- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ, mindegyik megoldás megy, igaz csak olvassa őket, de a mentéshez ez nekem elég is...
-
Paarthurnax
senior tag
Próbálta valaki a hetest iMac-en vagy MacBook-on? Nem virtuálisan, hanem rendesen bootolva. Gondolkozom egy Mac vételén, de kell a Win7 is és jó lenne ha futna az OSX mellett.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
v.attis #44580 üzenetére
Nemrég én is belefutottam hasonló dologba és sikerült is megoldanom
-
válasz
Morden24 #44576 üzenetére
Nem ment el, tobbek kozt arra irtam, hogy ez a problema megkerulese nem megoldasa. Render outputnal akarmit allitottam nem valtozott semmi.
De hagyjuk, ez a hangnem amit hasznalsz finoman szolva is bicskanyitogato es kezd atcsuszni szemelyeskedesbe. Ha nem tudod a megoldast, akkor ird azt, ne a masikat kezd el felbaxni idegileg.
Ha esetleg mas valaki tudna segiteni, azt szivesen fogadom.
-
-
dudika10
veterán
válasz
Gorneck #44581 üzenetére
Két driver van hozzá, egy Vista driver (verziószámra régebb, dátumra újabb
) és egy Win7 driver. Utóbbival a Media Center fel se ismeri, hogy benn van a gépben.
Saját progija nem ad képet, csak hangot. Valamint próbáltam már másik két programot is, azok is csak hangot adnak. Kompatibilis módban sem működik egyik sem.Ha már ittvagyok: a virtuális XP mod-hoz tényleg szükséges a hardveres virtualizáció? Arra gondoltam, hogy felrakom azt, és hátha ott működik minden, de ha kel neki a virtualizáció akkor az nekem nem fog menni.
-
v.attis
őstag
Mivel tudok egy linuxos adat partíciót olvasni és írni win alatt? Nem maga a linux van rajta, hanem egy ext3-as adatpartíció, letöltések és különböző program install lemezek képfájljai.
-
Morden24
nagyúr
Egyébként még a tetves Fraps oldala is azt írja, hogy ajánlott konvertálni a felvétel után:
Once you have finished capturing you should convert the saved AVI into one of the popular compressed movie formats such as mpeg or divx. Recommended programs for doing this are tmpgenc (Tsunami Mpeg Encoder), and VirtualDub.
-
McKane
senior tag
sziasztok!
mikor lesz fennt a neten a technet-es bemutató a win7- ről ami most volt szeptember végén?
-
Morden24
nagyúr
A "próbálj ki más lejátszót" gondolom elment a füled mellett.
Mellesleg a render outputra sem írtál semmit, szóval honnan tudjam, hogy kipróbáltad-e vagy nem.Egyébként mi sértegetés egy tényközlésen? Le lett írva, hogy elég nyilvánvalóan a fraps által használt codec lejátszása közben a kmplayer eldobja az Aero-t.
Ergo ebben a felállásban vagy más/frissebb codec-et használ a Fraps videórögzítéshez (ezt te mondtad, hogy nem megoldható), vagy más/frissebb codec-et használ a kmplayer lejátszáshoz, ez meg azon múlik, hogy mikor jön ki új verzió.Eddig nem úgy tűnt, hogy ezt felfogtad volna, mert akkor le kellett volna, hogy essen a tantusz, miszerint a puffogásod nem fog eredményre vezetni.
FYI közölném veled, hogy anno pl. a VLC is eldobálta az Aero-t Vista alatt, de még jobb, a WinDVD9 eldobálta BR/HD lejátszás alatt. Ezeket a 3rd party alkalmazások írói fogják megoldani, nem a Microsoft és nem is te.
Ergo vagy vársz, amíg megoldják, vagy mást használsz. Ha nem tetszik, akkor mantrázd tovább, hogy "ez elkerülés, nem megoldás".Hidd el, nem olyan egyszerű megfelelni a kérésednek.
-
Tommmmka
senior tag
Lenne egy problémám... Feltettem az xp módot és első inditásnál, a jelszó megadás után egy olyan szöveg fogad, hogy addig nem indul el a virtual xp, amig másik virtualizációs program fut.... De a poén az, hogy tudtommal sem alcohol sem deamen nem megy. A Biosban engedélyzve van a virtualizálás, ergo 5letem nincs mi lehet a gond..
Valaki tudna segiteni?
-
Morden24
nagyúr
(#44409) Morden24 Ez megint csak a problema elkerulese, de a gond megmarad.
Na most nézd, olyan nincsen, hogy te nézel, mint egy bamba barom, és a probléma magától megoldódik. Ha van egy gondod, amit meg kell oldanod, akkor azért nomen est omen alapon valamit tenned kell.
Le lett írva neked vagy féltucat kipróbálható opció. Ha egyik sem jó, akkor old meg magad a problémádat, láthatóan szuper vagy benne.
Már nem egyszer le lett írva neked, mi a poblémád lényege, amit azóta sem tudsz felfogni. Hát komolyan mondom, tényleg reménytelen eset vagy.
-
(#44409) Morden24 Ez megint csak a problema elkerulese, de a gond megmarad.
(#44436) < CyberBob > Meg nem, a 2.9.9 build 8086 van fent, de nem a fraps a problema, hanem a az aero osszeakad a kmplayerrel valamiert ezeknel a fajloknal.
(#44437) Chandler Igazan nincs mit.
(#44476) henesa Tokeletes a daemon lite, csak a legfrissebb sptd legyen fent, arra haklis a cucc.
(#44489) bobsys A rohadt perverz bill.
(#44511) sfdrakex Nalam is megy szuperul az alt+tab, hasznalom is rendesen.
-
Az elmentett "témákat" (háttér, színbeállítás, hang stb. hol tárolja a W7?
Az ütemezett feladatokat? -
FRENK1988
veterán
Az normális mikor az adat vinyómat állandóan kapcsolgatja ki-be a Win7 RTM?
-
Steelmanus
addikt
válasz
RootRulez #44504 üzenetére
Nekem sem indult bar en mar nem telepitgetem mert vegigjatszva csak masolgatni kell geprol gepre ezzel tesztelem az altalam osszerakott gepeket mennyi frame-t mennek az ujabb gepek. Inditsd Rendszergazda jogosultsaggal ugy mennie kell. Ket vincsim van az egyiken az XP a masikon a W7, persze telepiteskor az XP-rol lehuztam a kabeleket hogy ne lassa a W7. Igy inditaskor nyomok egy F12 -ot es onnan bootolok.
-
-
pincehely
addikt
Megy valaki holnap a mamutba?
[link] -
hackeeeee
Jómunkásember
Na kíváncsian várom, hogy holnaptól mennyivel fog vajon megszaporodni a totyikban érdeklődők száma.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Newyorker #44551 üzenetére
Nincs legjobb, nem tudom melyik a a kettő közül a jobb, lehetne tesztelni, lehet hogy X tipúsú virusokat egyik talál meg, Y típúsuakat a másik. Nem tudom. a legjobb szerintme ha van egy ami állandóan fent van és figyel mindent és néha egy másik vírus írtóval is átnézi az ember a gépét, plusz szintén néha nálam ez 2 -3 hetente van spy és trojai vadászokat is átfuttatok a gépen.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Törökbörtön #44546 üzenetére
Release to Manufacture = gyártásra engedve, szóval végleges többszörösítésre alkalmas változat
-
válasz
negyedes #44541 üzenetére
Először volt ugye a winyó, a legvégén egy nagyfalat partícióval, az elejéről leszedtem minden mást.
Bootoltam Win7 DVD-ről, feldobtam egy partíciót, és pakoltam rá Win7-et.
Bootoltam Ubuntu DVD-ről, csináltam egy ext4 és egy raw partíció, telepítettem rá Linuxot.
Ezután először a grub fogadott, ami vagy betöltötte a Linux kernelt, vagy a Windows Longhor féle BCD-s boot loadert (ami aztán magát a Windows-t).
Később kézileg átkozmetikáztam a menu.lst-t, hogy 2sec timeout után rögtön a Windows féle bootloadert töltötte be, ami timeout nélkül lőtte is a Win7-et, de csak a megjelenést és a sorrendet piszkáltam, az elérési utakat és paramétereket nem bántottam.
Ezután jött az, hogy leformáztam a Windows fileokat tartalmazó partíciót, ismét felraktam a Win7-et, és azóta csak a Windows féle bootloader jelentkezik. De elvileg ez is képes lenne Neogrubbal betölteni Linuxokat is, csak nem sikerül neki a régi menu.lst-vel.
Szóval, most arra következtetek, hogy a grub filejai a linux partíción volt, és az MBR-ben ez a partíció volt megjelölve aktív boot partícióként, azért sem jó a régi menu.lst-m, mert megváltozott a partíciósorrend, ahogy a Windows-é került első helyre, mint aktív partíció...
Szóval, talán ha megjelölném aktívnak azt az ext4-es linux partíciót, visszajönne a régi grub, menu.lst-stől, és még talán a Windows-t is képes lenne betölteni, bár ez utóbbitól félek, hogy nem jönne össze neki. -
pincehely
addikt
válasz
Végleges kiadás!
Lezárt kódú operációs rendszer -
polonic
félisten
válasz
A végleges terméket jelöli.
Ezt teszik majd a korongokra a gyárban. -
Törökbörtön
csendes tag
Még egy kérdés, azt tudom hogy mit jelent az oem, de mi az RTM
-
Khelben
nagyúr
válasz
Törökbörtön #44520 üzenetére
Ha kétszer ráklikkelek az iso filera
Ilyenkor nekem elkezd explorer taskokat nyitogatni, amíg be nem telik a memória. Ezekszerint ez csak nálam van?
-
válasz
negyedes #44523 üzenetére
Pillanatnyilag nincs nálam se Linux, se Windows DVD...
Amúgy vajon mi történne, ha megjelölném elsődleges partíciónak a Linux partíciót?
Vajon, mikor a Win7 fejébe telepítettem a Linuxot, akkor onnantól a Linux partíciója volt elsődleges, onnan bootolt, és oda pakolta a grubot, tehát még működőképes (betöltené a linuxot és windowst is), csak "alszik" mióta nem elsődleges partíció?
Vagy a Windows partíciót hagyta meg akkor elsődlegesnek, és ott voltak a file-ok, míg nem formáztam a partíciót, és akkor ha elsődlegesnek jelölném, akkor csak pittyegne süketen a gép, hogy nincs semmi a boot sectorban boot ügyben, illetve nincs a partíción minden file, ami a grubnak kell?Úgy rémlik, a menu.lst az ext4 partíción volt a boot mappában... És a rootra hivatkozgat:
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-14-generic
uuid 3d529733-7600-4bcf-82a5-1ddd41a5b4fe
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-14-generic root=UUID=3d529733-7600-4bcf-82a5-1ddd41a5b4fe ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-14-generic
quietA Windowsnak volt bejegyezve partíció:
title Windows Vista
rootnoverify (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1Ez akkor azt az elméletem igazolná, hogy a linux partícióról szedte magát össze a grub a BIOS post végeztével, és onnan adta át a bootot a Win7-nek, és a saját boot loaderének?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Igen ha ugy nyitja a nérót irhatod.
-
Khelben
nagyúr
-
Edween
őstag
válasz
ez nem mindenkire érvényes, nálam az ultra isot nyitja
-
Akadt egy kis gondom.
Fel volt telepítve egymás mellé Ubuntu 9.04, és Win7 7600 (először Win7, majd rá az Ubuntu, mert ebben a sorrendben nem nyírják ki egymás bootloaderét...), aztán megbetegedett a windows, ezért rászántam magam, hogy reinstalálom (aztán kiderült, hogy kár volt, mert csak bennefelejtettem a kártyaolvasóban az üres microSD-SD adaptert, és attól volt bődület lassú, és timeoutra futó minden, ami tallózni akarta a meghajtókat, de már megtörtént a reinstall...)Szóval, linux alól lementettem a menu.lst-t, majd win7 DVD-ről bootolva formáztam azt a partíciót, amire a Windows volt telepítve. Mikor feltelepült a windows, EasyBCD-vel telepítettem NeoGrubot, visszamásoltam neki a régi menu.lst tartalmát, de nagyon nem működik. Ha a NeoGrub után a Windows-t választom, akkor visszadob a Winows/Neogrub részbe, ha a Linuxot, akkor hasonló hibákat írva kiakad, a hibaüzenet konkrétan az, hogy partícionáljam újra a lemezt microsoft féle fdisk-el, mert valami nem stimmel neki a CHS partíciókkal. (de innen eleve gáz az egész, hisz a linuxnak saját exfat partíciója van, külön raw swappartícióval...)
Szóval valahogy a windows reinstall során szétesett a korábbi rend (gondolom belekavart a partíciók sorrendjébe a lemezen).A nagyobb gond, hogy egyéb okból is szükségem lenne a GRUB-ra, de nem sikerül újra felrakni, abban reménykedtem, hogy ha beüzemelem a linuxot, onnan újra lehet telepíteni...
Ötlet?
-
dudika10
veterán
Valaki próbált már TV-tuner kártyát a Media Centerrel?
Rámegyek, hogy élő adás, elkezdem konfigurálni, majd ott megakad, hogy "Televízióbeállítások letöltése" és nem hajlandó továbbmenni.
Valakinek esetleg ötlet? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Törökbörtön #44512 üzenetére
kiirod mint egy bármilyen ISO filet, neroval bármi mással cd/dvd kép égetése, angolul burn image. Vagy mountolod virtuális maghajtóba és onnan másolod. A lényeg elég ugy kiirni mint mást bootolható lesz.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Törökbörtön #44512 üzenetére
Kaptál?
Amúgy meg lemezképként (disc image) kell kiírni bármelyik íróprogrammal. Ha nem lenne, akkor tudom ajánlani az ingyenes és remek imgburn progit
Csapi007: Nem volt ilyen gond egyik Catalyst alatt sem nálam, pedig január óta W7-et használok. Azt nem tudod véletlenül, hogy mi okozta a BSOD-ot? Mármint oké, hogy az alt+tab, de mit írt a masina?
-
Törökbörtön
csendes tag
Sziasztok.
kaptam egy win7-et, de ez egy iso file, hogy tudok ebből bootolható dvd-ét irni, légyszi segítsetek.
-
Csapi007
veterán
Hy
RTM volt fent nyáron a gépemen és olyan bajom volt hogyha 3D-s alkalmazásból Alt+Tab-oltam akkor kékhalál volt.
Ez egy 4830-al 64 biten 9.7-es driverrel.
Az a kérdésem hogy ezt megoldották-e azóta, vagy bárki találkozott-e ilyennel. -
RootRulez
félisten
válasz
Gorneck #44501 üzenetére
Öööö, nem most tettem fel, hanem régebben, pár napja... Problémáim azelőtt is voltak
Ki tudja, lehet, hogy ezzel menne a CoD2Lehet feltelepítem megint és meglesem, annyival is okosabb leszek... Nem, nem vagyok CoD kocka, akkor egyből letöröltem volna a Win7-et, mikor nem ment. De jó az a napi 10-15 perc lövöldözés... (utána úgyis felhúzom magam lés kilépek...) Meg aztán eleve idegesít, hogy nem indul
-
upszilon
őstag
válasz
Gorneck #44499 üzenetére
Ne személyeskedjünk! Vissza a topik témájához. Hatalmas luk tátong rajta. Biztonsági luk. Persze az XP-re is azt mondták, hogy biztonságos. Aztán azóta is tömködik a lukakat rajta. Ha nekem annyi ezresem lenne, ahány biztonsági részt kellett betömni az XP-n, már a Bill fiú csak jelentheten azthiszem. És még nincs vége. A tömködés még évekig fog tartani. Nem kell hozzá jóstehetség, hogy kijelentsem: A 7-esnek is pont ugyanez lesz a sorsa.
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciókamerák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest