- Azonnali fotós kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Plazma TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_DiEGO_ #158950 üzenetére
Húh, nem egészen értem, amit írsz. Összehasonlítottam a saját Win10-emmel (a gond egy céges gépen van, távolról próbáltam megoldani), és az enyémen nem üres a lista eleje, a céges gépen viszont igen, illetve ki lehet választani a "semmit", de a listában nincs "magyar", csak a "magyar 101", ez a baj.
-
King Unique
titán
válasz
VGYke #158953 üzenetére
Mármint le is futtatva a lemezkarbantartóval és / vagy a tárterületsegéddel a törlés és utána van ez?
Egyébként nem feltétlen idén októberben ér véget a Windows 10 támogatása, mert ugye otthoni felhasználók is kaphatnak 30 dollárért vagy akár teljesen ingyen + 1 év kiterjesztett támogatást (ESU), lásd #158624.
-
válasz
Imogen Combe #158955 üzenetére
Az adatbázisa frissül tovább mintha mi sem történt volna.
-
Imogen Combe
tag
A Windows 10 saját antivírusával mi lesz?
Az adatbázisa nem frissül tovább? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ok, végünk lesz lassan, de addig is miért látom ezt, amit nem töröl ki a lemezkarbantartó?
-
Voice24
őstag
Hali!
Múltkor már kérdeztem, de nem rémlik, hogy jött volna rá válasz, ezért megpróbálom újra.
Az miért van, hogy néhány hete minden bekapcsoláskor az az üzenet fogad, hogy a OneDrive leállította a szinkronizálást, adjam meg újból a hitelesítő adatokat? Előtte meg azt dobálta fel, hogy nem vagyok bejelentkezve. A támogatás megszűnésével lehet összefüggésben? -
_DiEGO_
őstag
válasz
csabyka666 #158943 üzenetére
Szia!
Alap a csak: Magyar
és van a
Magyar 101Állítsd át a szimpla Magyar -t választva. Újabb billentyűzet beállítása és : Magyar <- ez legyen az alapértelmezett.
[link]
Vagy ha alul hozzáadod, akkor már váltogatni is tudsz majd a kettő közt -
válasz
Sebaj Fóbiás #158946 üzenetére
Angolban is így van? Vagy csak a fordítás rossz?
-
Magnat
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #158944 üzenetére
Bazz, sosem figyeltem fel rá ... vajon a W11 is megörökölte? :)
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Most csináltam MediaCreationTool-lal egy Win10(x86) telepítőt egy régi Asus Transformer újrahúzásához. Partícionáláskor még mindig fordítva van a partíció és meghajtó fogalom. Röhögnék, de b+ ez már inkább siralmas, mint vicces.
A valóság:
egy 32GB-os belső drive, Win által szokásosan szétpartícionálva
egy 7GB read only helyreállítós drive
meg egy szintén szokásosan partícionált 128GB külső drive. -
Üdv mindenki!
Ötleteket szeretnék kérni - Win10-en a QWERTZ billentyűzet QWERTY-re változott, minden magyar karakter működik, csak a Z és az Y helyet cserélt. Mutatja is, hogy a QWERTY aktív, próbálnám visszaállítani QWERTZ-re, de a lista üres, csatolok egy fotót róla.
Ha a listában lejjebb megyek, akkor látom a többi ország kiosztásait, de magyar nincs benne. Van valami tippetek, hogyan lehetne ezt visszavarázsolni?
Köszönöm a segítséget előre is! -
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158939 üzenetére
Lehuztam ugyan ugy bejon lehet a bios nincs jol beallitva de En ahhoz nem ertek csak azt tudom hogy amin a rendszer van a friss arrol bootoljon a tobbit meg latja de tudom bezavarhat ha egy masikon is regi rendszerbol fajl csak hat valahogy a regirol le kene szednem az adatokat ezt kene megoldani...
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158939 üzenetére
Értem nagyon szépen köszönöm! A Válaszaitokat! Rajta vagyok hogy orvosoljam!
amugy erre a vinyora 132 napot irt annyit ment az pedig nem sok nem? -
rantotthusi
tag
akérdésem az lenne hogy ha csak a régi rendszeres vinyot inditom ugye mások az alkatrészek es valamit ott keres tölt a gép gondolom windows fájlokat rakna össze de arrol kellenének az adatok utánna leformáznám, hogyan tudnám csak azt elinditani? vagy hogy ssdről bootoljon és a régirol leszedjem az adatok?
-
King Unique
titán
válasz
rantotthusi #158938 üzenetére
Akkor nem meglepő a POST során az a hibaüzenet...
Adatkapcsolati hibát okozhat a SATA adatkábel hibája is, vagyis érdemes azt ellenőrizni, szükség esetén cserélni.
Ha nem az előbbi a gond, akkor a HDD nyekkent meg, ami nem lenne annyira meglepő, mivel a WD10EZEX nem éppen mai darab.
A hibás HDD-t cserélni kellene egy másikra, vagy ha erre nincs mód, akkor kiszerelni a PC-ből és elvileg megszűnne a hibaüzenet. -
rantotthusi
tag
Na ezt irja a program! Bár az tudni kell hogy van egy másik vinyom azon volt a régi rendszer regi alaplap proci minden és volt ez a vinyom rendszer nelkül aztan tavaly vettem uj lapot procit és a számtechboltban az ssdre tették a rendszer ez ami most bohockodik ezen nem törtent változás a régin meg fent maradt a rendszer de ugy volt beállitva hogy el is indult csipogás nélkül aztán le kellett húzzam a régi rendszeres vinyót mert ezt dobta ki azóta ez van! Eleinte elindult simán mind hárommal és az ssdről bootolt!
-
rantotthusi
tag
válasz
tordaitibi #158933 üzenetére
tavaly vettem az alaplapot már lemerült volna? olyat lehet hogy csak kiveszem várok és visszateszem?
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158934 üzenetére
és ott mire menjek?
-
Csupingo
veterán
válasz
rantotthusi #158932 üzenetére
Úgy gondolja, hogy betegeskedik a hdd.
-
King Unique
titán
válasz
Mondjuk a hibaüzenet alapján egyértelmű: gond van a WD10EZEX HDD-vel, amit bebootolás után pl. a HDS programmal lehetne ellenőrizni.
-
válasz
Lemerült a bios elemed.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok mostanaban amikor bekapcsolom a gepet csippan 2x2 öt es bedobja ezt a hibauzit, ezt mi okozza tudtok Nekem segiteni? Legyszives! Innen tovabb lepni csak ugy tudok hogy be a biosba es ketszer rakkantitok az ssdre aztan be bootol!
-
Magnat
veterán
válasz
tordaitibi #158930 üzenetére
Na, közben Ai-t is kérdeztem erről, ha jól értem, a Computer Browser fukció nem csak ki lett kapcsolva hanem el is lett távolítva a mostani frissítéssel, helyette van a WS-Discovery, de az meg nem kompatibilis az smb1-el, szóval sztem meg kell elégedni azzal, h kézzel felvéve az smb szerver legalább műxik az smb1, a felderítés már jó eséllyel nem fog menni.
-
válasz
Magnat #158929 üzenetére
Nálad a pont
Pontosan így van.
Nálam engedélyezva minden módban a hálózat felderítés, smb1 engedélyezve és nem látszik a Hálózatok alatt a cuccos.
Közvetlen IP vagy netbios névvel simán eléri.
Felső kép, semmi nem látszik csak a saját smb megosztásom.
Alsó kép, név alapján vajsimán csatolja. -
Magnat
veterán
Sziasztok,
jól értem akkor, h ha tudod az ip-t akkor megy, csak a hálózatfelderítés nem találja meg?
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Magnat #158925 üzenetére
Szia!
tordaitibi már leírta, pont ez van nálam is. A NAS egy Zyxel NSA325V2 , ami csak SMB1-et tud, egyébként jól működik. Ide megy a letöltés, és egy médialejátszón keresztül nézzük róla a filmeket.
A pc-n való elérés a hiányzó feliratok rámásolása, illetve a filmek másik tárolóra való lementése miatt szükséges.
Amit írtál ismerem, de mint megírták már nem megy így. Viszont tordaitibi megoldása teljesen jó, lemetettem mappaként a gyors elérésben, és így egy kattal elérem a filmek mappáját a NAS-on.
-
válasz
Magnat #158925 üzenetére
Sajnos nem, hiába van egedélyezve.
Nálam is ez a felállás, elvileg engedélyezett a SMB_V1 protokoll és nem látja ezeket a cuccokat a hálózaton. Ha direkt csatolod akkor gond nélkül csatolja csak sajnos ehhez tudni kell az IP címet meg az esetleg mögöte lévő megosztás útvonalát mert ugye nem ír ki netbios nevet, ergo a hálózatfelderítéssel van a gond.
Nagyon sok nas még smb1 és nem őskövületek, ismeretségembe 3 darab is csak ezt tudja és nincs firmware frissítés rájuk. 6-7 éves cuccok vagyis ez nem user error hanem a gyártó sara. Emiatt érthetően nem fognak kidobálni több millió jól működő nast a tulajok.
Az enyém konkrétan 6 éves és ezen kívül tökéletesen működik. Marad így.
Mivel ugyen nem látja a hálózaton, ezért pl. nálam ugrott a hálózati médiastream is, ez viszont elég kellemetlen. -
Magnat
veterán
válasz
Wendelke #158924 üzenetére
Szia,
az smb1 már annyira elavult és könnyen törhető, h emiatt tiltja kb minden rendszer ... a nasod nem tud legalább smb2-t? Egyébként így lehet visszakapcsolni:
Nyisd meg a Vezérlőpultot.
Lépj be a Programok → Windows-szolgáltatások be- vagy kikapcsolása menübe.
Pipáld ki az SMB 1.0/CIFS Fájlmegosztási támogatás lehetőséget.
Kattints az OK gombra, majd indítsd újra a gépet.Alternatívaként, PowerShell adminisztrátorként futtatva:
powershellEnable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol
vagy
powershell
DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:SMB1Protocol
-
Wendelke
aktív tag
válasz
tordaitibi #158923 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Megpróbálom úgy ahogy írtad.
Lejebb görgetsz ,"Fájlkiszolgáló"-nál írnak a SMB-ről.
-
válasz
Wendelke #158922 üzenetére
Szia a hír igaz. Nekem is smb1 a helyi fájlszerverem és nem jelenik meg a Hálózatok alatt. Pár hete tutira megtalálta még, most néztem és üres a Hálózatok. Nem találja meg magától.
Ha tudod a NAS netbios nevét, vagy a helyi IP címét (ami ugye fixen be van drótozva a routeredbe..?) akkor a Fájlkezelőbe írd be \\ előtaggal, pl. az enyém \\192.168.1.1
Vagy a Hálózatok alatt indíts egy Hálózati meghajtó csatlakoztatása ablakot és szögezd ki mappaként.Melyik ez a frissítés, tudsz adni valami támpontot hol van leírva hogy a smb_v1 -et baszkurálni kell?
Én gyanúm hogy a hálózatfelderítésbe barmoltak bele de hogy mit azt nem tudom.
-
Wendelke
aktív tag
Üdv!
A szeptember 9-i frissítés eltüntette a Win10-ről a NAS-omat, ami SMB1-s.
Így nem látszik s Hálózatoknál, nem tudok róla másolni, vagy éppen feliratot beilleszteni a letöltött filmeknél.
Biztos, hogy a frissítés intézte el, mert amikor ezt a frissítést eltávolítottam, újra látszott a NAS. Illetve a frissítés leírásában is benne van, hogy az SMB-vel kapcsolatos, újabb beállítási lehetőségek vannak, de sajnos nem tudom, hogy hol és hogyan.
A korában leírt SMB1 beállítás hiába van bekapcsolva, itt már nem segít. Nem akarom letörölni újra a frissítést, (mert persze visszamászott), csak ha nincs más megoldás.
Köszönöm!
-
BFeco
aktív tag
válasz
Atomgeszi #158916 üzenetére
Szia!
Windows 10 (11) telepítés internet nélkülA „Hoppá, megszakadt az internetkapcsolat” vagy a „Csatlakoztassuk a hálózathoz” oldalon használja a Shift + F10 billentyűkódot.
A Parancssorba írja be a OOBE\BYPASSNRO parancsot a hálózati követelmények megkerüléséhez Windows 10 11 rendszeren, és nyomja meg az Enter billentyűt . -
Atomgeszi
nagyúr
Win10 telepítés közben hogyan lehet helyi fiókot létrehozni, ha nem szeretném, hogy telepítés közben a hálózathoz csatlakozzon?
Sajnos nincs olyan opció, hogy "nincs internetem"
-
newmoonlight
senior tag
Hali! A 256GB-os "C" meghajtómon a szokásos (Windows, ill. egyéb programok) vannak, egyik napról a másikra (minden beavatkozás nélkül) kb. 60GB helyett kb. 47GB-nyi szabad területet mutat. Mi lehet az oka?
-
King Unique
titán
Max a 115-ös ESR verzió, mert a standard újabb verziói (jelenleg 142-nél jár) már rég nem támogatják a Windows 7, 8, 8.1 rendszereket.
Az ESR-nél pedig nemrég még úgy volt hogy 2025 március után 2025 augusztus a végső / kitolt végső / újra kitolt végső dátum a támogatásnál, amit akkor ezek szerint újra megvariáltak és kitoltak 2026 márciusig. Vajon meddig fog menni ez a bohóckodás, jön majd 2026 augusztus, aztán 2027 márcuis és így tovább... -
Troy.
addikt
válasz
King Unique #158624 üzenetére
Ezt az opciót nálad dobta fel?
-
gedikart
aktív tag
Köszi, megnéztem Sysinternals Coreinfo-ban és nem látja aktívnak a CX16-os értéket. A régi alaplap /BIOS van elmaradva.
F3-as BIOS van az alaplapon, de az F9 es-hez ennyit írnak csak mint magyarázat - Support E0-stepping CPU. Az utolsó verzió pedig F10a - beta.
Itt az a fura, hogy E7500-ra azt írja, hogy F10a-tól volt, holott F3-al lett kiadva az alaplap.
A flashelést kockázatosnak ítélem, főleg hogy nincs semmi magyarázat, hogy az új BIOS támogatja-e a CX16-os érték használatát. -
-
prsq
aktív tag
válasz
King Unique #158895 üzenetére
A Firefox eddig is frissült, és még mindig fog.
-
válasz
gedikart #158900 üzenetére
Az a proci tudja! [link]
Én is számtalan Core 2-es gépre raktam már Win 10 x64-et.
Sőt a 23H2 kiadásig még a Win 11 is eldöcög rajta.Szóval ha nem megy fel, az nem a proci miatt van.
Lehet elcseszett és/vagy elavult Bios miatt, ezen esetleg egy Bios frissítés segíthet.
Vagy kerülő utat kipróbálni:
- nem friss telepítés, hanem futó Win 7-et frissíteni
- vagy másik gépen telepített 10-et átrakni (megfelelő előkészület után)
- vagy régi, 2015-16-os telepítővel próbálkozni, és ha felment a 10, azt frissíteni.Persze lehet marani a 32 bitesnél, de már vannak olyan programok amik nem állnak szóba vele, vagy csak régebbi elavult verziójuk fut. És ilyen egyre több lesz.
-
-
gedikart
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #158903 üzenetére
Vagy az alaplapi chipkészlet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- EAFC 26
- Háztartási gépek
- Path of Exile 2
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj számlás SSD-k
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest