Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    Sziasztok!

    Néhány kellemetlen dolog, ami most érkezett meg a legújabb frissítéssel. Tudtok rá megoldást?
    Azt most hagyjuk, hogy lényegében semmit sem találok, ez majd nyilván megoldódik. De sok funkció eltűnt, és úgy érzékelem, már nem is tudom manuálisan beállítani, a WIN10 automatizálta magát a gépem felett.
    1. A vírusírtó naponta átnézi a laptopom félt terrás SSD-jét és a 2 terrás HDD-jét. Ez idegesítő, nagy hanggal, melegedéssel, és óriási processzor igénybevétellel jár, holott egy i7 dolgozik benne (maga a laptop bő féléves). Ez indokolatlan, és amellett, hogy súlyosan terheli a gépet (a benne lévő nagyobb méretű tárhelyek okán elég hosszan), felesleges, mert jellemzően akár hetekig nem lépek fel vele az internetre, és semmiféle új fájl nem kerül a gépemre.
    2. A vírusirtó állandóan dob egy sárga felkiáltó jelet, hogy az akksi védelme miatt állítsam be az alvó állapotot végtelenről konkrét időre. Ez nekem nem jó, mert nem véletlenül van kikapcsolva az alvó állapotba helyezés.
    3. Bekapcsolás után olyan 1-1,5 óráig hangosan teker a gépben minden, a HDD, a venti, stb. Miért? Mi a bánatot csinál? Próbáltam megkeresni, hogy esetleg a lemezeket ellenőrzi, de nem találok ilyen funkciót, illetve nem tudom, hogy ha ez az oka, azt hol lehet kikapcsolni. Mivel rendszeresen karbantartom a gépet egy külső, lényegesen hatékonyabb szoftverrel, és hetente csinálok biztonsági mentést a teljes gépről, ez megint csak arra jó, hogy lassítsa, nehezítse a munkám, illetve bosszantson.
    4.Rengeteg olyan funkció eltűnt, illetve automatikusan bekapcsol, amit korábban megszabhattam, és időzíthettem. Ezek most nincsenek sehol (rájuk kerestem a gépházban, elvileg nem léteznek. Vagyis, bele kell törődnöm, hogy ezentúl a Windows egy bosszantó, irracionálisan parázó akármi lett, ami engem próbál minden olyan dologtól megvédeni, ami valójában nem is fenyegeti a gépem?

    Köszi.

    (ja, és a családban mindenkinek Windows telefonja van, így mindenki ugyanaznap este meg is kapta a telókra is ezt a frissítést. Nos, azok is ugyanezt csinálják azóta, folyamatosan kommunikálnak a routerrel, nyilván az internetre kimenve. Észbontó és félelmetes)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák