- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
LLKobe #48606 üzenetére
Az asztal személyreszabásánál, az asztali ikonok módosítása, és jelöld ki, hogy a felhasználó fájljai megjelenjenek az asztalon, de kábé pont ugyanennyi kattintással eléred a könyvtárakat, ha megnyitot a tálcán az intézőt.
A másik megoldás, pedig ha a tálcán egy új eszköztár készítét választasz, és amikor feljön az ablak, egyszerűen kiválasztod a könyvtárakat mint célt, és kész is, de ez az óra mellé kerülő eszköztár lesz. -
-
polonic
félisten
válasz
LLKobe #48407 üzenetére
Konkrétan natív 64 bites avira nincs, de megfelelően működik 64 bites rendszerek alatt. Ahogy előttem is írták a rendszerközeli elemek 64 bitesek, mert azoknak annak kell lenni, a többi fájl 32 bites. De végülis ez mindegy is szerintem, meg kell nézni a vírusirtóknak a honlapján a kompatibilitást, ha az van írva, hogy működik ezzel meg azzal, akkor lehet használni.
Egyébként a Security Suite-ot használtam w7 x64 professional és régebben vista x64 HP alatt is. -
moonman
titán
válasz
LLKobe #48382 üzenetére
hali,
dióhéjban ez úgy működik, hogy a 32 bites Windowsok maximum 2GB kernelmemóriát és 2GB alkalmazásmemóriát osztanak ki, tehát egy-egy alkalmazás max 2GB-nyit tud megcímezni. a /3GB kapcsoló ezt az arányt 1/3-ra változtatja.
a Vista óta ugye nincs boot.ini, hanem BCD store van helyette. a beállítás úgy történik, hogy admin parancssorban ki kell adni a "bcdedit /set IncreaseUserVa 3072" parancsot.
de ha 3,5 vagy 4 GB memóriád van, akkor javasolnám inkább egy 64 bites rendszer telepítését.
üdv,
moonman -
lala42
őstag
válasz
LLKobe #48375 üzenetére
Korábban DDR2-vel kicsit megcibálva jobb volt az eredmény. Ettől tud a gép jobbat is, de 24/7-ben ez az ideális és elég jelenleg mindenre.
FONTOS!
Valaki találkozott már azzal a gonddal,hogy az APEH kitöltőprogramja az asztalra kitett parancsikon alapján nemn működik. Ha azonban a telepitési könyvtárból inditom el, akkor megy. Nos próbáltam különböző kompatibilitási (de szép szó, csista mágyár
)módokat, de nem müködik, csak a leírtak alapján.
Tudom az a válasz,hogy indítsam onnan, de mégis. Talán valaki okosságot tud rá. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
LLKobe #48356 üzenetére
Nekem is volt már hogy szinkronba gyorsabbnak tünt mintha magasabb fsb-n ment volna, illete nem csak tünt hanem annak is mérte everest. Kolegámnál 2,9 ről 4,2 re ugrott 512 megárol 1024 re emelve a ram méretét.Ramokat azért teszteld le valamivel tényleg gyorsabb e, és ha igen ugy használd.
-
Morden24
nagyúr
válasz
LLKobe #48296 üzenetére
32 bites progik mennyire menek jól
Teljesen. Ellenben ami tartalmaz 16bites kódot, az semennyire.
a 64 bites progik mennyire mennek gyorsabban
Általában nem mennek konkrétan gyorsabban a 64-es appok, bár ez inkább attól függ, hogy mennyire jól lettek megírva (vagy a 32-es testvérük mennyire szarul). Más kérdés, hogy a több ramból közvetlenül profitálhatnak bizonyos nagy memóriaigényű appok, akár játékok is.
kompatibilitási gondok vannak-e
Előfordulhatnak, de szerencsére már ritka az ilyesmi.
ilyesmik
Amiből találsz 64-eset, abból általában érdemesebb azt használni. Ellenben rendszerközeli appok, vírusirtók, tűzfalak és egyéb dolgok esetén mindig nézd meg, hogy amit telepítesz, az 64-es szoftver-e, illetve támogatja-e a 64-es OS-eket. Ebből lehet gond.
-
LLKobe
veterán
válasz
LLKobe #48100 üzenetére
Ja és mégegy kérdés: van MSDNAA hozzáférésem, és fentvan a Win7 Professional 64 bites verziója is. Ha váltok ezt tenném fel, viszont ez angol nyelvű. Magyar kéne hogy a párom is értse a dolgokat. Van fent language pack is, viszont ha jól tudom, azt hogy nyelvet utólag feltelepíthessen az ember, azt csak az Ultimate verzió tudja.
Akkor most ez hogy van?Ja és még 1: ha a progik 32 bites verziója ugyanolyan faszán megy, akkor minek belőlük a 64 bites?
-
pzstm
titán
válasz
LLKobe #48095 üzenetére
hogy ha jól tudom akkor a 64 bites oprendszerekhez elég gyenge a driver-ellátottság
Rosszul tudod. XP x64 esetén még megállta helyét ez az állítás...
-teljesítményben mennyit bukok ha marad a 32 bites OS?
nem igazán sokat....-32 bites progik mennyire futnak gyorsan a 64-es OS-en?most már nem.
Teljesen gyorsan, hibátlanul futnakDriver ellátottsága milyen a 64 bites Win7-nek?
99,9%-osnak mondanám (csak mert semmi nem 100%-os, amúgy azt írtam volnaAzon túl hogy a 64 bites OS kezeli az összes ramot, gyorsabb mint a 32-es?
Véleményem szerint igen (jöhetnek a kavicsok)
Illetve van még vmi amit feltétlen tudnom kell ha váltok?
Nem hiszem...ha baj van, majd úgyis segítünkNincs vmi okosság amivel 32bit alatt is használhatom a 4gb ramot?
Nincs és nem is lesz -
-
válasz
LLKobe #34805 üzenetére
Széchenyi István Egyetem-Győr:
K: Használhatom-e a hallgatói jogviszonyom megszűnése után is a szoftvereket?V: Az intézmény elhagyása után a már feltelepített szoftvereket nem kell eltávolítani a gépről, azok továbbra is használhatóak a licencben meghatározott esetekben, azonban újratelepíteni már nem szabad.
És ha mondjuk dobok róla egy BackUp-ot, és azzal rakom ujra ha kell?
Amugy hogy megy, csak igénylem a hozzáférést, és kapok, és már szehetem is le? Vagy valaminek teljesülnie kell? vagy? -
Csete
csendes tag
válasz
LLKobe #34355 üzenetére
Szia!
Nekem is ezt csinálta egy hete (win7 64bit), próbálgattam sokmindent, de napi 10-15 alakalommal eldobta a netet, míg a legutóbbi Vistás 64bites hálókártya, vagyis Nforce chipset driver Vista 64bit kompatibilítás módban telepítettem (másképpen nem is rakta fel teljesen) és azóta semmi gond . Ezek szerint a win7 driver még kiforratlan, csak javítják majd.
Remélem segítettem.
Üdv -
-
Thief87
csendes tag
-
-
-
Clemi
veterán
válasz
LLKobe #33620 üzenetére
Csak azért, hogy én is adjak tippet.
A korábban használt általad RTM-nek nevezett verzióval lesz a baj szvsz, ami valami gányolt lehet. (Erről tunék mesélni csodákat)
A másik lehetőség talán a CFos Speed, ami komolyan belenyúlkál a hálózati forgalomba, sőt saját meghajtókat tesz fel, és ha jól emlékszem nálad csupa olyan programnál volt karch, ami kifelé szeret kommunikálni.Több tippem nincs, mert már korábban kilőttek a többiek minden egyebet.
-
grunge
addikt
válasz
LLKobe #33620 üzenetére
ccleaner egyáltalán kompatibilis win7el?? registry turkálással hamar tönkre lehet vágni a legjobb rendszert is. Perfect Disk micsaoda?
meg az a rocketdock, teamviewer? probáld meg az RC-t...ne tegyél fel semmi vackot, akkor hidd el, nem lesz baj.
Látom közben tettél ujat...gyors vagyok..
-
-
válasz
LLKobe #33615 üzenetére
Hát, ha gazda vagy, akkor neki kell esni sajnos a probléma kielemzésének tetőtől talpig, elég sok a változó... (elsőre amik eszembe jutnak "lentről felfelé":
0. Hardver: memóriacheck, bad sector csekk a winyón, nem melegszik-e túl valami.
1. BIOS, tuning
2. a telepítő jó-e (nem hibás-e a DVD, stimmel-e az iso MD-5+SHA-1-je
3. driverek okésak-e? (fórumon verziószám szt utánanéz, pl nekem a broadcom wifi-t nem komálja a legújabbal))
4. a problémázó progik helyett alternatíva, (MPC helyett MPCHC, WMP12, msn-ből meg vagy a legújabb, vagy egy alternatív csetprogi, pl pidgin)Az aero probléma tényleg a VGA-ra utal, nem lehet hardveres difije? (van dual-bootban vista, ami alatt megy gond nélkül?) Esetleg korábbi drivert is ki kéne próbálni
Egyéb 5let nincsen
, mint rendszergazda a rendszergazdának
-
-
PuMbA
titán
válasz
LLKobe #33611 üzenetére
"Asszem pár hónap múlva majd ismét megpróbálom ezt a win7 dolgot, mikor már kiadták és a durvább hibákat lepeccselték."
Nincs benne semmilyen durva hiba. Szerinted miért megy sokaknak hibátlanul? Biztos nálad van valami gond ( rossz driver vagy verzió (RC biztosabb ,mint egy 7600)).
Mi az a dock szerű valami? Milyen program? Egyik ismerősömnek amiatt tűnt el a tálca.
Nem beszélve az ATI Tray Tools-ról. Ezek egyáltalán nem a legbiztosabb programok. -
Morden24
nagyúr
válasz
LLKobe #33615 üzenetére
Nézd, egyelőre én még inkább nem mondok semmit.
Xonar driverek kiválóan mennek RC (ill. egyéb) build alatt, de az elvileg nevezett RTM alatt nem. Hogy ez MS fuckover, vagy Asus, azt tudja a franc.Igazság szerint mindenki helyében várnék minimum egy-két hetet, hogy leülepedjen az RTM-hype. Ki tudja, hogy miket raknak fel a netre ilyen címszóval. Valahogy sosem bíztam ezekben.
Majd elválik. Ha nálad tökéletes a Vista, akkor szerintem simán maradj annál, aztán majd amikor a tutijó forrásból le tudod szedni a W7-et, akkor menj rá
Fire/SOUL/CD: Mi olyan vicces? 7600.16385 a build neve.
Amúgy meg nem is kell sokat várni egy 16-os főverziószámra, csak uscve 30 évet -
Morden24
nagyúr
válasz
LLKobe #33611 üzenetére
Én is így döntöttem, miután a Xonar driverek behülyültek a tesztelt RTM-en nálam (és nem csak nálam).
Részemről maradok a jól bevált RC-mnél, aztán november 2-6 között érkezik a W7HP-m, majd azt felvágom, és csókHa nem hardver vagy valamilyen user error, akkor akár azt is el tudom képzelni, hogy az Asus-éhoz hasonlóan vannak még gondok a driverek terén, de hogy ezt mi okozza/okozhatja, arról gőzöm nincsen.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
LLKobe #33602 üzenetére
Szerintem első körben szed le az MS-től az RC-t és tedd fel simán magyarítás nélkül. Az RTM is hibátlan de sok barkács verzió van belőle. Ha lehet ne tegyél fel semmi meghajtót had, hogy a WU telepítse azokat, én is csak a vga-hoz tettem fel drivert. Minden programból a legfrissebbet használj.
-
mokus1
addikt
válasz
LLKobe #33570 üzenetére
Avira-ba bízz meg nyugodtan nagyon jól teszi a dolgát.Pont most volt 1,5 hete hogy bízonyitott
Volt egy adott játék amit tesóm feltett a laptopjára (Norton) nem jelzett semmit de legközelebb már nem indult.Aztán mivel én nem voltam itthon gondolta akkor játszik az én gépemen.(avira)Itt először felakarta rakni vísitott az avira mint a kurva isten.De ő inkább kikapcsolta...Na így az xp-mnek így lőttek.
Kiderült hogy trójais játékot öhöm akart használni.
De Avira szólt,norton nem és ez az ami érdekes -
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest