- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
adalbert1 #3435 üzenetére
4 oldalrol van bevilagitas, a filmeknel egyaltalan nem lehet eszrevenni, en csak akkor eszleltem, amikor a windows eredeti kepernyovedoje elindult
a sarkoknal is eles kep, teltek a szinek, abszolute nincsen kulonbseg a monitor kozepehez kepest
hajolj, amerre jol esika dontes a tied
en csak +infot adtam, hogy tudjal donteni
szerk: a 205bw max felbontasa 1680 x 1050 lehet, gondolom ez a nativ
az a +1'' nem tudom meger-e +15k-t, de ha tehettem volna, en egy 205mw-t vettem volnavagy 940mw? nem is tudom
van nagyobb es multimediasabb
+tv
[Szerkesztve] -
-KoKeSz-
tag
válasz
adalbert1 #3431 üzenetére
Nekem ugyan nincs sok tapasztalatom a wide TFT-k terén de azért ha megtekinted ezt [link] amit már eccer belinkeltem, akkor láthatod hogy a 940BW keskenyebb egy 17-esnél, és kb 65e Ft egy elfogadható 19es wide...Szerintem megéri azt a plussz 5-7e Ft-ot egy 20as wide, ami képmagasságban még mindig nem nagyobb egy 17esnél...19 wide-ot nem vennék,akkor már inkább egy sima 19est...Ez persze csak az én véleményem...
-
-
törölt tag
válasz
adalbert1 #3431 üzenetére
adalbert1: par honapja (asszem 2) vettem akkor 65k-ert.
Van d-vi, d-sub csatlakozoja, elol-hatul power gomb, a nativ felbontas 1400*900
nfs u2 es rise of nations alatt a felbontas 1024*768 volt, de nem torzitott egyaltalan a kep, ha jol emlekszem az osd menuben meg allithato is a keparany, mindezt egy en6600gt hatja, a nativ felbontasban is gyonyoru kepe van, filmekben, jatekokban a gyors mozgasoknal nincs utanhuzas, a szinek nagyon szepek, eletteliek, es meg igy is rengeteg beallitasi lehetoseg van rajuk
van hozza telepito cd is, de pl az updates oldal is felismerte a monitort, toltheto le hozza driver, 4:3-as filmeknel ket oldalt van fekete csik, nem huzza szet a kepet, a 16:9-es aranyu mozikat szepen megjeleniti, neha van csak korbe egy fekete keret vagy kisebb a kep, de hat ez a film felbontasatol is fugg
ha jol emlexem akkor meg +kabelek is voltak a dobozban, eleg jol forgathato oldalra a monitor es a dontesi szoge is megfelelo keretek kozott mozog, sot, van hozza egy biztosito pocok, amitol tuti nem fog elmozdulni a monitor semmilyen iranyba, en pocok nelkul hasznalom, nagyon stabil, nem csuszik, ha veletlen megutod vagy nekimesz, akkor sem mozdul el
hasznaltam par konnyebb tervezo programot is, szepen megjeleniti a racsnezetet, szepek a vonalak
mindosszessegeben nagyon meg vagyok vele elegedve, amig nem volt ilyen monitorom, nem is tudtam, hogy szuksegem van a wide reszere a dolognak
es konkretan ezzel a monitorral meg nagyon jol jartam ennyi penzert
assszme most igy hirtelen ennyi, ha van meg kerdes, rajta -
Khaal
őstag
válasz
adalbert1 #3413 üzenetére
A betűk zavaróan kicsik szerintem, de ez ugye egyénfüggő. Próbáld ki hogy felrakod a CRT-d felbontását 1024x768 nál magasabbra és nézd meg hogy téged mennyire zavar, mondjuk 1152x864ben. Annál még kisebbek lesznek a betűk natív felbontáson, de a TFT képe azért élesebb mint a CRT-é.
Nekem a 20-as wide TFT-t (1680x1050) közelebbről kell néznem mint a régi CRT-t (1024x768).
A válaszidőkről nem igazán tudok mit mondani, ha jól tudom 8ms a g2g, én nem látok rajt semmi utánhúzást, de engem még a 24ms se zavart a haverom többéves TFT-jén. Talán más fórumozók tudnak segíteni ebben a kb 1 éves viewsonic, belinea, philips, fusi 20-as wide-ok mind ugyanazzal az MVA panellel vannak szerelve.
Engem a fekete ami nagyon zavar, de nekem a CRT-n is eléggé le volt tolva a Brightness. Csak azt tudom mondani, hogy mindenképp érdemes leülni a kiszemelt monitor elé vásárlás előtt és megnézni natív felbontáson, normális fényviszonyok között. (Tudom ezt nem mindig lehet kivitelezni, de érdemes, főleg ha CRT-ről vált az ember) -
Trak
addikt
-
Veron
addikt
válasz
adalbert1 #3352 üzenetére
Hali!
Én is kokettálok a ViewSonic VG1930wm típussal. Láttam élőben, és szerintem szép volt a képe, nekem tetszik. Érdekelne a Samsung 931BW vs a fent említett darab csatája, hiszen kb. egy árban vannak, hasonló paraméterekkel. A ViewSonic forgatható meg emelhető, de a válaszidő ''csak'' 5 ms, ellenben a Samu kettőjével. Viszont a Viewnál B2B-re van meghatározva, míg a Samunál csak G2G-r, és természetesen a pixelgari is elég komoly a Viewra a tftpanel.hu szerint. A hangszóró nekem sem tetszik rajta, de hát ez a legkevesebb. Ha valaki érdemi infot tud a kát modell összehasonlításáról, ne tarsa titokban! -
Chryst
csendes tag
válasz
adalbert1 #3372 üzenetére
Jéé, tényleg ott van lent, hgoy lehajtható... Ezen az oldalon pedig én is néztem, csak átsiklottam ez felett is... kössz!
Nekem annyi pont elég, csak annyi kell, hogy ha filmet nézek, akkor alacsonyabbról nézem, mint egyébként, és akkor is picit magam felé tudjam dönteni...
A Samsung 205BW-t én is néztem. Ezzel csupán csak az a bajom, hogy az ára igen csak 80e. körül/fölött van mindenhol, ami nekem már lényegesen az anyagi keret felső határát súrolja... és nekem csak 70em van monitorra, és ehhez azt már nagyon meg kéne toldani... -
Khaal
őstag
válasz
adalbert1 #3365 üzenetére
Itt már nézted : [link] ?
MVA paneleknél normális hogy nem pont szemből nézve kiszürkül a fekete? Egyáltalán mennyire sötét feketét lehet elvárni tőlük? Eddig csak TN-es monitorokat láttam, és bevallom többet vártam az újtól (mindenhol dicsérték, 800:1 a kontraszt). Esetleg valaki akinek vx2025wm-je, FuSI S20-a, vagy Belinea 102035-e van megoszthatná a tapasztalatait. Lehet hogy a monitorom rossz, vagy csak ennyire képesek a TFT-k és kész? Olyan mintha az egész képen egyenletesen bevilágítás lenne.... -
Mr.Johnny
csendes tag
válasz
adalbert1 #3365 üzenetére
A német oldalakat fordíttasd le a babelfish segítségével, aztán angolul már kihámozod belőle az infot
Nekem is megjött már az Acer AL2223W, épp ismerkedem vele, nem volt még rá sok időm, 2-3 óra. Kis bevilágítás ennek is jelentkezik a tetején és alján alig észrevehető csíkként, bár eddig még sajna olyan 22-est ilyen árkategóriában nem találtam ami ebben nem szenvedne. A játékokat gond nélkül viszi 5 ms-mal, én egy kevéske America's Armyval, majd hosszabb Call of Duty 2-vel próbálgattam az este folyamán. Sajna a gépem - bár ezt amúgy is tudtam előre (2500+ barton, 1Gb mem, 9600 Pro) - nem bírja FPS-sel a natív felbontást, sőt még a leoszottal is szenved néhol, de azért 1280x720-ban is egész jó képet produkált. A talp magasságban állítható, oldal irányban 30-30 fokban forgatható és van portré állás, amikor már azt se látom hol a teteje a monitornak...lehet későbbiekbn teszek fel képet, majd meglátom. A kontraszt az szinte bántó szintre emelhető, elgondolkodtam, hogy miért akarnak egyesek x000:1-es kontrasztot, attól úgyse kapják meg azt a feketét amire vágynak, viszont a világos már kisüti a szemüket, legalábbis nekem a ~800:1 is drasztikus már.
Ja és még valami: a 21''-osnak jelzett Dell CRT-m képe alig 1 centivel magasabb ennél a monitornál, ergo a látható képméret az olyan 20'' maximum. Ezek után tényleg jó a méretbeli kölönbség.
[Szerkesztve] -
-
Pufee
csendes tag
válasz
adalbert1 #3317 üzenetére
Hali adalbert1!
Nos én még otthon, Szegeden láttam a moncsit (931 BW), és nagyon megtetszett.
Végre el is határoztam magam és holnap meg is fogom venni, de itt Pesten valamelyik edigitalban. Remélem majd ki lehet próbálni a pixelhibák miatt. De egyébként azt mondták, hogy 3 napon belül ki lehet cseréltetni, bár nincs kedvem hurcibálni....
Majd írok róla. -
astraclassic
csendes tag
válasz
adalbert1 #3312 üzenetére
Hali!
Tök fekete képnél - mint pl. a default windows képernyőkímélő - a képernyő szélén és talán egy kicsit a sarkokban erősebben, látható bevilágítás. Ezt befolyásolja az is, hogy milyen szögből nézem a monitort. De amint van valami tartalom a képen már nem feltűnő. Ami viszont érdekes, hogy a windows parancssornál korom fekete a háttér a kis ablakban.
A 700-as kontraszt biztos feketébb feketét eredményez, de az a legtutibb, ha ezt a típust megnézed élőben valahol. Azért mondom, hogy ezt típust, mert a melóhelyen a monitornak (HannsG) 700:1 kontraszt van írva, de szerintem nem produkál feketébb feketét. -
bogel
tag
válasz
adalbert1 #3312 üzenetére
931BW
Bevilágítás akkor látszik, ha csontfekete a kép. Ha 10% -ban van rajta valami, akkor már nem venni észre. Ha filmet nézel, alul-felül nincs fekete csík, hiszen szélesvásznú. (mellesleg 16:9 filmet érdemes 16:10-re croppolni)
A dinamikus kontraszt az bekapcsolható funkció (szerintem jól néz ki, főleg (csak) sötétben észrevehető). -
astraclassic
csendes tag
válasz
adalbert1 #3304 üzenetére
Hali!
Nekem 940BW-m van itthon és meg vagyok elégedve vele. Én is 17''CRT-ről váltottam, így kicsit több sor látható, de talán egy 20 vagy 22''-os wide lenne az igazi. Viszont azokhoz már erőmű videokari kell, ha játszani is komolyan (natív felbontásban) akarsz vele. A talapzat dönthető és a magassága is állítható. De azt hiszem van olyan változata is amely csak dönthető. A szinekkel elégedett vagyok főleg, hogy a melóhelyen 2 olyan monitort használok, amelyeken képtelenség normálisan beállítani a színeket. 2 negatívumot említenék: a kontraszt és a bevilágítás. Ez egyén függő, hogy ki mennyire háklis rá, de nekem jobbára a default windows képernyő kimélő futásakor tűnik fel. Persze ez látszik a szélesvásznú filmeknél is. Egyéb felhasználásnál nem észrevehető. A 2 említett melóhelyi monitor papíron jobb kontraszttal rendelkezik, de a gyakorlatban nem vettem észre. Talán ezeket a 931BW már korrigálja.
Előnyei elsősorban a nagyobb hely, főleg vizszintesen. Net mellet simán elfér a TV is. Szélesvásznú filmet nézni természetesen kellemesebb rajta. Hát röviden ennyi. -
Pufee
csendes tag
válasz
adalbert1 #3304 üzenetére
Hali!
Annyit tudok, hogy a 931BW állványa magasságban nem állítható, csak dönthető, de más egyebet sajnos nem, mivel nincs nekem (még).Pont egy ilyen vásárlásán gondolkozom. Edigitalban meg lehet nézni, elég jó képe van, már néztem.
Ha valakinek van ilyen, tényleg írjon róla pár szót légyszi!
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Philips Ívelt (1500R) monitor eladó - 34" 180hz,VA, 3440x1440p, HDR,
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- 23"-os HP Elite Display E232, FHD/IPS, HDMI-s monitor, garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged