-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Infinity70 #21211 üzenetére
A BIOS post vagy maga a windows betöltés (a forgó pontos kép pl) a sok?
Ja közben látom megoldódott... gondoltam hogy driver probléma volt. Énis arra tippeltem volna.
-
-
válasz
unravel #20884 üzenetére
Inkább a flash eszi meg ott a dolgokat.
Legalábbis nálam nincs adblock és mégis megeszik elég hamar 500MB simán.
Amugy egy gyengébb gépen ha a flash plugin fel van téve simán be is tud úgy lassulni hogy akad minden, ez saját tapasztalat (Core Duo + 2,5GB ram, Win10 32bit, Firefox), miközben pl az Edge simán fut gyorsan ugyanazon a gépen ugyanazon oldalakkal.
Sajnos a flash nagyon erőforrásigényes lett, ha nincs hw gyorsítás akkor CPU oldalon is... szerencsére már kihalóban van (és fog is hamar remélem).
-
-
-
-
válasz
Casanova* #19886 üzenetére
Szerintem is hagyjuk mindenki más.
Tesoméknál pl fent volt az avast, egy ismerős gyereke odakerült, kattingatott össze vissza, mármint ahogy egy óvatlan gyerek tud... És ugyanúgy bekapta a malwaret meg a mindenféle felugró ablakokat stb.
Ha azt hiszitek ettől jobban biztonságban vagytok ám legyen.
A vélt biztonságérzet mindenkinél más mert mások a tapasztalatai.
Mint irtam nekem lassan egy évtizede nem volt problémám, családba sem, pedig csak én értek a gépekhez.
Más meg mindig bekap valamit, pedig guru.De hagyjuk is mert off, sokszor tárgyalt és hülye hitvita mint a politika ami sehová sem vezet.
Szerintetek kell, mert úgy hiszitek jobb mint a beépített. Szerintem meg nem.
Vagy csak olyan esetekben amik 1% előfordulnak.
Ez kb olyan mint nem kocsiba ülni mert mi van ha baleseted lesz.Aki meg kattintgat és veszélyesen él az védekezzen.
-
válasz
King Unique #19871 üzenetére
Pontsan, van aki szereti a karácsonyfát teliakasztani midenféle szirszarral, van aki meg nem...
Megmondom őszintén én sokkal de sokkal többször hallok/látok olyanokat hogy AV vagy külső tűzfal miatt anomáliák vannak vagy ez vagy az nem működik, vagy eleve úgy kezdődik hogy kapcsold ki telepítésnél mert bezavarhat (wtf? akkor meg mi értelme?), vagy mindenféle kodekpakkok meg segédprogramok szétszarják a windowst, mint az hogy egy vírus bejutott és valami kárt okozott. Mert ugye a beépített a szar a haver szakik szerint, meg szükséged van rá azt mondta valaki.
-
válasz
King Unique #19868 üzenetére
Volt már hogy időnként megnéztem mással is és nem talált, sem a kaspersky sem az eset.
Szóval ha bejött volna az évek során bármi is, akkor tudnék (tudtam volna) róla...
meg lennének anomáliák is.
Mellesleg ha megnézed az értékelést amit itt sokan linkelgettek már, (nem tudom melyik oldal), akkor azért róják csak fel gyengének mert nincs zero day védelem (ami ugye arról szól, valakiknél jön egy akár fals jelzés, ami bekerül a felhőbe és onnan meg kimegy a kliensekhez az info, ha ilyen fájlt látnak azt fogják meg akár káros akár nem / vagy weboldal link, stb)... de még ígyis 80-90%+ felett megfogja a dolgokat.
Idővel pedig 100% lesz nyilván... tehát még ha be is kapnál valamit idővel megfogná. Másnem a havi külön malware/kártevő frissítés-lefuttatás a windowsupdate-n keresztül.Én mindenesetre nem aggódom, mert nincs alapom se rá hogy rettegjek. Nem járok olyan helyeken, nem telepítgetek ismeretlen szükségtelen dolgokat és a kéretlen leveleket, linkeket képeket sem nyitogatom.
Ezt el tudtam mondani a szüleimnek is megértették és lám... működik 2009 óta. (vagy mikor jött a 7-es, meg a beépített defender + tűzfal). -
Én Windows 7 óta csak azt használom (meg a szüleimnél is az van csak), semmi malware vagy vírus nem jött még be normál használattal (tehát nem töltesz le kétes segédproramokat, hack, crack, torrentezett programok stb).
Szóval igaz.
Azoknak kell extra védelem akik töltögetnek telepítgetnek nem hivatalos forrásból is cuccokat, a net bugyraiban is járnak néha, vagy előszeretettel kattintanak spam levelekben linkekre stb, stb.
-
-
-
Olyan is lehet hogy töredezettség mentesít amikor épp nem használod mert az ütemezett időpontban nem tudott lefutni.
Vagy épp .NET assembler optimalizálja magát meg fordítgat be dolgokat.
Mehet a superfetch is vagy bármi más ami cache-el a háttérben.
Pl böngésző előtölt valamit ahova szerinte mész (predict).Viruskergető is tekerheti.
Szóval vegyetek egy SSD-t, ideje már és akkor nem zavar és nem is lassul be.
-
-
-
válasz
raskolnikoff #18432 üzenetére
Mert az már egzotikus... már akkor is az volt.
-
válasz
raskolnikoff #18416 üzenetére
Ez eléggé hw függő... azoknak akiknek márkás támogatott hardvere van semmi gondot nem tapasztalnak, azok akiknek valami egzotikus (főleg pl tablet vagy notebook/laptop) azoknál meg lehetnek problémák.
Szoftver oldalon dettó... sima átlaguser környezettel nincs nagyon gond, azok akik valami egzotikusabb vagy spéci, netán régebbi nem támogatott szoftvert akarnak használni, lehet gondjuk.
Nálam pl semmi baj nincs, megy minden ugyanúgy ahogy 8.1 meg 7 alatt is ment.
Ahogy a legtöbb felhasználónál dettó nincs nagyon gond.Meg ide amugyis az jön és ír problémákat, akinek baja van. Akinél megy, nem írogatja be, hogy "nálam jó" 100x.
-
-
-
válasz
bombibmw #16616 üzenetére
Nem... kompatibilitás régi bios-romokra pl vga meg egyéb eszközökön meg alaplapon.
Gondolom az új biosban visszaállt UEFI-ről a boot legacy módra... vagy vica-versa eddig volt legacy és most UEFI.
Szóval ott kéne turkálni és átnézni.
Ha UEFI-s a windows telepítés GPT lemezzel, akkor arra állítani és kivenni a legacy beállításokat, ha meg fordítva akkor arra állítani.
-
válasz
Sotyks94 #16608 üzenetére
Pendrive igen... kód nem... már egyszer upgradeltél, tehát semmi kulcsot nem kell beírni csak telepíteni és a kulcskéréseket átugrani.
Utána magától aktivál online majd.Másrészt talán ne aggasd össze mindenféle kis szar progival a windowst, csak ami tényleg kell és nélkülözhetetlen minden nap.
-
-
-
-
-
-
válasz
Döglött Róka #16385 üzenetére
Rendben. Legközelebb nem fogalmazok pongyolán.
A rejtettet úgy értem hogy a task manager és a monitor nem mutat minden típusú memória foglalást (és nyilván akkor az adott progi sem látszik ott)... akár kernel akár nem kernel szinten futhat valami amit nem mutat meg egyik se csak a process explorer pl.
Ez a commit, reserved, vitual address space meg private bytes stb stb. Nem tudom már pontosan hogy vannak hívva.
Egyiket látod másikat nem a sima windowsban lévő cuccokkal, de attól még be van "foglalava", mint a srác példája is mutatja.És ez lehet szarul megírt, vagy épp inkompatibilitás miatt rosszul működő viruskergető egyik része is akár (valamilyen típúsú nem látható memória leak pl).
De ha te annyira szaki vagy ugyis tudod mire gondolok.
-
válasz
Döglött Róka #16379 üzenetére
Nem biztos, vannak kernel megy egyéb szinten futó dolgok amik nem látszanak... egy víruskereső is beeshet ilyenbe, vagy valamyik rosszul működő része... de tény alapból ritka, meg nem lehetne.
Vagy driver is (ez a hw foglalás miatt is gyanús).
-
válasz
Askformore #16369 üzenetére
Valószínű driver...
Más probléma nincs/nemigazán lehet... nálam minden jó, igaz nem AMD.
-
-
válasz
Sotyks94 #16358 üzenetére
Szerintem itt valamelyik program lesz a ludas ami nem kompatibilis de telepítetted vagy áthoztad a régi rendszerről, eseteg egy régi áthozott driver.
Pl víruskereső vagy ilyesmi ami folyamatosan fut a háttérben.
Malware keresés meg víruskeresés nem mond semmit? (lehetőleg ne a fos avast, hanem valami normális... pl egy online eset, csak a keresés idejére)
De ha végképp semmi sem oldja meg, akkor mentsd ki ami kell a meghajtóról adat és nyomj neki egy resetet... vagy telepítsd újra nulláról.
-
-
-
válasz
Tiger. #16334 üzenetére
Hát ha ennyire kínai akkor inkább ne foglalkozz vele.
Amugy annyi lenne hogy BIOS-ban UEFI-bootolsz a pendriveról vagy DVDről amit a media toolal csinálsz.
És úgy particionálsz és telepítessz.Ennyi.
(#16341) poli27
Nem kell kovertálni semmit, elvégzi a telepítő, ha jól csinálja és az UEFI bootal indít.
-
válasz
Tiger. #16327 üzenetére
Én mindig ki szoktam, ha nem macerás a dolog. Nehogy véletlen megtetszen neki a nagyobb hely és oda szemeteljen valamit.
Amugy minden ugyanúgy kell... esetleg azt döntheted el, ha relative új UEFI-s géped van akkor ilyenkor átváthatsz UEFI bootra az újratelepítéssel és újraparticionálással SSD-n (ha eddig nem tetted volna meg).
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
hackeeeee #16273 üzenetére
Rosszul tudod. 8.1-el jött épp vissza... a 8 volt az egyetlen kivétel.
A. Generally, an end user can upgrade or replace all of the hardware components on a computer—except the motherboard—and still retain the license for the original Microsoft OEM operating system software. If the motherboard is upgraded or replaced for reasons other than a defect, then a new computer has been created. Microsoft OEM operating system software cannot be transferred to the new computer, and the license of new operating system software is required. If the motherboard is replaced because it is defective, you do not need to acquire a new operating system license for the PC as long as the replacement motherboard is the same make/model or the same manufacturer's replacement/equivalent, as defined by the manufacturer's warranty.
The reason for this licensing rule primarily relates to the Microsoft Software License Terms and the support of the software covered by those terms. The Microsoft Software License Terms are a set of usage rights granted to the end user by the PC manufacturer, and relate only to rights for that software as installed on that particular PC. The system builder is required to support the software on the original PC. Understanding that end users, over time, upgrade their PCs with different components, Microsoft needed to have one base component "left standing" that would still define the original PC. Since the motherboard contains the CPU and is the "heart and soul" of the PC, when the motherboard is replaced (for reasons other than defect) a new PC is essentially created. The original system builder did not manufacture this new PC, and therefore cannot be expected to support it.
-
válasz
hackeeeee #16269 üzenetére
Ha OEM-et vesz, elvileg akkor sem cserélheti.
Ha retail "dobozos" 10, akkor igen... telefonon újra tudja aktiválni. (Más kérdés, hogy valószínűleg az OEM-et is, ahogy eddig is - de az már nem "hivatalos" és nem is garantált).
Egyetlen egy kivétel volt a sima 8 Personal License. Előtte utána az "OEM" hardverkötött volt mindig hivatalosan.
Más kérdés hogy OEM-et hivatalosan nem is vehetne, csak gépre telepítve géppel együtt. Ezért a hardver kötöttség.
-
-
válasz
Norbi095HUN #16260 üzenetére
Elvileg igen... de ha van egyszerűbb minek vesződni ezekkel?
-
-
válasz
Norbi095HUN #16254 üzenetére
Letöltöd a media tool-t a microsoft oldaláról és azzal egyből frissítheted... nem kell ide deamon tools meg iso töltögetés.
#16255) KiLlHeIm13
Ha nagyon nem akarja az igazságot te is használd a media tool-t és frissítsd azzal (vagy a haverod).
-
Jah szerencsére mivel már nem lesz SP meg ilyesmi, de attól még a friss telepítőkre is gondoltak és betették/teszik majd egy egy nagyobb csomagba a sok apró frissítést időről időre.
Ez helyes.Meg gondolom idővel az iso/telepítőcsomagok is frissülnek majd.
-
-
-
válasz
justaview #15928 üzenetére
Ha a fájl kezelőben a hálózat alatt rámész a gépedre láthatod mi van megosztva... általában alapból csak pár saját üres user könyvtár...
Feltéve persze hogy a megosztás is jól be van konfigurálva, mert ha nem akkor azis lehet semmi.És még onnantól kezdve is kell jelszavas hozzáférés általában (csak a windowsban létező felhasználók férhetnek akkor is hozzá, ha nincs máshogy konfigurálva - pl public/mindenki számára elérhető egy megosztás).
-
válasz
szmegma #15871 üzenetére
Próbáld meg pár hónap múlva addig meg használd ezt ahogy tudod.
Lehet csak épp akkor nem ment valamelyik aktiváláshoz szükséges folyamat/szerver stb.
Illetve addigra talán rendeződik a roham is.Ha most aktivált akkor ezt MS oldalon is látniuk kell upgrade után... ha meg semmi sem megy, ugyis hívhatsz még ügyfélszolgálatot később is.
-
-
Kivéve amikor valami olyat használsz ami használja is a közel teljes memóriát... mert akkor szép memória elfogyott üziket dobál és crashel...
És ez tény... nem egy játékos topikban volt ez már probléma.Pl BF4 is hajlamos elhasalni hamar ha nincs page file.
De ez nagyon off meg ne menjünk bele... igen van amikor megy nélküle is.
-
válasz
Sztlaci #15312 üzenetére
Ha jól látom az UAC tilt le, azt is ki kell lehet lőni hozzá... amugymeg könnyen lehet nem kompatibilis... a win10 más jogok mentén működik mint az előző windowsok.
(#15321) gyomorHD
Van pár "városi legenda" hogy egyeseknek aktív maradt a kalóz frissítés után is, de ebbe azért nem reménykednék tuti alapon.
Ha tisztán újrarakod (előző gyalu, új partició, formázás), akkor meg tuti nem aktivált.
-
-
válasz
freelancer68 #15296 üzenetére
A media tool is tud egyből DVD-t írni (elvileg).
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bero20 #14146 üzenetére
Friss telepítés?
Ha nem, lehet én előbb újrahúznám a 7-et is, hogy az működjön rendesen (legalább a hálózat) + ha vezetékes hálózat nincs telepítés után, akkor nem a Samsung, hanem esetleg a hálózati chip gyártójának honlapjáról szednék egy win7 drivert hozzá. (Meg egy 8.1/10-est a biztonság kedvéért, ha a 10-es sem ismerné fel.)
Ha van net onnantól mehet a frissítés 10-re. -
-
-
-
-
válasz
bero20 #14000 üzenetére
Nem tudom válaszoltak e már.
Itt egy út van... felrakod a Win7-et a kulcsával (ami gép alján van?).
Utána telefonon aktiválod (ez egy ingyen hívható autómata), ezt az opciót válaszot az aktiváláshoz.
Ha sikerült beaktiválni utána a win10 media tool-al frissíted 10-re.
Voilá, kész is.És végig legyél neten online természetesen.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Onnan hogy a MS oldalán ez az aktiváció nem létezik... ez csak a te saját gépeden egy hack/emuláció.
A másik lehetőség hogy valid "lopott" OEM kulccsal van aktiválva valamelyik gyártótól, így átmegy a szűrőn. De ettől még nem lesz genuine. Csak aktivált.
(Persze értem, hogy a gyakorlatban ez a lényeg csak, nem a papír meg a jog.) -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Assdak #12930 üzenetére
Ezt nem tudjuk... épp erről megy a diskurzus... a MS nem tisztázta ezt a szitut.
Volt egy olyan blogposzt meg talán twitter is hogy Retail az Retail marad, ami magában foglalná a hordozás lehetőségét is (már meglévő licenszét, nem a frissítés lehetőségét).Amugy 1 évig a frissítés ingyenes... semmi más időbeli korlát nincs.
(Az is lehet tényleg az lesz amit írt itt valaki, hogy örökre ingyenes marad... de az is lehet 1 év múlva lehet majd frissítést is venni x áron - olcsóbban mint a retail, vagy pedig nem lehet frissítést venni egyáltalán csak újat.)Worst case igen... jobb ha most veszel egyet (ami retail, és akkor viheted évekig ahova akarod), de itt még nem tartunk.
Plusz minek előrerohanni... majd ha felmerül a probléma lehet cselekedni. Addig meg ingyen lehet csinálni bármit.(Talán addig tisztázásra is kerül ez a rész is.)
-
válasz
ludsimon #12909 üzenetére
Nos. 1 éven belül vagy kívül... ez az első pont.
Ha belül akkor szerintem simán megy az upgrade újra.1 éven kívül csak az ingyenes frissítés lehetőségét (eredményét az upgrade/win10 licenszed) bukod ezzel el (logikus).
És itt jön be az hogy ha neked retail és viszi a jogait tovább, akkor igenis valahogy be kéne tudnod aktiválni a már jogosan megszerzett upgrade/win10 licenszed is.
(Illetve vicces kérdés hogy akinek eladod az alaplapot, tud e simán ingyen aktivált win10-et telepíteni?
)
-
válasz
choco01 #12903 üzenetére
Az insiderek elvileg meg is kapták a frissítést WU-n keresztül (egy pár nagyobb patch).
Nekik nem kell ez az egész telepítős macera elvileg.(Nem tudom mert nem vagyok insider, de volt itt aki igen és azt mondta frissítés lejött 240-re és kilépett a programból aktivált maradt.)
Ha nem akkor marad amit írtam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest