- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
A gond csak Asus lappal jelentkezik, úgyhogy szvsz a gond nem a Win9x vonulattal van (kivételesen), hanem az Asus-szal...:t
A bizonyíték pedig a saját konfigom (Abit BD7, Asus GF4 Ti4200, hogy csak a főszereplőket említsem), amire abszolút problémamentesen települ a Win98... -
Bass
addikt
Nézz hülyének:) Én nem szerzek karit mert tényleg nemtudok (én meg nem veszek majd talán ők ha nem nem)amúgy meg már nem árdekel a dolog majd ők megoldják én már többet nem kínlódok vele majd lesz valami na csá.
-
sztojo
csendes tag
Ahoy!
Én már kezdelek hülyének nézni :).
ps: Ezzel a megoldással megspórolsz 1 csomó baromkodást, hogy bebizonyítsd a garanciális csere szükségességét(és sok benzinpénzt). És nem utolsósorban a 8 éves kisgyerek hozzáértő szüleinek állandó, zaklató kérdéseit, hogy mikor lesz jó! Ez sajna tapasztalat :( -
Tatek
csendes tag
Hali! Én a memóriára tippelnék...
-
Bass
addikt
Elbírja ha az én gépemben rakom fel a wint de ez nem lehet rendszer,a videókarit meg nemtom kipróbálni sajna mert minden ismerösömnek gf kártyálya van (gf2 mx,gf3ti stb) kipróbáltunk minden cserélni a gépben de semmi(beleraktam a saját dvd-romomat,VGA-t gf4ti4200 össze vissza mindenféle variát de semmi)szóval akkor az Asus alaplap lehet a kaka? Vagy a vegyen más vga-t? mondjuk ATI-t?
-
biker
nagyúr
sis lapról via lapra (mind p4-es) áttérést még az überstrapabíró xp prof se bírt ki :)
csökkentett módban sem indult többé -
Egon
nagyúr
Már ezer ilyen problémát olvastam, egy-kettőt saját szememmel is láttam... A probléma oka: az Asus alaplapok zöme (általában AMD procihoz készült lapok, de asszem Intelessel is előfordult) nem eszik a GF4 Ti/MX vonulatot, de kizárólag Win9x telepítésnél jön elő a hiba.
Oltári egyszerű a megoldás: kell egy másik (BÁRMILYEN) vga a telepítés idejére (a cégnél példul Matrox G200-zal nyomtuk fel a Win98-at egy ilyen gépre). Tehát nem kell PCI-os kártya, jó egy másik gyártótól származó AGP-s is... Nem hiszem el, hogy nem lehet szerezni kölcsönbe fél órára egy másik vga-t...:o
A saját gépedben való telepítést meg felejtsd el: alaplapcserét nem bír el egyik Win9x sem újratelepítés nélkül... -
-
Geller
tag
Nem tudom miert, de mintha el sem olvastad volna a hosszaszolasomat. Szal tobben irtul mar, hogy masold fel a vinyora a win98-at es huzz le minden ide eszkozt..cdrom..stb, csak a hdd maradjon rajta. Probald ugy, es ha ugy se megy akkor nezd meg a kovetkezo dolgot:sokan beszivnak vele, neha meg en is beleszaladok:
Nezd meg hogy a primery particio AKTIV-E???
Mert ha nem allitod aktivra, elofordulhatnak hasonlo hibak.FDISK-ben 4 -es menu, particio informacio..Ha ott nem lacc egy nagy A betut, akkor tedd aktivva. Nem oktatni akarlak, mint mondtam, de elfelejtheti az ember..
Szia:
Geller -
Bass
addikt
írtam a tpcompnak majd meglátjuk ők mit reagálnak (ott lett véve a gép)
-
zso73
veterán
Hali!
Másik gépen formázás FAT 32-re.W)(M telepítő felmásol a winyóra.W98 indító flopiról start,és setupcor!A CD cuccokat húzd le róla a telepítés idejéig!
Üdv Zso :) -
Bass
addikt
üres a vinyó,bios belöve boot 1 cd-rom 2 hdd cd-rom felpörög betölti azokat a file-okat amiket floppyról töltene majd megkérdi hogy win telepítése cd-rom támogatással stb(3 választás de gondolom nem kell bemutatni) kiválasztom bejön egy kék képernyö amiben infók vannak a telepítöröl majd egy felrat hogy a windows azonnali telepítéséhez nyomjon entert vagy ilyesmi azt nagy üres képernyö 8eddig úgy csináltam hogy azt a vinyót beraktam a gépembe ott felraktam a wint vissza a haver gépébe ott bebootol és utánna minden oké.
-
rog
addikt
cd-romot úgy tudod visszavarázsolni, hogy az autoexec-be az mscdex.exe-t a config.sys-be meg a cdromakarmi.sys-t berakod. egyszer kell így boot-olni, utána kiszedheted, onnantól lesz cd. (ha nem tudod hogy kell, puskázhatsz a boot-floppyról)
-
fügike
senior tag
Csak mellékesen megjegyezném, hogy a file neve, amivel indítani kéne a telepítést, nem setupcore.exe, hanem SETUPCOR.EXE. Szóval lehet, hogy ezért nem megy. Bocsi:)
-
Bass
addikt
valszeg írok pécsre emilt a boltnak ahol vette a srác(neki nincs nete) csak tudnak valamit mondani ha nem tudnak valamit mondani akkor csere.
-
Bass
addikt
:)már állítgattam minden vackot de semmi,ilyen hibával eddig csak egyszer találkoztam ugyan ilyen lappal ott egy toshiba dvd író és egy lg dvd-rom volt a gépben és a dvdromot kellett masterre a toshibát meg cable selectre állítani és úgy felment mert sem masteren sem slave-en nem ment (ilyet sem láttam még):)
-
zso73
veterán
Hali!
Nem nézlek hülyének! :) Csak nem tudom mennyire vagy tapasztalt.Nem mintha én penge lennék!/Sőtt/
Ilyeneket próbáltál?Bioszban CD autodetect,Try other boot device...........
Esetleg Assign irq VGA,VGA dolgok a bioszban??Minden integrált dolog letiltása a bioszban+soros+Párh portok tiltása+USB .....
Bass
addikt
-
zso73
veterán
Hali!
Reprodukáltam a dolgot!
Cd-ről boot!Menü első Boot HDD?Boot for CD? CD!
Rendszer indítása CD rom támogatással!Nem egyből telepít,és nem CD rom támogatás nélkül!
CD win98 ->setupcor.exe
Üdv Zso :)
Ui:Nem okítani akarlak,csak leírtam,hogy nekem így megy!:) -
zso73
veterán
Hali!
Nekem szokott menni a CDROM.:-)Van olyan lehetőség,hogy rendszer indítása CDROM támogatással:Nem indul semmilyen telepítés.Ekkor kézi keresése a setupcor-nak!cd Win98,dir.....setupcor
Zso :) -
Geller
tag
Formazd meg a vinyot egy masik gepben. masold ra fel a win98-at. Tedd vissza a gepbe, de elotte huzd le a cdrom ide kabelet ugy, hogy semmi mas ne legyen a kabelen, csak a vinyo. Lehetoleg master helyen a kabelen is. Inditsd el egy boot flopyval, es probald meg ugy a telepitest.Cserelhecc ide kabelt is, hatha...
Geller. -
VÁMpír
aktív tag
Ha van olyan a BIOS-ban, hogy Boot up floppy seek, akkor azt tedd OFF-ra!
-
SeF
tag
Sziasztok! Lehet hogy ezt már mondták előttem ,de akkor legalább egy tapasztalattal több:))
Ez a hiba nálam is jelentkezik az egyik céges gépen(,igaz ME-vel de az majdnem ugyanaz); (duron 1,2 asus a7v8x, v9180 magic vga) , én úgy oldottam meg hogy a sajátomba beleraktam a winchesterét leformáztam majd elindítottam a telepítőt. A fájlokat felmásolta kiveszem visszarakom a másikba majd ott folytatja ahol a másikon abbamaradt. A hiba pl az NFS Underground indításakor is jelentkezik (fekete képernyő aztán reset...) Szerintem a vga a ludas nemtudom miért. Vagy a winchestert cseréled minden telepítésnél összevissza vagy egy másik vga kártyát, esetleg egy új vga:)
Remélem hozzásegítettelek a megoldáshoz egy lépéssel:)
Üdv.: SeF -
zso73
veterán
Hali!
Van AGP foglalat a gépen?Mert ha van,akkor tolj bele egy másik kártyát és próbáld úgy!Ha nem megy,akor setupcor.exe a setup helyett!
Bass
addikt
Nemhiszem el hogy nincs senkinek ilyen asus lapja 98se-vel:)))
-
Bass
addikt
mert ez van meg(nem akarok sem én sem az ismerösöm venni xp-t mer egyenlöre elég volt megvenni a 98-at),mert megfelelö,mert minden megy vele,soroljam még?:)amúgy meg ez nemhiszem hogy a 98 hibája mert eddig minden gépre felment kivéva a b...ott asusra mert már jártam így egyszer abit,jetway stb-re okés csak az asus de valahogy azé meg kéne oldani
-
baluka
tag
válasz
Alvin_ti4200 #61 üzenetére
Na jó, de egy nyolc éves kissrácnál /ha jól tévedek/ csak nem fog a szoftrendőrség razziázni?!
-
Bass
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #58 üzenetére
és hogyan ha nincs cd-rom?:)
-
Bass
addikt
bocsi hogy felhozom megint a témát de visszajött hozzám ez a gép és megintcsak wint kellene felraknom rá de nem megy minden hardver müxik csak ez a fránya telepítés,megint vinyó be a gépembe úgy fel a win majd vissza a gépbe ott már frankón csak az elsö bejelentkezésnél amíg nem települ fel a vinyón lévö fileokból valami ide bus vezérlö addig nincs cd-rom,a telepítéskor miért nincs ez meg? Remélem van valakinek 5lete
-
kvazar
tag
van trükk és nem is rossz! a microsoft ha jól tudom w98 alá már megszüntette a terméktámogatását vagy lecsökkentette, vagy nemsoká le is állítja végleg! ez van. ha neadjisten fel is megy a w98, ha már az elején ennyi a gond, mi t gondolsz mi lesz ha kezdi elösször az illesztőprogik hibáival hiába teleptí mégis ! jeles lesz, mit fog kezdeni az udma-s vinyókkal, meg a sok sok segédprogival,meg dx9-el? hibát hibára fog dobálni , nem is beszélve maga cpu kihasználtságáról( még néhány winxp nek is gondja van a cache kezeléssel pl bartonoknál stb).
a trükk az hogy biosban a winyó!-t le kell tiltani az UDMA módokról meg minden beállítását amit sebességre optimalizáltak ki kell kapcsolni ....mittomén milyen transferek stb. legeccerübb ha a winyódat egy 40eres régi kábelre rakod. kapcsolj ki szintén biosban minden túlhajtást, usb-t, soros-párhuzamos portot, játék, modem,hangkártya integrációt. a cd meg slave.
ha ezzel sem indul hibátlanul nyersen akkor a következő trükk hogy VESZEL egy WINXP-t. sajna ez van.
remélem sikerül és várom a következményeket! hali. -
Bass
addikt
Úgy sikerült megcsinálni hogy átraktam az én gépembe a vinyót ott felraktam a win-t majd vissza a másik gépbe elindít win bejön,majd kerasi a meghajtóprogikat de ugye nemtom telepíteni mert nincs cd-rom,mégse,mégse,mégse vagyis ami a vinyón lévö win-be bentvan az feltalepült de viszont amikor az alaplapi idevezérlöt telepítette rögtön volt cd-rom,szóval utánna minden gond nélkül müködött,kérdem én hogy akkor miért van illesztöprogram a windows telepítöjében az elejeén?''számgép indítása cd-rom támogatással''? van erre valami trükk?
-
szasanyi
félisten
Van még 1 javaslatom : F8 boot menü, csökkentett mód lépésről lépésre.
Azt tapasztaltam, hogy ez esetenként megold bizonyos problémákat.
Legutóbb HDD felimeréssel volt gondom egy MSI alaplapnál, és semmi más (!)
nem hozott eredményt, csak ez. Nem tudom pontosan, hogy miért de így van.
Ha az előzőeket kizártad, próbáld meg ezt. Próba, cseresznye :) -
Bass
addikt
Na mint irtam felraktam a win-t az én gépem segitségével,ezután visszaraktam a vinyót az ö alplapjába(gépébe) itt szépen betölti majd amikor kérni az alaplapi meg egyéb drivereket kiderül hogy nem látja a windowsban a cd-romot holott az müködik(a biosban valami pio4-en van automata beállítás ,minden manuális kudarc mert úgy még a bios sem ismeri fel)
-
AttackR
tag
Szar a memória vagy az alaplap.
mekem is ilyen volt pont ASUS lappal egy alaplap csere és kész! -
Bass
addikt
hogy kell dos módban pontosan beütni a setupcor-os indítást mert szerintem rosszul csinálom mert nem indult el úgy de kiszeretném próbálni nincs floppy hanem 2x20gb meg egy cd-rom
-
szasanyi
félisten
NEM! Én nem azt mondtam, hogy rossz a kártya. Az sem volt rossz, amivel
én küszködtem.
Egyszerüen nem eszik egymást. Mármint a VGA és a MoBo.
De ezzel a manőverrel - lásd fent - kiküszöbölhető a probléma, és ha áll a
Win98SE, VGA drivel fel (alaplapi chipset és DX után), és GO. Továbbiakban
nincs gond. Márha valóban nem hibás a kari. De ez nem valószínü. -
Bass
addikt
Na beraktam a gépembe a vinyót és felraktam a win-t minden gond nélkül,szóval akkor a másik gépben a gf4 mx440se a gond? Ma vette a srác,akkor holnap küldjem vissza vele és cseréltessem ki egy Ati-ra mert csak az van ilyen áron (9200se) egy 8 éves kissrácnak lesz ugyhogy egyenlöre jó lesz neki ez is(no meg kevés nekik a pénzmagjuk) ki kell hogy cseréljék minden gond nélkül nem?(Tpcomp)
-
szasanyi
félisten
Igen, ez is ismerős. Gondolod, hogy én nem szoptam be ezt a hibát? Hát de.
Már mindent le ellenőriztem, mindem hibalehetőség eszembe jutott - azzal
együtt, hogy kiba.... az egész gépet az ablakon.
És végül kipróbáltam a kártyacserét, és láss csodát... minden hiba megszünt,
telepítő fut ezerrel :) -
Bass
addikt
Olyan mintha a cd-rom nem kapna ''ingert'' és nem kezdi el a telepítést.(pedig müködik az is mert már próbáltam)
-
Bass
addikt
Nem megy a saját kártyámmal sem,de a gép ad képet egy darabig mind a két karival itt a régi probléma magoldása de ez most nem okés , a rendszer sem ugyan az teljesen (csak a probléma) http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=26655 a 40-es hozzászólás az.
-
fügike
senior tag
Ha az se jó, próbálj meg szerezni egy Trio-t. Azzal csak elindul! (Bár anno Win95 is volt hogy megtréfált vele!:)
-
Bass
addikt
kipróbálom a saját vga kártyámmal(Siluro GFti 4200)
-
Bass
addikt
Megcsináltam de még mindig nem jó 2x20gb-ra osztottam fel de semmi ahogy lenyomom az entert vége,valami a cd-rom és a vinyó közt nem stimmel(mint mondtam már jártam ugyan így de az ott leirtak nem segítettek itt) és ha videókari akkor miért jut el a telepítés kezdetéig(vagyis a rendes telepítö ablaka már nem jön be) amúgy a kártya valami noname 440mx SE 8x AGP,a 8x AGP-t a biosban nem tudom beállítani 4x-re de miért?
-
hroland
csendes tag
Ott lesz a gond, amit Szaki mond (#5). Más videokártyával kell próbálni, amiatt nem indul el. Én már kétszer is jártam így (egy radeonnal és egy GF4 Ti4200-zal), és mindkét esetben egy riva 128ZX kártyával indult el a telepítő. Persze, miután feltelepült a win98SE, utána már nyugodtan lehet telepíteni az adott kártyát.
-
fügike
senior tag
Használhatsz Partition Magic-et is. Bár nekem azt mondta az XP PM után - formáztam is, nem csak particionáltam -, hogy ismeretlen oprendcer. Azóta is multiboot-tal indul.:) De semmi baja!
-
Bass
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Nem fapados hanem SE,amúgy meg ez van jogtisztán meg neki(meg nekem is)de szerintem még mindíg jobb mint az XP (de ez az én véleményem)ugyanis saját gépemen is SE van de semmi gondom vele,de itt most nem ez a kérdés.
-
fügike
senior tag
Véletlen nincs bekapcsolva a BIOS-ban a Virus Protection? Tudom, láma dolog, de hátha.
-
nygma
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
jó kérdés... de vannak olyanok, akiknek ez kell
-
Bass
addikt
kipróbáltam külön IDE csatornán de úgy sem jó,kezd tele lenni a t..öm:)
-
Bass
addikt
a setupcore.exe-t már próbáltam sajna nem inditotta el a file-t,a vga rendben mert mondom a másik gép is ugyan ezt csinálta csak ott külön ide kábelen ment a vinyó és a dvd olvaso meg a dvd iró ott megoldotta hogy az egyik master a másik meg cable selecetn volt de ez itt nem segít,külöm ide kábelre meg nemtom rakni mert nincs több kábelem.
-
nygma
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
sajnos én már találkoztam olyan géppel, ahol a setupcor sem ment...
különösebben nem zavart, mert eredetileg is w2k-t akartam rátenni :D -
Yutani
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
Bizony ám!
-
Bass
addikt
Egy ismerösöm vett darabokban egy gépet(Asus A7V8X-x,2000+XP,GF4MX440semaxtor 40gb hdd7200 és 1 LG 52x-es cd-rom) az a gond hogy amikor el kellene kezdödnie a windows telepitésének(a kék képernyö után amikor ''nyomj entert a telepités folytatásához)elsötétül a kép és nem megy a telepités.Már jártam így egy ilyen alaplappal de nemtom hogy hogyan oldottam meg a telepítést,pedig egy külön topicot is csináltam neki de nem találom és nincs is nagyon idöm megkeresni mert sürgös lenne a gépet összerakni,ha valaki járt már így kérem segítsen(nincs winxp sem hardveres gond csak valami beállítás amire nemtudok rájönni)
Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest