Hirdetés
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
diamondface
tag
válasz
farkzoli
üzenetére
helló
azóta teljesen besz*rt a touch pro. Egyik reggel 'halva ébredt' (jól el is aludtam miatta) Se kép, se hang.
Szerinted okozhatja ezt akár a szalagkábel elfáradása is? Megtörve látszólag nincsen, de a hátoldalán a feke bevonat pattog lefelé. Elég szarul néz ki, csak szerintem a fent említett dolgok nem tipikus szalagkábelhiba- tünetek. -
diamondface
tag
válasz
farkzoli
üzenetére
az akku kipeckelése nem hozta meg a várt eredményt, gyakorlatilag semmi sem történt. Így hát nekiálltam, és elöszedvén a kamrából a motorfűrészt, tövetőkapát meg a nagyflexet feldaraboltam a telefont.
Komolyra fordítva, többszöri rom-csere, megannyi hard reset után már nem tudok szoftveres hibára gondolni. Meg hát használtan vettem a cuccot, gari sincsen rá, meg nagyon bosszantó amit csinál, hát rászántam magam és belekukkantottam. (bár nem vagyok szaki, de jó úton járok, mert már csak egy évem van a műszerészsuliból, úgyhogy nyugi nem vagyok barbár
)
A lényeg, hogy elég vicces eredményre jutottam. Nem találkoztam kilazult csatlakozóval sehol, és nem láttam benne mechanikai sérülést, se túlzott kopást a mozgó részeknél. Egyedül a billentyűzet paneljén volt gyanús egy ic, ami csak egy szalagkábelon lóg, és esetleg letestelhetett. Tettem egy kis szigetelőszalagot a test meg az ic közé, hogy még véletlenül se jusson eszébe rakoncátlankodni. Ezután összerak, beindít és már azt hittem, megoldottam a rejtélyt, újraindult a szokott módon magától. Viszont nagyságrendekkel több időt bírt ki. Megint szétszedtem és hosszas nézelődés meg gondolkodás után elindítottam csak úgy szétszedve, csak a paneleket kézben tartva, akksit csak úgy odaszorítva. Elindult, és a bal kezemen már kezdtek kékülni a ujjak, ahogy elgémberedett. Szerintem a végtelenségig arthattam volna ebben a lehetetlen helyzetben, mert a tünetek nem jöttek elő.
Azóta úgy van összerakva, hogy a csavarokat (a belsejében is van egy csavar, ami az alaplapot rögzíti direkt módon) mind kihagytam belőle, és működik. Minden hibátlanul működik így, csavarok nélkül, nyüstölöm kb 6-7 órája és stabil.
mi a l*f*sz feszül benne, ha rendesen össze van rakva, nem tudom. Lehet, hogy ez örök rejtély marad.
ezzel kapcsolatban ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Arany János - Kapcsos könyv
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)