- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videószerkesztés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Hővezető paszták
Aktív témák
-
pzstm
titán
válasz
Penge_4 #46754 üzenetére
MSE okozza ha minden igaz
Update után jön létre, és a másodlagos(nem rendszer partíción) adminisztátori jog kell, hogy megnyithassam..
Mondjuk lehet nekem ez attól is van, mert a legújabb Beta van fent
Manuálisan futtattam le egy update-et, és most hozta létre éppen a kis aranyos mappát.
Technet fórum rogyásig van irkálva ilyen jelenségekkel, szóval tuti nem egyedi hiba és tudnak is róla
-
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Penge_4 #33128 üzenetére
Egyébként azt mivel lehet megnézni, hogy a sidebar.exe-n belül melyik gadgetnek mekkora a CPU terhelése?
Szerintem sehogy, a gadgetek nem külön process-ek.
Mert te gondolom RC-t használsz, én meg azt, aminek a nevét nem mondjuk ki.
Ha amit használsz, az tényleg az RTM, és nem Józsika által gányolt szar, akkor elég meglepő lenne, hogy benne maradnak olyan "minor" bugok, amit mondtál.
És amúgy igen, RC-t használok, és marad is fő rendszer addig, ameddig meg nem veszem. Kemény vagyok.(#33136) Penge_4: Azért van, ha pl. frissebb, mint ami a Winben van, ráadásul sata és hálózati csipszetek is bugzottak már, szóval jók azok pár dologra.
Az alaplapokhoz adott szoftverek közül mondjuk én még egy értelmeset nem láttam, de az egy másik kérdés. -
Morden24
nagyúr
válasz
Penge_4 #33118 üzenetére
Ki kéne nyomoznod, hogy éppen melyik gadget mit csinál, amikor látod a processzorterhelést.
Egyébként milyen gadget-eket használsz? Én pl. 5db beépítettet, és egyikkel sincs gond.A többi meg érdekes, nekem úgy tűnik, hogy általánosan lassú a géped, a WinExplorer miatt leginkább vinyóra gondolnék. Nálam speciel egyik sem fordult elő, de persze ez nem jelent semmit.
-
BiP
nagyúr
válasz
Penge_4 #33050 üzenetére
Hali:
1. intézőt nem használok, így ezt nem tudom.
2. WU: szerintem nagyon pöpec most a WU, felrak minendt, amit kell.
Mondjuk én olyat szeretnék, hogy a nemkívánatos frissítéseket el lehessen rejteni, ne dobja fel állandóan. Ne higgyem mindig, hogy van új driver.
Közben meg is találtam. Nincs rá külön gomb, mint a weboldalas W update-ben, de az elrejteni kívánt update-re jobb gombot nyomva el lehet rejteni. (a restore-ra persze van gomb)3. ez tök ugyanaz gyakorlatilag, mint az XPben is volt, csak kicsit okosabb. Legtöbbször magától bezárja a programot, és akkor eltűnik ez az erőltetős ablak. Én nem is szoktam rá figyelni már.
4. mint kiderült, attól, hogy most Gadgetek vannak Sidebar helyett, és nincs sáv, még mindig a sidebar.exe kezeli. Nem lehet, hogy van valami olyan gadgeted, ami zabálja a procit? -
Penge_4
veterán
válasz
Penge_4 #33049 üzenetére
Na megvan a hiba oka. Annyira belemélyültem a Win7 újdonságaiba, hogy elfelejtettem feltenni a legújabb Nvidia drivert. 2 éve a Vistánál ez kékhalál formájában nyilvánult meg. Hiába, az MS Generic VGA driver még mindig köhög...
Így első nap után tetszik. Sebességben magasan veri a Vistát, végre a SuperFetch is teszi a dolgát, nem csak a vinyót kerregteti.
Az új tálca egyből megtetszett, nem is kell már gyorsindítás, habár így a startup kapcsolókkal gondban leszek.
Az UAC-lal csak telepítéseknél találkoztam (meg az Everest indításánál még mindig, ez baromi idegesítő, igazán felvásárolhatná az MS és akkor ez is megoldódna). A sidebar azért hiányzik, de végülis kicsit alakítottam a felhasználói szokásaimon, így nem szükséges az sem. Az Intézőt szokogatom, már Vistában is használható volt, csak a random átrendeződés idegesített. Remélem itt már javították, eddig még nem jelentkezett.
A Control Panel-nél tököltem vagy 2 percet, mire sikerült előcsalni a többi beállítási lehetőséget (All Control Panel Items). Már azt hittem lebutították.
Egyenlőre három bugot is találtam benne.
Ha az Intézőben törlök egy fájlt, nem tűnik el, csak miután újrafrissítettem a mappát. (Asszem mégis kelleni fog a TC.
)
A másik a WU-t érintette, inkább esztétikai bug, mikor telepítette a hotfixeket az Office-hoz a csík ide-oda ugrált.
Az már sokkal gázabb volt, hogy miután rákattintottam a Restart Now-ra, felhozta az ablakot, hogy a Windows Update még mindig fut és erőltetetten szeretném-e leállítani, vagy sem.
A harmadik, hogy időnként újrarajzolja a tálca ikonjait.
szerk: Negyedik bug, a sidebar.exe CPU usage minden ok nélkül átlagos 10-15%-ot produkált.
-
válasz
Penge_4 #32884 üzenetére
Hali!
Állítsd át a SATA módot a BIOS-ban AHCI-re.(Valószínüileg IDE módban van)
(Vista telepítésnél is elő szokott fordulni ez a jelenség, tapasztalataim szerint általában akkor amikor a HDD támogatja az NCQ-t...)Virkir
Igen, a floppy is jó ötletnek tünik.
Nálam sem lehet feltelepíteni sem a Vista-t, sem a Win7-et, IDE módban, csak AHCI módban(Hitachi HDD, NCQ). Ellenben egy régebbi Samsung HDD-re(nem támogatja az NCQ-t) simán felmegy mindkét OS, IDE módban is...Fire.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Penge_4 #32163 üzenetére
Mi ez a családi license ? még nem hallottam róla ...
(#32172) Narancs
Frissitset a lan kari driverét nekem a vista csinálta ezt, aztán egyszercsak jó lett, de az is lehet, hogy bekaptál valami férget.(#32173) sith7
Mindenből x64 es driver kell.(#32177) wwhy
Nem is szokott feltelepülni másra, kipróbáltam.
Dell asztalinak a cd jével a másik gépet leformázni még letudtam, de telepíteni már nem, közölte, hogy nem dell gép és ..... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Penge_4 #32170 üzenetére
Kérdezem én, miért sértett vele törvényt? Ha hardverhez van kötve, ne hagyja, hogy más gépen aktiváljam.
(bár biztos azt hiszi a rendszer, hogy hardvercsere volt, éshát ugye azért hagyja)
Na igen, amúgymeg, elvileg alaplapcserénél kell újraaktiválni, nekem ezt eljátszotta a hangkártyacserénél. De semmi szöszölés nem volt, ha telefonos aktiválást választunk, akkor ad 1 számsort, és az ott leírt telefonszámon leírva, kapcsol egy ügyfélszolgálatost, onnan pedig továbbkapcsol egy géphez, ami diktál egy új számsort (nem cdkulcsot), vagyis nekem ennyi volt.
Sztem ez a Win7nél is így marad, mert sztem ez a rendszer elég jó, vagyis nekem pár percbe telt az újra aktiválás. Bár tényleg érdekes, hogy kinél mikor kéri, hogy mégis aktiválja újra. -
Morden24
nagyúr
válasz
Penge_4 #30454 üzenetére
Hosszútávra csakis az RTM-et. Az RC-khez és RTM branch-okhoz lévő "aktivációs eljárás" nem elég megbízható és egyrészt nem biztos, hogy később is átmegy a WAT-on
Szerintem eléggé megbízható a kulcs beírása és az aktiváció...
Ha meg valaki annyira gyépés, hogy most akar krekkelni egy még meg sem jelent oprendszert, arra már sokat nem lehet mondani. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Penge_4 #30400 üzenetére
Itt meg 13-a van, na most akkor mivan?
@RootRulez: Van egy bill. kombináció, úgymond "rejtett" módhoz, szal eldugja az msn ablakot, és azt álcázza.
-
törölt tag
válasz
Penge_4 #28487 üzenetére
Van bent bluetooth, én is használom a telefonhoz. De nem éri meg lecserélni a bluesoleil-t mert sokkal jobb annak a szoftvere, mint akármelyik windows-os, ebben is csak az a fajta fos van mint a többi windows-ban, egyenként tudsz ide oda küldözgetni fájlokat. Mondjuk engem nem zavar, mert én MyPhone Explorer segítségével cuccolok ide-oda a telefonról, de az csak SonyEricsson telefonokra írt program.
-
-
RootRulez
félisten
válasz
Penge_4 #28466 üzenetére
Nekem is müködik, de esetenként ront. Nem a hibaellenőrzéskor derül ki, hanem már írás közben "írási hiba" és megszakad a művelet
Nem tudom mi miatt, nem túl gyakori, de szinte már csak emiatt indítom el a gépet XP-vel. Így kényelmi szempontból jó lenne, amivel tuti jól menne...
-
-
Clemi
veterán
válasz
Penge_4 #28064 üzenetére
Na pont az event viewer-t bogarásztam végig, és sehol nem találtam meg a bejegyzést, hogy mi váltotta ki az ébredést, csak azt, hogy mikor történt a dolog
Egyébként mikor senki nincs a lakásban, vajon mitől ébredhet fel, mert a multkor rájöttem már, ha engedélyezem az MCE távirányítómnak az ébresztést, akkor a házimozi erősítőm hangerő szabályzójának háromszori megnyomására is felébred.
Az a rész érdekel, ahol konkrétan le van írva, hogy mi váltotta ki az eseményt, és azt nem találom sehol. Egyébként minden ébresztési funkció le van tiltva mindenhol.
-
Aktív témák
- Horgász topik
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LibreOffice topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest