- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Házimozi haladó szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pisti_1423
csendes tag
Sziasztok!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy van egy asztali pc-m, amihez vásároltam régebben kulcsot. Jelenleg ezt írja : "A Windowst digitális licensszel aktiválták." A kérdésem az , hogy újratelepítésnél autómatikusan aktiválódni fog, vagy mindenféleképpen fiókhoz kell előtte hozzárendelni? Igazából ezt szeretném elkerülni ne kelljen mindig online fiókkal bejelentkezni.
Köszönöm a segítségeteket.
-
válasz
tordaitibi #148925 üzenetére
Azért a két faktoros azonosítás jó dolog ám, nem véletlenül szajkózzák. Van rá szoftveres és hardveres megoldás is. Az SMS alapút már nem ajánlják, főleg, hogy tudtommal már egyes szolgáltatóknál pénzbe kerül, míg szoftvert bármikor tölthetsz le ingyen a Play Áruházból. A hardveres megoldáshoz van USB kulcs, arra viszont figyelni kell, hogy 1. ne férjen hozzá rajtad kívül más 2. ne hagyd el.
Mindnek van előnye és hátránya is.
-
Krystal_s
addikt
válasz
cidalain #148868 üzenetére
és Geth
Köszi, szerintetek ez akkor is érvényes lehet, ha még nincsenek külön telepítve programok? (csak egy böngésző), minden más a Win saját cuccai.
Más:
Családtag gépéről csináltam macriummal lemezképet és furcsa volt, hogy a megszokott pár perc helyett közel 1 óra után végzett. Utána vettem észre, hogy a C:-re be volt kapcsolva a Bitlocker. Új Win, nem mi állítottuk be. Rámentem a Bitlocker beállításokra, rányomtam a kikapcsolásra és ennyi volt. Egy folyamatjelző csík jelezte, hogy feloldja és hol tart a művelet. Pár perc perc alatt végzett.
Nem kellett volna valami kulcsot kérnie?
Néztem pár videót, sokan PowerShell-ben Disable-Bitlocker -MountPoint "C:" paranccsal oldották meg, akkor nem kellett pass, de aki simán a Bitlocker beállításokban csinálta azoknál kérte a jelszót. -
Sziasztok,
Több hirdetést látok a neten, hogy X.Y., mint egyéni vállalkozó 10-12 ezer forintért Windows telepítést vállal. Ez, ennyiért hogyan lehetséges? A legolcsóbb licensz, ami valószínűleg legális H*prón 10k körül van. A Microsoft weboldalán maga a Windows 11 Home kulcs újonnan 145 euró (!). Ha jól gondolom, akkor az utóbbi a full legális. Akkor az előbbi illetők üzletszerűen mit telepítgetnek egy random user gépére???
Valaki elmagyarázná, legyen szíves, hogy hogyan lehetséges ez?
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
adott egy dell laptop amin eredeit win10 van, de a tulaj se cd key-t se semmit nem tud hol van.
Viszont újra kéne húzni mert borzasztó lassú, és már semmilyen cleaner nem segít rajta.Van lehetőség valahogy soft módban úgy újra húzni, hogy nem kell kulcsot beírni?
Köszi
-
arcitec
addikt
Mekkora marketing ez. 1 évig érvényes, utána meg lehet megvenni, ha használni szeretnéd.
Így akkor már nem is ingyenes és így nem is kell...
Még jó hogy megnéztem a License key txt: 1-Year Activation code: ......
Az ellenben érdekes, hogy mailt is küldtek és ott más a kulcs, de két mail címre is letöltöttem és mindkét mailben u.a a kulcs. Szóval ...
Egyértelmű az 1 év : [link] -
Úgy tűnik 9 éves corsair ssd-m lassan-lassan beadja a kulcsot, most látok ilyet először élőben. Chkdsk hibákat talált a rendszer (C) meghajtón, de javítás után újra bukdácsolt.
Első gondolatom az volt, hogy kidobom a csudába, de végülis miért ne dolgoztatnám még: átrakom az összes felhasználói tartalmat winyóra, a rendszer meg marad a C-n - ha végleg kipurcanik, akkor kap új rendszert: azt lehet pótolni. -
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #148627 üzenetére
Hoppá! Megnéztem és a home verziót telepítette! Mct-vel töltöttem le két napja és pro 64 bit verziót . Az én gépemen az is ment fel de itt home lett belőle . Most nézem gyárilag home kulcs van benne úgyhogy akkor ezért lett home verzió . Na mindegy jó így neki (sulis gép) .
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Acer Aspire 3 A315-58 új notebook win10 telepítése sikeres volt, aktiváltam, rendben megy, frissül.
Acrobat, Chrome gyorsan települt.
Office 2019-et tennék fel, nem megy. Ahogy elindul a telepítő 2%-nál lefagy vagy kilép a telepítő.
Az Office 2019 Pro ISO fájl a tisztaszoftver oldaláról származik, ezt használják pl. az iskolák és a tanárok, diákok is. A telepítő nem fut le.
Lehet, hogy az ISO sérült, amit én használok, vagy a géppel van kompatibilitási gond?
Kíváncsiságból feltettem az Office 2016-ot, és 2 perc alatt feltelepült.Most már kipróbálnék egy máshonnan letöltött Off 2019 Pro-t, tudnátok egy linket hozzá? Legális kulcsom van hozzá!
Vagy valami más lehet a probléma?
-
akaido
addikt
válasz
K_Tamás #148445 üzenetére
A rendszerleíró adatbázis szerkesztőben keresd az következő bejegyzést: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
- Ha nincs ilyen, hozz létre egy új kulcsot "Explorer" néven: Jobb klikk az "CurrentVersion" kulcson ---> Új > Kulcs --> "Explorer"
- Jobb klikk az "Explorer" kulcson-->"Új" --> "DWORD (32-bit) Value" opciót.
- Nevezd el "NoRenameNetworkPlace" -ként aminek az értéke legyen "1".
- Restart PC. -
King Unique
titán
válasz
g.peter23 #148435 üzenetére
Mármint ha az a kérdés, hogy lehet-e még Windows 8/8.1-ről ingyenesen Windows 10-re váltani, akkor a válasz az, hogy nem hivatalosan és technikailag igen, lásd egy másik válaszban leírtakat.
A Windows 10 licenc akkor lesz jogtiszta az előbbi esetben, ha a frissítési alap (Windows 8.1) jogtiszta, illetve a korábbi határidők lejárta után akkor sem feltétlen, lásd a már linkelt válasz végén leírtakat. Másik lehetőség érvényes, jogtiszta Windows 10/11 licenc illetve termékkulcs vásárlása."Akkor milyen kulcsot adok neki?"
Ha megfelelően aktiválva van a Windows 8.1, akkor alapesetben nem kell semmilyen temékkulcsot megadni egy MCT-s in-place upgrade-nél. ha nincsen aktiválva a frissítési alap (Windows 8.1), akkor kér termékkulcsot a telepítő. Ahol az utóbbi esetben ilyenkor megadható vagy a frissítési alapként (Windows 8.1) szolgáló Windows termékkulcsa, vagy a Windows 10-hez vásárolt termékkulcs.
Vagy másik lehetőség a Windows 10 tiszta telepítése pendrive-ról bootolva, ahol megadható a termékkulcs már a telepítésnél, de akár ki is hagyható az a lépés és ráér utólag is, ha jelenleg nincsen termékkulcs. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148317 üzenetére
Köszönöm, majd megpróbálom, hátha valami működik.
A Hiren's BootCD 10.6 verzióval próbáltam, se Mini XP, se Linux alatt nem találtam a keresett állományokat.
Ez volt kéznél, laposon nincs DVD író, Usb meg nem működik a javítandó gépen. Linux alatt tudtam egy külső HDD-t hozzáadni, de USB kulcsot nem látja?? Majd veszek egy külső írót. Hiába állítom át, pendrive-ról bebootolni nem tudott még. DVD-ről megy. ? -
kiralytom
aktív tag
válasz
Marci112233 #148297 üzenetére
MCT-vel csináltam, de nem volt benne, sőt telepítő kulcsot sem kért
Ez a cd kulcs biztos vagyok benne, hogy a korábban felrakott windowshoz tartozó kulcs. Lekértem és nem az amit én megvásároltam. Elképzelhető, hogy a korábban gépen lévő windows miatt (ami feltehetően Home volt) erőlteti fel a Home editiont? -
Marci112233
addikt
-
Bajgunar
senior tag
Na erre a Bitlocker-esdire én is kíváncsi lennék. Mi a bánat ez?
Nekem ilyen bejegyzés van minden gépindítás után az eseménynaplóban, egy ~3 hónapja történt win frissítés óta.
Nincs se bsod, se fagyás, se akadás. Minden megy hibátlanul. Csak egy ilyen bejegyzés bekerül mindíg az eseménynaplóba, minden gépindítás után.
Nem tudom megfejteni mi lehet. Mi a baja. Miért kerül be eseménynaplóba?
(nem azon gépnél vagyok, neten keresett kép)
Itt írnak valami hadovát. De én egy kukkot sem értek.
TPM ERROR - SCEP CERTIFICATE ENROLLMENT INITIALIZATION FAILEDItt meg az AMD írt erről valamit.
Na de nekem ez továbbra is kínai. Már minden oldalt végignyálaztam, mindent végigpróbáltam, minden parancssort lefuttattam amiket oldalakon írnak, win is atomfriss. Annyi, hogy a win-t nem telepítettem még újra. De ennek nem sok kedvem van, mert nem 5 perc belakni. És magába a rendszer megy, hibátlan, napokig is, játékok is. Minden atom stabil. Semmi hiba, akadás, fagyás nincs. Tanácstalan vagyok.
Asus B450-F, Ryzen 5 3600 cpu, 2x8Gb 3600, 1070 strix oc.
Legfrissebb BIOS az alaplapon. Win 10 x64 2H22, aktivált, MS fiókhoz hozzáadott digitális kulcs. Bios-t azután frissítettem, hogy megláttam ezt a bejegyzést eseménynaplóban. De továbbra is bejegyzi minden indításnál. Nem javította meg.
Kapcsoljam ki TPM-et bios-ban? Azt se tudom az mi, meg hogyan!?Valakinek valami ötlete, mi lehet ez? Mitől írhatja be eseménynaplóba minden indításnál? Hogy tudom megjavítani? Mit tegyek vele?
Segítséget köszönöm előre is. -
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
A segitsegeteket szeretnem kerni.A BIOS frissites topicba is irtam,mert mindkettot erinti.
Szeretnem a BIOS-t frissiteni,de kaptam egy figyelmeztetest:
- Please back up Bitlocker recovery key
- Suspend Bitlocker encrytion in the operating system before updating your BIOS''Az alaplap : Asus TUF Gaming X570-Plus
A BIOS : 1201Microsoft fiok:
A fiokomban ezt az uzenetet kaptam,
Nincsenek feltöltve BitLocker helyreállítási kulcsok a Microsoft-fiókjába.
Megjegyzés: Ha valaki más segített a számítógép beállításában, lehet, hogy a keresett BitLocker-kulcsok az ő fiókjában vannak.
Mit tudok ilyenkor csinalni,vegyek egy uj Windowst itt a PH-n??Elore is koszonom a segitsegeteket!!
-
zsoltip
őstag
válasz
PunkZoli #147835 üzenetére
Látom, hogy el tudod dönteni, de azért "kösz". Trollololló.
MS Áruházból származó appok esetében, hogyan tudom azt beállítani, hogy ha elindulnak, a háttérben, és system tray ikonnal induljanak el csupán, ne pedig egy feldobott ablakkal kezdjünk?
Probáltam parancsikont létrehozni, és abban a "Target" mező végén különböző kulcsszavakkal operálni, de nem enged a rendszer érvényes és működő parancsikont kreálni. -
zsoltip
őstag
válasz
PunkZoli #147823 üzenetére
#147823PunkZoli
Nem haragszik rád senki ha - teszem azt -, még nagy betűvel is kezded a mondatot, a magyar helyesírást is figyelembe veszed.Win10Pro 22H2 alatt:
Tálcán jobb gomb, Tálcabeállítások, Több képernyő, Tálca megjelenítése minden képernyőn.
---------------------------
#147824VGYke
Win10 Posta alkalmazása?
Esetleg egy Thunderbird?
Egyébiránt nálam minden gépen működik minden Google fiókom is Outlook O365 (mindig frissítve) alatt.
---------------------------
MÁS:
MS Áruházból származó appok esetében, hogyan tudom azt beállítani, hogy ha elindulnak, a háttérben, és system tray ikonnal induljanak el csupán, ne pedig egy feldobott ablakkal kezdjünk?
Probáltam parancsikont létrehozni, és abban a "Target" mező végén különböző kulcsszavakkal operálni, de nem enged a rendszer érvényes és működő parancsikont kreálni. -
Abrion
senior tag
Hali
Nem értek hozzá de van két ötletemaz elsőt elvágtam mert miután elolvastam milyen windowsod van, leeset hogy a gép méreg drága, szóval volt pénzed Enterprise kulcsra
Szal maradt a tuning, próbálj egy bios resetet, és ne tuningolj semmitha nem vállik be, csinálj egy Ram tesztet D GL
-
pászka
tag
Sziasztok! Van egy új gépem és rajta egy win10-pro. Frissíteni szeretném win 11-re (kulcs megvan) de azt írja a a win hogy nem felel meg a 11 telepítéséhez mégpedig a TMP miatt. Utána olvastam és be van kapcsolva a biosban, sőt a gépen is úgy mutatja hogy minden ok vele de mégsem engedi.
Már mindent átolvastam de nem jutottam eredményre valakinek volt hasonló esete? Esetleg valami megoldást tudna tanácsolni valaki?
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Rég jártam errefelé, de most itt vagyok egy kérdéssel.
Öcsémnek nemrég váltottuk le a Windows 7-et Windows 10-re. Frissítéssel akartuk először, de mindig hibába futott. Addig egy 5400-at forgó HDD volt a gépben, de mivel arra az azon lévő rendszerre nem lehetett frissíteni, így a HDD-t kivettük az ment egy külső házba, a laptopba pedig került egy 2,5-ös SSD. Vettünk hozzá eredeti kulcsot, és az SSD-re felraktuk a rendszert. 10 Home került rá, mert Windows 7 Home Prof is volt amúgy is a gépen. Ment is szépen a laptop ez idáig, eszközkezelőben semmi hibajelenség, látszólag a 10 minden szükséges drivert felrakott, de jött egy hiba. Röviden összekötötte öcsém a laptopot a VT-vel HDMI kábellel. A kép át is megy, de hang nem. Ha fel akarom rakni a dedikált VGA driverét, integrált Intel VGA driverét, vagy a hang driverét akkor azt nem engedi, de hibakódot sem ír ki, csak egy piros nagy x-et amit csak bezárni lehet. HDMI kábel jó, az én laptopommal átmegy a kép mellett a hang is.Ilyenkor mi a hiba forrása? Windowsban van a hiba vagy a laptopban? A laptop az egy öregecske Acer Aspire E1-572G.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #147131 üzenetére
Üdv!
Sikerült aktiválni a windows 7 32 bit home premet csak egy kbxxxxx akárhányas manuális frissétés kellett a microsoft oldaláról ami rendbe tette az update-et és utána az online aktiválásra kattintva sikeresen aktiválta!
Az merült fel bennem hogy az egyik kollega szerint működnének rajta a w7 32 driverek is ha 32 bites w10-el próbálkoznék rajta. Ehhez melyik w10 telepítőt kell letölteni ami aktiválódni fog a w7 32 bit home premium alapján? Ill ha letölöttem és clean installal feltelepítettem akkor csak meg kell neki adnom a COA matrica kulcsát és azt a w10-nek el kell fogadnia?
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja hogy ez esetben mi okozza a hibát?
A régi netbook-on nem tudom aktiválni a Windows 7 home prémium 32 bites rendszert.Tudom gyenge de pár dologra még tudnám használni ezért szétszedtem és kicseréltem a hdd t egy ssd re utána feltelepítettem rá az alján lévő coa matricának negfelelő 32 bites home prémium rendszert. De amikor meg adom neki a termék kulcsot néhány perc szüttyögés meg ellenőrzés után kiírja hogy "hiba történt a Windows aktiválási kísérlete során. Hibakód: 0x80072F8F
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Öcsém laptopját frissítenék át 10-re 7-ről. Tört 7 van rajta és azzal próbálkoztunk először. A rendszer fel is megy de a frissítések kezelése közben 48%-nál megáll. Kétszer futottunk neki, ami után harmadjára ki írta a 7 hogy nem eredeti, és az MCT által indított telepítő kérte a 10 kódját. Nem volt más hátra így vettünk hozzá kulcsot. El is fogadta, megint felment a rendszer, de ismét 48%-nál megáll a frissítések kezelésénél.
Tipp hogy mi kínja lehet? Laptophoz van driver ami a 10-hez kell, ennek már utánanéztem.
-
válasz
Marci112233 #146940 üzenetére
Nem csak friss rendszernek adhatod be az új kulcsot.
-
Marci112233
addikt
válasz
Lauda #146916 üzenetére
De mindenképp friss rendszernek kell megadni a kulcsot?
Gépházban van lehetőség leváltani másik kulcsra, és az nekem jó volna, mert asztali gépen és laptopon is van több olyan program amit macerás újra életre kelteni.
Nem elég simán felrakni, mert több apró dolgot újra be kell gépelni a programokba, ilyen például a számlázó program, mert azt kimondottan nehéz onnan folytatni ahol újraraktam a gépet, mert hiába rakom újra a programot és a kimentett dolgokból amit kiveszek a még régi rendszerből visszarakom az új telepítési mappába, a program figyelmen kívül hagyja és elölről kezd mindent. -
válasz
Marci112233 #146915 üzenetére
Szerintem érdemesebb akkor telepíteni friss rendszert és annak beadni a kulcsot.
-
válasz
Lauda #146659 üzenetére
Megtaláltam a megoldást erre a pattogásra, gondoltam megosztom, hátha más is belefut. A realteknek lehet ez valami energiatakarékossági megoldása, bár nem tudom mi értelme. Gondoltam, hogy szoftveres a hiba, mert win11 alatt például nem csinálta egyszer sem. Itt találtam meg: [link]
A lényeg, hogy a regeditben ezt kell módosítani:
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Realtek\Audio\RtkNGUI64\PowerMgnt" kulcsnál az "Enabled" beállítást "0"-ra kell állítani.
Átállítottam, újraindítottam a gépet, azóta nem csinálja.
-
-
Abrion
senior tag
valszeg nemsokára veszek egy windows 10 pro retail kódot a neten, tudjátok a cdkeysales, agyon reklámozott weblap mindenhol, ara lennék kíváncsi, ez menyire legális és mit várhatok el tőle? az olcsóságnak van ára gondolom, az mi lenne?
A másik kérdés, ha aktiválok egy új kulcsot. ugyan ara a microsoft accountra, lesz valami problémám? jelenleg egy windows 10 home retail "Box" van, és cserélni fogom az egész gépet "alaplap cpu ram stb" még ez a box verzió sem fogja kedvelni egy ilyen upgradetszóval érzem kell majd egy új kulcs.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146398 üzenetére
Hmmm. Hogyha GUID-ból generálja a SID-et, akkor godnolom az én elképzelésem nem fog működni és nem fogadja el, ha csak importálom a felhasználó kulcsát.
Úgy látom azt a többi azt jelenti, hogy mit lehetett volna tenni jogosultságok terén a régi rendszeren, ami már tárgytalan.
A GUIDot/ SSIDek-et utólag nem lehet átírni a régiekre? -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146393 üzenetére
Nekem az accountom (egyedi azonosítójával) visszaállítása a cél, hogy ne kellejen folyton NTFS jogokkal szívni.
A content visszaállítás mindegy is, azt majd szelektíven megteszem macrium mentésből. (rendszer visszaállítást nem említettem.)Szerk.:
Hmm, úgy látom visszaállításnál már expliciten csak fájlokat állítana vissza a "Windows 7" jellegű mentés.
Akkor már csak a Transwiz kérdéses. Meg az, hogy a kulcso importálás módszer működőképes-e. -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146391 üzenetére
Hát, elég butuska a telepítő akkor.
"200/193 GB-os partíción mik vannak? "
Sok program többek közt, lehetőleg portable-ként is működő, hogy el legyen választva a rendszertől, ha újra kéne rakni. (Meg sok más PL. alapértelmezett letöltési mappa.) Amúgy elég nyögvenyelős volt a telepítés. Az SSD MBR-es volt, úgyhogy először a telepítő nem is akart rá telepíteni. Mondom akkor csinálok belőle GPT-set. Ahhoz meg csinálni kellet live Macrium Rescue disk-et hogy lementsem és visszaállítsam a második partíciót, meg live gparted is kellett a partíció tábla létrehozásához, partícionáláshoz...Más:
Ha lementettem a regedittel a "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\"-ből a régi offline profilomat és azt simán importálom az működni fog?
Én így képzelem: importálom a kulcsokat, újraindítom és akkor be tudok jelentkezni már. Vagy nem és totál szét lesz barmolódva valahogy...Vagy:
Csináltam mentést a Windows 7 biztonsági mentés/visszaállítás funkcióval is minimális opciókkal. És egyet Transwiz-zel is.
Vajon ezek visszaállítják a profilomat egyedi azonosítóstúl? Vagy csak fájlokat állítanak vissza? Nem találtam egyikhez sem erről infót. -
Toltotollkin
junior tag
Ez legalis kulcs lehet?
-
-
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy teljesen új Lenovo IdeaPad 3-at oprendszer nélkül. MCT-vel csináltam egy telepítő USB-t, és kezdtem is feltenni a Win 10-et. A kulcs beírása után már majdnem azt hittem, sima liba lesz a folyamat, de a telepítő nem talált háttértárat, ahová telepíthetné a rendszert...
Csináltam gyorsan egy Linux Lite telepítő pendrive-ot, ami érdekes módon megtalálta a gépben lévő SSD-t...
Csináltam pár partíciót és telepítettem azt, bízva benne, hogy így már a Win telepítő is megtalálja, hová dolgozhat.
Éjjel félbehagytam a dolgot, hogy legyen idő aludni is, este folytatom.Ha esetleg még mindig nem látná a Windows az SSD-t, akkor tudtok valamit ajánlani, mit érdemes tennem? Nem volt még dolgom oprendszer nélküli, érintetlen új géppel...
Majd igazából dualboot-ot szeretnék, ehhez tudom, hogy először a Win-t kell telepíteni, aztán a Linuxot, de majd később visszatérek ehhez is. Ha lenne bármilyen jótanács a dualboot beállításához, azt is szívesen venném. :)
Előre is köszönöm!
-
Armagedown
őstag
válasz
t72killer #146231 üzenetére
Ez csak a szokásos affiliate linkes reklám, jutalékot kap az oldal, ha a linket felhasználva vásárolsz kulcsokat.
-
arcitec
addikt
válasz
cigam #146070 üzenetére
Ez most komoly? Alátámasztanád hivatalos dokumentumokkal? Mert ha állításod igaz, akkor a hivatalosan működő hasonló eladások - amiből kishazánkban is van jó pár - mind illegálisak és bűnügyi témakör lenne.
Szerintem ezek legálisak, elképzelhetően újrahasznosított kulcsok lehetnek. -
ginola
addikt
válasz
tordaitibi #145669 üzenetére
A kulcs tökéletesen működött újratelepített Windows után.
-
válasz
ginola #145660 üzenetére
Kedves kolléga, esetedben sem a használt gépnek, sem a Windowsnak nincs hibája, a halott kulcsnak annál inkább
Nem reklámozom konkrét linkkel, itt PH-n az apróhirdetésbe van garis számlás kulcs, nekem 4 retail megy évek óta. 1 enyém, 3 a melóhelyeken.
Nem 3ezer hanem perpill. 11ezer. -
ginola
addikt
válasz
King Unique #145656 üzenetére
Keyfans oldaláról lett vásárolva 3500 Ft-ért.
A showkeyplus win7-et ír ki a kulcsra, pedig win 10 pro lett vásárolva.
Az aktiválási hibaelhárító el sem indul.
Próbáltam más módon, de sehogy sem sikerül az aktiválás, se telefon, se parancssor.
A rendszer működik.
Máskor nem veszek használt gépet.
Win 10 újrahúzása megoldja a problémát? -
törölt tag
Sziasztok.
Elnézést, ha off a dolog, de Windows-on még nem használtam OpenSSH-t.
A user könyvtárban lévő .ssh alkönyvtár tartalmazza OpenSSH esetében a privát kulcsot (id_rsa)
Ennek linux-on könnyen beállítom a jogosultságot, de itt elakadtam.
Hogyan lehet beállítani, hogy csak a user kapjon az .ssh könyvtárhoz execute (0700), a benne lévő id_rsa fájlhoz write (0600) jogot?update:
Csináltam egy olyat a könyvtárra, hogy "öröklődés letiltása" és csak a user-t vettem fel.
Neki adtam teljes hozzáférést.
A fájl esetében hasonlóan jártam el, de csak read-write jogot kapott.
Ez így rendben lehet akkor? -
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #145595 üzenetére
Jól jön pl akkor, ha egy WinPE alapú rendszert akarsz használni, azok is kompatibilisek vele, anélkül, hogy újra és újra létre kellene hoznod az 1 darab oprendszert tartalmazó telepítőt.
Arra is használható, hogy telepítéskor kiválaszd a generic kulcsot, ez akkor lehet jó, ha nem a biosba égetett kiadást akarod telepíteni. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #145522 üzenetére
Szorri, hosszú lesz
Lement egy 25 perces kisfilm, még nem állította be.
A HKLM\SYSTEM\ControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient kulcs alatt a SpecialPollInterval bejegyzés szerint nálam nagyjából 9 óra van beállítva, emlékeim szerint nem állítottam át soha.
(Domain member kliens esetén elvileg az alapbeállítás 1 óra, mivel neki a domain szerverrel szinkronban kell maradnia, hiszen rengeteg fontos dolog múlik a kettő szinkronján.)
Hogy miért ilyen sok idő alapvetően? Hát mert normális működés esetén (a dual boot helytelen konfigurációja nem az! nem normális működés például egy lemerült cmos elem sem) az esetek döntő többségében relatíve elég pontos tud maradni, semmi szükség arra hogy millió kliens félóránként synceljen egy külső time providerrel.Dehogy kenem, már azért sem mert ez nem probléma hanem hiba.
Nem, ez még mindig nem hiba, és nem lesz hiba attól sem mert Te azt írod.
A kétfajta rendszernél ez a működés 1) talán a kezdetek óta így van, 2) jól dokumentált és 3) nem tudok róla, hogy a közeljővőben akár az egyik, akár a másik változtatni tervezne ezen.
Önmagában ez nem hogy nem hiba, de még probléma sem. A probléma abból fakad, hogy dual boot esetén a két működés egymás ellen dolgozik. Ekkor ezt a működést pontosan az egyik oldalon meg kell változtatni.
Nyakatekert példa: dual boot mellett használsz időzített bekapcsolást. Ha nem kezeled ezt a különbözőséget, akkor előfordulhat olyan szituáció, hogy pusztán egy átbootolás miatt kimarad az időzített bekapcsolás. Ugyanakkor ha nem ráncigálja egyik rendszer sem az RTC-t, ez nem fordulhat elő.
Még egyszer: ezt a beállítást pontosan az egyik fajta rendszeren/rendszereken kell megtenni, rendszerenként pontosan egyszer. És még mindig nem nyúltál semmilyen synceléshez :)Linuxn undorodok a termináltól, Winen ugyanez a regedit és egyéb cmd ablakok.
Ezzel valszeg. nem vagyok egyedül.
Szerintem ezzel semmi gond nincs. Viszont néha muszáj előkapni. Ha linuxon erre a beállításra (rtc kezelés) van grafikus felület, nosza, állítsd be ott.Ebből az jön le,
1. Mindenki aki dualbotos az unuverzumban, az egy síkhülye kendácsoló szakbarbár.
Rosszul jött le, mert nem ezt írtam, a "fogalom nélkül" kimaradt a Te olvasatodból. Ugye mennyire más?
(Btw, szerintem egy csomó dual/multi boot instance kiváltható lenne virtualizációval.)
2. Aki ezt meg meri tenni, annak akkor (kendácsolás elkerülése végett) egy legalább középfokú IT vizsgát (nem OKJ, jajj dehogy, profi!) , és min. 5 éves szakmai rutint kell beszerezni?
Abszolút nem. A probléma detektálása után ("mi a retekért mutat félre az óra folyton amikor átbootolok?") ott az egész internet a segítséghez. Ha nem tudtad előre, még mindig megoldhatod utólag, nem dől össze semmi. Ha hivatalosabb forrást nem találsz, érdemes több találatot is elolvasni, mert elképzelhető hogy belefutsz olyan félrevezető jótanácsokba, hogy "syncelj gyakrabban".És Redmond, az Isten, az egyedüli a világban, a nompluszultra, képtelen volt 20 évig egy normális rendszerindítót kreálni, a nyomorult BCD-be felvetetni mást csak a Windowst.
Ilyenkor fel szoktam tenni magamnak a kérdést: van-e esetleg más oka ennek az inkompetencián kívül?
Én nem mentegetem az MS-t (soha nem is fogom), de lássuk be, hogy a Windows egy zárt forráskódú, fizetős termék (lehet ingyen is használni). Nem látom miért lett volna jó nekik, hogy könnyebbé teszik más OS-ek használatát. Ettől függetlenül akár holnap kiadhatnak egy sokkal flexibilisebben működő szuper megoldást, én abszolút nem vagyok ellene, szimplán nem érint. -
King Unique
titán
Nem, normál esetben nyilván nem a telepítésnél van, lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat.
Olyan ellenben előfordulhat, hogy OEM-eknél, Windows 10-zel előtelepített modern (UEFI | TPM) laptopoknál automatikusan bekapcsol a BitLocker, de ha csak aktiválásra vár állapotban van, az utólag könnyen kikapcsolható."local accounttal van a win, mert akkor hova teszi a recovery keyt..."
Ezért is javasolt Microsoft-fiókkal használni a Windows 10-et, mert akkor ott megtalálható a BitLocker helyreállítási kulcs, illetve a bekapcsolásnál többek között elmenthető oda is.
-
arcitec
addikt
válasz
Doky586 #145484 üzenetére
Köszi. Csak, hogy képbe legyek. Ez a laptop win11-el. (De gondolom ez, itt mindegy).
Lekérdeztem a kulcsot és a Microsoft fiókban is ott van. Azt írja, ha fejlett a rendszer autó bekapcsolja. A PC-n is frissen telepített win11 van, ott nincs bekapcsolva. (A fiók szerint.)
Ok kikapcsolom, mert végül is a laptop-on "csak" lényegében a win11 van, és egyébként is titkosított jelszó kezelés mindenhol. Ez munka gép.
De azt azért szeretném megkérdezni, ha pendrive-ról bootolva tölteném vissza az AOMEI lemez mentést, akkor az így ebben az állapotban menne-e? Vagy kérné a kulcsot?
Illetve mit jelent az, hogy félig van bekapcsolva? Köszönöm a válaszokat. -
arcitec
addikt
válasz
Doky586 #145482 üzenetére
Most ez komoly válasz? Hát nem ezt kérdezem? Példul AOMEI-vel történt mentést, vissza tudok-e tölteni, vagy kéri a jelszót? Azért az eléggé gáz, hogy csak úgy bekapcsolja.
Mi van akkor, ha nem tudok róla - így is véletlen vettem észre - és vissza kell tölteni. Tudok a fenti módon a kulcs ismerete nélkül?
U.I: Az adatmentést, már hogy akadályozhatja meg. Hiszen az megtörtént. A visszatöltése a lényeg. -
dellfanboy
őstag
vasaroltam egy hasznalt laptopot w10 pro-val. jogtiszta a szoftver, viszont ujratelepitenem a rendszert. a kerdesem , hogy honnan tudhatnam meg, hogy mi a kulcs? marmint nem akarok abba a hibaba esni, hogy legyalulom, es nem birom a jogtiszta szoft-ot feltenni ra...
ill. a masik kerdesem az lenne, hogy tobb felhasznalo fiok van rajta, viszont mindig csak az A-ba jelentkezik be es ha tesom akarja hasznalni akkor ugye elobb ki kell lepni.. van vhol olyan opcio, hogy bekapcsolaskor az user tudja kivalasztani a,b,c felh fiokba jelentkezik be, mint a regi windows-ok eseten, ( ha jol emlekszem 98 ota mindig volt lehetoseg valasztani, csak most itt 10 alatt log-ol be fixen 'a' felh fiokba..
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #145371 üzenetére
Exportáltam, majd töröltem ezt a kulcsot, így nincs hibaüzenet a logban. Egyelőre jó minden.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\VshtD]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000002
"Group"="Extended Base"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="\\SystemRoot\\System32\\drivers\\VshtD.sys" -
-
Sziasztok!
Win 10 licensz beszerzéshez az eBayes/árukeresős pár ezer forintos kulcsok még mindig működő forrás?
-
Geth
veterán
Mi ez a parancsikon pack? Melyik frissítéssel jött be?
Milyen gépről van szó? Ennek a reg kulcsnak akkor lehet hatása, ha valami mozgás alapján forgatni képes (tablet, egyes laptopok) cuccról van szó.Én eddig ezt a bill kombóra forgatás dolgot Intel és NVIDIA gpu-k driveréhez mellékelt progijában láttam, mint alapvetően bekapcsolt, de kikapcsolható feature.
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Van három felhasználóm egy Windows 10 Pro gépen, a példa kedvéért legyenek: Admin, User, Titkos. Utóbbi jelszóval védett, egy hálózati szkenner számára lett létrehozva (SMB megosztás), a helyi bejelentkezés le van tiltva számára a helyi biztonsági házirendben. A bejelentkező képernyőn ennek megfelelően az ő neve nem is jelenik meg, viszont ha a másik két felhasználó közül valamelyikkel belépek, akkor a felhasználóváltásnál felajánlja ezt is. Ha rákattintok, akkor csak a normál bejelentkező képernyőre dob, ahol már nem szerepel a neve, viszont már a felhasználóváltásnál sem kellene megjelenítenie. Van erre valami "titkos" beállítás, hogy innen is eltűnjön? Registry kulcs, vagy bármi egyéb. Utoljára mikor ilyent kellett csinálnom, akkor még rendben működött, bár lehet, hogy az még Windows 7 alatt volt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique #145002 üzenetére
Várj, szerintem elbeszélünk egymás mellett:
a fórumtárs arra utalt, hogy már nem kell kulcsokkal szórakozni, mert ha a gépre már volt telepítve win (vagy esetleg gyárilag azzal szerelt) akkor aktiválja magát azzal hogy betelefonál az MS-nek hogy hahó itt vagyok ismersz (vagy a BIOS/UEFI kulccsal)
erre írtam, hogy nálam ez nem volt opció akkor amikor telepítés volt, mert sem nem volt még aktív Win azokon a gépeken előtte sem BIOS/UEFI kulcs nem játszott, tehát valamilyen általam megadott licenszre volt szükség
ami persze úgy történt általában, amit te is mutatsz, hogy a telepítésnek ezen a pontján megadtam, hogy nincs kulcs, majd a telepítés után az inaktív Wint kulccsal aktiváltam.
ofc ez azt is jelenti, hogy bármikor újratelepítettem volna a gépet lett volna meglepi hogy nahát aktív (mint most) de mivel nem kellett újratelepíteni ez nem is történt meg.
-
Zoz
őstag
"A digitális licence vagy Home, vagy Pro. Ellenkezőt is fel lehet tenni és aktiválni, de ahhoz muszáj lesz egy kulcs "
Nem, a Pro aktivált alaplapon aktiválódik a Home is.
Fordítva természetesen nem működik (ilyenkor írja is az aktiválási hibánál, hogy csak Home licencet talált). -
DeFranco
nagyúr
Köszi mindkettőtönek
Win10 óta digitális licence van, jó reggelt
Nem kellett még úrajtelepítenem wint, így nem futottam bele, egyszer beadom a serialt és azóta úgy van ahogy hagytam, minden gépen."A digitális licence vagy Home, vagy Pro. Ellenkezőt is fel lehet tenni és aktiválni, de ahhoz muszáj lesz egy kulcs (természetesen ahhoz a verzióhoz)."
vs."És igen, ha volt már Pro aktiválva azon az alaplapon, akkor ha Home lesz rátelepítve azt is aktiválja."
Ez a kettő számomra ellentmond, neki tudok futni a reinstallnak, nem nagy kaland, de most már érdekel, hogy csont nélkül beaktiválja-e a home-ot a pro licensz vagy sem.
-
Geth
veterán
válasz
DeFranco #144991 üzenetére
Lehetséges hogy egy meglévő pro licensszel home verziót aktiváljak?
Nem.nem tudom hogy tud formázás és újratelepítés után serial nélkül aktiválódni
Win10 óta digitális licence van, jó reggeltA gép egyedi azonosítóját korábban megkapta az MS aktivációs szervere, így az aktiválás ténye megmarad és reprodukálódik.
A digitális licence vagy Home, vagy Pro. Ellenkezőt is fel lehet tenni és aktiválni, de ahhoz muszáj lesz egy kulcs (természetesen ahhoz a verzióhoz). -
Micsurin
nagyúr
válasz
King Unique #144919 üzenetére
...gondoltam megfér egy office kérdés a win topikban hátha lesz rá élből tanács.
Egzakt választ meg nem találtam ott keresve, hmm lassan kezdenem kéne megszokni, hogy a Ph! is megy a reddites oldmegmagad irányába... hát jó majd jön akkor válasz ott...
ÜF marhára nem veszi fel, a géppel meg nem érek rá mert hetekig nem leszek saccra elérhető ilyen céllal és nem hagyok gép nélkül két 55+-os nem éppen digitális szülőt. Akkor inkább veszek egy OEM kulcsot és megy ameddig az alaplap szuszog ezzel a konfiggal és jónapot.
-
Micsurin
nagyúr
Nincs jobb ötletem ide írok már sorry
*Office topikban elgépeltem retail kulcsos csak dupla éjszakázás után kell asap gépet kalapáljak egybe...Adott egy office 2019 prof plus (retail*) és egy hol működő hol nem villám csapta gép. Nem engedi az új gépre telepíteni az office magát mondván használatban van... másfél óra keresgélés után kukáztam egy régi procit és tápot, hogy lekapjam a régi gépről az officet.
De még mindig azt állítja telepítve van már ezért amíg nem deaktiválom nem hozhatom át az újra, mit tudok ezzel még kezdeni?
-
mzso
veterán
Helló!
Van egy egyszerű program regsitry fájlból kulcsok importálására, vagy legalább exportálásra .reg file-ba.
A regedit-tel igen szívás szerencsétlenkedni: csatlakoztatás, export, utána keresés és csere, mert ugye más lesz az elérési út. És csak ezután lesz .reg file.
-
válasz
tordaitibi #144754 üzenetére
Azért a Ventoy sem tökéletes. Bekapcsolt secure booton csak úgy bootol ha előbb kikapcsolod a securebootot, rábootolsz importálgatod a kulcsot (ha sikerül)...
Saját egy gépeden ez ok is, de ha sok idegen gépen kell(ene) ez megtenni, de a tulaj furcsán néz rád és kényelmetlen is. Egyszerűbb a fat32 darabolással. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Windows 10 Home-ból lehetséges közvetlenül Windows 10 Professional kiadásra váltani a kulcs megadásával avagy teljesen új telepítést igényel?
-
Zoz
őstag
válasz
RedHarlow #144510 üzenetére
Elindítod a telepítőt, nem adsz meg termékkulcsot, és amint majd netet kap az alaplap alapján aktiválja magát.
Ezt amúgy ki is írja a telepítő, hogy újratelepítéshez ne adj meg kulcsot.Amúgy azt írod, hogy van Win matrica a gépen, de kódot akarnál kinyerni... ebből arra gondolok, hogy nem termékkulcsos az a matrica, ami azt jelenti, hogy a BIOS-ban van a termékkulcs, így fel se fog jönni a termékkulcs bekérő ablak a telepítőben.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #144248 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Végül kénytelen volnam egy activarort használni és utána UEFI telepítős pendriveról már elindult úgy, ahogyan a linkelt videóban. Előtte ugyanígy nem működött, mivel aktiválást kért a rendszer a fent említett hibakóddal leállt vagy kiírta, hogy a gép nem felel meg a követelményeknek. Érdekes jenelség volt megint, nagy nehezen sikerült.
Holnap veszek hozzá eredeti kulcsot és a már frissített Win10-et klónozom a cél SSD-re. -
Grave_444
nagyúr
Adott egy régi Win7 Home Premium gép, amit klónoztam egy HDD-re és a gépet elvitte a tulaj.
A nálam maradt adattárolót beraktam másik gépbe, hogy frissítsem Win10-re. Már a második PC-ben próbálom, de mindig 0x80072f8f hibakódot ír. Dátum-idő problémát találtam hibaforrásnak a neten, de az rendben van. Talán nem hivatalos verziónak érzékeli és vennem kell először legális kulcsot hozzá? A gép szerint aktivált a rendszer.
Clean install nem jöhet szóba, Windowson belül indított telepítés sem működik és a megszokott módszer sem. (Vett egy új gépet, amire klónozni kell mindent, abba meg se próbáltam a Win7-et betenni, egyébként HDD -> M.2 NVME "csere" lesz a végére ha sikerül.)Tudtok benne segíteni?
-
Átolvastam az összefoglalót, és régebben olvasgattam a hozzászólásokat is.
Mégis kérdeznék : virtuális gépre szeretnék venni Win10-et.
Megrendelem a neten valamelyik számítástechnikai bolttól, vagy más az eljárás?
Itt ugye nincs alaplapon és/vagy BIOS-ban tárolt licensz kulcs.
A virtuális gép nem nagyon lesz internet kapcsolattal használva, de ha szükséges, megoldható. -
Luperator
tag
válasz
King Unique #144030 üzenetére
A hibakód mindkét esetben 0xc004f050 volt, mint érvénytelen kulcs. Azért is lepődtem meg, mert a saját telepítőlemezével raktam fel. Ez nem a kódvásárlós megoldás volt, hanem majdnem 50k és "normális" boltból vásárolva. Nyilván, nem az ő hibájuk, nem lehet belelátni melyiknek mi a kódja és az jó e.
A géphez nem járt operációs rendszer, én raktam össze, nem szenvedtem volna vele ha nem muszáj. Amit linkeket küldtél köszönöm, holnap megnézem majd.
De az az igazság, hogy annyi szent, legközelebb inkább a Microsoft honlapján veszem meg, azzal talán nem lesz ilyen.
-
Zoz
őstag
válasz
Luperator #144026 üzenetére
"Aztán történt, hogy telepítés után beállította magának, hogy win 10 home, aktiválva."
Ha ez így magától történt, anélkül, hogy termékkulcsot vagy kiadást kérdezett volna, akkor az egy olyan gép, aminek a BIOS-ban gyárilag található egy Windows Home licenc. Ez esetben sok értelme nem volt Windowst venni, csak akkor ha kifejezetten a Pro kiadás plusz funkcióira van szükség."a pro verziót vette, beírja a termékkulcsot de azt egyszerűen nem hajlandó elfogadni."
Márpedig annak simán mennie kell. Ha nem megy, akkor sz..r a termékkulcs, vissza kell küldeni.Egy kivétel lehet, az N-es verziójú keveredés: Ha N-es Home van telepítve, és normál a Pro kulcs, illetve fordítva ha a Home normál, és a Pro kulcs N-es. N és normál között nem lehet átváltani.
"Egy lemez már vissza lett küldve, most a másodiknál ugyanez a probléma áll fenn."
Jól meg kell nézni azt a lemezt, hogy eredeti-e... Általában a lemez hologramos részén remekül szokott látszani, hogy csak matrica van odaragasztva, nem a lemez anyagában van. -
tooomas
csendes tag
Üdvözletem.
Lehet borzalmas láma lessz a kérdésem.
Régebben telepítettem win 10-et de úgy hogy a kezemben volt a coa matrica meg minden .
Namost kellene egy most összeállított gépre is win-t tennem. Gondoltam veszek egy példányt.
Most azt látom hogy mindenhol ezt az esd licenszeket árulják potom pénzeken ami nem is lenne baj. Valahogy én nem vagyok meggyőződve arról hogy ezek normális win licenszek.
Mostani gépeimhez megvan a matrica így ha gond van azzal tudom bizonyítani hogy igen itt van megvettem. Egy email-ben kapott kulcsal akárkitől szerintem nem lehet sehogy.
Tapasztaltabb rókákat kérdezném ezügyben hogy most akkor ez hogy is van?
Ennyire én nem másztam a lelkivilágába a dolognak csak használom de hogy semmi kézzelfogható dolog nincs a kezembe amivel igazolni tudom hogy az enyém mert megvettem kicsit fusztráló dolog. Lehet csak én gondolkodom hülyén.
Így kissé dilemmában vagyok. -
Grave_444
nagyúr
-
Sziasztok!
Félkonfigot cserélnénk. i5 4570+H81 -> i3 10100+H510 -re. Az lenne a kérdés, mivel SSD marad hogy ha kicserélem a konfigot, a Windows ugyanugy megmarad, ugyanugy be tudunk jelentkezni csak a drivereket update-eli magától? Vagyis nem kell újratelepíteni? Vagy elszáll az egész. Nem szeretnék reinstall-t mivel elég sokminden van beállítva azon a gépen... Nyilván kell másik OEM licenc kulcs az oké.
-
válasz
Grave_444 #143821 üzenetére
Szintúgy. Ha van az alján home matrica, akkor az azt jelenti, hogy előtetelepítve volt, és a megfelelő verzió telepítése, illetve ha msd.ről letöltött és mct-vel (vagy rufussal pl), de ez mindegy is, készített pendrive-ról történik a telepítés, akkor nem is engedi választani, hogy mit telepíts, hanem telepíti a megfelelőt (home vagy pro pl), itt a home-t ugye. Szerény véleményem szerint telepítsd újra és be kell aktiválnia magát spico nélkül, amit amúgy sem kéne használni, ennél meg főleg
vásárolt neten egy Home verziót, amit nem lehetett beaktiválni sehogy sem.
Ezen sem kell csodálkozni, ha ilyen 1-2-3-5k kulcs.Szóval itt valami nem kerek, vagy alaplap, vagy ház csere volt akkor, de nem kerek.
Én az ilyet úgy szoktam, telepítem, ha aktiválja magát akkr ok ok, ha nem az az ügyfél dolga, én nem teszek spico-t fel senkinek sem,
1. utána telepít pl vírusírtót, az kiszedi, és hív újra, nem kell a nyűg feleslegesen.
2. véletlen használja cégbe esetleg mennek ellenőrizni... stb.
Had ne soroljam mik lehetnek a buktatók, tudod te úgy is.Meg lényegtelen is mer nem foglalkoznak vele. Szvsz az aktiválás nem a mi dolgunk, segítünk amibe tudunk, ez egyértelmű
-
válasz
Grave_444 #143819 üzenetére
Erre nem lehet így felelni.
1. volt-e kulcs a géphez? ha igen milyen?
2. Education-ra pl PRO verzió telepítésnél lehet váltani bár ekkor is mintha enterprise lenne. (Nem lehet hogy volt iskolától kapott kódja?) Felteszem a PRO-t beadom neki a kulcsot és átvált. Visszafele passz. Home-ra tutira nem szerintemDe távolítsd el a kulcsot, meg az összes aktiváló progit, indítsd újra, add be neki a legális PRO kulcsot, nézd meg mit ír ki ha nem aktiválja.
-
Grave_444
nagyúr
Adott egy Win10 Education op.rendszer, amihez jelenleg nem tudok kulcsot beszerezni.
Kérdés ez újratelepítés nélkül visszaállítható-e Home/Pro verzióra?
Nem 10 napon belül történt a frissítés és nem ismerem az előéletét, valami tört aktiváló miatt kerülhetett rá Education verzió, biztosan nem a telepítés során lett ez kiválasztva.Egy igen vagy nem válasz első körben tökéletes.
-
icp1970
senior tag
Szaisztok.Platform váltás történt, új alap lappal együtt .És sajnos veszett a régi legális WIN 10 pro-amit anno Win 8.1 frissítése ként ,digitális licensszel aktivált a rendszer a laphoz.Új legális Win 10-et szeretnék.az új géphez.De a hardver csere a jövőben nem kizárt. Ennek figyelembe vételével,és az esetleges Win 11 való tekintettel, milyen verziót ajánlotok? Úgy tudom hogy a retial,lenne jó. De Win 10 Pro retial,vagy Home retail?Illetve a ph-án vásárolható legális Win10 retial kulcsok jók lennének?Köszi előre is a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest