- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#86564352 #84143 üzenetére
Én azon dolgozom, nincs is más rendszer a céges gépen, ahogy kollégáimnak se. (Mint Kde, illetve Mint Cinnamon) Ott se tart tovább megoldást találni valamire, de jellemzően out-of-the-box működik. Ha valami konkrét problémád van, akkor gyere be a kezdő Linuxos topicba, segítünk.
King Unique: több helyre is felraktam, eddig jó volt. Korábban Avast volt, de annál valami elszállt egyszer amitől 2 perc fölé ment a boot idő, azóta Avira van. Akkoriban másik, tényleg ingyenes víruskergetőt ezeken kívül nem találtam.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#86564352 #84143 üzenetére
Ezzel ellentétben a live rendszer felimserte minden porcikáját a Dell latitude E 6430-as nak.
Az ubuntut próbáltam meg, azért mert le akartam gyalulni, egy kifongott windowsnak a maradékát a tárról.Annak ellenére, hog a Dell promozza a windows -t a gépeire.
Talán még az újlenyomat olcsó is működött, amit a windows 10 se ismer fel magától. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#86564352 #84138 üzenetére
Nem nálam jött elő, a sok írás probléma, hanem egy másik topiktársnál, nálam az volt, hogy akadozott a gép.
Már elszántam magam a reinstallra, gondoltam arra is, hogy megadta magát az ssd, esetleg a gépÉs mint utolsó próba feltettem egy free antivirust a pandra free-t, hogy jó vagy sem azt nemt tudom, és azóta kiegyenesedett a gép működése, sokkal gyorsabban töltenek be a programok, és nem akad semmi sem.
Igen a Windows az eredeti, matrica itt van, ezzel lett aktiválva a telepítő az ms től lett letöltve.
A többi szoftver is eredeti, vagy freeware.(#84137) csicso82
Pontosan nem tudom, hogy mely esetben lehet elszámolni költségként, és mely esetben beruházás.
Feltételezem, adózási szempontok miatt nem mindegy, hogy melyik eset áll fent.Vannak mennyiségi liszensz megoldások, amiknél kihangsúlyozzák, hogy elszámolható költségként.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #83972 üzenetére
Tudni kell jól keresni, a megfelelő címszavakra...
Amúgy meg nem mintha egy Windows 7 és 8.1 esetében annyival különb lenne és minden egyes apró beállítást egyből kiadna a kereső. A WU-nál az aktív időszak beállításánál pedig miért vinne egyből oda, amikor az eleve egy kisebb ablakban nyílik meg és nem egy teljes oldalas almenü? Ott bőven jó az, hogy megnyílik a gépházban a Windows Update és világosan oda van írva az aktív időszak módosítása, ami megint egyértelmű. A böngészőnél a 3 db pöttyhöz meg annyit, hogy ennyi erővel egy Chrome-nál is azon keresztül érhetők el a beállítások, a Firefox esetében pedig 3 db vonal jelképezi ezt.
A fényképek alkalmazással pedig, ha megnyitok 1 db képet, akkor nálam nem eszik 1 GB RAM-ot és a CPU-t sem pörgeti. Ezt eleve inkább a böngésző szokta, pláne ha több lap van megnyitva.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #83967 üzenetére
Viszont focus assist beállításnál nem írják nemcsak on/off kapcsoló hanem a kategóriákra még rá lehet menni és alatta további opciók.
Nem írják, de highlightolódik az egész blokk, ez jelzi, hogy kattintható. Hasonlítsd össze más beállításokkal, ahol nem kattintható, csak a gomb fog halványan változni.
Talán még látványosabb ha a Tab-ot nyomogatod, látszódni fog, hogy külön kerül fókuszba a blokk és a gomb.
Elhiszem, hogy Te erre azt mondod kevés, ez van. Én Androidon is minden sz*rra rányomok a Settings-be, mert egyáltalán nem látszik néha, hogy kattintható-e, vagy csak label-ként használták a tételt a listábanMost olvastam el King Unique válaszát, sry a dupláért.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #83967 üzenetére
Ennyi erővel mondhatnám én is, hogy számodra nyilvánvalóan igen, sőt nagyon meglepődtem volna, ha nem...
Az automatikus szabályoknál a további opciók mondjuk reális felvetés és tényleg nem írják oda. Viszont, ha odahúzom az egeret, akkor kijelölődik az a blokk, ami azt jelenti, hogy oda kattintva még további opciók is vannak, mert ahol nincsenek, ott eleve nem emeli így ki. Ugyanilyen elv alapján működik a gépház menüje is, ott sincs mindenhova 1.0-s szinten odaírogatva, hogy kattintson ide, meg további beállítások, mivel magától értetődő.
A havi 3 db frissítés csak néha jellemző, de általában havi 1-2 db összesítő szokott lenni. Ami nemcsak a Windows 10-nél van így, hanem ugyanúgy a Windows 7 és 8.1 rendszereknél is. Szóval nem lehet azt mondani, hogy mer' a 10-esre mindig mennyivel több jön. Amúgy meg valóban nem zavar, sőt kifejezetten szeretek frissíteni...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #83964 üzenetére
És, ez ekkora probléma, hogy most + 1-et kell kattintani? Lehetne akár közvetlenül ott az összes beállítási opció kirakva, viszont világosan oda van írva, hogy a további beállításokhoz mit kell megnyitni. Onnantól pedig egyértelmű és aki akarja, az könnyen be tudja állítani. Aki meg az a tipikus 1.0-s user, az lehet életében nem nyitja meg ahogyan a vezérlőpultot, úgy a gépházat sem. Szóval neki aztán ugyan mindegy, hogy az utóbbinál mi és hol van...
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #83917 üzenetére
Tudom, hogy ki lehet kapcsolni, írtam is.
Inkább az, hogy nekem eddig sem volt szükséges a focus assistra, meg voltam elégedve az értesítések működésével anélkül is. Amióta van, azóta viszont már az összes létező marhaság előfordult.
Tényleg zavaró tud lenne, csak néz az ember, hogy ez meg mi, minek jött elő. Mármint az összefoglaló.
Ha meg neki megy az ember, és ész nélkül kikapcsol mindent, akkor pedig soha, semmiről nem kap értesítést.
Azt bezzeg nem tudják megoldani idestova 4-5 éve, hogy, ha csak egyetlen darab értesítés van, akkor a kép jobb alsó sarkában az értesítő ikonra kattintva, ne a jobb felső sarokban legyen az az értesítés. Ilyenkor elég lenne az a néhány sornyi rész is, aztán felőlem növekedhet felfelé, ha sok értesítés érkezett. -
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #83703 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek,persze,hogy jobb az SSD de az itt posztolo forumtárs tidztában volt vele,neki megfelelö az a konfig ami van ellenben a másik forumtárs átvitt értelemben a baltát emlegette.
Megitélésem szerint a tolereancia lenne a lényeg,ha valakinek tökéletesen megfelel és elégedett a rendszerével akkor örülni kell neki és nem leszolni.
Mondhatnán akár én is ,hogy sata csatolos/vezérlös ssd? pff hol élünk a mult században amikor a pci express 10x gyorsabb akár10 éve amikor a netbook láz volt sok ügyfél jött az Asus EE pc vel hozzám mivel dos volt rajta és kellene neki windows és office a gyereknek az iskolába de a háttértár vmi 2 gb-os sd kártya volt megspékelve elsö generácios atom procival.
Rossz érzés volt közölni velük ,hogy ez igy ebben a formában nem kivitelezhetö dolog és tulajdonképpen a termék megvásárlása ablakon kidobott pénz volt mivel a legtöbben kispénzű emberek voltak valamint saccolom,hogy valami igen jo kamatozásu hitelre vették meg.Volt a másik végelet amikor import/export cég vezére 40 millás mercivel és egy 99.000 ft-os Acer laptoppal intézte a cége ügyeit már amikor müködött a 100% plastic noti.
Neki mások voltak az igényei, kocsira költött ,munakeszközre nem,
Javasoltam neki,hogy szerezzen be "normális" notit ami az ö igényei/kategoriájában 2000 usd + os termék volt.Jelen pilanatban egy milliárdos mügyüjto gépét tákolom,az uriember utálja a azIT eszközöket és az igénye most,hogy legyen kinn az outlook ikon amire rákatt és menézi a leveleit valamint a böngészö aminek a kedvencek mezöben benne van az a 5 db link amit naponta megnéz és semm más ne legyen mert a többi dolog "idegeli"
Kapott egy "KIOSK" szerü gépet amiben az outlookot és a böngészöt tudja elinditani és jo fej voltam mert meghagytam a start menüben a kikapcsolás gombot is.
Ennek az embernek felvetném a dolgot,hogy ugyan vegyél már 10.000 magyar forintért egy ssd-t mert az jo akkor egyböl kihullana a haja az idegbajtol még igy is,hogy kopasz de közben az egyik galériája tele van több 10 millás mázolmányokkal.
A lényeg,hogy nem vagyunk egyformák,mindenki mást helyez elötérbe belátása szerint ahogyan neki a legmegfelelöbb és ha nem is értek egyet velük szakmailag /technikailag akkor is elfogadom a nézeteit -
törölt tag
válasz
#86564352 #83676 üzenetére
Szerinted XP korabeli vas a gépem többi része?
Régen baj van az agyadban!
Az SSD-re írtam, hogy bővebben nem akarok belemászni a témába. Saját tapasztalatot írtam az előzményre, amibe már sikeresen ketten is belehánytatok.
Én maradtam annál a témánál ami a fórum címe! Alias Windows 10. Nem nyúztam a témán még tíz bőrt.
Belemehettem volna, hogy munkahelyen a profi Mac-ek már nyilván repültek volna, ha nem SSD van benne. De felesleges ezt a témát még nyúzni.
Mindegyik fél leírta a saját tapasztalatát, érveit. Ennyi!A drága érv mellett valóban már nem szól semmi. De nem is azt írtam, hogy ma is rohadt drága...
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #83674 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokakat érdekel a szánalmas magyarázkodásod. Itt egyedül te hisztizel, még akkor is, ha semmi okod rá. Állandóan másokra hivatkozol, merthogy te magad nem szenvedtél hátrányt, úgy pedig nehéz is valamit ekézni. Ha pedig másokból indulsz ki, szerinted azok, akik a konkrét problémákkal szembesültek, nem örültek, hogy megkapták az update-et? Erre célzott Geth is, de ezek szerint nem ment át a logika. Ne időrendben haladj, helyette inkább hagyd abba a fölösleges hsz-ek írkálását, és máris mindenki nyugodtabban létezhet. Nincs szó semmifée buborékról, úgyhogy ezt a paranoiás gondolataid is érdemes lenne offolni a saját magad érdekében is.
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #83651 üzenetére
Most akkor a sok ember zavarása zavar téged, ez lenne a fő indok?
Pont ezért kérdeztem rá, mert eddig semmi értelmeset nem kapartál össze. Megint csak a másokra hivatkozás, és az általánosítás megy. Neked okozott bármiféle problémát?
Arról beszéljél, ne másokról, meg ki tudja, milyen milliókról!
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #83645 üzenetére
De mi maga a kritika? Miért venném személyesnek a Win kritikákat? És ki beszélt itt napi frissítésről?
Ezek konkrét kérdések, amikre válaszolni is lehet. Azzal viszont mit kezdjünk, hogy "miért nem fért be a múlt hetibe"? Csak... Ha egyszer kész van egy update, akkor miért ne adják ki? Sok rolling release rendszernél valóban naponta van update. Ahhoz képest a heti 1 nem oszt, vagy szoroz véleményem szerint. Az 5400-asokért aggódást meg hagyjuk meg az 5400-as arcoknak!
Azt a nyomorult hülyeséget, hogy személyesnek venném a Win kritikákat, meg felejtsük el! Én is ugyanúgy szidom, ha arról van szó, csak a fölösleges nyávogást már rohadtul unalmas olvasni.
-
DellFan
csendes tag
válasz
#86564352 #83631 üzenetére
Ezen én is nagyon meglepődtem, nálam a maival együtt ez volt a 8. foltozás a 1803-son és még nincs három hónapos a rendszer. Olyan, mintha tavasszal egy teljesen béta verzió jött volna ki.
De a nagyobb baj az, hogy a mai után pl. 2,4 GB szemét maradt hátra, amit 20 perc alatt sikerült lepucolnia a karbantartónak (SSD meghajtó). Ez majdnem annyi idő, amennyi egy teljesen friss Windows példány újra installálásához kell.
És még hol van október...
-
törölt tag
válasz
Sima fapados, lemezes HDD van a gépembe.
Nem szoktam stopperrel mérni, hogy vajon most megvan 5 perc alatt vagy 10?!
Valahogy az XP idejében megszoktam, hogy a frissítéseket olyan időpontra időzítem, amikor véletlenül sem zavar.
Nyilván a 10-es más, mert Ő képes automatikusan trollkodni.
Viszont direktbe kerestetve amikor IB-t talál, az megvan maximum 20 perc alatt.
Átlagos updateknél maximum elmegyek inni.
De őszintén szólva, nem igazán figyelem, hogy meddig tart.Az SSD sem tudott lázba hozni. Dolgoztam nem kevés SSD-s géppel, de érdemben egy alap rendszer nem indul sokkal kevesebb idő alatt, mint pl. a saját gépem. Pedig ez kivan rendesen néha tőlem.
A havonta háromszorra csak annyit, hogy van mikor havonta 13 alkalommal frissít. Nem időzik el vele úgy, ahogy be akarod itt állítani a burkolt pejoratív dumáddal.
+
Tényleg micsoda kegyetlen sok idő ment el anno a Win 7 esetén is. ~10 másodperc... Tömegek haltak bele...
-
pc360
addikt
válasz
És a frissítés tényén vajon mi sírnivaló akadt megint? Nem hulla mindegy, hogy kétheti 1 vagy 2 jön ki, hah? Valójában leszarom az 5400-as HDD tulajokat is – avagy ez legyen az ő bajuk. 10 éve forgalmaznak SSD-ket (nem néztem utána, csak tipp), úgyhogy kő hidegen hagy az egész. Hagyjuk már ezeket a fölösleges hsz-generálásokat arról, hogy ki mennyire töketlen az MS-nél, úgy, hogy az egész hátterébe neked sincs belelátásod, ráadásul egy kósza gondolatot se sem tartalmaz a szövegblokk!
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #83532 üzenetére
EDGE böngészőt inkább hanyagolnám lehet hogy az erőforrásokkal jól bánik ez egy akkuval használt eszköznél fontos de egyébként nem látom létjogosultságát. A Chrome és a Firefox is jobb és több kiegészítővel elérhető böngészők. DE a többi Chrome alapú is jobb: Opera, Vivaldi
havri1
A 2.2.1-es utorrent megfelelő ha WINDOWS 7-el használod, de WINDOWS 10 mellé már nem a legjobb. Ott már nem hiszem el, hogy stabilabb mint a qbit. A 2.2.1-es utorrent 2011-es az első Windows 10 2015-ös, azaz még nem is volt mikor kijött az utorrent 2.2.1-es
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #83449 üzenetére
"mi abban a nehéz évek óta hogy a tálcán ott vannak a megnyitott ablakok"
Arról nekem mindíg is az fog eszembe jutni, hogy, mintha a Microsoft részlegei egymás ellen dolgoznának. Egyszer még valamelyik ősrégi Office-ban megcsinálták, hogy a különböző dokumentumok külön ablakként jelenlenek meg a taskbaron. Erre a következő taskbar fejlesztés az volt, hogy ezek a külön ikonok alapértelmezetten összevonásra kerültek egyetlen ikonná
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #83434 üzenetére
Igen, a sets egyelőre parkolópályára került.
Az előző insider buildben már benne sem volt, a hivatalos szöveg szerint azért, hogy elvonuljanak a hátsó szobába, és addig elő se jöjjenek, míg normálisan meg nem csinálják.
Ez emlékeztet engem a Onedrive-ra. A win8-ban bevezették azt a funkciót, hogy nem töltött le mindent azonnal, ami egy jó dolog volt. Aztán a win8.1-ben ez megszűnt, kvázi visszaraktaák a rendszerbe a win7 féle onedrive-t, és éveket kellett rá várni, hogy ez a funkcionalitás, kissé más néven, átdolgozva újra visszakerüljön.
Nem vagyok benne a sets funkcionalitásért felelős csapatban, de így kívülről feltételezem, hogy ezzel is ez fog történni.
Én azt láttam a legnagyobb zsákutcának a setsben, hogy az UWP appok csak egyetlen példányban futtathatók, így, ha pl. a naptár appot hozzáadtad egy sethez, akkor egy másik setbe már nem lehetett berakni, mert a naptár megnyitásra átugrott arra, amelyikben már nyitva volt.
Ja, és rondán is néztek ki az ablakfejlécek, de ez utóbbi szerintem egyáltalán nem szokta foglalkoztatni a Microsoft dizájnereit
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #82265 üzenetére
Semmi bajom nem lenne ezzel, ha az Edge-t használnám
De már annyiszor szó volt róla, hogy Edge, Chrome, Opera (satöbbi) alatt a DirectWrite miatt rosszabb a szöveg megjelenítése, mint FF alatt, hogy néhány perces próbálkozáson kívül nem vagyok képes használni az említett böngészőket.
-
-
janos4646
csendes tag
válasz
#86564352 #81868 üzenetére
Köszönöm! Ezzel így megoldódott a probléma, tökéletesen működik.
Alvó módból való bekapcsoláskor a bejelentkezésig kissé lassacskán tölt be, de bejelentkezés utána már gyors.
Bizonyos esetekben ez a gyors-indítás lassítja a gépet? Vagy ez csak az ssd-t használóknál van így? -
Jinxb1rd
addikt
válasz
#86564352 #81874 üzenetére
Teljesen új install. Amit eddig utánaolvasgatam, az szerint az van, hogy a microsoft erőlteti a szaros game módját. Eddig ki lehetett kapcsolni settingsben, aztán regedittel, most meg már úgyse. Mellette meg ugye be tud zavarni a Game Bar, meg a hülye xboxos szolgáltatásai a Windowsnak.
Nekem oké, hogy próbálják optimalizálni a játékokat, de miből gondolják, hogy a kalibrációs profilt ehhez el akarom dobni??
-
törölt tag
válasz
#86564352 #81866 üzenetére
(Hasonlóan hiába vettem öt éve Windows Phone Nokiát, ha minden csak Android és iOS. Hiába volt tele jó ötletekkel és funkciókkal a Lumia, amit adott esetben évekkel később az Apple is bemutatott világmegváltó dologként.)
Szívemből szóltál. A belépő Lumia 520-ról léptem feljebb egy 640 XL-re, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy lesz egy belevaló MS ökoszisztéma, hasonlóan az Apple világához. Az iOS ugyanis nem tetszik, de az átjárás az eszközök között igen (iPad, iPhone, Mac). Sokunk sajnálatára ebből kihátrált Redmond, pedig lett volna benne fantázia és tábor is mögé. Jó volt látni, hogy más is így volt vele, ezért írtam, de nem szeretnék többet offolni. 😃
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #81726 üzenetére
Nekem nem kell ám megmagyaráznod ezt az állítólagos folyamatot, aszem régebb óta követem ezt a topikot, mint te és lehet jobban tudom, hogy mi megy itt, általában ki miket szokott írogatni ezzel kapcsolatban... A körülbelült pedig egyébként pont azért írtam az előbb, mert valóban nem mindig csak negatívan nyilatkozol, de túlnyomórészt inkább úgy. Szóval nem kell megint ezt a hazugság mantrát nyomatni, mintha nem lenne semmi valóságalapja. Ha pedig személyeskedésről van szó, akkor azért nem kell félteni téged sem, ha jól emlékszem írogattál már korábban egyet, s mást többek között pl. nekem is...
A kérdésre válaszolva, az évi 2 build upgrade valóban kicsit sűrű és az is kissé izé, hogy kivesznek bizonyos funkciókat, mint pl. a számomra érdekes ReFS fájlrendszer támogatása. Viszont azt nem mondanám, hogy teljesen kihúzzák a szőnyeget és az upgrade után minden elállítódik, mindent a-tól z-ig a 0-ról kell újra belőni. Érdekes módon megmaradtak nálam legutóbb is a telepített programok és az alapértelmezett alkalmazások. Olyan dolgokat viszont visszakapcsol, mint pl. a gyorsindítás (fast startup), de az nem újdonság, már egy Windows 8-8.1 upgrade-nél is így volt.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #81684 üzenetére
Ha már emlegeted a másikat, akkor legalább olyan dolgokat ne költsél hozzá, amit nem állított...
Nem hiszem, hogy én, vagy Geth valaha is írta volna, hogy (egyeseknél) nem fordulhatnak elő hibák, vagy hogy a-tól z-ig minden tökéletes. Max. azt, hogy nálunk nem volt eddig különösebb gond és használjuk a Windows 10-et többnyire megelégedve, ahogyan vannak ezzel még így ebben a topikban is többen. De, ha már itt tartunk, akkor neked meg ennyi erővel kb. semmi nem felel meg és mindenen csak problémázol... Ha teljesen bugmentes lenne a rendszer és kb. mindenki kívánalmait kielégítené, akkor is biztosan találnál valamit, csak hogy beírhasd ide...
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #81698 üzenetére
Egészségedre. De attól, hogy itt ismételgeted, nem kerülnek az említett hibák javításra, nem tudom, észrevetted-e. Én nem istenítem az MS-t, de mint rendszer, jó irányba halad, appokat pedig eddig se tudtak írni, ez köztudott. Több értelme lenne ezekkel a hivatalos fórumokat felkeresni a fárasztásunk helyett.
Az utolsó mondatodnak pedig semmi értelme. Ahogy már írtam, láthatóan fingod sincs arról a 3 tweaker/takarító progiról, amikről olykor szó esik, és azokból, amiket írtál, csak egyet használok.
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #81686 üzenetére
Normális user eddig se használta az Office-on kívül az MS programokat (és lássuk be, ahol nem követelmény, vagy szükség, ott még az se fordul elő, helyette van a LibreOffice). Akkor mi a francért most kezdjék el? Kurvára nem érdekel, hogy mi van velük. Ha csak ezekbe tudsz belekötni, hajrá, csak semmi értelme ezt olvasgatnunk állandóan.
Még a Skype is olyan, hogy ugyan sokáig hiánypótló volt, azóta, mióta MS kézbe került, léteznek sokkal jobbak, pl. Discord.
Bocs, eszembe jutott most egy kivétel: VS Code, ami az integrált Git-tel messze a legjobb fejlesztői eszköz. De az meg nem egy beépített progi.
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #81677 üzenetére
"és le kéne szokniuk a nagyon feketéről, az emberek dark mode-ot akarnak, nem black mode-ot, "
Nem az emberek nem azt akarnak, hanem azt, hogy mindenki tetszés szerint színezgethesse az objektumokat. Így mindenki a saját ízlésének megfelelően állítgatná és nem a Microsoft által rákényszerített színezést használja.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #81686 üzenetére
Jóval több, mint a felét nem használom
Nekem semmi bajom, ha kritizálod, csak kezd ilyen vadász jellegű lenni a dolog.
A felsorolt problémákra szerinted lesz itt a fórumon megoldás? Van amelyiket már nem tudom hanyadszorra olvasom itt.
Miért nem keresel alternatívát az egyes appokra, ha nem jönnek be?
Próbáld ki, hogy egyszer nem litániát írsz, hanem fogod és az egyik problémás app helyet keresel másikat. Nekem bejött
Nekem amúgy egész jól megy az, hogy úgy csinálok, mintha nem lennének áruházi appok -
pc360
addikt
válasz
#86564352 #81670 üzenetére
Érdekességképp: programozó öccs meg most állt át Win 10-re 10 év után, mert megunta, hogy mindig bénázik a Linux. Hiába a többféle disztró, hiába a wayland, meg a rendes gnome, annak ellenére valami mindig rossz. Nem fejlődnek azok sehova. Win 10-en eddig semmi baja, teljesen jó fejlesztésre, pedig már 2 főverzió frissítésen is túl van. Szóval lehet itt ragozni, hogy a Win ígyszar, úgyszar, csak minek.
Az Edge meg a kutyát se érdekli... Ahogy az egyéb beépített programok sem mérvadók.
nem tudsz több ablakot megnyitni az Ablakok nevű oprendszeren
De te egy beépített programról beszéltél, nem a fájlkezelőről. Ennyire nem kéne erőlködni a hatásvadászaton.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #81677 üzenetére
Ezért mondom, hogy foglalkoznak a feketével, Redditen is állandóan írják, hogy a tök fekete az sehol sem jó. Insider buildben ugye most tesztelhető az explorer is feketén, de Jen mondta, hogy nagyon félkész, még ne vegye véglegesnek senki. A háttérkép változtatása is olyan feature, ami simán jöhet a jövőben. Az Edge is kap majd egy harmadik opciót, mint ami a Posta appban is van (a Windows-stílus használata), nem is értem, hogy miért hiányzik belőle.
Az Update-ről annyit, hogy direkt van minden elrejtve, mert a felhasználónak átlagban csak az az egy gomb kell, meg fölötte az infó, hogy éppen mi a helyzet. Az aktív időszak előugró menü, a speciális beállítások meg azért vannak elrejtve, mert nem feltétlen kell hozzányúlni. Legalábbis szerintem ez az oka.King Unique: Engem az zavar az ikonok táncolásában, hogy nem javították még ki annak ellenére, hogy rengetegen visszajeleztek már, és tudnak róla. Ez nem akadályoz semmiben, nem is szoktam nézegetni, de ha az a kérdés, hogy milyen UI bugok vannak, akkor ez az első, ami eszembe jut most. Ja, meg néha eltűnik egy-egy csempe ikonja, a Chrome-é rendszeresen. Az előző buildben a csempék áthelyezésekor tűnhetett el maga a csempe, és az explorer.exe-t kellett újraindítani, hogy megjelenjen a régi helyén, és újra át kelljen helyezni. Ezt már javították szépen.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #81588 üzenetére
Mert nincsen DestroySteamSpying meg ShutupNvidia, a különféle cégek és programok hasonló dolgai meg a Reddit mélyén maradnak. Az O&O sem szerepelt sokat a fórumokon, amíg nem lovagolták meg ők is a hullámot. Nagy szavakkal dobálóznak mindenhol, aki meg nem ért hozzá, az gyorsan két kattintásos megoldást keres. Aztán majd a Cortana törölgetése miatt megmakkan a keresés a rendszerben, az Xbox app törlése után meg nem lesz jó a DVR és a közelgő erőforrás-figyelő sem.
Nem lehet teljesen kikapcsolni a telemetriát, ez világos. De azt nem tudják sokan, hogy mi az, ami alapbeállítással megmarad. Pl. a hibajelentés, ha összeomlik egy program. De nem, mert biztos szippantják kifelé a családi képeket. Na meg nem is beszélve a hosts-os tiltogatásról, ami miatt nem megy a WU, nem működik semmilyen netes szolgáltatás a rendszerben, sem az asztali Skype, stb.
Kenan: Érthető amit mondasz, de a Win10 nem úgy van megírva, hogy te bármit törölj belőle, amire nincs szükséged, de az MS nem engedi. Ha máskor nem, egy upgrade idején majd visszakerülnek ezek. Ami nem kell, azt rejtsd el, tiltsd le, hogy fussanak a háttérben (amúgy nem futnak, ha nem indítod el őket), és ennyi. Persze PS-ből törölheted az appokat, elvileg nagy bajt nem okozhatnak, de azzal jársz jól, ha nem nyúlsz bele. Gondolom a Win7-ből sem törölted a sakkot, ha nem játszottál vele.
-
Cr00py
senior tag
válasz
#86564352 #81515 üzenetére
Korábban is ezt a "taktikát" követtem, és nem volt gond. Csak játékok vannak ezen a gépen.
Mac-t használok alapvetően. Windows csak a játszós gépen van, aminek nem kell semmi extra funkció.
Amíg tökéletesen működik, addig nincs gond. NAS-t + minden más egyebet is itt ( MAC-n ) használok.Ha valami olyan hiba lenne, azt a korábbi build-ek is megkapják. Havi 2 cu van. Az első az többnyire mindig pár funkció update ( minőségi ) , míg a második inkább security ( biztonsági ) , szal emiatt nem aggódom.
A felhasználási szokásaimat ezek többnyire nem érintik.
Ha elsődleges rendszerként használnám a Windows-t, akkor talán más lenne a helyzet. A 10-es verzió is csak a Store-os játékok miatt kellett, egyébként bőven el lettem volna még Windows 7-n is.
(#81513) Timberwolf : Fentebb kifejtettem bővebben, hogy mire is kell nekem a Windows.
Nem hiszem, hogy olyan hibák lennének ebben a build-ben, amik miatt nem tudnék továbbra is zökkenőmentesen játszani.
-
eax1650
aktív tag
válasz
#86564352 #81480 üzenetére
Szokásos, közönséges programok vannak fent. Korábban rendben volt. A hálózattal bénáztam én is, mint itt sokan. Ott ronthattam valamit? Igazából most nem működik úgy, mint régen! 4 gép közül van, hogy egyik nem enged a másikon fájlokat elérni, ő viszont nyitott az egyik felé. Nem izélgettem tovább, átmegyek egy USB-vel ahhoz a géphez.
tweaker itt mire gondolsz például? -
eax1650
aktív tag
-
dik
őstag
válasz
#86564352 #81265 üzenetére
Ja éretem tehát legközelebb rafináltabban kell feltenni a kérdést.
Amúgy nem az enyém mint írtam is bár ez is lényegtelen kié! Ha jól van ez így ha nem kezdem kapisgálni a dolgot. Csűrni kell és csavarni a szavakat, dolgot és akkor nincs baj belőle...Köszönöm a választ!
-
törölt tag
válasz
#86564352 #81165 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam én is. Igazából a 3-as pont lett volna lényeg. Office 2016 csomagot használok, a OneDrive pedig így is elérhető. Lehet azt majd igénybe veszem legalább fileok tárolására.
Outlook.com, Xbox és hasonló dolgokat nem használok.Bár lehet teszek egy próbát majd, hogy legalább lássam, mi hogy történik.Gondolom ez a user is később törölhető. Vagy ez a Ms fiók mindig megmarad?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest