- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
guest
veterán
Superman:
-Bongeszonek csakis az Opera a jo. Esetleg mozilla, de a netscape nem!
-Flasht nem tom, mert nem jarok ilyen csicsa oldalakra...
-Tuzfalnak pedig iptables, ha nincs kulon tuzfal gep leteve. :) Ha kulon firewall masina van, akkor Zorb, vagy Smoothwall a javaslatom. Nagyon kevesen tudnak egy disztribet profi tuzfalla beloni, ez iszonyat melo.
leslie -
guest
veterán
válasz
Terminus_ #28 üzenetére
''Hmm. Nézd aki csak ismerkedik a linuxszal annak minek kernelt forgatni?''
Nekem az ELSŐ egy DosLinux nevű Slackware változat volt. Amint sikerült feltelepítenem, az első dolgom volt, hogy saját kernelt fordítsak a Cyrix procimhoz...
Mivel addig csak arról olvastam mindenüt, hogy saját kernelt kell fordítani, hogy minden OK, és gyors legyen. -
guest
veterán
Igaz, a SuSe 6.2 nem mai gyerek. De ha belegondolsz, a Win95 sem most készült, és mégis megy vele az USB egér.
Amúgy SuSe 8.0-át épp ma raktam fel. Gondoltam kipróbálom ezt is. Egér már megy, viszont az USB scanner halott dolog. Szerintem ezt a SuSe 11.0-ig nem is oldják meg.
És mi van, ha lenne még mondjuk a gépben usb 2.0, firewire, bluetooth és egyéb szörnyűségek? Akkor linuxot teljesen el lehetne felejteni. -
guest
veterán
Én eddig csak a Suse 6.2-t próbáltam ki. Telepítéssel nem volt gond, programok installja is úgy ahogy ment. Viszont van egy óriási elmaradása a linuxnak a windows-hoz képest: a hardvertámogatás. USB eszközöket szinte teljes egészében el lehet felejteni, videokártyáknak is kb. 30%-ával nem hajlandó menni, hangkártyák közül szinte csak néhány ismertebb típust kezel rendesen. Nyílván ez nem (csak) a linux hibája, hanem inkább a hardvergyártóké. Viszont amíg nincs megoldva rendesen a hardvertámogatás, addig én nem vagyok hajlandó újabb linuxokkal görcsölni, amik nem képesek kezelni még az USB-s Logitech egeremet se.
-
guest
veterán
[#7] Superman válasza Terminus_ üzenetére
lehet a cpu foglaltság %-ában -
guest
veterán
user oldalrol tenyleg mindegy
de a mukodesrol dumcsiztunk epp.. -
guest
veterán
''a linuxnal a grafikus felulet azert tenyleg mas mint a windowsnal.
hiszen ott egy futo program csak, ami kiszolgalja a tobbi futo progit, ha bezárod a rendszered ugyan ugy fut tovabb''
Igazad van, de user oldalról megközelítve teljesen lényegtelen. Nálunk a cégnél az emberek többsége 10 percre leáll a munkával ha egy hosszabb doksit nyomtat, mert hát ugye meg kell várni amig azt kinyomtatja a gép. Ezek után meg biztos nem fogja CD írás közben lelőni az X-et...
Nem rég vagyok hivatalonas a szakmában (1.5 év), de ezidő alatt sikerült megtanulnom, hogy mindig az user oldaláról kell megközelíteni a dolgokat...
GUEST -
guest
veterán
Hát ha emlékezetem nem csal a ME-ig bezárólag ez a Windowsokra is igaz volt, mégsem riasztott el sok embert. Igaz az ME-nél már megpróbálták eltüntetni a ''parancssoros'' felületet, de nem sok sikerrel. És az NT, 2000, XP -ben is még elővarázsolható az a frány prompt...
a linuxnal a grafikus felulet azert tenyleg mas mint a windowsnal.
hiszen ott egy futo program csak, ami kiszolgalja a tobbi futo progit, ha bezárod a rendszered ugyan ugy fut tovabb
pl ha cd-t irsz kozben nyugodtan lehet startx
vagy epp forditva -
guest
veterán
''Ellenben a Linux, tulajdonképpen parancssoros felületre épül, a többi csak máz rajta. Ez sokakat elriaszthat.''
Hát ha emlékezetem nem csal a ME-ig bezárólag ez a Windowsokra is igaz volt, mégsem riasztott el sok embert. Igaz az ME-nél már megpróbálták eltüntetni a ''parancssoros'' felületet, de nem sok sikerrel. És az NT, 2000, XP -ben is még elővarázsolható az a frány prompt... :)
Szerintem a jelenlegi Linux disztribekkel az a gond, hogy nagyon meg akarják mutatni ingyenes mivoltukat, így több ezer programot zúdítanak szegény egyszerű user nyakába, aki csak bután pislog a bőség zavarától, nem tudja, hogy most mihez is nyúljon. Ezért kéne egy olyan linux ami kifejezetten az otthoni használatra készül. Tessék itt egy ikon az internetnek, itt egy a szövegszerkesztőnek, egy meg a táblázatkelelőnek és kész. Szerintem ezért lessz majd népszerű az UHU, mert ebben pont ezt szeretnék megvalósítani, legalábbis nekem úgy tűnik. De mivel ennek a béta tesztelését is olyan emberkék végzik, akik nem egyszerű userek, hanem már félig meddig linux guruk, ezért már az elején a levlistákon meg lehetet figyelni az olyan kérdéseket, hogy miért nincs benne PHP, MySQL, meg stb... Kérdem én : egy mezei felhasználónak hol van ezekre szüksége ? Nem csoda hogyha sokakat elriaszt a linux...
GUEST
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest