Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz ricsi99 #67899 üzenetére

    Van többféle megoldás is a WTG-hez, említve, linkelve volt már pár. Ha neked azok valamiért nem felelnek meg, akkor lehet másképpen is (példa), de a többi általában körülményesebb, pláne W7-nél.

    Windows 8-tól hivatalosan és natívan támogatott a Windows To Go, mint már említve volt. Annyi korlátozás viszont van, hogy hivatalosan csak Enterprise lemezképpel működik, legalábbis a beépített eszköz használatánál. De külső programokkal megoldható más kiadásoknál is, lásd pl. az előbbi válaszban említett programokat. Meg akár a meglévő, pl. SATA-s telepítés WTG-re történő átkonvertálására is van lehetőség. Ez W10-nél működik (próbáltam), sőt mivel elég rugalmas, volt akinél még külön konvertálás nélkül is ment utólag USB-n csatlakoztatva.

    Téged nem érdekel a sebesség, az egy dolog, de amúgy nem véletlenül volt említve. Akármilyen tetű lassú pendrive-ot nem javasolt WTG-hez használni, mivel rossz esetben használhatatlan lassú lesz rajta a telepített Windows... Ilyen szempontból általában jobb egy külső HDD, egy külső SSD meg pláne. A strapabíróság (írásterhelhetőség) meg a másik, azt az utóbbi kettő szintén jobban bírja, mint egy akármilyen vacak pendrive. Egy lassú, nem túl strapabíró pendrive-nál inkább valamilyen WinPE megoldást (példák) célszerűbb tartósan használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák