Hirdetés
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #139119 üzenetére
Hogyan tölthető le az UUP Dumpról a stabil kiadás?
Közben látom, hogy nem erre a célra szánták ezt az oldalt -
tutitibi
senior tag
válasz
King Unique #139017 üzenetére
Szia!
Legfrisseb build-el rendelkező WIN ISO- 21H1-t honnan lehet letölteni ? Enterprise verzió kéne.
Állítólag lehet a mefia creation tool-al is vagy az nem az igazi ? -
válasz
King Unique #139063 üzenetére
Na ez keresem,de most ,hogy ne veszítsek az 1440p felbontás előnyeiből ha nem is minden programra kiterjedőleg de nagyítottam a betűkön kisegítő lehetőségekben.
-
törölt tag
válasz
King Unique #139056 üzenetére
Gyári OEM-et vittem át egyik noti-ról a másikra. Az eredeti noti haldoklik, még éppen telepíthető volt. Ezért is választottam le a fiókomban.
-
apollo12
veterán
válasz
King Unique #139043 üzenetére
gép normálisan üzemel, pendrive laptopnál üzemel
-
freeknight
őstag
válasz
King Unique #139017 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Igen, eléggé up-to-date kellene, ahova megy a gép ott még adsl net van, jobb lenne, ha már az iso-ban benne lenne minden.
A licenc nem gond, a géphez járt jogtiszta win 10. De akkor elviekben mehet fel a virágboltos iso-ról is, nem kockáztatom a licenc elvételét? Ez a fontos, az, hogy mivel van tele, más kérdés, nem nekem lesz a gép
Ez az UUP oldal nekem eléggé érthetetlen, mit kéne választani. Ott a teljes telepítők vannak fent, vagy ugyanúgy microsoft oldaláról megy fel az iso, az UUP RG-ről meg csak a frissítések telepítő fájljai mennek fel? -
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #139003 üzenetére
Megvan az oka, egész egyszerűen nem volt rákötve az alaplapra a vinyó, csak táp volt rádugva. Megpróbáltam csatlakoztatni, de feladtam. Esélytelen így, ki kéne venni ezt a böszme nagy kártyát hogy hozzáférjek a sata csatlakozókhoz. Ahhoz meg már nem volt türelmem.
Majd ha hely szűkében leszek akkor rádugom.
-
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #138999 üzenetére
Bocsi write only voltam, és nekem dettó az a problémám mint a kollégának. Sehol nem látja a HDD-t. Biosban kéne turkálni? Az befolyásolhatja?
-
bondixy
újonc
válasz
King Unique #138999 üzenetére
A tárolóhelyeknél sem látszik sajnos
Próbáltam a kábelt is megnézni a gépben, de elvileg azzal is minden rendben.
Mindegy ez van, azért köszönöm a segítséget. -
bondixy
újonc
válasz
King Unique #138993 üzenetére
Amit belinkeltél (6 Ways to Open Disk Management in Windows 10) azt néztem én is (lemezkezelés). Itt nem látszik a HDD, amiről írtam.
Az "eszközkezelőben" viszont igen, ebből gondolom, hogy a hardvernek nincs baja. Meg fura is lenne, hogy pont akkor romlott volna el, amikor újratelepítettem a Windows-t. -
sgery
őstag
válasz
King Unique #138994 üzenetére
Ezt a linkelt átkonvertálósat már megtaláltam mielőtt írtam és próbáltam ezek szerint is, de sajnos nem sikerült.
A sima cmd-be beirogatósnál nem csinál igazán semmit a műveletre, az aomei program-nál pedig azért nem akar dolgozni mert külön meghajtón van a partició.
Akkor nincs más megoldás? Nem lehet valahol a win. boot dolgokat átpakolni egyik meghajtóról a másikra? Szomorú vagyokAzért ide írtam, mert végülis win10-be kell megoldani a leírt hibát - a win11 intstall csak egy cél
-
válasz
King Unique #138971 üzenetére
Köszönöm a megerősítést! A Lemezkarbantartó nem kettőt, hanem több mint 5 gigát törölt.
-
válasz
King Unique #138938 üzenetére
Közi, mentettem!
-
atala
addikt
válasz
King Unique #138956 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Szerencsére sikerült a BIOS-t beállítanom. Van a BIOS-ban egy olyan menüpont, ahol kiírja a telepített operációs rendszert, ott kellett átálítani CSM módra, és így már sikeresen be boo-tol a Win10.
Nem is értem, hogy miért nem a Boot fül alatt lehet állítani, hogy CSM, vagy UEFI.
De jó tudni, hogy van lehetőség át lehet konvertálni utólag UEFI-re a windows-t.Egyébként azért csináltam a BIOS frissítést, mert nem volt Security boot opció, ami a win11 frissítéshez kell. Gondoltam, az új BIOS-ben majd lesz, de ebben sincs.
De az is lehet, hogy csak azért nincs mert a mostani win10 nem UEFI módban van telepítve, de ebbe nem vagyok biztos, metennyire nem értek hozzá. -
-szabi-
addikt
válasz
King Unique #138951 üzenetére
Igaz.
-
-szabi-
addikt
válasz
King Unique #138949 üzenetére
Ez a konfig a legidősebb a családban 10 év felett jár, uefit nem ismer a bios, szóval semmi módom nem volt annó w10 uefi telepítés kiválasztásának.
Kíváncsian várom sikerül e az átállás.
Egyébként ha valami félremenne és vissza kell tennem a régi konfigot az uefi visszaalakítható CSM-re? -
Trabecan
tag
válasz
King Unique #138946 üzenetére
Tulajdonképpen ez egy "belakott" windows 10, nem is hinnéd mennyi beállítás, filmnéző , Total Commander, Chrome böngésző, hangfelvevő progi, windows "hack"
stb. stb van a C:\ meghajtón, évek alatti próbálkozások gyümölcse
. Nekem ez pár éve a "hobbim", hogy készítek egy ilyen pici, de ütős windowst és lementem mint "alap" windows, ezután teszek rá egy FL Studiot (20.8) és arról is készítek egy Macrium mentést, majd amikor olyan VST-vel küldöm meg a Studiot, ami nem tetszik, nem működik rendesen, akkor csak visszaállítom a lemezképről a cuccot és mehet tovább a próbálkozás, nem kell mindig újratelepíteni a rengeteg progit és sok beállítást újra beállítani. Mert ezek a VST-k sokszor úgy "összeverik" a C:\ meghajtót, hogy 3-4 perc alatt inkább visszarakom a Macrium lemezképet
Az "óriási"-t tehettem volna idézőjelbe, de akkor is jó lenne tudni, hol "lakik" ez a közel 1 GB "szemét".
-
Trabecan
tag
válasz
King Unique #138944 üzenetére
Én most ( ha jól megfigyeled a méreteket
) megpróbálok egy nagyon kicsi Windows 10-et kreálni, ahol a 992 MB óriási veszteségnek számít
. A Macrium nevű programmal szoktam megcsinálni a "nagy mentést" és egy pendriveról indítva a gépet + Macrium már tehetem is vissza a lemezképet. Namost a lementett lemezképet próbálom minél kisebbre összenyomorgatni és így a 992 Mb nagy veszteségnek tűnik, amikor is a feltelepített Windows-om komplett mérete Offical és pár kisegító programmal nem éri el (!) a 12 Gb-ot feltelepítve
.
De egyébként is idegesít, hogy van egy 992 Mb-os fileom és nem tudom, hol "bandázik" a vinyón.... Tudom, hogy marhaság az egész, de gondoltam jó kis kihívás megtalálni ezt a 992 Mb-ot és kinyírni. Egyébként ha a Win 10 nem engedi, van egy másik boot pendrivom, amiről Linux indul és ott ki tudnám gyilkolni a file(oka)t, ha tudnám hol vanMár volt, hogy csak ezzel tudtam törölni bizonyos fileokat, mert win nem engedte...Arra persze vigyázok, hogy olyat ne töröljek ki, ami mindenképp kell a biztonságos futtatáshoz. Sok - sok újratelepítés után, már tudom, mit lehet törölni és mit nem
-
-szabi-
addikt
válasz
King Unique #138939 üzenetére
Múltkorival ellentétben holnap megpróbálom kicserélni a gépet win10 alatt újratelepítés nélkül, SSD marad.
Hibernálás kikapcsolva.
Gyors rendszerindítás kikapcsolvaSATA szabványos AHCI módban (de nem IDE mód, olvastam olyan javaslatot is)
Az új alaplap BIOS-ban is SATA mód AHCI beállításon.
Remélem ezt a BIOS legacy boot módot is megtalálom mert nekem valami CSM mód rémlik az legacy helyett, vagy az ugyanaz?Ennyi amit meg kell tenni a sikeres átköltözés érdekében?
Egyébként mit vesztek ha nem alakítom a CSM módot UEFI-re?
üdv
szabi -
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #138906 üzenetére
Magából az airplane mode-ból már kint van, de a wifit nem tudom visszakapcsolni. A hálókártya nincs letiltva. Az illesztőprogram a legfrissebb. Benyomom a gombot, hogy kapcsolja vissza, de nem teszi.
szerk:
Megvan közben, az oldalán van egy apró kapcsoló, és azt kellett benyomni. Na én ahhoz sosem nyúltam, lehet, hogy amikor a táskába tettem vagy ilyesmi, akkor kapcsoltam ki véletlenül. Köszi!
-
nomic
aktív tag
válasz
King Unique #138896 üzenetére
2018-ban lett utoljára újratelepítve, azóta kikapcsolt frissítésekkel, szóval gondolom jobban járok a tiszta telepítéssel. Rendszer és a programok az SSD-n vannak, HDD-n játékok és személyes dolgok, mint telefonról átmentett képek és hasonlók.
-
Cane
őstag
válasz
King Unique #138881 üzenetére
Köszi! Disable all lesz.
-
törölt tag
válasz
King Unique #138876 üzenetére
Most nem tudom jól értem-e, de 2025. október 15-től nem lesz támogatása a win 10-nek az általad írt kiadásainál. Miből gondolja bárki is, hogy az ország túlnyomó része a tpm chip miatt teljesen lecseréli majd a gépparkját a win11 kívánalmai miatt ?
-
nicu71
addikt
válasz
King Unique #138874 üzenetére
Értem hát ezért nem fogom törni magam ,majd jön magától .Azt hittem még valami finomságot még kapunk utoljára ,de hát ez van /a jelenlegi gépem teljesen alkalmatlan a win11re ugyhogy ez az opció kizárt jó ideig/
-
válasz
King Unique #138871 üzenetére
"igen, olvastuk és felfogtuk hogy esetedben az történt "
Thanks -
válasz
King Unique #138858 üzenetére
King tudom hogy másnak, máshol, bármikor, akárhányszor, mindig működik de nem írtam volna hidd el ha nem történik az amit leírtam.
Edge megmakacsolta magát.Teljesen szűz telepítés után félórával. Mindig hagyom a friss telepítést internetre csatlakozva hogy térjen magához. Hozzá sem nyúlok, szedjen le amit akar, 20-30 perc múlva rutinból rebootolom és elkezdem belakni.
És ekkor az Edge megmakacsolta magát.
Egyedi, eseti hiba de gondolom ezért van a topik,.
Nem azért hogy az a több 100 millió elégedett user, akinek flottul műxik a W10, beírogasson minden nap hogy "Nálam minden oké! hanem a hibák miatt.Szegény szomszédom autója reggel nem indult, én kiálltam az udvarból az enyémmel és odakiáltottam neki,
Nem értem Feri bácsi, az enyém beindult, ez nem lehet, biztos hogy nem indul a maga autója? Hisz itt Pécelen ma reggel beindult vagy 3000 autó!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #138861 üzenetére
Hát akkor passz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #138858 üzenetére
Lehet, hogy nincs admin joga a felhasználónak.
-
kriszwells
aktív tag
válasz
King Unique #138840 üzenetére
Köszönöm! Sikerült!
-
válasz
King Unique #138775 üzenetére
"Oké és akkor akár már olyat is nézhetnél, ami gyárilag Windows 10 Home kiadással előtelepített, azon csak elfut normálisan"
Ezt megcáfolom, éppen ma kaptam ingyé (már tudom miért volt ingyen
) egy Bay Trail Atomos procis 2G ramos 16G (!!) tárhelyes tabletet.
Gyárilag W10 van ráeszkábálva, ezzel árulták.
Ezt aki kitalálta, miért nem verték azonnal agyon...?
Használhatatlan bármire.És futottam bele ilyesmi hardverrel netbookba is. Az is használhatatlan.
-
ferikek
aktív tag
válasz
King Unique #138775 üzenetére
Az lesz, csak van az a sok vasarolhato kulcsos weboldal meg reklam azt hittem h veszek egy dos-osat es utana egy kulcsot… de ez nem ilyen egyszeru
-
ferikek
aktív tag
válasz
King Unique #138770 üzenetére
Koszonom, nem vettem meg, nezek mast, nagyon köszönöm!
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #138750 üzenetére
Ok, köszönöm
!
-
torok6
aktív tag
válasz
King Unique #138757 üzenetére
Sajnos ugyan azt csinálja
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #138745 üzenetére
Félre vagyok értve, egyenlőre NEM akarok Win10-ről win11-re váltani!!! Egyszerűen csak annyit kérdeztem ami itt olvasható, miért van az hogy ha a konfigurációm megfelel a követelményeknek (beszarnék ha egy Z390 lap + i9-9900K CPU + stb. nem lenne elég) akkor miért írja a a Gépház (fogaskerék) , Frissítés és biztonság (Windows Update) azt amit a képen is mutatok, hogy nem felel meg, amikor meg megfelel.
Ne bonyolítsuk már túl amit nem kell!!! -
zolokas
aktív tag
válasz
King Unique #138702 üzenetére
Én csak azért kérdem ezt mert ki akarom cserélni a ssd-t másikra, vagy valahogy le lehet ghostolni a mostani oprendszert másik ssdre? Nem akarnám újra telepíteni a windowst ssdre, ráadásul a office-t is ujra kéne akkor rakni + programok stb..
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #138693 üzenetére
Szia!
Bocsi! egyszerre írtuk a hozzászólásokat, és csak már azután láttam, hogy nemkívánatos téma, hogy elküldtem a sajátomat. Mindazonáltal azért mégiscsak kapcsolódik a téma a Win10-hez, hiszen a legtöbb felhasználó a jelenlegi Win10-es platformján kapja a fenti üzeneteket. Mindegy, a következő Win11-et érintő hozzászólás majd odamegy
-
reset
senior tag
válasz
King Unique #138626 üzenetére
Köszönöm. Újraaktiválást csináltam már sikeresen a digi-kulcssal, csak az nem volt tiszta, hogy a régi gépen deaktiváljam-e a kulcsot...
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #138599 üzenetére
Lehet hogy megvan miért nem megy a frissítés a dell laptopon. Ma megcsináltam pár dolgot amit írtál, de csak a 1909 ( azt hiszem) az ment fel. Utána kiírja hogy hiányoznak biztonsági és stb frissítések. Elkezdi keresni, de kilép és utána ugyanezt írja, és onnantól bármit csináltam így megáll.
Elkezdtem körülnézni a gépen és megtaláltam valamit ami talán okozhatja a gondot: KMspico aktivátor
Nem szóltak hogy nem eredeti a win. ( illetve nem is tudták - egy kereskedőtől vették a gépet, az alján meg is leltem az ubuntu matricát - a win kód helyett)
Szóval a kísérletezést abbahagytam, mondtam vegyenek egy wint vagy egy kódot, nem egy vagyon, és utána újratelepítünk mindent tisztán, miután mindent mentettünk. ( ha lesz rá időm) -
trialboj
őstag
válasz
King Unique #138584 üzenetére
Köszönöm a tippeket, #138586 plömplöm és #138588 tordaitibi -nek, ez sem tűnik hivatalos win appnak, kár hogy nem építik bele, de hátha stabilabb lesz.
Bocs az offért nem tudtam hogy van rá külön topic.
De ha már úgyis offolok, írja már meg valaki priviben, hogy a fórumon való keresésnél, hogy tudom beállítani hogy elsőnek listázza a kiemelt topikokat? Régóta nem jövök rá, és ami nincs elmentve azt nehezen találom meg. -
mexel
veterán
válasz
Hibakód az nincs, konkrétan ugyanolyanra visszaáll mintha semmi sem történne.
A leírtak hasznosak, köszönöm szépen mégegyszer, holnap még nekifutok ezekkel. -
mexel
veterán
válasz
Köszönöm. A clean install lenne az igazi, de csak 1 napom van még itt és a gép munkaeszköz, tele minden adattal, mindent visszapakolni már nem lenne időm. ( lementeni lementettem mindent a próbálkozások előtt persze)
-
válasz
King Unique #138593 üzenetére
A saját belső hdd is leáll
MOD
A válaszaidban jelölt minden lehetőséget végigpróbáltam már és semmi nem jelenik meg a power alatt.
-
DragoX
tag
válasz
King Unique #138582 üzenetére
Igen, elolvastam.
Boldogabb nem lettem tőle, pláne annak fényében hogy annó a linuxos laptomomon ezt viszonylag könnyen meg lehetett oldani egy belső, és ugyanezzel a HDD-vel is (akkor még usb-s) Minden probléma nélkül csücsültek napokig felpörgés nélkül.
Néztem már procmon-nal is, nincs 3rd party alkalmazás ami felkeltegetné.
Van helyette $LogFile meg $MFT írosgatás (csak tudnám mi a halálnak egy nem redszer meghajtón amin lósz@r változás nincs? loggolja az időjárást, vagy mi a tosz?)
Az meg hogy mitől kel fel, mikor le van választva a meghajtó teljes rejtély számomra... -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #138553 üzenetére
A windows 10 Linux támogatást nem kapta meg végül?
Erre gondolok
Usb boot nem jó mert usb3 támogatással tuti gond lesz.
Az alaplapomon csak usb3 van.
A távoli kezelés nem jó, mert több 100GB t kell másolni
Tcmd csak olvas az nem jó, mert kimondottan másolni kell.
Azt hittem már van linux támogatás. -
válasz
King Unique #138552 üzenetére
Köszi, a második linken lévőre gondoltam, tökéletes lett
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #138547 üzenetére
Raspberry Pi OS linux alapú, tehát linux file rendszer van az sd kártyán.
Eme sd kártyát Win10 be dugva nem tudom használni.
Másolnék rá, de a win10 alatt nem tudom hogy lehet.
/bocsi telefonról írtam, és tartalmára lett volna az utolsó szó/ -
blountex
senior tag
válasz
King Unique #138543 üzenetére
Nem az enyém a gép, az illető meg nem tudja a MS fiók jelszót stb.
Megnéztem, hogy van-e rajta microsoft fiók, volt is, na akkor loggoljunk be ha automatkusan működik. Igen, működött, így sikerült belépni, majd újra indítottam a gépet.
Ezután jött a hoppá hogy MS fiók vagy pin kóddal lehet kizárólag tovább lépni, és a helyi fiókot kapott jelszó nem működik.Egy fiók van, és a bejelentkezési képernyőnél nem lehet helyi fiókot kiválasztani.
Ha tudtam volna, hogy ilyen is létezik, még véletlenül se kattintok a microsoft fiókra....Köszi a linkeket, szerintem ezen már elnavilágok.
Valószínű a Számítógép alaphelyzetbe állítása lehetőség lesz a megoldás. -
bul07
nagyúr
válasz
King Unique #138521 üzenetére
Képek azért lettek berakva hogy úgy akarom ahogy régen voltak a betűjelek(ilyen volt kép), csak ennyi értelme volt
Amúgy pont torrent miatt akarom mert mentés visszaraktam csak ugye megváltozott a meghajtó neve így nem indulnak
(#138522) Sub-ZeRo
Nincs program azokra telepítve, csak adatok (pl torrent)
Köszi mindkettőtöknek akkor átnevezem őket
-
d3tox1c
senior tag
válasz
King Unique #138517 üzenetére
Pedig úgy csináltam 🤷🏼
És már nem először, mini pc, laptop, mindenen igy csináltam, és nem volt gond.
Most meg ugyan az van belépéskor, sőt, van +1 felhasználó, amit sehogy nem tudok eltavolitani -
válasz
King Unique #138502 üzenetére
Köszi!
És az nem lenne járható út, hogy átklónozom a 7-et az ssd-re, és azt upgradelem? Ha nem sikerül jól még mindig megvan az eredeti 7, az ssd-re még mindig húzhatok egy friss 10-et, ha meg jól sikerül kész is van.
Attól tartok, hogy amit nyerek a win10 frissességével azt a teljesítményt elveszítem így. -
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #138472 üzenetére
Bocsi, rosszul kérdeztem. WSL GUI érdekelne. E szerint az oldal szerint 22000 build kell hozzá, ami Win11 ha olvasom. Kérdés az, hogy Win10-re ez ki fog jonnö vajon valaha?
-
Xanderas
csendes tag
válasz
King Unique #138482 üzenetére
igazad van
én voltam, vagyok a hülye -
Xanderas
csendes tag
válasz
King Unique #138467 üzenetére
1: ha újra akarom telepíteni miért ne tehetném? hm?
2: mivel most vettem és sajnos tesztelés után amikor hazahoztam elfelejtettem az újlenyomatolvasót és az ő beállításait még vásárláskor törölni ezért csak új fiókot tudok létrehozni ami meg nem rendelkezik teljes rendszergazdai jogosultsággal (telepítés, törlés, stb). Az eladóhoz meg nincs kedvem újra elkocsikázni.Ezért gondoltam, hogy egy gyors újratelepítés és kész.
Az usb telepítő készítése egyébként megy.
Az usb bootolás meg valamiért nem.
Na ebben kértem a segítséget, de majd leírom részeltesebben és érthetőbben a történteket.Azért előre is köszönöm és feltételezem mindenki részéről a segítőkészséget
-
Abrion
senior tag
válasz
King Unique #138471 üzenetére
oh milyen kedves
egy öltet mit 100x próbáltam steam compatible modeban rendszergazda joggal. most ez után a letörlés újra telepítést ajánlod?
inkább olyan ember segítsége kéne ide aki megtudja érteni a hiba üzenetet amit a windows hozott létre -
Habugi
addikt
válasz
King Unique #138451 üzenetére
Jó-jó, örülök a szuper biztonságotoknak, én balga pedig tovább élek veszélyesen !
Próbáljatok túllépni ezen mert felröhögöm hajnalban a szomszédokat..
Zárjuk le, ahogyan írtam is, nagyon köszönöm h Win10 további támogatás ügyileg updateltetek! Béke
-
Troy.
addikt
válasz
King Unique #138431 üzenetére
Köszi a linket, jelentem kipróbáltam és működik a külső ssd-ről való rendszer. Bár a többi merevlemezt látom, a linkelt leírásnak megfelelően megcsinálom majd.
Arra volnék kíváncsi, hogy az usb-n keresztül használt rendszernek milyen hátrányai vannak (azon kívül, hogy lassabb)? Feltételezem egy esetleges eltávolítás (kihúzom az usb-ből) nem ajánlott. -
Troy.
addikt
válasz
King Unique #138000 üzenetére
Még nem csináltam meg, de felmerül bennem a kérdés, hogy ha egy laptopon külső ssd-ről megy a rendszer, akkor mi van a belső tárhellyel? Látni azt is, hozzáférni?
-
marositech
senior tag
válasz
King Unique #138424 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tehát, nem fog a gép(ek) vagyis a windows egy napon úgy dönt, hogy aktiválásnak viszlát? -
törölt tag
válasz
King Unique #138423 üzenetére
Benéztem, már megörültem, hogy a 64 bites lesz 3.7 giga.
Ismerem a saját gépemet amiben egy olcsó alaplap van és USB telepítés nem mindig sikerül kijönnek utána olyan kisebb anomáliák ami nem jellemző. pl [link]
Nektek jól működik az usb telepítés de nekem van, hogy ráteszek egy másik belső winyót és előfordul, hogy vagy 2-3X újra kell indítani a gépet hogy lássa.
Azt a winyót ritkán használom nincs neki semmi baja. -
törölt tag
válasz
King Unique #138416 üzenetére
Régi gépem van egy alap tudású alaplappal.
Pendrive telepítés után van,hogy előjönnek kisebb anomáliák ezért inkább kiszoktam írni lemezre úgy mindig ok.
Nem ma kezdtem a témát tudom, hogy kell pendrive-ra kiírni...
Rufus leszedi a win 10-et 64 bit változatot csak a Hom/ Pro ami 3,7 giga.
Microsoft oldaláról lejön az egész brancs 5,1GB körül van vége, dupla rétegű lemez kell hozzá. -
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138393 üzenetére
Na erre varj gombot!
Szigorúan követve a tanácsodat a linkelt oldalról telepítettem egy régi (20H2, 19042.631) verziót.
Csak nem hagyja abba az óránként 2-3 BSOD-t!
Nem telepítettem mást csak Chrome-ot.
Szerinted?
Már az alaplapi elemet is kiszedtem, hogy reseteljem, portalanítottam...nem segít.. -
niklebi
senior tag
válasz
King Unique #138407 üzenetére
Köszönöm hogy válaszoltál, de az előző hozzászólásban is írtam, hogy végig olvastam a fórum összes ezzel kapcsolatos hozzászólását. Azokat is amiket Te írtál, a benne lévő összes pirossal kiemeltet is. Nálam például a gyorsindítás kikapcsolása a Vezérlőpultban nincs sehol. A Sata, UEFI beállításokat is írtam, pont azért mert ebben (előkészületekkel )
olvastam. Ahogy írtam is 2 különböző processzor van a gépekben ahhoz tartózó driverekkel, mit törölhetek a régin, hogy azért ne egy használhatatlan gép legyen. A többi kérdésemre meg majd megint újra olvasom az egészet, hátha írják valahol mire is kell Formatálni a pendrive-kat például. -
djadji
senior tag
válasz
King Unique #138400 üzenetére
Köszi szépen, megoldva.
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138393 üzenetére
ismét nagyon köszönöm a segítségeteket!
A helyzet leírásához hozzátartozik, ami végett rettenetesen idegesítő, hogy ilyenekkel kell foglalkoznom, hogy több mint egy éve hibátlanul működött a gép, semmi hardver vagy szoftver változás nem történt!
Folyamatos frissitések mind a Win mind az Nvidia oldaláról! Uptodate a rendszer. Hetente kb 3-4szer kapcsoltam be.
Erre jött ez a frissítés tegnap előtt és azóta a sz@r is sz@r!
Most telepítés után csak a Chrome-ot telepítettem semmi mást. -
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138388 üzenetére
Ezt elhiszitek?! Friss telepítés (Win10 Pro, 21H1, 19043.1165) random BSOD!!
apc index mismatch vagy KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.....a többit nem jegyeztem meg.
Hol a hiba? Mi tévő legyek? Felgyújtsam?! -
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138388 üzenetére
Rettenetesen szégyellem magam, hogy ennyire hülye vagyok (hosszú évek óta nem foglalkozom így Win-nel ilyen "mélyen")
Mindezek mellett végtelenül hálás vagyok nektek, hogy segítetek ! Köszönöm!
Települ végre.... -
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138366 üzenetére
Helló! Ha lehetséges így fogalmaznom még nagyobb sz@rba kevertem magam.
Az általad ajánlott lehetőségeket kiprobalva sem jutottam sikerre, a már kb 5 percenként BSOD helyzet alakult ki, úgy döntöttem win repair vagy reinstall. Rufus-szal ISO - bol bootable pendrive'ot csináltam de az összes variációt kipróbálva az alábbi hiba miatt képtelen vagyok egy szimpla win telepitesre is. Ne ítéljetek el kérlek, sose történt még ilyen velem!
Mit tegyek hogy jo legyen, mert kezd felmenni a pumpa.
Köszi -
Helga0203
tag
válasz
King Unique #137925 üzenetére
-
seger
addikt
válasz
Nekem az 5565 kurta szét a hálózati nyomtatást.... ezt kérdeztem is nemrég itt, hogy van-e megoldás. Töröltem és ismét jó lett. Majd délután megint frissített. Megint töröltem és szüneteltettem 7 napra az update-et
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Nekem is ez lesz a hiba oka? Mert kékhalálozik megint.
Nálam ez KB5005565 az utolsó frissítés mivel mindig elhalasztom amíg engedi a rendszer.
-
hfrankee
senior tag
válasz
Nagyon köszönöm a segítséged! Próbálkozom mindennel!
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138361 üzenetére
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #138361 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom mi volt, annyira siettem nehogy megint chrasheljen, hogy meg se néztem csak a telepítési dátumot és töröltem is. Azóta semmi hiba..... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #138355 üzenetére
Annyira olvastam el, mint amennyire a google lefordította... Elhiszem, hogy te meg talán egyesek perfekt szinten vannak angolból, csak ugye a hazai anyanyelv magyar, nem pedig angol, így még kötelező elvárás sem lehet az angol nyelv szimpla ismerete sem
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #138352 üzenetére
Most nincs időm ezt molekula szinten megvitatni veled, meg kellene tanulnod rövidnek és tömörnek lenned. Oké, hogy elég nagy szókinccsel rendelkezel, de nem mindenkinek van kedve litániákat olvasni.
De amit linkeltél "repair install" a leírása dettó olyan mint a telepítő lemezzel való javítás. PONT!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #138344 üzenetére
Látod, megint játszod itt a nagy oktatót! Akkor kinek is visszavenni?
Tudod mit, ne lovagolj ezen, nélküled is meg tudtam oldani -
Bazs1981
aktív tag
válasz
King Unique #138349 üzenetére
Akkor várok türelmesen, Win 10 pro a licensz és egy Latitude E5440 az áldozat, 8GB rammal és SSd-vel, csak fura hogy reggel fél 8-tól egy százalékot sem haladt..
-
válasz
King Unique #138347 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #138338 üzenetére
AZON IS túl vagyok
Telepítő médiával számítógép javítása(szerintem sok hozzáértőnél alap, amúgy megsúgom, ez volt a legelső lépésem utánaolvasás nélkül!) Nem ma kezdtem PC-zni! 14éves korom óta PC-zek(C64-el kezdtem, sokan azt se tudják mi az), ennek 22 éve. Nekem az ilyen oktató stílusodat mellőzd légyszives
Hidd el, nem ma kezdtem! De amúgy hiába a leírások a neten, meg a rengeteg javaslataid, amik szokszor nagyon jók, de nem mindig működnek úgy ahogy le vannak írva!
Amúgy a hibát az MCT_21H1 orvosolta, azzal firssítettem le gépet.
-
TXT
őstag
válasz
King Unique #138333 üzenetére
Ezeket (s)nem tudtam...
Koszonom -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #138336 üzenetére
Hát 10+ oldalt olvastam végig, ami "erre a hibára" írt javítási módokat. Majd holnap melóban tovább bányászom a netet megoldást keresve.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #138316 üzenetére
Ezeken már túl voltam. Mivel mielőtt ide írtam, sokat végig próbáltam, de ugyan az lett a vége... Telepítés végén mikor kiírja a 100%-ot, egyből dobja a hibakódot.
-
x_o_n
veterán
válasz
King Unique #138259 üzenetére
Szia, köszönöm de ez volt az első, átnéztem,es kiprobaltam mindent amit ott olvastam mert en is használtam a topik keresőt.
-hiába váltottam fejlesztői módba, ugyanúgy a store-ba dob.
-a beállításokbol kattintva szintén de mindkettőnél ugyanez fogad minden áldott nap.Tud valaki segíteni? Mit lehet megprobalni még?
Ez egy Windows 10 pro ami s-módban fut és nem tudom hogy lehetne valahogy kikapcsol i, mert még egy Chrome telepítés sem enged, mindig ugyanoda dob ami lehal ezzel: [kép] -
törölt tag
válasz
King Unique #138315 üzenetére
Köszi szépen.
-
moma
őstag
válasz
King Unique #138293 üzenetére
Köszönöm! Hétvégén megcsinálom. Ezen túl már az alaplap csere lenne, csak most nem szeretném elveszíteni a laptopot hosszabb időre...
Amúgy fura, mert ha nem kapcsolom le a wifit és úgy sleepelem, akkor nem csinálja ezeket az unexpected shutdownokat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #138285 üzenetére
Nem voltam egyértelmű.
A cél, hogy muzeális 2000/XP/2003 telepítőt létrehozni a W10-be épített diskpart segítségével megoldható-e, mivel már minden gépemen W10 fut, és kellene egy USB-s XP telepítő.
Virtual OS nem játszik, mert korhű konfigra kell, de nincs kedvem vacakolni az ODD-vel (nem igazán van már megbízható IDE/SATA ODD-m).Közbe találtam egy diskpartos megoldást, de nem vált be, nem bootolt.
Viszont, a rufus-al készített variáns tökéletes, azóta már nyúzom is a friss XP-t.A lap BIOS-a támogatja az USB-ről való bootolást, ezért is fogott meg a dolog.
-
dancsuri
veterán
válasz
King Unique #138279 üzenetére
-
tirszin
senior tag
válasz
King Unique #138269 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos nincs csoportházirend, mert Home kiadás.
A regedit-es beállítást már sokszor próbáltam, attól rendszeresen u.úgy magától frissül. -
AcCEsS
senior tag
válasz
King Unique #138255 üzenetére
Köszönöm ismét!
Lehet, hogy pár ilyen alapinfóval jó volna kiegészíteni az Összefoglalót, és akkor a sok hülye - mint én - nem tenné fel újra és újra ugyanazokat a kérdéseket!
-
zolikaDB
veterán
válasz
King Unique #138251 üzenetére
Köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #138238 üzenetére
Köszi a szokásos, kimerítő választ!
Ha tudnám, hogy melyik kulccsal aktiváltam, újra beírva, gondolom az is jó lenne. Ugye nincs az a veszély, ha nem a megfelelő kulcsot írom be, akkor meg letiltja a másik gépen? Ha nincs ilyen gond, akkor végigpróbálom.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
King Unique #138237 üzenetére
Igazad van, ezért jöttem át ebbe a topikba!
Köszönöm szépen a kimerítő választ, így már teljesen érthető a lincencelés elve!
-
válasz
King Unique #138226 üzenetére
Közben Google találatokat én is elkezdtem olvasgatni.
El vagyok képedve, h ez milyen általános hiba, és még majdnem én érzem magam hxlyének, h egyáltalán reklamálni merészeltem a nagy Microsoftnál...
Nos hát igen, nekem nincsenek a gépeimen se plusz felhasználói fiókok, se jelszavak, csak ahogy települ a Win, úgy használom jelszó nélkül.
Biztos ezért nem sikerült még belefutnom ebbe a hibába. :/ -
King Unique
titán
válasz
King Unique #138224 üzenetére
Sőt, formázni általában akkor akarja a Windows a meghajtót, ha RAW lett, ha nem támogatott fájlrendszer (pl. Ext4) van rajta, akkor meghajtóbetűjelet sem kap és fel sem csatolja. Ha az előbbi a helyzet, az meg már régen rossz.
-
válasz
King Unique #138224 üzenetére
Egy másik fórumból hoztam a kérdést, konkrétan a hiba:
Pendrive, pc-n rámásolnak filmet, akármit és bedugják egy TV-be.
Majd a mikor a tévéből megint a pc-be kerül a pendrive, azonnal dobja a formázási ablakot.
Ha a "Nem"-re nyom, a pen írható-olvasható, semmi baja a fájlrendszerének.
Nem tudni a tv mit csinál a pennel, valamit biztos de a popup ablak viszont idegesíő egy idő múlva.
Erre kerestem megoldást, továbbítottam.
Köszönöm. -
Gargouille
őstag
válasz
King Unique #138205 üzenetére
Egyszerűen akartam.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
King Unique #138206 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!
1 kérdés még, hol látom, hogy a telepités UEFI lett?
A Bootmenűben Uefi mód van, az USB uefi, ahogy írtad, csak a vége az lett, hol lehet megnyugodni ez ügyben? -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #138183 üzenetére
"megjegyzésként leírják, hogy az a lépés butaság és nem kellene terjeszteni"
Mint kiderült az a megjegyzés a butaság és cáfolva lett, magyarán álhír volt. Nem kellene terjesztened.
De mi a helyzet az általad javasolt és népszerűsített "autologin"-al..? Hol javasolja a gépek használatára (nemcsak megoldhatóságra) ezt a MS ?
Akkor ezt sem kellene terjesztened. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #138178 üzenetére
Valamit nagyon félreértesz. Én NEM javasoltam a jelszó nélküli használatot. Csak leírtam hogy műszakilag lehetséges, ugyanúgy ahogy az általad javasolt "autologin", csak annak jelszavát még el is lehet felejteni az évek során, ami még rosszabb..
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 24 GB-os RTX 6000 HP - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest