- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Cs1csó #106817 üzenetére
Ezt most igaziból én sem tudom hogy van. Windowsnál oké, hogy letöltöd a telepítőt és az aktiválás módjától függ, hogy legális-e vagy sem. De ha az office 2019-t nem lehet önmagában letölteni, mármint a telepítőt, akkor itt érdekessé válik a dolog. Oké, vagy egy vásárolt kulcsom, de hogy jutok legálisan a telepítőhöz?
-
-
Ijk
nagyúr
Ismerős gépén Win 10 enterprise van, aminek "lejárt a próbaverziója". Fél év múlva lenne cserélve a laptop. Az jó megoldás lenne ha vennék aprón Home vagy Pro retail kulcsot? Kérdés hogy újratelepítés nélkül használható lenne?
-
_Atesz
addikt
1 kérdés, amióta beregeltem a kulccsal a Win 10 Pro 64bit-es (1903 18362_388) rendszerem, azóta a kulcsot nem tudom kiolvasni.
Ugyan természetesen megvan a kulcs, csak érdekes, hogy se az Adia64, se a produkey nevű kis progi nem látja.
Ez mitől lehet? -
válasz
galaxys80 #106688 üzenetére
Ha a rejtett partícióról nem tudod automatikusan bolti állapotra állítani: [link]
Win7-el árult laptopoknál még nem volt gyakori hogy a biosba égették a kulcsot (ez win8-al terjedt el) inkább a matricáról olvasd le a kulcsot. (ha még nem volt aktivált 10 rajta, mert ha volt akkor nem kell) -
törölt tag
válasz
RoBos #106673 üzenetére
Hagyd lefutni az automatikus javítást. Ha nem hozza helyre, csökkentett módot válassz, aztán vezérlőpultból eltávolítani a legutóbbi frissítést ami a hibát okozta. Parancssorból is eltávolítható a kérdéses update a KB száma alapján, a tegnapi update számával így néz ki a parancs:
wusa /uninstall /kb:4524147
Ha mégis újra raknád a rendszert, telepítéskor kiírja a kulcs kérő ablaknál hogy hagyd üresen amennyiben csak újratelepítesz, magától aktiválja majd, felismeri a géped. Egyedül a megfelelő kiadásra kell figyelni telepítéskor, nehogy Home rendszerhez Pro telepítésre menj mert akkor értelemszerűen nem fogja aktiválni.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok!
Tegnap gépkikapcsolás előtt elindult egy "szokásos" automatikus frissítés (win10) majd újraindult a gép de már nem állt fel a rendszer, és vagy fél órán keresztül indulgatott újra majd a végén már azt írta ki, h Felkészülés az automatikus javításra vagy vmi hasonlót! Majd egy idő után meguntam és kilőttem a gépet, de azóta nem kapcsoltam be, mert nem volt időm vele foglalkozni.
1. Ezt most, h lehet helyrehozni, h ha nem hajlandó az frissítés után elindulni a win10?
2. Ha újra kell húzni a rendszert, akkor ott, h kell majd az újra aktiválást megcsinálni?
Mert ugye most be van aktiválva a kulcsom, és nem lesz gond, h nem lett deaktiválva előtte?
Ezt a részét "szerencsére" nem nagyon kellett használnom, nem is installáltam még win10et mióta azt használom, mert nem volt rá szükség (mert nem telepítek fel mindent szart)!Előre is köszi a segítséget!
-
movax
őstag
válasz
rothfb #106541 üzenetére
Leszeded az aktuális windowst (csak egy van) innen (Eszköz letöltése gomb) és telepítéskor megadod a kulcsot, ennek függvényében lesz belőle Home, Pro stb. A nyelvet a telepítésnél állíthatod be, de utólag is. Javasolom, hogy ha új gépre megy, tehát nem win7 vagy 8 upgrade, akkor Rufussal csinálj belőle bootolható pendrive-ot, úgy telepítsd, a Media Creation Tool hajlamos hibákat dobálni direkt telepítéskor.
-
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Vettem a Goodoffer oldalon 6200 Ft-ért egy 2 pc-s Windows 10 pro licencet, amihez egy kulcs tartozik. Rendben megjött az email a kulccsal. A kérdésem az lenne, hogy ehhez gondolom le kell töltenem ugye a Windows megfelelő verzióját, fel kell telepítenem és a gépházban a megfelelő résznél meg kell adnom a kulcsot? Így szól az oldalon a leírás.
Illetve, ezt gondolom magyar Windows-al is megtehetem? Remélem...😃
Köszönöm bárkinek, aki tud és segít, válaszol! -
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Lehet már off a téma de már nem tudom mi a helyzet.
A HP asztali gépemen van eredeti Win7 pro. matrica kulcsal.
Ha Win10 prof. feltelepítem, akkor beaktiválja vagy nem lesz jó a kulcs?
Mert valaki azt mondja simán jó valaki azt mondja, az Win7 kulcs nem jó...
Szerdán mindenképp újra kell tennem a gépet és ha valaki tudja a biztos választ vagy hol tudnám ellenőrizni azt megköszönném mert akkor addigra szereznem kell kulcsot, ha nem lenne jó.
Köszönöm előre is! -
válasz
Dragon3000 #106498 üzenetére
Elvileg az, mert amikor ezt a lapot vettem nem huztam ujra a wint csak kulcsot csereltem, tehat nem oem.
-
törölt tag
válasz
movax #106416 üzenetére
El is olvastad amit linkelsz? "Az eMAG Marketplace partnerei által forgalmazott termékek garanciális ügyintézése, beleértve a javítást az adott partner feladata."
Amúgy én csak azt mondom ha már linkelik az emag ötezres Windows kulcsot akkor ennyi erővel az emag kikerülésével közvetlenül attól a cégtől (software codes) csak ezer forint. Semmivel se lesz jobb, megbízhatóbb ha az emagtól veszik. -
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #106428 üzenetére
Hát általánosan pl. így, a Windows beépített slmgr parancsát használva, + amit a másik válaszban szemléltettek. De a W10-nél összetettebb lett ez és nem kell meglepődni, ha OEM W7-ről ingyen upgrade-elt W10-nél ilyen, azaz Retail lesz. Valamint ha alapból a generic Retail kulcsot mutatja, amiről szintén volt szó itt.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106409 üzenetére
Én csak úgy tudom elképzelni, hogy magánszemélyektől vagy cégektől vásárolják, akik Windows-ról áttértek más rendszerekre és már nincs szükségük a kulcsra. Habár akkor is nagyon olcsó. 1024.82 forint (€3.28).
-
Jack Oneill
veterán
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #106404 üzenetére
Ennyi erővel kihagyhatod az 5600 forintos emagot és közvetlenül a partnerüktől csak 3,3 euró.
Kékes525: ha Microsoft lelőné a kulcsot, az eladó küldene másikat vagy refund.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106404 üzenetére
Ez rendkívül olcsó! Szinte már gyanús. Hogy a frászba tudnak ilyen olcsóhoz hozzáférni? Használt lenne? Egy licence kulcsnál számomra értelmezhetetlen a használtság. Kopott, gyűrött, nem jól működik?
Számomra értelmezhetetlen az 1 éves licence garancia. Egy év után már nem használható? Ha igen, akkor viszont nagyon drága.Ezt írja róla:
A virtuális licencet a vásárlás után 24 órán belül, e-mail csatolmányként, a számla részeként továbbítjuk ügyfeleinknek.
A szoftvert a Microsoft hivatalos oldaláról kell letölteni, a termék telepítő lemezt nem tartalmaz, így fizikai formátumban nem kerül kiküldésre.
A licenc 1 db PC-hez (asztali gép vagy laptop) használható fel, korlátlan számú újratelepítéshez.
Amennyiben a magyar nyelvet telepítéskor a szoftver nem kínálja fel, úgy a Windows 10 nyelvi csomag letöltésével (ingyenes) ez utólag is aktiválható. -
movax
őstag
Azt jelenti, hogy alapesetben angol a nyelve, utólag tehetsz rá bármilyen nyelvi csomagot. A kulcs Retail, ott írja, rendes kulcs, ja.
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
van egy problémám, remélem tudtok segíteni, a microsoft oldal egy hulladék és nem jutok vele előre. Vettem egy win 10 pro kulcsot az emagról, aktiváltam vele a windowsom és minden rendben volt. Majd vettem egy új gépet és úgy gondoltam megy arra a gépre a win. A régit töröltem a microsoft fiókomból, de nem engedi az új gépen az aktiválást mert a kód 1x már volt használva. Mi a teendő? Mindegyik hardverhez hozzáférek, ha kell, mivel komplett gépet cseréltem.
Remélem tudtok segíteni mert semmit nem találok, hogy hogyan csináljam.
Köszi előre is. -
válasz
Jack Oneill #106343 üzenetére
Oem kulcs esetén ez akkor legális, ha felhívod a céget és kérsz új kulcsot. Ha adnak, legálissá válik. Egyébként akkor sem lesz legális, ha működik a dolog. Szerintem.
-
Jack Oneill
veterán
Ez teljesen legalis, azert van a fiokod. DE!!! Valaki mar mondott olyat is, hogy nala ezzel a megoldassal sem ment. Nem tudom. Eddig nekem mindig ment, meg ugy is, hogy elotte win 7 loaderrel volt aktivalva a win7, ettertem 10re es ugy lett uj gep.
Ms ugyfelszolgalat is ezt a megoldast javasolta.
De a legtisztabb rendes kulcsot venni. -
Kékes525
félisten
Szerintem ez nem 100%-osan legális, nem fehér, hanem szürke. Azért lehet ilyeneket csinálni, mert a Microsoft nem veszi igazán komolyan a saját szabályait. Ezért van az, hogy például OEM verziók esetében is ad új aktivációs kulcsot, ha alaplapcserét hajtasz végre. Ilyenkor felhívod őket és adnak. Windows 7 esetében én egyszer csináltam ilyet. Pedig ezt a saját szabályai alapján nem tehetné meg.
-
törölt tag
Sziasztok! Microsoft store-os kulccsal szeretném aktiválni a wint új laptopon, de nem engedi, mert a kulcsot már használtam az előző laptopomon. Az előző gép már nincs nálam. Ilyenkor mi a teendő?
-
King Unique
titán
válasz
M_AND_Ms #106297 üzenetére
ITT le van írva, hogy mikor van az aktiválásnál digitális licenc. Vagyis ha pl. a korábbi ingyenes időszakban upgrade történt W7/8.1 rendszerről, vagy közvetlenül annak kulcsával lett telepítve a W10 (1511+), ami nem hivatalosan akár még manapság is működhet. Ha pedig 1x már történt ilyen és aktiválva lett azon a gépen a W10 (akár más által), akkor eltárolásra került a licenchez és a kiadáshoz (Home / Pro stb.) társított hardverazonosító, aminek köszönhetően később akármikor újratelepíthető azon a gépen a W10 megfelelő kiadása és automatikusan aktiválódni fog. Ha esetedben tényleg nem történt semmi ilyen, nem is előtelepített a gép BIOS OEM kulccsal, telepítésnél sem lett megadva érvényes termékkulcs, akkor viszont érdekes, hogyan lett aktivált.
Ha másik termékkulcsot akarsz megadni, akkor az is megoldható, ahogyan előtte akár a meglévő eltávolítása és egyben a deaktiválás is. Ha Microsoft-fiókhoz van kapcsolva a licenc, akkor annál is megoldható az újraaktiválás. Másik lehetőség a magyar ügyfélszolgálat felhívása telefonon.
Egy esetleges újratelepítésnél eleve nem kell újból megadni a termékkulcsot, ha 1x már aktiválva lett azon a gépen a W10, lásd az előbb leírtakat, valamint a telepítő aktiválási menüjét és ott a nincs termékkulcsom lehetőséget. Max. arra kell figyelni, hogy a megfelelő kiadás legyen kiválasztva és telepítve.
Ha OEM licenced van, akkor a teljes hardvercsere alapesetben nem fog menni, mivel ahhoz ilyenkor Retail licenc szükséges. Viszont ha Microsoft-fiókhoz van rendelve a digitális licenc, akkor úgy elvileg akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) után is újraaktiválható a Windows 10. Sőt, volt akinél állítólag eredetileg OEM licencnél is működött az újraaktiválás hardvercsere után (példa). A másik megoldás meg itt is a belföldi ügyfélszolgálat lehet, amin keresztül többeknek sikerült már hardvercserénél megoldani az aktiválási problémát (példa). -
Zoz
őstag
válasz
M_AND_Ms #106297 üzenetére
Milyen gépről beszélünk? Laptop vagy asztali?
Telepítés közben kért kulcsot?
Olyasmire gondolok, hogy volt egy gyárilag Win8-as laptop, amin eddig ugyan az a Win 7 volt, de most a 10-es telepítő megtalálta a 8-as kulcsot a BIOS-ban, és az alapján aktiválta magát.Ha nem erről van szó, akkor az a kérdés, hogy volt-e már bármikor 10 a gépen? Ha egyszer volt már aktiválva, akkor az alaplap alapján aktiválja magát.
-
M_AND_Ms
veterán
Egy aktiválós kérdés
Volt régről egy nem jogtiszta Windows7-em telepítve.
Vettem egy SSD, kivettem a régi rendszer HDD (amin a Win7 volt) és felraktam az MS oldalról letöltött telepítővel a Win10 Pro-t, mondván, hogy még nincs termékkulcsom, de kipróbálom és majd 30 napon belül veszek kulcsot.
A Win10-nél viszont most az van, hogy "A Windowst digitális licenccel aktiválták", ami tudomásom szerint akkor van, ha egy jogtiszta Win7-re frissítettem volna. De ilyet én nem csináltam, a régi Win7 fizikailag nem is volt a gépben (csak egy másik HDD, amin csak adatok és képek vannak ill néhány programot odatelepítettem még anno), ráadásul ha jól tudom, ez a Win7-Win10 ingyenes update akció már nem is él.
Időközben vettem egy goodoffer-es termékkulcsot, de azt beadva, azt írja a Windows már aktiválva van és marad ez a digitális aktiválás és nem lesz termékkulcsos.
Na most, honnét ez a digitális aktiválás? Hogyan tudom beadni a termékkulcsot? Mi lesz a jövőben (hardvercsere, újratelepítés, stb esetén)? -
King Unique
titán
válasz
Bossp #106265 üzenetére
Igen, mehet az aktuális (1903) verzió telepítése a Microsoft weboldaláról a képen alul szemléltetett MCT-vel letöltve az ISO-t és elkészítve pendrive-ra a telepítési adathordozót. Vagy lehet közvetlenül az ISO-t is letölteni, de pl. a Rufus is megoldja a letöltést és kiírást egyaránt. További adalékként pedig lásd a nemrég mások által javasoltakat.
A telepítésnél kulcsot nem muszáj megadni, ez az aktiválásnál egyértelműen látszik, meg a nincs termékkulcsom lehetőség. Vagyis ráérsz majd utólag aktiválni a gépházban, ha meglesz a kulcs. Meg technikailag amúgy is használható aktiválás nélkül pl. tesztreszabási korlátozásokkal, lásd az itt leírtakat.
-
Bossp
addikt
válasz
King Unique #106264 üzenetére
ryzen Nvme m.2 ssd igen
az összefoglalóban található linkről mehet a legújabb iso? a kulcs csak pár nap múlva lesz meg gondolom addig el van.
-
CirrMee
addikt
válasz
Dragon3000 #106195 üzenetére
Ki lehet választani, hogy nincs kulcs és tovább lehet menni, így lehet próbaidősen használni.
Abbahagyhatnátok végre ezt a "próbaidőszakos" baromságot.
Nem ingyenes, nem próbaidőszak, hanem 30 napod van aktiválni. Vegyétek már végre a fáradságot, és olvassátok el a m$ irományát, amit elvileg elfogadtok telepítéskor... -
King Unique
titán
válasz
zonusz #106194 üzenetére
Generic key to install Windows 10, Windows 8.1 and Windows 8
Ezek telepítéshez jók, de aktiválni nem lehet velük. A W10-nél amúgy van az aktiválásnál nincs termékkulcsom opció, de a W8.1-nél lehet nincs, viszont az EI.cfg / PID.txt módszerrel ki lehet játszani. Vagy marad az előbbi, megadsz a telepítésnél egy általános kulcsot.
-
zonusz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #106190 üzenetére
Köszönöm!
Microsoft oldalról letöltott, eredetileg kaptam pendrivon, de ott egy .efi file-t hiányolt, utána töltöttem le, és a básároltnak a kulcsá al próbálom telepíteni. A W7 se megy fel nem lát egeret, klaviatúrát, a régi rendszer “feláll”, de az sem lát se egeret, se klaviatúrát. Azt nem készítettem fel az új gépre, nem gondoltam, hogy futtatnom kell. W8 egyszerűen letölthető? -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105911 üzenetére
Geek Uninstaller szoftver viszont kiírja a MS Office méretét, vagy legalábbis ír egy 2.11GB-os méretet.
Helyesen fogalmaztál, "legalábbis".
Nem tudom hogy nyújt-e bármilyen információt az Office telepítési bejegyzése, az is lehet hogy nem ad semmi támpontot, a Geek meg "okos".
Ebben az esetben fogalmunk sincs milyen algoritmus alapján szedi össze ezt az információt, nem tudjuk milyen reg. kulcsokat és könyvtárakat jár be és adja össze a méreteket (és mennyi mindent hagy ki). Hiszen az remélem leesett hogy nem csak egyetlen könyvtárról van szó a %ProgramFiles% alatt
Nagyon-nagyon messze vagyunk még a komolytól -
válasz
Bogyó bá' #105877 üzenetére
Az feltűnt, hogy amikor legutóbb újratelepítettem, akkor nem kért új kulcsot, pedig alaplaptól kezdve szinte mindent cseréltem, tehát akkor gondolom az SSD-hez kötődött. A gond az, hogy hamarosan pont ezt az SSD-t le szeretném cserélni a PC-mből. Na de akkor akárhányszor meghajtót cserélnék, mindig új Windowst kell venni? Pl tönkremegy az SSD. Másik SSD-re már nem telepíthetem, mert azt más gépnek fogja hinni?
-
szazbolha
addikt
Az "lifetime" OEM licenszerkől, annak akit érdekel:
A gépemen egy hivatalos OEM Win10 pro volt telepítve, helyi fiókkal. Teljes hardvercsere (Alaplap+CPU+RAM) volt pár napja, csak az rendszer SSD maradt meg. Az új hardverrel azt írta, hogy nincs aktiválta. Próbáltam aktiválni, de azt írta nem megfelelő a kulcs.
2 nappal később újra próbálkoztam aktiválni és most azt írta hiba a kulcs akltiváláskor.
Az "Aktiválás" ablakban van egy "hibakereső", azt futtattam, a művelet végén újraindítást kért.
Újra indítva és a Windows aktív.
Ezután másik SSD-t raktam a gépbe. Szűz WIN10 telepítés ISO-ból MS fiók nélkül.
A 2. újra indítás után a "Windows aktiválva van". -
King Unique
titán
válasz
Szabikaa20 #105805 üzenetére
A W8.1 topikban már kaptál válaszokat, ahol szintén feltetted ugyanezt a kérdést. Ebben a topikban inkább az lett volna a lényeg, hogy a W10 telepítője még mindig elfogadhatja aktiválásnál az eredeti W7, 8.1 kulcsokat, max. arra kell figyelni, hogy a megfelelő kiadás legyen telepítve. De ha az UEFI BIOS-ban van a kulcs, akkor még arra sem, mert eleve az annak megfelelő kiadás lesz kiválasztva a telepítésnél, lásd egy másik válaszban leírtakat.
(#105801) saw1114:
Meg, a pontos verziót és a licenc típusát is. Ha jelentős hardvermódosításra készülsz, akkor esetedben is érvényes az, amiről nemrég volt szó. -
King Unique
titán
válasz
jozefgucci1 #105763 üzenetére
Ha OEM kulcs, akkor nem meglepő, ha hardvercserénél már nem használható, mivel ahhoz alapesetben Retail kellene. Igen, hozzá lehet rendelni a licencet a Microsoft-fiókhoz is, de akkor azt előtte kellene volna megtenni, majd utána, azzal bejelentkezve megpróbálni az újraaktiválást. Másik lehetőség felhívni a magyar ügyfélszolgálatot és megpróbálni azon keresztül újraaktiválni a Windowst, többeknek sikerült már így (példa).
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok !
Van egy eredeti WIN 10 Pro kulcsom amit nem adtam eddig a Win fiókomhoz és most , hogy gyakorlatilag gépet cseréltem nem fogadja el a kulcsomat a rendszer . Mit tudok tenni ? Illetve olvastam , hogy utólag is hozzá lehet adni a fiókhoz a kulcsot ,de nem találom , hogyan ?
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #105683 üzenetére
Igen, normál esetben meg kellett volna jelennie, meg vannak egyéb módszerek is a csökkentett mód eléréséhez, lásd az előző válaszban linkelt leírásokat. Ha legközelebb bootolásnál egyből F8-at nyomva el akarod érni, akkor előtte beállítod a Windowsban a régi megoldást, az a legcélszerűbb.
(#105686) VGYke:
Ha a gépházban rányomtál a 7 napos szüneteltetésre, akkor normál esetben lennie kell ott folytatási lehetőség is, amire kattintva értelemszerűen folytatható a frissítések keresése, telepítése. Ha nálad valamiért nem így történt, akkor első körben lehet nem ártana egy Windows restart, aztán utána újból megpróbálni.(#105689) wollnerd:
Először azt kellene eldönteni, hogy standard újratelepítést akarsz, vagy mást, mert van több lehetőség is. Ha normál módon újratelepíteni, akkor kiírod a telepítőt pl. pendrive-ra, bebootolod, telepíted stb., lásd az alábbi leírásokat: [link], [link]. Az aktiválással meg eleve nem kell foglalkozni, ha W10-zel előtelepített a gép és ott van a BIOS-ban az OEM kulcs, erről is volt már szó itt. A lassúság oka meg lehet lassú rendszermeghajtó is, pláne ha 2,5"-os, 5400-as HDD az. Sőt, ez esetben hiába telepíted újra, olyan sokat nem nyersz vele, ilyenkor eleve egy SSD lenne a legjobb megoldás. -
wollnerd
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem van.
Azok a laptopok, amiket (Előretelepített, gyári) Windows 10-zel vásárolunk, OEM kulcsosak?
Megtehetjük hogy tisztán újratelepítjük akár a legfrissebb lemezkép kiírásával is, BIOS-ből kiolvassa a licencet és továbbra is eredeti lesz? Tudom hogy arra is figyelni kell hogy nemmind1 hogy Home vagy Pro. (Egyszer olyanról hallottam hogy gyártó spec. gyári visszaállítás útján lehetséges csak)
Konkrétan egy DELL Inspiron 15-ről van, nagyon lassú már rajta a win10... -
TRob1
veterán
válasz
Olomlovag #105637 üzenetére
Azt csak akkor tudjuk meg, ha 3 év múlva elmondod.
De elméletileg igen. Ha ez a válasz megnyugtat 3 évre.ui: Viszont már többekkel előfordult ilyen olcsó kulcsoknál hogy nem volt használható, és cserélték nekik. Na azt viszont nem hiszem ha ilyen szitu lenne, 3 év múlva is cserélnék.
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Jelenleg Win 7 felhasználó vagyok, de valamikor szükség lesz a váltásra. És akkor jön... A WIN 10.
Népszerű pc magazin hirdetésében van egy oldal, mely kedvezményesen árul állítólagosan eredeti Licencet, aktiválási kulcsot.A kérdésem az lenne: Ha most megveszem a kedvezményes kulcsot, akkor azt akár 3 év múlva is felhasználhatom, ha veszek egy teljesen új gépet és arra szeretném telepíteni? Persze a kockázat az enyém, hogy működik-e. De elméletben használható?Igyekeztem visszaolvasni néhány oldalt, és könnyen lehet, hogy a válaszomon átsiklottam, akkor elnézést kérek.
Köszönöm előre is a segítőkész hozzászólásokat.
Olomlovag
-
törölt tag
válasz
dethroner #105631 üzenetére
Start és írd be: netplwiz majd vedd ki a pipát
Úgy látszik a tegnapi frissítéssel is lehet gond, egyesek arról számoltak be hazavágja a keresőt: https://www.windowslatest.com/2019/09/11/windows-10-kb4515384-issues/
szazbolha: Digitális licence van nálam is. Amikor tiszta telepítést csináltam és direkt helyi fiókkal telepítettem, mert én akartam user mappa nevét megadni (MS fiók telepítéskor az email első öt karaktere kisbetűvel) akkor helyi fiókos telepítés után is kiírta a gépház digitális licence aktiválás rendben. Hardverazonosító alapján felismerte a gépem. Aztán gépházban váltottam MS fiókra a szinkronizálás és egyéb kényelmek miatt, szintén minden rendben az aktiválással. Lehet valamit félreértek mi is a probléma, nálam mindenhogy jó az aktiválás helyi és MS fiókkal használva is. (gondolom probléma esetén ügyfélszolgálat is kipofozná a dolgot miután bediktálom nekik a kulcsom, de ilyenre még nem volt szükség)
-
válasz
Bogyó bá' #105616 üzenetére
"ha "háromezerér' " veszel Windowst egy ismeretlen magánszemélytől / vagy akármilyen webshopból akkor nagyjából tisztában vagy a körülményekkel."
Igen, tisztában vagyok. Valószínűleg régi gépekről leválasztott, és az eu-ban legálisan továbbértékesített kulcsról van szó.
Persze az is lehet, amit te sugallsz, hogy lopott. De a nagy számú pozitív visszajelzés, és a letiltások kis aránya miatt szerintem kevesebb az, amelyik bűncselekményből származik. (Vagy a MS lett végtelenül elnéző és kevésbé profitorientált, de bevallom, ebben kételkedek.
) Gondolod, hogy évek óta hagynák működni világszerte (Ebay, Amazon, hardverapró
) nyilvánosan ezt a bizniszt, ha minden kulcs lopott lenne?
-
King Unique
titán
válasz
Permet Elek #105612 üzenetére
A részletek itt sem derültek ki, pontosan milyen licencről van szó, stb. Ha pl. W10-zel előtelepített gépek és ott a BIOS-ban az OEM kulcs, akkor azt nyilván nem lehet csak úgy "leválasztani". Egyébként meg vannak a licenc eltávolításához, átviteléhez általános leírások, mint pl. ez. A másik lehetőség meg elvileg az, hogy nem hardverazonosítóhoz, hanem Microsoft-fiókhoz kapcsolni a licencet, majd abba belépve az új gépen újraaktiválni a megfelelő eszközt kiválasztva.
-
King Unique
titán
Otthoni használatra általánosan elég a Home kiadás is, de ha már ilyen kedvezményes áron szerzed be a kulcsot, akkor már inkább Pro kiadást célszerűbb venni, pláne ha annyival nem is drágább.
Az ISO letöltéséhez és telepítési adathordozó (pendrive) létrehozásához több módszer is van, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ezt a Windows 7 USB DVD Download Tool meg régi cucc és amúgy csak legacy módot tud, alapból NTFS-re formázza a pendrive-ot is. Helyette inkább az előbb említett módszerek valamelyikével kellene megoldani, vagy akár csak simán a felcsatolt ISO tartalmának másolásával. Magára a telepítésre vonatkozóan pedig lásd az ebben a leírásban, valamint az egyik fórumtag által készített blogbejegyzésben leírtakat. Azt pedig eleve el kellene dönteni, hogy most upgrade-elni akarsz valamilyen formában W-ről, vagy eleve W10-et telepíteni. Ha az előbbit, akkor elvileg pl. az MCT-vel is megoldható, vagy ISO-ból in-place upgrade-et futtatni, fájlok megtartásával, Ha az utóbbit, akkor lásd az előbb linkelt telepítési leírásokat, ahol értelmeszerűen törölni kellene a telepítésnél a korábbi Windowst és annak partícióit. Ha van másik fizikai meghajtó kísérletezni, akkor mehet az utóbbi megoldás, felesleges az előbbivel szórakozni. Meg van hogy hobb tiszta lappal kezdeni, ennek megfelelően "tisztán" telepíteni a Windowst.
Telepíteni pedig lehet helyi fiókkal is, lehet a telepítésnél azt is választani, nem feltétlen muszáj Microsoft-fiókat használni, még ha vannak is bizonyos előnyei az utóbbinak.
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Eljött az idő, hogy kipróbálnám ezt a "csodálatos újdonságot"
Win7 szuperül megy, de megnézném
Gondoltam megkockáztatok egy olcsó kulcsot ilyen szürke boltból, goodoffer
Nem tudom melyik változatot kellene, mert egy-árban vannak kb. mindegy. Néztem a pro üzleti célra lenne meg ilyesmi, de akkor is jó lehet?Win7-et pendrive-ról szoktam telepíteni, ahogy néztem itt is menne csak nem tudom pontosan hogyan
Windows 7 USB DVD Download Tool-lal szoktam pendrivere kiírni az ISO-t, de itt nem látom, hogy lehetne csak ezt simán leszedni.
Vagy torrentről letöltök valami legújabb ISO-t aztán arról felrakom, aztán majd kulccsal beaktíválom és rendben leszünk?Rendszerre elég "rátelepíteni" ? Rá frissíteni a 7-re? vagy újra kellene formázni a gépet és egy teljesen steril alappal kezdeni? Itt megjegyezném, hogy a win7 nem eredeti, most térnék át a jóútra
Illetve úgy néz ki a rendszer nálam, hogy C, egy ssd. Van még a gépben két vinyó, amiből egyiken biztonságnak van telepítve win. Először csak erre próbálnám ki, hogy működik és milyen. Utána nyugodtan mehet majd az "alap" rendszeremre is, nem veszi két gépnek?
Kell ehhez microsoft fiók is ahogy néztem, Van skype-om, ottani már jó lesz hozzá ha jól nézem?
-
válasz
wattafaka #105592 üzenetére
Amit a Windows kiír, az sokszor nettó baromság. Az egyik rokonnak nem rég vettem egy szintén OEM-es kulcsot, és a telepítés után szintén ugyanezt a verziót írta ki. De hogy megnyugtassalak
, ismét előbányásztam a fiókból a telepítőt, és így már remélem, hogy saját szemeddel is látod, hogy ez bizony OEM-es vezió, akár mit is ír a Win.
-
nubreed
veterán
Hol érdemes most windows 10 pro kulcsot venni, legalis forrásból de olcsóbban, mint mondjuk a magyar bolti 40ezer Ft -os ár? PÜ -ben is jöhet. Bármi játszik ami legális de olcsóbb, nem kell fizikai adathordozó, csak a kulcs.
-
szazbolha
addikt
válasz
Krissz80 #105576 üzenetére
Én is vásároltam sok válogatás után kulcsot. Olyat ahol az eladó számlát ad és "ÚJ" termék a kulcs, nem pedig használt/leválasztott. Meg fogod találni, nem a legolcsóbb kulcs-árus.
Korábban írtam, én nem attól parázok, hogy a párezer forintos kulcs megszűnne működni, hanem attól honnan és hogyan került a piacra.
Azt feltételeztem, hogy minél drágább a kulcs, minél transzparensebb az eladó (cég, bankszámla, stb), annál kisebb az esélye, hogy valami gond lesz vele.
ebay-ről van 1500-ért is. Műxik. -
törölt tag
válasz
tboy93 #105575 üzenetére
Kereső is van, két naponta felmerül a mindenféle kulcsos kérdés. Szerintem akármikor jössz ide és csak tíz oldalt visszalapozol már találsz információkat.
Krissz80: igen, magánemberként nagy gondod nem lehet, főleg ha számlát is kapsz. (akár ha vecsési
abból se lesz bajod mezei otthoni userként) Változó honnan szerzik, az aprós ebayes eladót kérdezd. Valaki gépekről választja le, valaki kilopott MSDN volume kulcsokat árul.
wattafaka: tegyük hozzá az OEM kulcs és új alaplap témához, hogy az új licence-re lesz szüksége rész megoldható gépház varázslóval és MS ügyfélszolgálaton bemondod az eredeti kulcsod, elmondod elszállt az alaplap és kapsz tőlük egy új kulcsot
-FLY->: Ennek a másik oldala amikor kérdezgetik 80 ezres Retail Pro kulcs ezerötszázért számla nélkül tuti? Ükapámtól örökölt lyukkártyás laptopról átvihető lesz majd 2099-ben az unokám új hologramos gépére?
(bal lábbal keltem, ezentúl majd átugrom a kulcsos kérdéseket)
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Egy korábbi kérdésre (link), miszerint lehet-e OEM kulccsal (ami kb. egyenlő az előtelepített változattal) alaplapcsere után újraaktiválni, az volt a válasz (link), hogy Microsoft fiókhoz kötés esetén igen.
Namármost a neten (többek között a Microsoft hivatalos oldalán) csak ezt cáfoló információkat találok. Köztük néhány:
Forrás
Forrás
ForrásKérdés: Most akkor lehet OEM kulcsot Microsoft fiókhoz kötni, és ezáltal alaplapcsere után újraaktiválni, vagy sem?
-
törölt tag
válasz
Krissz80 #105573 üzenetére
Milliószor le volt írva: ha szerencséd van nem lövi le a Microsoft az ilyen okosba' olcsó kulcsodat, ha peched akkor vehetsz másikat. Valakinél el se fogadta, kért másikat, valakinél hat hónap után lövik le, valakinél hat év után se.
(lehetne egy külön kulcsos topik, ne itt legyen spam
)
-
törölt tag
válasz
tboy93 #105571 üzenetére
Előfordulhat a Microsoft lelövi.
Geth: mondjuk én nem értem miért idegenkednek annyira a népek a Microsoft fióktól, bármelyik más cég eszközénél is első lépés nyaggat csinálj fiókot. Igaz, ha csak egyedül gaming PC lenne én is csak hagyományos helyi fiókot csinálnék, különben miért ne használná ki az ember az online MS fiók lehetőségeit:
outlook.com email weben messze normálisabb a felülete a gmailnél (bár az már óriási haladás emberkék nem freemaillel és citromaillel nyomulnak még 2019-ben is)
onedrive tárhely
ingyenes webes office
aktiváló kulcs digitális társítás
telefonszámra 2FA
windows appokba nem kell külön bejelentkezni, edge+mail+calendar+todo minden szinkronizál, skype felismer, store megjegyzi az appokat újratelepítéskor nem kell külön keresgélni, fényképek integráció, tálca dátumnál naptár integrációMég akkor is ha valakit nem érdekel a store, edge, skype, akkor is van azért haszna.
-
Volt itt pár napja win kulcsos téma, én végül goodoffer24-ről vettem 4500Ft-ért. Faterom vett tegnap ebayről 3eur-ért pro kulcsot, működik neki. Van ezeknek a kulcsoknak bármiylen hátránya amúgy?
-
szazbolha
addikt
válasz
dethroner #105423 üzenetére
Engem is utolért a pinkódós probléma. Win10-et próbáltam MS fiókhoz csatolni (amíg MS, addig ok, de csak a PC-n látszik, MS fiókban nem). Szóval átállítottam a bejelentkezést MS-re (kötelező a pinkód), aztán vissza helyire.
Most helyi a fiók user névvel, de mégis a pinkódot kéri.
Hogy lehet visszaállítani local jelszóra?Más: MS fiókban nem jelent meg a WIN10 kulcs... biztos én csesztem el, vagy lehet nem is jelenik meg. Korábbi Office-ok ott vannak. Azokat lehet újra telepíteni
Ha valakinek van tippje hogy kell csinálni írja le vagy legalább egy linket adjon. Kösz! -
törölt tag
válasz
uriember #105547 üzenetére
https://www.avast.com/uninstall-utility
(bár a biztos megoldás formatcé, még jobb kilőni az űrbe a meghajtót amire Avast került)
dethroner: nem kell, helyi fiókkal is lehet használni (a szinkron mellett az áruház és aktiváló kulcs összekapcsolás miatt lehet még haszna)
-
zolee001
őstag
-
szazbolha
addikt
válasz
wattafaka #105504 üzenetére
Nem tudom, én magyartól vásároltam. Nekem az biztonságosabbnak utolérhetőbbnek tűnt, mint a román.
És nem attól félek, hogy egyszer csak nem működnek a kulcsok, hanem attól, hogy "leesett a kamionról" kategória és akkor orgazda leszek. Lehet előttem van 3 tök becsületes ember a láncban, akik szintén meg lettek tévesztve és úgy adták vették hogy a forrásról nincs tudomásuk.
De ne így legyen.
Csak azzal tudom védeni magam "valamennyire", hogy beregizem az MS fiókba
De lehet túl parázzuk ezt a dolgot és valaik találtak egy kiskaput amin jól keresnek.
Ha MS disztributornál 20eFT lenne az OFFICE-akkor nem szórakoznék ilyesmivel vagy 10eFT a WIN10 kulcs.
Sem más nem rizikózna, mert ingerküszöb alatt lenne. Egyszer megveszed a retailt és onnan tiszta vagy egy életre hiszen az a mondás WIN10 az utolsó nem lesz WIN11... WIN12 -
szazbolha
addikt
válasz
dethroner #105492 üzenetére
Nos... én mostanában hallottam előszőr ilyen "legál" olcsó kulcsokról, és most vásároltam pár napja az elsőt. Azt még 10K felett, arukereső dobta ki. Szóval nincs tapasztalatom, senkit nem beszélnék rá.
De ha van egy kis mikro céged , nem az OEM Win10 ára fektet meg, hanem amikor gépeket cserélsz az 5-8 éve vásárolt MS Officokat nem tudod átvinni. Na ekkor sokaknak beindul a malomkerék a fejében, mert 100-ezrekről beszélünk....
Tudom van ingyenes alternatíva, de abban nincs outlook. És így tovább....Szerk: És még mindig nem tudom, hogy lehetne kilistázni az MS fiókban lévő régi kulcsaimat.
-
szazbolha
addikt
válasz
tboy93 #105455 üzenetére
Itt kaptam egy tippet, hogy hardveraprón nézzem meg.
Meglepően sook a hírdetés Win10 kulcsra, 2 napig böngésztem, irogattam, kérdeztem és kiválasztottam azt aki a legmegbízhatóbb és szerintem a legjobb kulcsot adja. (retail, MS fiókban regisztrálható, nem leválasztott vagy használt)
Ez nem a legolcsóbb, 5K. De van 1500-ért is, ebay-en meg 900 Ft-ért.
.
Még mindig azt gondolom hogy van rizikója, főleg ha cégként veszi valaki. -
wattafaka
senior tag
válasz
zolee001 #105485 üzenetére
Akkor ezzel a logikával úgymond nem szerencsétlenség lenne, ha "véletlen" ilyen kódot kaptam volna, mert akkor akár több gépet is tudnék aktiválni, nem?
Ha egy MAK kulcshoz tegyük fel tartozna mondjuk 100 liszensz, akkor még 99 után is maradna nekem 1. Míg egy sima mezei kódnál már egy felhasználás után cseszhetem.. Mondjuk nem értem, hogy használódhatna fel más által. Eladják ugyanazt a kódot több embernek is?
De amúgy valószínű olyan kódot kaptam, amivel 1 gépet lehet csak aktiválni. És akkor itt felmerül bennem egy újabb kérdés. Mi számít egy gépnek? Amíg nem cserélek az otthoni gépemen alaplapot, addig ugyanezzel a kóddal bármennyiszer újratelepíthetem? Vagy hogy működik?
Még elég új vagyok ebben. Mostanában akarok váltani, ha már hamarosan teljesen megszűnik a win 7 támogatás. -
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Vettem online webshopban windows 10 pro kulcsot, mert nagyon olcsó volt, viszont még nem akarom telepíteni, amíg nem lesz meg az új M.2-es SSD-m (valamikor jövő év eleje).
Kérdésem, hogy meddig használható fel a kulcs? Van lejárati ideje?
Köszi,
hazázs -
Sziasztok! Hol tudok legálisan és biztonságosan nem egyszer felhasználható Windows 10 kulcsot venni a legolcsóbban? Inkább Pro verzió kéne.
-
szazbolha
addikt
Bocs.. lehet nem ide való (irányítsatok el) a microsoft fiókomban hol találom a korábban regisztrált kulcsokat, illetve hogy kell a fiókhoz csatolni az ESD WIN10 liszencet.
Retail, szóval gépcserénél használnom kéne majd. -
pinnacle
nagyúr
Hol lehet a legjobb áron legális Win10 Pro kulcsot venni? Prohardver Aprón rengeteg van, csak nem tudom, hogy ezekkel nincs valami gond. Mondjuk ha hirdethetnek talán nincs.
-
zolee001
őstag
válasz
szazbolha #105263 üzenetére
Ilyenekkel nem foglalkozom,nagy része kamu kulcs,de ha játzsani kell akkor mint emlitettem a hype v console jobbra "quick create" gomb majd kiválasztod a windows 10-zet és ok gomb
Vagy [Innen egy feltelepitett OS] ha lejárt letöltesz egy uj példányt -
lovi27
addikt
válasz
Dumi86 #105219 üzenetére
Így van! Aki nem piszkálta (tiltotta) a Cortanát és összetevőit, így azoknál nem keletkezett ez a registry kulcs ami jelenleg okozza a nagy CPU terhelést. Eddig nem okozta, a frissítés hatására most igen. A Microsoft kíváncsi volt arra hol nem használják a keresőjét...
Több mindent összehordtak ezzel kapcsolatban a fórumon megijesztve a kevésbé hozzáértőt, de a lényeg: ahol nincs gond ott ne keressetek! Ahol meg jelentkezett - és elég csak ott - egy egyszerű registry módosítással megszüntethető.
-
lovi27
addikt
válasz
vlevi #105199 üzenetére
Itt legalább megadták a jelenlegi megoldást amíg megjön a végleges a Microsofttól, amit én tegnap már beírtam a fórumra.
Azóta megnéztem és az a funkció az O&O ShutUp10-nél ezt a registry kulcsot állítja 0 vagy 1-re. -
King Unique
titán
válasz
kmarci25 #105179 üzenetére
Ha a gyári factory reset nem megy, akkor ott a gépházban az alaphelyzetbe állítás egyéb lehetősége, valamint a klasszikus újratelepítés külön telepítési adathordozóról (pl. pendrive) bootolva. Erről pont nemrég volt szó.
Ahogyan arról szintén, hogy ha egyszer már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a Windows 10, meg eleve ott az UEFI BIOS-ban az OEM kulcs, akkor egy újratelepítésnél eleve nem kell a termékkulcs újbóli megadásával foglalkozni. Bővebben: [link], [link]. -
HaZsolt
őstag
Ha a PH-n hirdetett Windows kulcsot vasarolok az teljesen olyan mintha eredeti jogtiszta windowsom lenne? Ezek a kulcsok altalaban hogy kerulnek ertekeditesre? Leselejteznek irodai gepeket es a feleslegesse valo windows kulcsokat eladjak?
Es ami a legfontosabb a kulcshoz kell adni a windows matricat is, csak ugy szabalyos teljesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest