Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Egy kis info a liszenszelésről:
https://www.microsoft.com/hu-hu/windowsserver2012/licenceles.aspxNem vagyok biztos benne, hogy elég lesz, de nézz utána.
Az általad említett Foundation külön nem szerezhető be, csak együtt a vassal, előtelepítve !Mik a tervek a hálózarta ?
-
Core2duo6600
veterán
Nem imserem a Microserver képességeit, ezért még tippelni sem tudok ezzel kapcsolatosan
A tartomány vezérlő vel és file serverrel biztosan elbánik.
A többbit meg egyszerűen ki kell próbálni.Az MS től az összes kiszolgálót le lehet időkorlátos változatban tölteni, ezzel nincs gond.
a Vmware től az ESXi -t szintén, 60 napos próba lehetséges, valós futásidő, nem az eltelt napok számítanak.
Egy ingyenes regisztrációt követően.Vagy letorrentezed a Windows serverek telepítőjét, utobbi talán egyszerűbb, és ekkor még szabályt sem szegtél, hisz az illegális aktiválásig szabályos magának a telepítőnek a letöltése.
-
Core2duo6600
veterán
Neked is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket !
Mi informatikusok már csak ilyenek vagyunk

Az MS licenszelése igen összetett dolog. . . Szinte biztos, hogy egy üzletkötő segítségét kell kérned.
A hyper v ingyenes, Az vmware ESXi az nem az.
Én mindenképp azt mondanám, hogy ahány adatbázis, annyi "gép" virtuálisan.
Ekkor már lehet hogy a microserver el fog vérezni9, persze attól is függ, hogy mekkorák az adatbázisok.
Már csak azért is, mert ha nagy galiba van, akkor csak azt az egyet kell újhrahúzni és emiatt nem áll meg az egész rendszer.Nálunk a cégnél is, 70 körüli gép, is windows rendszer fut Vmware ESXi alapokon.
Nálunk Server 2012 Datacenter van, korlátlan számú példányt lehet feltenni a virtuálisan a hosztopkra, fail over miatt nálunk ebből 2 van.
Eddig különösebb gond nélkül.
Ki kell számolni, hogy ebben az esetben a külön liszenszekkel vagy a datacenterrel járnál - e jobban.
-
-
Core2duo6600
veterán
Hát, én is erre jutottam. . .
Én 1 nap után döntöttem úgy, hogy valami módóüon életre fogom kelteni a vasat, így végül a Vmware ESXi 6.5 lett belőle.
Ha nagyon hyper-v ni támad kedvem akkor max enek keresztül. . .
Vagy felteszek nativban egy server 2016 -ot, (még nem próbáltam), ha egyaltalán megy a lapon. -
Core2duo6600
veterán
Feltepítettem, de nem ismerte fel a lan kártyát, így jelenleg nem sok mindenre jó.
Hogy lehetne rávenni arra, hogy használja a lan kártyát.
Asus Z97 Deluxe lap, intel vezérlővel ! -
Core2duo6600
veterán
Helélo,
Hol tudom letölteni a Hyper V - azt amire aztán pakolhatom a VM eket.
Tehát az a megoldás, hogy egy rendes server és azon belül egy hiper v környezet, nem iegn jó,. mert toál feléeslegesen foglalja a gépet a nagy hoszt rendszer.
Olyasmire gondolok, mint a vmware esxi ej, van - e ilyen ?
Az esxi driver gondokkal küzd a lapomon. . .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Proxmox VE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honda topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- iKing.Hu - Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest