Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FeRkE

őstag

válasz mike1334 #13617 üzenetére

Jó kérdés, én FVD-t használok, igaz ritkán. Tegnap volt két ingyen hívás Angliába, de a hívás hossza alapján rendben megszakadt a kapcsolat, amikor kell.

• McLaca

őstag

válasz mike1334 #13617 üzenetére

Nem. Minden, ami dellmont. FVD is.
    A hívásnak akkor is meg kéne szakadnia, ha a hívott teszi le. Nálam is volt egy 7 perces hívás, amiből 12 perces lett, de hogy én nyomtam-e ki előbb, vagy a hívott, azt passzolom. De ha a hívott kinyomja, és a hívónál is megszakad erre, akkor a dellmont jól kezelte a dolgot. Digitális mobilrendszereknél bármelyik fél leteheti "hivatalosan". A gond az, hogy a dellmont nem teljesen szabványosan kezeli a dolgot a jelek szerint.
    Ahogy már kétszer leírtam fentebb, leírom harmadszor is: időnként képtelenség a hívást elutasítani. Hiába nyomja ki a hívott, a hívónál semmi változás, csörög ki tovább és a hívottnak is a kinyomás után azonnal újra becsörög a hívás. Ez a jelenség pont ugyanannak köszönhető, mint a meg nem szakadó hívás. A dellmont szervere nem érzékeli/nem jól kezeli a hívásbontó jelet. Egyébként én ezt akkor tapasztaltam, amikor a vonal is kásás, tompa volt, tehát rossz minőségű. Az ilyen vonalon nyilván a hívásvezérlő jelek, adatok is sérülhetnek. Viszont ha amiatt számlázna tovább, mert a hívó nem teszi le, csak a hívott, akkor gyakorlatilag a hívó telefonnak is folyamatosan vonalban kéne maradnia. Azt meg erősen kétlem, hogy valaki úgy fejezi be a telefonálást, hogy lerakja a telefonját (az asztalra, a zsebébe, stb.) és nem veszi észre, hogy még mindig fennáll a kapcsolat. Ha ugyanis nem áll fenn, akkor megszakadt. Tehát a telefon a hívott oldali bontást tudomásul vette. De akkor a dellmont miért nem?
    Ja, és nem csak callbacknél van ez, nálam SIP hívásnál jött össze, csak ott nem lett másfél óra, csak 12 perc.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák