''Legyen rejtett'')
-
scs_tic
csendes tag
Segítség!
Tud valaki megoldást arra, hogy egy ütemezett feladat végrehajtására felébredő VISTA a feladat végrehajtása után aludjon vissza üzembiztosan. Jelenleg ha ütemezett TV felvételt kérek tőle néha a felvétel után rögtön elszenderedik, néha pedig nem. Ezt azzal orvosoltam, hogy a teljesítmény gazdálkodási beállításoknál megadtam hogy 10 perc után kezdeményezze az alvó állapotba térést.
Ez így működőképes, de ebben az esetben DVD írás közben is 10 perc leteltével ( akár a médiacenteren belül, akár az intézővel kezdeményeztem) alvó állapotba tér és sorra teszi tönkre a lemezeimet.
tic -
Digital
addikt
Melyik NOD32 kompatibilis a Vista-val?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végülis megoldottam az update problémát.
Szóval a hibakódok: 0x8000FFFF
8000FFFF
Megoldás: Ez a hiba ált. egy igen drága Fujitsu laptopnál jön elő, amiben 4 giga ram van. Ott bevált, hogy kivették a felét, aztán miután feltelpűlt a win, és az updater is, visszarakták a ramot, és éltek boldogan míg meg nem haltak...
A megoldás hasonló volt nálam, bár fele ennyi ramom sincs, és nemis laptop...Szóval kivettem az 1 gigás ramom mellől az 512-est, vista fel, updater progit kézzel telepítettem,(telepítőnél az értesítsen később dolgot választottam mikor a frissítsét kérdezte), és lőn a csoda, updater progi felmegy, újraindít, ram berak, updatek szépen jönnek lefelé...
Nah a mai jótett megvolt, jót nem várok cserébe... -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Vistában az óra mellől eltűntettem valahogy a HU-t és most mindig megjelenik ha telepítek valamit (szóva mikor az a biztonsági kérdést felteszik a gép) és akkor a jobb felső sarokban található, de normál állapotban nem látszik sehol.
Hogyan tehetném vissza a helyére?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG OLED Televíziók -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest