Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #136661 üzenetére
+ 1 opció megpróbálni offline kiolvasni a régi SSD-n lévő W10-ből a termékkulcsot, de ha csak az általános termékkulcsot sikerül, akkor az sem sokat ér, utóbbival max. telepíteni lehet, ellenben az aktiváláshoz önmagában nem elég.
-
válasz
King Unique #136657 üzenetére
Nem olvastad el rendesen, az a problémája, hogy a régi gép megdöglött, így nem működik az újratelepítés-kulcs-nélkül-alaplap-alapján-aktiválja-magát megoldás.
Microsoft fiók segíthet, ha volt...
Kis szerencsével az új használt gépen van a BIOS-ban termékkulcs, vagy esetleg már korábban volt azon aktiválva Win10, és akkor az alapján aktíválodik.
Amúgy Produkeybe lehet offline registry fájlokat betölteni, de ahogy az Win10 esetén lenni szokott, 99%, hogy csak az általános termékkulcsot fogja kiolvasni.
-
csakany2001
senior tag
válasz
King Unique #136649 üzenetére
Megprobáltam és úgy sem bootolt be. Secure mode disable-n van alapértelmezetten. Most 0xc0000225 hibaüzenet fogad. Valamiért az MBR2GPT sem akar sikerülni, a rendszerinformációnál a legacy maradt a
mbr2gpt /validate /allowFullOS
Illetve
mbr2gpt /convert /allowFullOS
Parancsok után. -
Khaosz55
addikt
válasz
King Unique #136652 üzenetére
Köszi
sikerült, csak azt nem értem, hogy amikor létrehoztam a partíciót vagy formáztam akkor direkt adtam neki meghajtó jelet. -
ETOM
addikt
válasz
King Unique #136603 üzenetére
Köszönöm a válaszod
-
Executioner
tag
válasz
King Unique #136599 üzenetére
Hát ha 33,5 GB-ból letöröl 31,1-et akkor nem sok minden marad
-
movax
őstag
válasz
King Unique #136581 üzenetére
Ok, ha nagyon akarod, tessék, itt a MS-útmutató, kizárólag biztonsági okból nem ajánlják a jelszótlan használatot, ami főleg egy otthoni, egyfelhasználós, nem domainban levő gépnél nem éppen elsőrendű szempont, akkor sem, ha te nem így szoktad csinálni, bocs.
Úgyhogy local account, telepítésnél az üresen hagyott jelszómezőnél Enter (null jelszó) és ennyi, ha meg valamikor szükség lesz a recovery console-ra, nyomsz egy Entert és mész tovább. Semmilyen felelőtlenség nincs benne, csak annyi, hogy te nem így csinálod, így idegenkedsz tőle, de hát a te szokásaidon kívül is van élet.
(A gond akkor lesz, amikor a win11-nél kötelező lesz az MS-fiók Home kiadás esetében is, amit én pont olyan gigantikus f@szságnak tartok, mint újabban a mobil YT-appba való automatikus és kötelező beléptetést.) -
Janos46
tag
válasz
King Unique #136578 üzenetére
Köszi, de az angollal van bajom, azonban az alábbiakban már érthető.
Futtatásnál beírni: gpedit.msc Enter
Navigálj a következő házirendhez:
Felügyeleti sablonok
Rendszer
Energiagazdálkodás
Alvó állapot beállítása
Itt a jobboldali panelon látni a "Jelszó kérése a számítógép felébredésekor".
Kétszer rákattintani, majd bejelölni a Letiltás lehetőséget.
Alkalmazni, majd OK. -
movax
őstag
válasz
King Unique #136576 üzenetére
Hát figyelj, először is eddig az összes ilyen problémámat megoldottam magam, különösebb gond nélkül, másodszor tényleg nincs semmi felelőtlenség, ha tudsz bánni vele, harmadszor pedig nem kell pattogni, mint a nikkelbolha, ha valami nem egyezik a te nézeteiddel, vagy ha valami a "microsoftos ajánlásokon" kívül, de főleg te jóváhagyásod nélkül is működik.
-
Janos46
tag
válasz
King Unique #136572 üzenetére
Köszi, de ez nekem magas. Le tudnád írni egyszerűbb formában hogy mit kell csinálnom? Én igazából csak használom a wint, és csak kisebb dolgokon tudok változtatni.
-
movax
őstag
válasz
King Unique #136574 üzenetére
Nem KELL így telepíteni, szó se róla, de ÉN így szoktam, olyan jó 25 éve így használom a windowst, és így is kiválóan működik, én ennyit mondtam, nem azt, hogy kötelező. Aki meg odakerül, hogy recovery console-lal oldja meg a gondokat, azt is tudja, hogy lehet a jelszónélküliséget kezelni.
-
movax
őstag
válasz
King Unique #136572 üzenetére
Nincs ebben semmi felelőtlenség, jelszó nélkül is kiválóan működik.
-
törölt tag
válasz
King Unique #136568 üzenetére
itt van az én hsz-em pár sorral lentebb. hidd el volt úgy hogy kidobom...míg csináltam....
a linkeld példa pedig hibás: a diskpart 3 sorában pedig ezt kellett volna írnia a hozzászálónak:
list partition, majd select partition x -
törölt tag
válasz
King Unique #136566 üzenetére
de emlékszem: meg is találtam a hsz-t
diskpart alatt disk 1 megnevezéssel látszott a pendrive No media státusszal 0 byte mérettel és ugyanannyi szabad hellyel: pont úgy mint itt látszik.
-
törölt tag
válasz
King Unique #136564 üzenetére
sajna nem találom azt a hsz-t amibe leírtam a prohardverre amikor sikerült életet lehelni borzasztó nehézségek árán 1 pendrive, ami halott volt....
arra emlékszem, hogy windows alól valami parancssori akármikkel bűvészkedtem (diskpart)...és működik most is !
-
törölt tag
válasz
King Unique #136562 üzenetére
Volt rá precedens, hogy borzasztó küzdés árán sikerült életet lehelni a no media 0 byte kapacitású perdrive-ba.
ha a lemezkezelőben már látszik, akkor le kell formázni és betűjelet adni neki, vagy nem jól gondolom ?
-
atee_13
őstag
válasz
King Unique #136560 üzenetére
néztem az eszközkelőt és a lemezkezelőt is egyikben sem láttam
dispart után lemezkezelőben látszott
ha zavaró a beírásom részemről nyugodtan törölhető, csak gondoltam ha valaki pont ezt a szitut keresi mint én keresetem akkor gyorsabban rátalál -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
King Unique #136533 üzenetére
"Amiket írtál azokon végigmentem."
Ebből egyértelműen következik hogy az összesen. -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
King Unique #136523 üzenetére
Windows Explorer CTRL + C - CTRL + V, kontext menüből Copy - Paste, mindkettőnél ugyanaz az eredmény.
Hardver biztonságosan eltávolítva minden esetben. Amiket írtál azokon végigmentem. Fizikai csatlakozáshoz annyit hogy két laptop és két külső HDD is produkálja. Egyedüli közös pont hogy az asztaliról lett másolva.
Nagyjából november magasságában vettem észre a jelenséget, én valami Windows Update-re gyanakszok.
-
Grembore
csendes tag
válasz
King Unique #136509 üzenetére
Hello,
Köszönöm a segítséget! Megnéztem az első, de ott semmilyen hibát nem talált. Szépen végig is futottak, de semmi. Nekem semmilyen tweak progim nincs, legalábbis én nem tettem fel, ha alapból nincs rajta. NVIDIA program és Acer Care van fent.
Az utolsó eset az olyan mint a Helyreállító részben a Windows alaphelyzetbe állítása? Nekem az 9%-on megállt és kb 2-2,5 óra után megszakítottam mert nem csinált semmit.
Mennyire várható, hogy egyszer egy frissítés megoldja (magától) a dolgot?
-
pete_21
addikt
válasz
King Unique #136401 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Pontosan, a W11 miatt kérdeztem. :) Ha jol ertem a linket valaszt, akkor a Windows-os beepitett tool mindent megcsinal magától (persze nekem bios-ban at kell állítani UEFI-re).
Köszönöm szépen! -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
King Unique #136424 üzenetére
Igen, de nem érkezett válasz, ezért próbálkoztam ismét, bocsánat.
Mindenképpen clean install lesz, mert egy sok-sok évvel ezelőtt telepített win7-ről váltunk win10-re, tehát ez nem kérdés. A klónozás azért lenne hasznos, mert nem "on-site" kellene megcsinálnom a teljes telepítést és migrációt a nulláról, hanem egy csomó időt megspórolhatnék azzal, ha egy előkészített géppel érkeznék. A kérdést főleg azért tettem fel, mert inkább olyan jellegű félelmeim vannak, hogy a klónozást követően a win vajon megfelelően/optimálisan fogja-e használni az új SSD-t (Trim funkció, ilyesmi), vagy ez csak akkor igaz, ha direktben arra történt a telepítés?
Köszönöm a választ!
-
GreenGoblin
őstag
válasz
King Unique #136388 üzenetére
Igen az a leírás alapján biztos ami biztos beírtam a terminálba (ubuntuba) még egyszer ezeket a parancsokat és jól csinálhattam korábban mert No such file or directory üzit kapok. Tehát elvileg mindent letöröltem. Ezért is lesek hogy a GNU miért fogad még mindig. De inkább települjön fel a win utána keresek rá valami megoldást.
mefistofeles: semmit nem akarok megtartani. Most épp újra töröm a Disket Ubuntu Live alatt. Formázzam NTFS-re a végén? Egyelőre 256GB Unknown ezt írja ki.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
King Unique #136384 üzenetére
Ezt a GNU GRUB-ot fogalmam sincs hogyan kéne eltávolítani. Egyelőre annak örülök hogy az Ubuntu lekerült és nincs fent op rendszer. Amit betettél linket ami megoldás lehet a hiányzó driver-re egyik sem működött.
Most Ubuntu live bootban vagyok próbálom letörölni a hiányzó dolgokat a gyártó oldaláról és majd be tudom tallózni ha kéri. Ezzel a GNU GRUB-al majd később megbírkózok.
Kevés infó tudással idáig sem gondoltam hogy eljutok.
Majd jelentkezek még ha elakadok. -
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #136330 üzenetére
Arra tudsz esetleg valami tippet, ha kész az adatmentés, megpróbálom visszaállítani azért az eredeti struktúrát., azt mivel csináljam? Van a winben ilyen eszköz?
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #136330 üzenetére
ez utóbbit kellene használni, nem véletlenül linkeltem az előbb is.
Ez egy jó ötlet volt -
GreenGoblin
őstag
válasz
King Unique #136315 üzenetére
Igen kártyaolvasóban van a kártya. Megpróbálom kiírni Pendrive-ra hátha azzal működik.
Nem csak hogy korábban lett telepítve Linux hanem most is az van fent, kizárólag az. Szóval ez még semennyire nincs eltávolítva. Meg voltam győződve hogy win telepítéskor ez automatikusan törlődne. De ezek szerint nem így van akkor megpróbalom majd azt amit linkeltél ha a pendrive-os dolog nem jön be.
Ha nem jó semmi jelentkezek. -
válasz
King Unique #136325 üzenetére
Pont erre gondoltam délelőtt, h jó volna egy ilyen topik már.
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #136323 üzenetére
A HDS-t nemrég néztem, 100/100-at mutatott. Jó pár éves a vinyó de stabilan mindig 100/100 volt, sosem volt vele gond.
A get data back opciói közül a 3. érdemes választani, ugye? Próbáltam a quick scant, de azt a hibaüzenetet adta, hogy nem talált ntfs fájlrendszert. az valszeg csak ott működik. tehát marad újra a 14 óra várakozás, hogy esetleg 99%-nél megint történjen valami. vicces kedvében van az öreg...
@(#136324) Zoz: a rendszert nem fagyasztja, csak bizonyos programokat akaszt el
Most újraindult a szkennelés, megint 14 óra
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #136292 üzenetére
Köszönöm, már szedem is le GetDataBack-el. Azt hittem egyszerűbb/kockázatmentesebb visszaállítani a fájlrendszert, a win10 ezt megoldja kapásból
-
Buckey
őstag
válasz
King Unique #136286 üzenetére
Most is azon vagyok, nem is szándékozom váltani. De azért követem a fejleményeket, mert már egy ideje ettől hangos a sajtó. Azt hittem gurítanak valami nagyot Redmond-ban.
Ha minden így marad, a nagy az megmarad, de barnának. -
zharkanyi
tag
válasz
King Unique #136276 üzenetére
Köszi. Megnéztem és nekem is írja ezt a digitális licenccel aktiválták szöveget. Eztek szerint csak elkezdek telepíteni és kattintok a "nincs termékkulcsom"-ra?
Valami eszelős ötlettől vezérelve a mai napig @outlook.hu-s MS fiókkal lépek be a gépbe, miközbe az Offie 365 családi csomag a rendes e-mail címemhez tartozó MS fiókhoz lett megvéve.
Ezt is rendezni szeretném és az új SSD-re úgy beköltözni, hogy lehetőleg a szemét ne jöjjön. Klónozást emiatt feleslegesnek gondolom.
Honnan töltsek le és mit a kezdéshez? Gondolom már nem kell DVD-re kiírni, vagy igen?
-
nincsnév007
addikt
válasz
King Unique #136280 üzenetére
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
King Unique #136241 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy működik ez az alkalmazás. Tuti, hogy kompatibilis gépekre is azt mondja, hogy nem jó, vegyél másikat. Ez a csúcs. Ez egálban van azzal, hogy nem mondja meg, hogy szerinte mi nem jó.
-
válasz
King Unique #136225 üzenetére
Ennek semmi köze a megjelenéshez.. ha már egyszer kiadnak egy eszközt arra, hogy megvizsgálja, alkalmas e a rendszerünk akkor elvárható, hogy jó legyen. ja és az is, hogy ne kelljen találgatni, hanem akkor már írja ki, mi a bánat baj van! (ha tudja, hogy nem jó a vasam akkor azt is tudnia kell, hogy MI nem jó benne)
-
válasz
King Unique #136189 üzenetére
Hát nem tudom... nekem hatalmas csalódás ha ilyen konkrét követelményhez kötik a 11-et ami még ráadásul egyáltalán nem elterjedt standrad cumó..... Ennél még a fizetős új verzió is szimpatikusabb lenne...
-
válasz
King Unique #136183 üzenetére
A kiszivárgott verzió, látszólag felment egy raklapra is.....
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
King Unique #136172 üzenetére
Na meg a DX 12-es Videokártya. (legalábbis követelményként írja)
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #136172 üzenetére
"Moderna nem is vót"
-
raskolnikoff
őstag
válasz
King Unique #136076 üzenetére
Bocs. Időjárásra kerestem, de nem adta ki egyértelműen.
Kösz! -
savior
őstag
válasz
King Unique #136098 üzenetére
Köszi.
Ez magyar idő szerint mikor? -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #136098 üzenetére
KING!!!! Nem bírom kivárni!!!
-
Croft-21
őstag
válasz
King Unique #135997 üzenetére
Megnéztem újra a feladatkezelőt, ezt látom: kép
Egyedül talán az antimalware service executable okoz nagyobb terhelést, ami úgy tudom a defender része, de azért ez nem állapot, hogy bekapcsolástól számított fél óráig hozzá se lehet nyúlni a géphez, mert mondom még a google is nehezen tölt be. -
kezo0
addikt
válasz
King Unique #136060 üzenetére
Te aztán értesz hozzá, hogy lehűtsd az ember lelkesedését.
De szerintem csak arról volt szó, hogy az a bug lett javítva, hogy egyeseknél meghülyült a tálca értesítési területe, egymásra csúsztak ikonok stb.
Én viszont arról beszélek, hogy a widgetben megjelenő szöveg (pl. „tiszta idő”) eddig olyan elmosódott, életlen volt, mintha egy szar SD adást néznél egy HD képernyőn, most pedig már végre ugyanolyan éles a szöveg, mint a képernyő bármely más területén megjelenő szövegek.Megj.: nálam is Celsius fok és magyar nyelvű szöveg van ott az első perctől kezdve.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #136060 üzenetére
Mondjuk, hogy ez a kis jelzes milyen nyelven meg milyen mertekegysegben jelenik meg full random.
Egyik gepemen angolul es fokban, masikkn magyarul es fahrenheit, kozben beallitsok ua.
-
válasz
King Unique #136035 üzenetére
Azt hittem az emberek hajlandóak mások segítése érdekében 5 percet erre szánni itt a szak fórumon. Tévednék..?
Ha pl minden Asus teszt pozitív, de minden Giga elbukja abból már lehet következtetéseket levonni.
-
válasz
King Unique #136030 üzenetére
Pont ezért szeretném felmérni a gyártókat alaplapszériákat, hogy melyik tudja, melyik nem, mivel nem mindenki mazohista hogy feleslegesen darabolgasson..
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #136030 üzenetére
Létezhet olyan UEFI bios-os lap, ahol az UEFI módban való telepítés esetén nem támogatott az NTFS drive-ról való bootolás ?
-
válasz
King Unique #136025 üzenetére
Linuxon elég nehéz bármit letölteni az mct.exe -vel..
Ha pedig valaki vesz egy gépet Linuxal + mellé egy pendriveot akkor csak így tudja telepíteni [link] darabolással ami jobb lenne ha egyszerűbb lenne.Ha már manapság lehetséges minek bonyolítsuk a fat32 limitáció miatt??
-
válasz
King Unique #136001 üzenetére
Úgy értettem, hogy 04.21. óta csak az MSRT update-jei mentek fel, legutóbb a v5.90-es a KB8900830-asban.
-
válasz
King Unique #135980 üzenetére
Ez a dolog nekem új. Lehet más buidem van, nem írta hogy gond lenne.
Core2-es noti, nem is tud secure bootot mert nem is efi-s. Bár eleve legacyba telepítettem ott meg gondolom nem is lehet követelmény.
Annyi hogy win7-es intel driver kellett a 4500hd-hez mert a gyári windowsossal a fenti képen nem volt tálca szín, bár az várható volt régi a noti.
Mindegy a lényeg hogy eleve nem uefibe rakom fe a régi gépekre mert nem is bootol efi módba.
Holnap egy asztali core2 lesz a teszt. E6600 proci, giga p965 lap, 4gb ram, ssd, 7200gs. -
törölt tag
válasz
King Unique #135963 üzenetére
A win 10 már 6 éve kint van nem olyan nagy buli már tovább vinni élettartam licencként.
Bejelentik a Windows 11-et pár csicsás változással és egyből feléledt a méhkas és sokaknak vásárlási kedvük támadt. -
adika4444
addikt
válasz
King Unique #135963 üzenetére
Miért lett bezárva? Hisz hivatalosan még nem jelentették be, de úgy is kellőképp hangos már ettől a net...
-
válasz
King Unique #135950 üzenetére
Igen mint írtam, olvastam a linkjeid és eszközöltem is azokat.
De mint hangoztatom, nincs szükségem semmi újdonságra a win részéről.
Visszatérek a w8.1-hez, ott ha letiltom a frissítéseket úgy is marad.
Éveken át használtam a win7-ez úgy hogy nem volt frissítve.
A megszokás nálam nagy úr, nincs szükségem a sok b@romságra egy oprendszertől, majd ha kíváncsi vagyok valamire utánanézek, és telepítem. -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #135923 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #135921 üzenetére
Ez az izé is valami UWP app nem?
-
BlackSoft
addikt
válasz
King Unique #135902 üzenetére
Nem mondja meg, hogy mi a nyígja, csak linket dob az MS oldalára az ezzel kapcsolatos FAQ-hoz. Legfrissebb media creation tool által készült a telepítő.
Az a baj, hogy only 64 bit a progi, ami megy rajta, ezért nem opció az x86
Bővíteni ezen meg már nincs mit. De elvileg megfelel mindennek (1Ghz+ CPU, 2GB ram, 30GB+ HDD).
zolee001: Köszi, ezt kipróbálom holnap
Doky586: Csak 64bites OS-en megy a progi, ami lesz rajta
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #135859 üzenetére
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #135855 üzenetére
Egyébként meg kipróbálod, vagy Insider Preview programba belépsz
Nem tudok! Insider Preview programba belépni nem enged -
partymaci
aktív tag
válasz
King Unique #135821 üzenetére
Valóban így van ez Windows wurde durch eine digitale, mit ihrem Microsoft-Konto verknüpfte lizenz aktiviert
köszi
-
partymaci
aktív tag
válasz
King Unique #135821 üzenetére
Köszönöm a választ, megmondom őszintén német nyelven telepítettem újra és csak rutinből ment, de úgy emléxem nem aktiválódott, de hamarosan megnézem.
-
zsoltictrl
csendes tag
válasz
King Unique #135806 üzenetére
Megpróbáltam csökkentet módban elindítani de úgy sem indult
Lehet valami rendszer fájl hiba lehet ?
SFC vagy a DISM segítene ezen ? -
válasz
King Unique #135764 üzenetére
Olvasni olvastam.
Töröltem minden lehetőséget, tiltottam ami a frissítéssel kapcsolatos, ám mégis úgy gondolja a win, hogy ez nem vonatkozik rá.
Viszont lapáttal egyengetném annak a hátát az ms-nél, aki alapértelmezettnek állítja be, hogy kib@sszon a felhasználóval, az ezernyi beállítás között.
A következő mi lesz...újraindítás... format C:\..., mert nem állítottam be, hogy ne ez legyen az alapértelmezett. -
westlake
félisten
válasz
King Unique #135779 üzenetére
Senki nem állította az ellenkezőjét. Ti csináltok a bolhából elefántot, miszerint ezek a verziók jóval instabilabbak, mint a hivatalosan kiadottak. Az összes gépemen Insider verzió van, de érdekes módon ugyanúgy tudom őket használni (egy-két apróbb bugtól eltekintve), mint a release verziókat.
@malibu: Tudomásom szerint másodlagos bejelentkezési formát akkor enged a Windows beállítani, ha már van beállítva elsődleges (jelszó). Néha valóban megkergül a bejelentkezési felület. Viszont jelszóval (másik azonosítási forma, vagy mifene) megkerülhetőnek kellene lennie a problémádnak.
-
csab2
veterán
válasz
King Unique #135755 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A pontos megoldást végül itt találtam meg.
Ezzel az Enterprise verzióval mindig csak a gond van.... -
válasz
King Unique #135743 üzenetére
Pár év múlva a Windows számozását is el lehet felejteni akárcsak a konkurenseknél (Mac, Linux) és egyszerűen csak Windows 23H1 nek nevezni a rendszert. Legfeljebb a követelményeknél tudásnál kitérni arra hogy a 2024-ben amit kiadnak az már nem elégszik meg azzal amit 2015-ben a megjelenéskor..
-
Pierre75
senior tag
válasz
King Unique #135740 üzenetére
Lehetett volna a 21H2 új fantázianeve a W11, de akkor nem beszéltek volna a W10 2025-ig támogatásáról. De így meg 4 évig párhuzamosan toldozgatják a W10-11-et?
A W10 frissítéseinek sikertörténete szép jövőt jósol. -
válasz
King Unique #135740 üzenetére
Attól még lehet 21H2 hogy win11-nek nevezik...
-
Pierre75
senior tag
válasz
King Unique #135732 üzenetére
A Sun Valley aka 21H2-be ígérték ezt az UI arculatváltást, akkor most az megy a W11-be, a H2-ben meg lecserélik az ikonkészletet? Vagy még maguk se tudják...
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #135735 üzenetére
A 10-et mosták össze a 10X-szel, hogy legyen 11. Nem a 10-et mosták össze a 11-zel.
Teljesen mindegy, hogy mit lehetett volna. A Microsoft ezt lépte, ami egyébként egy multi szemszögéből teljesen logikus lépés volt.
Az Intel is hasonlót csinált, amikor kis túlzással csak átnevezte az előző generációs CPU családot új generációsnak. A felhasználóknek kellenek az újdonságok. Legalábbis amiről a nagy átlag azt hiszi, hogy újdonság. Tudod, van az a mondás, hogy kenyeret és cirkuszt... Egy új név teljesen máshogy veszik ki magát. Szerintem ezt te is belátod. -
UnSkilleD
senior tag
válasz
King Unique #135735 üzenetére
de ilyen, erre írtam hogy 10x szökevény, mert ez konkrétan onnan van
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
King Unique #135732 üzenetére
de ráadásul ami a marketing képeken rajta volt start menü az hova lett?
most csak ez a 10x szökevény kiugró ablak van és ennyi
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #135691 üzenetére
Ezt a verziót publikálják majd. Meg nyilván ezt is jelentik be.
Szerintem csak összedolgozták a Windows X-et és a 10-et. Bár ez nem feltétlenül baj.
Vezérlőpult eddig is volt, csak máshogy kellett elérni. Sajátgép -> Tulajdonságok az, ami már sosem lesz a régi. -
szőröscica
addikt
válasz
King Unique #135687 üzenetére
Ertem, koszi. Nem volt meg idom atnezni a linkeket elotte, most megneztem az in-placet, azt hetvegen megprobalom. Elotte backupot csinalok azert.
koszonom a sok segitseget, nagyon hasznos!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #135684 üzenetére
"Mivel a szamitogepemrol dolgozok"
Akkor pláne lényeges a rendszermentés készítése és megléte, vagy ha még nincsen, akkor legyen.
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #135680 üzenetére
Dupla bocsánat ugyanis nem neked szántam volna a be nem illesztett képet
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #135674 üzenetére
-
RockHaRD
addikt
válasz
King Unique #135676 üzenetére
Már megoldódott
A lényeg a sztoriban, hogy suliban odaadta a rendszergazdának a gépet, hogy dugja rá a vezetékes netre, mert éppen letöltenének valamit, és ő intézte a 3 pin rontást, aztán tanácstalanul állt, anyukám meg pánikolva hívott, hogy ilyenkor mivan
MS fiók egyébként, minden jogosultsággal.
-
seger
addikt
válasz
King Unique #135641 üzenetére
Köszi! Ez pont az volt...
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #135643 üzenetére
Jahh, talán a 10-ről is belátják, hogy zsákutca, mint a vista és a 8. A "11" meg remélhetőleg levetkőzi ennek a betegségeit és kiforrottabb lesz, mint ez. Ennyi kékhalált a 98 és az xp óta nem láttam már 15 éve, mint amikről itt olvasok a 10-zel kapcsolatban.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #135643 üzenetére
Mondom én hogy vita lesz a vége!
Szóval, lehet hogy több mint 15 éves, de én tökéletesen elégedett voltam a klasszikus Windows stílussal. Ami ugye a W7-nél búcsúzott el a felhasználóktól.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #135640 üzenetére
Ezen az idejét múlt dizájn dolgon megint napokig el lehetne vitatkozni.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #135626 üzenetére
Erről azt gondolom hogy a W10 azért (is) a legelterjedtebb oprendszer, mert nincs más. A 8, 8.1 ugye megbukott, a W7 pedig már egy nem támogatott rendszer.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #135624 üzenetére
Nem lehet hogy azért adnak ki új windowst, mert rájöttek hogy a mostanit finoman szólva is eltolták?
-
PuMbA
titán
válasz
King Unique #135618 üzenetére
Igen, LTSC-re nem vonatkozik ez a dátum, csak a Home és Pro verzióra
Windows 7 támogatott még ma is, ha külön fizet egy cég érte. XP-nél is így volt. Hírforrások szerint most tették fel a dátumot a Microsoft honlapjára, eddig nem meghatározott volt.
-
poLeH
junior tag
válasz
King Unique #135609 üzenetére
A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták.
ezt írja. ezt használhatom egy frissen telepített új gépen is,ha bejelentkezek rajta a microsoft fiókommal? -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #135601 üzenetére
Igazából már "csakazértis" meg szerettem volna csinálni. Nem vagyok egy W10 guru, a saját gépeim közül csak egy ritkán használt notebookon van. Meg valahogy nem értem igazán, hogy a fenébe nem lehet helyreállítani egy sérült rendszert. A régebbieknél nem volt ez az önjavító funkció, de azokat valahogy helyre bírtam hozni valamilyen szinten, ha nem volt wh hiba.
-
poLeH
junior tag
válasz
King Unique #135609 üzenetére
köszii
-
válasz
King Unique #135595 üzenetére
Mindent megcsinaltam amiket linkeltel, kiveve a kepernyovedos leirasokat mert az ki van kapcsolva.
A tunet valtozatlan. A beallitott 10 perc utan elkuldi a monitort alvoba, es egermozgatasra vagy bill. leutesre egy jelszokero ablak jon be. Lehetetlen kivenni ebbol a gepbol ezekszerint.Talan megtalaltam a magyarazatot.
Ez egy Intel Z8300 alapu picike, masfel cigisdoboz meretu mini pc.
Eredetileg szerintem Andriodhoz gyartottak, tele van olyan driverekkel amiket az eletembe nem lattam.sehol mashol.
Gondolom azert hogy kezelje az integralt harvdereket, pl. van egy accu...valami nevu illeszto es a Windows azt irja hogy akkus taplalas van es 70% az akku allapota. Holott halozatrol megy. Es a wifi meg a lan is valami ismeretlen driverrel mukodik, raadasul a lan meg a BT az usb eszkoz, belul csatlakozik usbre, a wifi modul meg valami mas buszon keresztul. Ja es van neki kamera drivere is holott az nincs sehol fizikalisan. Mingha egy mobiltelefon vagy tablet lenne W10-el meghekkelve.
Nem lehet hogy amikor a monitort kikapcsolja, akkor ezt a rendszer ugy erzi mintha egy mobil eszkozt, tabletet lezarnak? Es ezert keri kikapcsolhatatlanul a jelszot?
Mas otletem nincs, mindent elkovettem, es eredmeny nulla. -
PuMbA
titán
válasz
King Unique #135606 üzenetére
Ok, bár nagyon kétlem, hogy pont véletlenül lett 11:00 perces a hivatalos YouTube videó
Ennek tudatosnak kell lennie, de pár nap és meglátjuk.
-
PuMbA
titán
válasz
King Unique #135603 üzenetére
Ja, de az már megjelenéskor is vicces kijelentés volt. Ha belegondol az ember, ez sosem volt hihető. Nem követed a híreket? Június 24-én lesz bejelentés a Windows jövőjéről és már hivatalosan kikerült egy kép, amin ugyan alig, de a 11-es szám látható, illetve pár napja jött ki egy pont 11 perces videó a Microsoft YouTube-on az eddigi Windows hangokat végigzongorázva
Minden jel a 11-re mutat a marketingjükben, ezek nem bulvár dolgok, hanem célzott marketing. Felépítésnek hívják.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #135594 üzenetére
Nem a telepítő cd-ről bootoltam, pont ez lényeg...Az már inkább lehet a vita tárgya, hogy egy bebootolt és command promptot adó rendszer mennyire tekinthető működő windowsnak.
De elengedem ezt gépet, ha belemegy a tulaj, akkor kap egy új telepítést a személyes adatok megtartásával. Amit meg lehet lementek. -
válasz
King Unique #135582 üzenetére
Írtam és printscreennel illusztráltam hogy a gépházba ennél nincs a Soha opció, és nincs gpedit.
A linkelt regedit és a rendszergazdai parancssor eredménytelen, regedit módosítást elfogadta, cmd-be szépen visszatért a prompt de eredmény nulla.
Ugyanúgy kéri a jelszót a képernyő kikapcsolása után.
Feladtam.
köszi a segítséget. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #135561 üzenetére
Persze, igazad van, csak kedves szomszédé a gép, próbálom megoldani a gondját.
-
samsung ace
tag
válasz
King Unique #135582 üzenetére
Írtam privát üzenetet de gondolom direkt nem válaszoltál. A lényeg hogy hál isten sikerült megcsinálnom magamtól amibe a segítséged akartam kérni.Azt is megtaláltam mi foglalt közel 20 GB-ot. Ez is megoldódott.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #135559 üzenetére
Próbáltam a reg-fileokat backupból kézzel visszarakni, de sajnos nincsenek. Kár, hogy nincs bootcd-ről helyreállítás.
A telepített programok a lényeg. Munkagép, homeoffice, a céges admin meg nem elérhető, hogy újrarakja a őket.Köszi
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #135557 üzenetére
HW hibát 99%-ban kizárnám. ssd 80/98%
Létezik adatvesztés nélküli reinstall? -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #135554 üzenetére
A nagy részüket már végigpróbáltam, sajnos mentett működő állapot nincs, az utolsó frissítést visszavontam, semmi eredmény.
HW elvileg jó, pendriveról indítva tökéletes.a reg. fileokkal még nem próbálkoztam, jó ötlet köszi
valami reinstall-féle is jó lenne, de a telepített programok nem veszhetnek el.
-
salapp
addikt
válasz
King Unique #135532 üzenetére
Köszönöm. Újra kellett ismét indítani, utána már ki lehetett kapcsolni.
-
salapp
addikt
válasz
King Unique #135531 üzenetére
Köszi, persze még újraindítás előtt ott kellett hagynom, majd végigveszek mindent, amit javasoltatok, aztán legfeljebb rituálisan felgyújtom a gépet és elátkozom BG-t.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- Ipad Air M2 11" // Wifi+Cellular // Számla+Garancia //
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest