Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
saopaolo97
csendes tag
válasz
saopaolo97
üzenetére
Most sikerült lefényképeznem:
0xC1900101 - 0x30018
A telepítés a FIRST_BOOT fázisban meghiúsult, a hiba egy SYSPREP_SPECIALIZE művelet közben történt. -
King Unique
titán
Ezt nem világos mégis hogyan sikerült így megállapítani.

Az előző válasz lényege pont az lett volna, hogy ha stimmelnek a követelmények, akkor nyilván működik a clean install és az in-place upgrade egyaránt, ha nem akkor pedig értelemszerűen egyik sem, max. trükközéssel, + ha nem stimmelnek akkor le lett írva, linkelve miket kell megnézni és szükség esetén beállítani, stb. -
Daert
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen!
Azt tudtam hogy a 11 hepciás,de azt nem,hogy egy szűz rendszerrel is összeveszik.Akkor igy,ebben a formában egyszerűbbnek tűnik ha valaki Win 10-ről upgrade-el. -
cigam
titán
A W11 L2TP/IPsec kapcsolatára van valami gyógyír?
"The L2TP connection attempt failed because the security layer encountered a processing error during initial negotiations with the remote computer"Miért nem megy alapból?
-
Csorbi
addikt
-
Egy darabig segített.
Még mindig nem jó.
Nem teljesen értem, hogy mi a baj, miért van, hogy egy darabig megy, máskor miért nem. Elég alap funkciónak gondolom, illene működjön. A hardver is rendelkezésemre áll, talán nem korlátozó tényező. Néha csak felgyújtanám virtuálisan, amiért haladnék és nem akar partner lenni. Itt jegyzem meg, hogy amúgy az OS-sel ezt leszámítva nincs komolyabb problémám.
-
King Unique
titán
Ha megfelel a PC a követelményeknek és minden oké, akkor talán nem jelenik meg a gépházban a Windows 11-re frissítés lehetősége, vagy nem tudsz rákattintani a "Letöltés és telepítés" lehetőségre, vagy mi van?

Ha nem jelenik meg az előbbi lehetőség, attól még megoldható manuálisan a W10
—►W11 upgrade az alábbi módokon, ami nem újdonság.• Upgrade to Windows 11
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant -
FaTHI
őstag
Van egy win10 pro-m. Anno felajánlotta hogy rá tolhatom a 11-et, de nem felelt meg a gépem. Most már mindent okénak ir, de nem találom hogyan lehetne rá frissiteni valaki? Köszi előre is!
-
saopaolo97
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy eredeti win10 pro. Sajnos minden alkalommal mikor felajánlja az upgradet a 11re a telepítés 50% körül kékhalált kap és mindent visszaállít a 10 állapotára. Egy hiba kódot is kiírt, de sajnos nem volt időm lefényképezni annyira rövid ideig maradt kinn a képernyőn. Van valakinek ötlete mi okozhat ilyet?
Köszönöm előre is!
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ha sem wifire , sem UTP kábelre nem lehet ráakasztani, akkor nagyívben felejtsd el, mert ha több gépet használsz hálózatban, akkor redmond minden egyes frissítéskor meg fog őrjíteni, mert szétqúrja a hálózatot és előbb utóbb a kisbaltádra is sürgős szükséged lesz.
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Win 11 ét honnan érdemes beszerezni ?
-
Urak! Egyszerű, otthoni használatra vásárolnék egy HP Deskjet 2320 multifunkciós nyomtatót.
Nem tartom valószínűnek a problémát, de azért rákérdeznék, windows 11 rendszer alatt lehet bármiféle driver stb. gondja? -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nyugodtan tedd fel a win10 driverét.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy b450-es lap benne egy athlon 200ge procival, hogyan tudnám frissítene win 11-re mert a proci nemntámogatott.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Megpróbálhatod feltenni, csak előtte mindenképp nézz bele a választható frissítésekbe, mert ha van, akkor oda szokta "eldugni" -többek közt- a monitorok drivereit is.
-
hhgygy
senior tag
Nem értem a kérdést: felrakod, megnézed, ha nem jó, letörlöd. Mi bajod lehet?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello megint!
A Win 11 a monitoromhoz (Dell SE2416H) csak a szokásos Generic driver-t rakta fel:
Viszont a hivatalos driver oldalon csak Win 10-hez van kilistázva driver: [link]Win 11-hez csak ez a Dell Display Manager Application van kilistázva hozzá, ami nem hiszem, hogy az amit én akarok.
A kérdésem nyilván az, hogy jó lesz e, felrakhatom e Win 11-re is ezt a Win 10-es driver-t?
Köszi!
-
Ablakos
addikt
válasz
Jungle Man
üzenetére
Ingyenesen lehet tesztelgetni a 11-et (is). Figyelni kell az eseménynaplót és 1-2 hét után el lehet dönteni, hogy érdemes-e pénzt adni érte.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Jungle Man
üzenetére
Windows 11 Pro Operációs rendszer én kettőt is vennék ebből, az a biztos.
Sőt itt is vannak jó ajánlatok... -
Jungle Man
junior tag
Új gépre érdemes a 11-et felrakni, vagy még stabilabb, jobb a 10-es?
(AMD 5700G, B550 alaplap, 32 GB RAM stb.)Ha igen, hol érdemes kulcsot venni? (Először kulcs nélkül tudom telepíteni ugye?)
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Joker88
üzenetére
Az MCT-vel letöltött ISO, az abból kreált telepítési adathordozó esetén
install.esdfájl van, aminek a buildszáma ha tényleg 22000.348 (nem 318?), akkor megint frissítették és az új ISO-nál reális lehet a másfajta működés, mármint hogy nem akad el a követelmények teljesülésének hiányán, vagy nem mindegyiken. -
King Unique
titán
Adott a lehetőség a Microsoft szoftverével ellenőrizni a kompatibilitást + le vannak írva szövegesen is a rendszerkövetelmények, aztán akkor látszana mi stimmel és mi nem (pl. UEFI módban van bootolva a telepítő, Secure Boot és TPM 2.0 be van kapcsolva, CPU támogatása oké?), nem feltétlen másoknak a dolga pontról pontra kitalálni, megtippelni.
Az meg le lett már írva itt sokszor, hogy megoldható (+ infó) a Windows 11 telepítése a támogatott mellett akár nem támogatott hardverkonfigurációkra is, USB-s telepítési adathordozó létrehozásánál adott a Rufus-féle trükközés, stb. Viszont ha támogatja a PC a követelményeket, akkor elsődlegesen megfelelően beállítani kellene az UEFI + Secure Boot + TPM funkciókat és nem trükközni, mintha eleve nem támogatná azokat. -
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ezen leírás alapján [link] , megtaláltam annak az install.wim fájlnak a verzióját..
22000.348
-
King Unique
titán
válasz
Joker88
üzenetére
Mármint ha az MCT-vel lett kreálva az USB-s telepítési adathordozó, akkor volt arról szó itt korábban, hogy a 22000.318 buildszámú ISO gond nélkül települt nem kompatibilis hardverkonfigurációkra is, aztán utána arról hogy újabban mégsem működik. Akkor ezek szerint megint variáltak és most igen, illetve 1x igen, 1x nem, most megint igen?

Az meg nem újdonság, hogy (egyelőre) a nem támogatott hardverkonfigurációkon is frissül a Windows 11, számos cikk volt már erről (példa).
-
Daert
őstag
Üdv mindenkinek.
Barátomnak összedobtam egy gépet: i5,11-gen+16GB Ram+B560 Aorus m-itx lap,m.2 SSD.
Minden szűz,de nem tudom a Win11-et telepteni mert nem felel meg a minimális követelményeknek
Mi lehet a gond?USB-ről menne a teleptés,a microsoft honlapján tettem fel pen-re,a leirás alapján.Vezetékes net kell a teleptéshez? -
-
válasz
Joker88
üzenetére
Lehet, hogy szép lassan enyhítenek? Amikor kb 1 hónapja próbáltam a mókolatlan telepítőt, akkor a CPU-n már hajlandó volt átlépni, de a TPM még kellett.
"frissítések is települnek.." ez amúgy nem újdonság, az már rég kiderült, hogy csak ijesztgetés volt, valójában megy minden a nem támogatott gépeken is. -
Joker88
őstag
Tévedésből a Windows 11et töltöttem le a letöltési segédjével és kiírattam egy USB kulcsra a telepítőjét..
És gond nélkül feltelepült, illetve be is engedett az outlookos fiókommal jelentkezni a rendszerbe,frissítések is települnek..
ez hogyan lehetséges? se TPM,se a CPU nem felel meg a követelményeknek.. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
De, de, napi OneDrive-felhasználó vagyok. A többi, nem érintett (tizenéve csak frissített) gépen nincs is gondom, csak az új telepítésű Windows 11 tilt le a fájlraimról -- értelemszerűen ugyanazzal a Microsoft / OneDrive accounttal.
A OneDrive munkakönyvtára be is van állítva -- bár, ahogy elnézem, pár tízezer fájl szinkronizálása függőben van (feldolgozása folyamatban), és a szám nem is csökken.
Amint látom, a fájlok többsége azért hozzáférhető, de pár tízezer nem. Jellemzően az újabbak nem.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Jungle Man
üzenetére
Rátapintottál, én vagyonőr vagyok és amikor 24-36 órára kidobnak egy olyan objektumba, vagy a préri közepére ahol a legközelebbi konnektor 3 kilométeren kívül van, akkor akkuról megyek+mobilnet és tényleg minden watt számít.
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Belépsz a Onedrive fiókodba a gépről és megadod neki a másodvinyón lévő onedrive könyvtárat munkakönyvtárnak. Ezt nem tudom pontosan, inkább a második,
Belépsz a Onedrive fiókodba és le fogja szinkronizálni az összeset a saját vagy egy tetszőleges könyvtárba.
Vagy webes felületen mentegetsz bár az is macerás.Vagy már nincs meg az accountod? Én volt hogy 3 évig nem léptem be és megmaradt.
-
Üdvözlöm a Topiclakókat!
A problémám a következő:
Friss telepítéssel, az adat-SSD kivételével új harverre tettem fel a Windows 11-et, azaz lényegében egy új, Windows 11-es gépbe dugtam be a régi háttértárat az adataimmal.
A gond az, hogy a OneDrive-ban tárolt összes saját készítésű file-omhoz (cirka 150ezer) elveszítettem a hozzáférési jogomat.
Ha megnézem a tulajdonságokat, a Biztonság fülön belül nincs a fájlokhoz tartozó tulajdonos. Át tudom venni a fájlok fölötti tulajdonjogot, aztán engedélyezni tudom az aktuális felhasználónak (magamnak) a teljes hozzáférést, de csak egyesével. Hogyan tudnám az elmúlt harminc év anyagát láthatóvá tenni magam számára?
Köszönettel: MaCS
-
kristof123
őstag
válasz
kristof123
üzenetére
Erre valaki? nem volt másnál hasonló hiba win11-en?
-
-
-
-
Csorbi
addikt
válasz
Jungle Man
üzenetére
A Windows 95, 98, ME, XP, Vista, 7, 8.1 megszűntek?
-
Fandango
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Na majd megnézem, hogy mennyit eszik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Abból is ezt a verziót inkább, a hivatalos oldalon lévő legújabb egyelőre egy memóriazabáló szörnyeteg. Vagy simán vissza lehet telepíteni rá a 4.3.9-est, azzal sem volt ilyen gond.
-
Geth
veterán
válasz
Jungle Man
üzenetére
Nekem most is stabil, lassan át is térek rá mindenhol. A 10 akkor szűnik meg, ha letörlöm.
-
Jungle Man
junior tag
Mikor jöhet el az idő, amikor már a Windows 11 is stabilnak számít? Akkor meg fog szűnni a Windows 10?
-
Jungle Man
junior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Azt írtam, hogy nem feltétlenül a legalacsonyabb fogyasztás kell legyen a cél, hanem a jobb képminőség és az ergonómia. Engem pl. nem érdekelne egy dupla fogyasztás, mert lássuk be, elenyésző még az is. Bár laptopon nem nézek filmet, tudom, hogy valaki arra kényszerül. Taxis vagy biztonságiőr, mit tudom én. Ott esetleg valóban fontos lehet a fogyasztás.
A laptop kijelzőjén a nüansznyi utómunkák sem számítanak. -
válasz
Jungle Man
üzenetére
Ezt nem tudom mert sose allitgatok be ilyen extrakat. Ahogy van a nyers media ugy nezem.
Az viszont valosagos hogy a kulso mediaplayerek a telepites utan az alapbeallitasokkal nem a legjobbak. Marmint energetikailag.
Linuxokon eddig mindig be kellett allitanom a video kimenetet, a dekodolasi szalakat, a hardveres dekodert. Igy a felere vagy boven ala csokkent a processzorhasznalat.
Es ezt ha nem is mindig de az esetek kb. felenel a Windows alatt is ugyanigy ossze kell legozni. Az eredmenyt leirtam, 13 W helyett 9W. Ez egy 105 wattos asztali Ryzennel nem erdekes, sot eszrevehetetlen de egy mobileszkoznel, notebooknal mar pregnans akkuido elterest jelent. -
-
Jungle Man
junior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
A képminőség lehet az oka, illetva annak optimalizálása. A VLC-ben lehet állítani az előszámítások erősségét egy csúszkán. Hogy az mit állít pontosan, fogalmam sincs. De kb. erről szólhat a különbség. Ezenfelül ha nincs zajszűrés, hangkompresszálás meg egyéb utómunkák - az is spórolás.
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Az vajon bug, vagy fícsör, hogy remote desktopban előjön a saját taskbarom?
A céges gépet itthonról, Remote Desktoppal bejelentkezve használom.
Egyik gépen sincs beállítva automatikus tálca elrejtés.
Ma vettem észre, ha a céges gépen az egeret a képernyő aljára húzom, akkor megjelenik az itthoni taskbar, és működik is, lehet rá kattintgatni.
A gépházban, a tálca beállítások között nem látok olyan opciót, ami a neve alapján erre a fajta működésre vonatkozna. -
vaakuum
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezek már mind megvoltak...
egyikkel sem műx. -
vaakuum
addikt
Help pls.Win 11 pro alatt a qbittorrentet nem tudom rávenni a rendszerindítással együtt történő indulásra. Magában a qbittorrentben be van pipálva, hoyg indítás a rendszerindítással együtt, de ez nem működik. Emellé betettem indítópultba a parancsikonját, de így sem indul el automatikusan. Mit lenne érdemes még megpróbálni?
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Új WMP-t még nem látam, most Linux alól vagyok, otthoni gépen van W11. Majd hazaérek megnézem
A fogyasztásra visszatérve, most írok épp egy blogot piszkozatba, egy mini PC átalakításáról és 1 hete méregettem meg részletesen, mi mennyit is fogyaszt. A készülp cikkből beemelném ude ezt a pár sort:
"Windows Filmek+TV 6,8W kontra optimalizálatlan SmPlayer 13W. Ez nagyon durva eltérés!
Windows Filmek+TV 6,8W kontra optimalizált Smplayer 9,3W. Még ez is nagyon sok. VLC dettó ugyanezt tudja."
Ezek egy laptopnál, akkus üzemben filmezve bizony 1 vagy akár több órai üzemidő eltérést is jelenthetnek. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Akkor most 3 lesz egyszerre a Filmek, a régi WMP, és az új WMP?
Amúgy én mega régi WMP-nél figyeltem meg (még a Win7-es gépeimen), hogy pl. az SD anyagoknál ennek van a legjobb képe, még a MPCHC-nél is jobb. Ugye itt felskálázás is mindenképpen van, azt is belejátszik. HD felett viszont nem tudom van e valami különbség.
-
-
Xelo
addikt
itt is hasonló a helyzet, csak más programokkal.
laptopon én videóra mpc-hct használok (tapasztalatom szerint kevesebb erőforrást eszik mint vlc, lapos akksija tovább bírja vele), zenére pedig annó a foobar2000 volt a menő, bár manapság már nincs szükségem rá spotify mellett.. -
kezo0
addikt
Vicces, hogy 2022-ben az új Media Player le szeretne gombolni rólam 350 Ft-ot, hogy le tudja játszani a HEVC videókat...
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Itt wiszont nem említi a Media Playert:
2022. február 15. – KB5010414 (operációs rendszer 22000.527-es build) előzetes verziója (microsoft.com)
Ja, és ebből az is kiderül, hogy ez csak egy előzetes volt.
Ezt is abbahagyhatnák már, hogy a frissítések előzeteseit (az én olvasatomban tesztverziókat) küldenek ki a felhasználók gépeire.
Azt hagyják meg azoknak az Insider Preview programban résztvevőknek, akik a Release Preview csatornán vannak... -
Xelo
addikt
win 11 22000.527 verzión már nincs lehetőség arra, hogy ha az egeret a tálcán lévő kereső ikonjára viszem, akkor ne jöjjön fel az a mini-ablak a legutóbbi keresésekkel? valamiért a gépemen szeret random bebugolni, és egy ilyen átlátszó, nem kattintható ablakot hagy maga után. olvastam a neten hogy régebbi win11 verziókban a tálcabeállításoknál volt opció kilőni, jelenleg nekem ott nincs ilyen. illetve próbáltam ez alapján a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced-hez hozzáadni a TaskbarSh duplaszót (alapból nekem ez is hiányzott) 0-értékkel, de sajnos úgy tűnik .527-en ez se működik, ezért töröltem a bejegyzést.
a probléma ideiglenesen megoldható ha a feladatkezelőben újraindítom a win intézőt, de újra és újra előjön. valaki megnézé nekem hogy 527-en neki is hiányzik-e a TaskbarSh beállításjegyzék, illetve ha nem, akkor működik-e (0-érték kikapcsolná a mini-ablakot, 1 bekapcs)? előre is thx! -
A mai frissítést követően, ha a Gépház > Rendszer > Névjegyre kattintok, egy lila villanás után bezárja a Gépházat. Tapasztalt valaki hasonlót? Az eszköz egy Lenovo Thinkpad X1 Fold, ha ez számít vmit, illetve folyamatosan frissített Win 11 Pro.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Szellem.
üzenetére
Ez irdatalan nagy baromság volt szerintem, hogy oda rakták. Miafaszértkellett???
Ott van minden középen, erre az egyik ikont kihajítják szélre.
Ráadásul, ha ráhúzom a zegeret, akkor megjeleníti a widget panelt, a képernő bal szélén, csakhogy, én az 1. monitoron húzom rá az egeret, erre ő nagy okosan a második monitor bal szélén nyitja meg az ablakot...
Asszem most kapcsolom ki azt a vackot. -
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam megoldást a problémámra.
A start menü kereső része nagyon nagyon lassú, van, hogy nem is talál semmit, csak többedszeri bezárás, megnyitás utána hajlandó egyáltalán megfelelően működni. Korábban volt valami hiba, ahol a windows + r segített cmd ablak indítással.
Őszintén szólva még nem volt olyan időszak az indulástól (2021.10.05.), amikor összefüggően sokáig jól működött volna a startmenü és a keresés.
Mit ronthatok el

-
shotika
őstag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Az idejét se tudom mikor használtam utoljára a WMP-t, de arra határozottan emlékszem, hogy sok évvel ezelőtt a Mission Impossible 2 zenéje ott volt. (pedig soha nem is volt meg semmilyen formátumban)
Azóta számtalanszor újra raktam a gépet, megjelent jó néhány Windows, és most hogy elindítottam, az az egy szám most is ott van
Pedig ez friss Win11. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
na a Media playert is benéztem
Media Player néven a régi jön be valóban, Groove Music néven van az új....
-
Xelo
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
a videón meg valami zenelejátszó/rendszerező progi látható: "Media Player is a full-featured music library that allows you to quickly browse and play music, as well as create and manage playlists.".
-
Csorbi
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Én meg leet.hu-s cikket se linkeltem, szóval nem értem miért én kapom ezt válaszként...
-
Csorbi
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Te hol olvastál ilyet a changelogban?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

egyikkel sem műx.
Mi a... Amúgy nem kikapcsolni a widgets-et, vagy legalább nem bal oldalt legyen már. Olyan furcsa.
Sorry mindenkitől