Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
Új hozzászólás Aktív témák
-
reggy
tag
http://skype.unyte.net/skype/en-us/download.html
ezt senki nem próbálta ki rajtam kívül? -
RAM
őstag
up
-
regent
aktív tag
Tudhat arról a megfigyelt, hogy esetleg éppen megfigyelik, vagy semmit nem sejthet. Arra gondolok, hogy pl. iskolában a tanári géprööl megfigyelhetöö bármelyik másik (diák) gép monitora, ezt tudják a diákok, de azt nem kell tudniuk, hogy éppen most öök meg vannak-e figyelve. Vagy kémkedni akarsz?
-
cromex
aktív tag
vncvel lehet ugy megfigyelni egy távoli asztalt, hogy a másik oldalon lévő ember semmit nem vesz észre belölle?
Gondolok itt olyanra, hogy én pont azt látom a saját gépemen, amit a másikoldalon ülő ember az 'asztalon' csinál..
sima vncvel gondolom nem, de ultrával meg lehet csinálni?
-
reggy
tag
Nem egészen vnc, de valami olyami ez is, csak skype kell hozzá, de elég a ''szerver'' oldalon, mert generál egy weboldalt amit el lehet küldeni nem skype-os felhasználóhoz is.
http://skype.unyte.net/skype/en-us/download.html
Nekem az a bajom vele, hogy ha otthon generál egy ilyen címet, akkor a másik gépemről még simán megy.
Havernak elküldöm, onnan is működi, de mire melóhelyre beérek, arra bezár a kapcsolat.
De lehet hogy valamit ki lehetne rá találni! Egy próbát megér! -
L3zl13
nagyúr
Szerintem meg csak akkor kell két port, ha HTTP-t használsz. Normál VNC-re csináltam már portforwardot, és elég volt egy port.
És szerintem ha a http csak arra van, hogy böngészővel meg lehessen nyitni, és elindítsa az appletet, akkor lehet, hogy arra sincs szükség már utánna...
-
regent
aktív tag
Tapasztalataim szerint 2 portnak kell nyitva lennie a szerveren, akkor is, ha csak HTTP alapon java applettel akarod elérni a böngészöödbööl. Ugyanis sok-sok próbálkozásom alatt volt olyan, hogy csak a 80-as port volt nyitva. Ilyenkor elértem a szervert, a java-val, de dobott egy hibaüzenetet, hogy nem tudja küldeni a képet, mert az 5900-as port nem érhetöö el. (vagy valami ilyesmi).
Nekem az volt a megoldás, (amit néhány hozzászólassal ezelöött írtam is), hogy a http-t a 80-as, a normál UDP-t (ha jól emlékszem UDP, de lehet, hogy TCP) a 8080-as portra állítottam a szerveren. Ezeket kiengedtem a tüüzfalon.
A kliens gépen, meg nyitva van a 80-as alapból, és a 8080-as is.
Azaz a dolog úgy müüködik, hogy a böngészööbööl a 80-as porton ''felhívom'' a szervert, az veszi az adást a 80-ason, leküldi a java alkalmazást, majd közösen elbeszélgetnek a 8080-as porton. Sajnos egyedül a 80-ason nem megy a dolog, hiába állítottam be mindkét fajta kommunikációt a 80-asra, hibát kiabált.
Ha meg nem java alapúan akarok beszélgetni, akkor elindítom a klienst, és SzerverIP:80-at írok be a szerver címéhez. -
-
reggy
tag
Na erre a dinamikusra már megtaláltam a megoldást. Azt hiszem pont ebben a fórumban:
dyndns.org
Ha van routered, akkor a legegyszerűbb a dolog, mert aba beállítod a paramétereket, és az intézi a többit. Ha nincs, akkor van valami progi ami intézi, keress vissza itt korábban írták, most nem tudom megmondani, de ha nem találod, akkor majd utána keresek! -
[w]
őstag
aha, most már értem azt az 5080-at. ahelyett nem próbáltad esetleg a 8080-at? elvileg mennie kéne. én is UVnc-vel ügyködöm mikor van rá időm és eddig ez jött be a legjobban.
szerintem ha rájönnénk (vagy valaki meg tudná mondani), hogy pontosan hogyan megy ez a javas dolog, akkor meglenne a megoldás.
ami nálam még gondot okoz, hogy dinamikus ip-m van, ami 24 óránként változik és így elég nehéz, mert előtte otthon meg kell néznem, hogy mára milyen lapot osztott a szolgáltató.
holnap megnézem viewer-rel is, nátha...
[Szerkesztve] -
reggy
tag
Lehet nem voltam elég világos.
Szóval én is hasonló problémával küzdök mint te. Eleinte próbálkoztam különböző portokkal, de rájöttem, hogy csak a 80-ast fogom tudni használni.
Ezért beállítottam a http-s portot a vnc serveren 80-asnak. Itt jött ua. problem mint nálad, hogy nincs jogosultságom telepíteni azt a java appletet, amit kellene.
Így kitaláltam, hogy a viewer-es nézőkének a portját állítom a serveren 80-asra, mert a vncviewert tudom egy pendriven cipelni, de amikor abba a server.cime:80-at adom meg, akkor a 80 atvaltozik 5080-ra, tehat annak nem lehet megadni 2 jegyu portot....
Amugy ultravnc-vel csinalom, szerintem abban tobb dolog allitgathato.
Sajnos segiteni nem tudok, de kinlodok a megoldason, ha valamit kitalalok, szolok!
De ajanlom probalkozz a viewer-rel is, hatha neked bejon! -
[w]
őstag
én a viewer-rel még nem próbálkoztam (vagy ha igen az nem ment, már nem emlékszem), viszont a HTTP-n való elérés működik, de ahhoz engedni kell telepíteni egy java appletet, ami viszont tiltva van nálunk. szóval csak félsiker, mert látom az otthoni gépet, a 80-ason be is tudnék menni, HA ezt a rohad appletet tudnám telepíteni.
erre gondoltam ki azt, hogy ha kiderül hova és mit telepít a vnc java-s része, akkor azt felhasználva beraknám a benti gépre és hátha... egyelőre itt tartok.
nálad mi az, hogy csak az 5080-nal enged csatlakozni? olyan portot állíthatsz be, amit csak akarsz. én pl. 8080 viewer és 80 http beállítással próbáltam. -
[w]
őstag
VNC ugyebár tudja a Java-alapú elérést, ilyenkor általában egy java applet-et telepít a viewer gépre. namármost jó lenne melóhelyről belenézni az otthoni gépbe, de itt nincs lehetőség applet telepítésre.
alapesetben vajon hova töltődnek le ezek az appletek és sima bemásolással használja-e ezeket a win?
(ultraVNC esetében) -
Blade!!!
tag
Hali!
Problémám a következő: Telepítettem a real vnc-t. De addig nem tudok egy gépről sem csatlakozni amíg a norton antivírus 2005 ill. 2006 (attól függ melyik gépemen próbálom) ki nem kapcsolom a worm protect-et és az auto protect-et. Hol lehet ezt beállítani. Mert ugye kikapcsolva nem kéne tartani?! -
Kiskutya
veterán
vnc-vel linuxos gepet is eltudok erni xp-s geprol?
-
regent
aktív tag
Na még egy utolsót, aztán befejezem a monológot.
Már megint elööbb járt a kezem, mint az eszem. Elfelejtettem kiengedni a VNC szervert a 80-as és 8080-as portokon az elööbb. Miután kiengedtem minden ment jól.
Azaz 8080-ason megy a szokott VNC szerver az 5900 helyett, és 80-on a HTTP-szerver az 5800-helyett. Ìgy a nézöö gépen nem kell semmit buherálni a tüüzfalon, csak beírom a böngészööbe a szerver IPcímét, megvárom míg generál egy titkosító kódot (mert enterprise edition trial amit használok), aztán megadom a jelszót és kész. Remélem mindenhol nyitva van ez a két port. Nálunk külön szabályban is
-
regent
aktív tag
Közben finomodott a kép. Ma béna voltam, nem indítottam el rendesen a szervert azért nem tudtam kapcsolódni.
De abban sincs sok köszönet, ha elindítom. A fizetöös verzió trial-ját próbálgatom, és hogy emiatt-e, vagy másért nem tudom, de nem hajlandó más porton kommunikálni és java-t szolgáltatni a böngészöönek, csak az 5800-ason. Azaz a nézöö gépen is ki kell nyitnom az 5800-as portot az IE-nek, csak úgy müüködik. A szerveren ugyanis nem állíthatom be mondjuk a 80-as, vagy a 8080-as portot, mert egyszerüüen nem megy, de ugyanígy nem megy az 5801-es porttal sem. Az 5800-assal minden OK.
Azt viszont kétlem, hogy egy internet kávézóban a föönökömnek kinyitják majd az 5800-as portot, csakis a böngészöönek.
Ha valaki tud megoldást megköszönném. -
regent
aktív tag
A #150-es hosszászólásban efge-nek üzenem, hogy tudtommal mindegyik RealVNC-ben megoldott a dolog. Azaz beírod a böngészöödbe, hogy http://Szerver_IP:5800, merthogy ezen a porton kommunikál, nem a megszokott 5900-on, aztán, ha jól emlékszem a szerver leküld neked egy java alkalmazást, amivel aztán a szokot módon dolgozhatsz.
Ez azért jó, mert nem kell a Viewer gépen a tüüzfallal játszani, hiszen a szokott nyitott portokon megy kifele az üzenet, és nem kell telepítened a nézöö gépre semmit sem.
A föönököm éppen emiatt szeretné használni, állítása szerint majd netkávézókból fogja nézegetni az otthoni gépét.
èppen ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Ugyanis nem müüködik teljesen jól. Kezdöödik azzal, hogy ha nincs java virtual machine a nézöö gépén akkor azt telepíteni kell, admin jogok nélkül ez gázos.
Tegnap kipróbáltam, ha a nézöö gépen be volt kapcsolva a tüüzfal, akkor nem müüködött, ha kikapcsoltam, akkor minden profin ment.
Ma már kikapcsolt tüüzfallal sem megy, valami bajról hadovál a java applet. nem értem most mi a baj?
Valakinek van ezzel tapasztalata? -
reggy
tag
na mi vnan! senki??
tudtam hogy nem kellene elkiabálni a dícséretet! :)))) -
reggy
tag
Hát először is egy prohardver fórum dícsérettel kezdem, mert ez már a sokadik problémám, amivel az itt olvasott dolgok alapján bírkozok meg.
Persze kérdés mindig marad bennem, mint ahogy most is! :)
Szóval ADSL eléréses (és router mögött levő) gépecskémet sikerült VNC-vel elérnem és ''menedzselnem'' a port forwardos módszerrel, de most kicsit parázok, hogy ezzel mennyire tettem veszélyessé a hálózatom, mert ugye most a gépem egyik (5900) portja nyitottá vált.. vagy mi... Igaz a roterbe a tűzfal be van kapcsolva, de az elég? Hogy konfigoljam a dolgokat, hogy a gépem biztonságban maradjon, és tuti csak én tudjam elérni (de bárhonnan)??
(Egyébként ez a dolog csak ADSL-el megy, ugye? Mert pl egy kábelmodemnél alapesetben már eleve egy belső IP-t kapna a routerem is és akkor a szolgáltató routerénél kellene port forawrd, hogy tudjam használni. Jól tévedek? :) -
GZolee79
csendes tag
Hellóztok.
Nézegettem a fórumot de nem találtam megoldást a problémámra.
Szóval szeretnék VNC-vel vezérelni a gépet. Ezt helyi hálóban megy is rendesen. Viszont azt hogy kellene megoldani, hogy nekem otthon van 3 gép ami egy routeren keresztül van összekötve hálózatba. Egyéként kábeles Netem van Fix IP címmel.
Ugye ilyenkor a szolgáltató által adott IP-cím a routerben van. És a router oszt Ip címet a gépeknek.
Ilyenkor, minek az Ip címét kell beírni a VNC Viewerbe? Hogy jutok el a gépekig? Meg a routerben lévő tűzfal nem fogja, meg? Szóval ha valaki tudna ebben segíteni szívesen venném. -
Müge
tag
Sziasztok!
VNC szerver/viewer kérdésem lenne, tudnátok segíteni?
Az otthoni gépemre szeretnék rápislantani a vnc-vel.
Otthonra felraktam a vnc szervert, a melóhelyre pedig a vnc viewert.
Futtatom a vnc viewrt, és ugye akkor bekéri a server nevét. Ide, ha beütöm az ip-met, amit az ipconfig /all -lal kérdztem le, bekéri a jelszót. A beállított jelszavammal pedig nem működik! Kollegám szerint ez azért van, mert a host nevet kell oda beütni.
Help plíz!
Host name-t hol tudom megnézni?
Előre is köszi -
ra^ven
senior tag
Nálam valami gaz van vele asszony gépére akartunk servert rakni, ha valamit elront tudjak neki segíteni, beállított egy kodot és elinditotta a servert. Én probalok racsatlakozni de semmi. 5let?
-
Rickenstein
senior tag
Nya. RealVNC uninstalled, UltraVNC-t feldobtam helyette. Műxik minden gond nélkül éd a M$ AntSpyware sem visít. Kicsit lassú mint a tetű, dehát az ember mit várjon egy ingyenes progitól. Azért megjegyezném, hogy hiába szapulja mindenki a Microsoftot, a Windows távsegítség jóval gyorsabb bármelyik ilyen VNC-s proginál...
-
Rickenstein
senior tag
Ugyanaz a betegség:
2 gép, XP sp2-vel. Windows tűzfal csak az egyik gépen fut (az lenne a kliens), de le van tiltva ahhoz a hálókarihoz, amivel a másikhoz (ő pedig a szerver) csatlakozik.
Hibejelenség ugyanaz:
read connection reset by peer (10054)
Do you wish attempt to reconnect to Server?
A hálózat műxik, a vnc server pedig fut...
[Szerkesztve] -
moonman
titán
nem kikapcs hanem beállít, kéremsszépen.
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segitsen nekem valaki!
2 gép mind a 2ön Xp(Sp2).
Elvileg már majdnem jo minden, de.
Csak 1 pillanatra csatlakozik és ezt irja ki:
read
onnection reset by peer (10054)
Do you wish attempt to reconnect to Server?
Mi a baja?Mi a megoldás?
Köszi
Attesz -
Cyberslider
őstag
Na túlvagyok a dolgon, bekonfigoltuk a routert,muxott a VNC végig, királyul, meg vagyok vele elégedve 100%

-
moonman
titán
válasz
Cyberslider
üzenetére
mivel kép a képben effektet hoztál létre

távoli géppel nem lesz ilyen, csak ha saját képernyődet nézed saját képernyődön.
én csak portforwardos megoldásról tudok. -
Cyberslider
őstag
Kipróbáltam a vnc-t,mert egyik ismerősömnek akarok segíteni a gépnél,aki külföldön van.

Namost az a gondom,hogy kipróbáltam local ip-n,bejön az ablak,de mint az őrült,kirajzolja az ablak fejlécét lefelé,és folyamatosan ezt csinálja,fut az egész kép. ez mitől van???
Ultravnc-vel is próbáltam=ugyanaz.
Másik,hogy lehet összekapcsolódni,ha a barátom router mögött van? Muszály forrwardolni a portot (nem ért hozzá) vagy van vmi amivel meg lehet kerülni? Láttam az ultravnc-nél van vmi plugin ''repeater'' az routerről makog,csak nem teljesen értem. -
X-COM
nagyúr
no, azért a group policy-s cucc is tud komoly dúgokat csinálni xp kliensekkel, hash, certificate alapú software restrictions...
amúgy vnc ügyben, beállításokat próbáltad? Bővebben: link -
lapa
veterán
ha már itt van beírom: a kedvenc alkalmazásom (vmi centura alapú) kb. az esetek 80%-ában nem frissül, csak a kurzor alatt. néha megy egy darabig aztán meghalik és utána csak ''refresh screen'' esetén dob rá frissítést. 3.7 - 4.1 kliens, a szerverek főként 3.7-esek, de asszem a 4.0-val is ua. helyi lan xp. és brühü. tud valaki segíteni?
-
Hmmz
senior tag
Szép mondat, sztem fogalmazd újra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért tippelek egyet mire is gondoltál, tehát ha bent vagy egy klienesed (amit ugye nem kötelező telepíteni) és mondjuk otthon van egy szervered telepítve, akkor ha nincs tüzfal gond, és tudod az otthoni IP-det is, nos akkor simán el fogod érni az otthoni géped... -
efge
aktív tag
van ennek a proginak olyan verzioja amit el lehet erni weben keresztul is? tehat ahonnan akarok csatlakozni oda nem tudom feltelepiteni (munkahely), csak bongeszoablak van. ez mukodik valahogy?
-
koob
senior tag

-
koob
senior tag

-
koob
senior tag
nem illik uppolni,de

-
koob
senior tag

-
koob
senior tag
Az egér remeg a megkuksolt gépnél!!!
Mi a ***** okozza ezt?

Mivel lehet orvosolni ezt a problémát?
-
ngabor2
nagyúr
Telepítettem Linux alá a vncservert. ha userként indítom, akkor a :1 képernyőt kapom meg, amire win alól ''be is tudok lépni'' csak épp az egy üres képernyő. Ha rootként futtatom, akkor kapok egy működő asztalt (:2), ami a root-é, és nincs rajta semmi futó progi.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a linux alatt épp futó progik ablakát kapjam meg? Hisz épp ezért tettem fel az egész cuccot.
Win alatt a RealVNC-t és a TightVNC-t próbáltam, azonos eredménnyel.
Elég fontos lenne, mert akkor végre mindent lehúzhatnék a letöltőgépről. -
moonman
titán
nem kell portszám, anélkül is működik.
a tálcaikon service-módban is megjelenik. evvan. -
RAM
őstag
Service és ott van az óra mellett. a fehér/fekete négyzet.

-
RAM
őstag
Egyébként mennyire biztonságos, hogy engedélyezve van port?
-
RAM
őstag
''Unable to connect to host: Connection timed out (10060)''
Nem tudok csatlakozni!
Mi a megoldás?
RealVNC legújabb van... -
moonman
titán
videót, hangot nem közvetít csak képet és vezérlést.
akkor már egyszerűbb ha két monitorod van és megosztod az asztalt, media playert áthúzod a másik monitorra, felteszed teljes képernyőre, aztán dolgozol tovább az elsőn
ha meg másik gépről akarsz indítani processzt, akkor inkább psexec Bővebben: link -
RAM
őstag
Akkor ki a néző és ki a szerver?

Azt szeretném, hogy pl.: (Extrém példa) a gépemről futtatott winamp-ot a másik gép élvezhesse, de én nem szeretném teljes méretben látni, ő viszont igen.
Próba volt:
WYSWYG, azaz mindent úgy láttam, ami a másik gép képernyőjén van.
Szaggatva (fentről lefelé, pl.: gördítéskor) játszódik le. (Másodperc számláló, movie)
Hangot lehet küldeni (multimédiát lvezhető minőségben)?
(PL.: ha a hálózaton megosztott movie, zenét elindítom, ami a másik fél által megosztott, akkor az szaggatásmentesen nézető/hallható.
A VNC-nél visszafogott a dolog, ne legyen az?!
Egyenlőre csak belső hálózaton.
Mivel lehetne a maximumot kihozni a progi által és a 2 gép kommunkiációja között? (Minél kevesebb delay=késés!)
Trükk: pl.: port engedélyezésénél, nem internet, hanem saját hálózat; csak a gép címe: így nem tapasztaltam gyorsulást, egyéb?
-
Elrood
őstag
Miután újra átnéztem az UltraVNC beállításait, megtaláltam.
Tehát UltraVNC-vel el lehet tüntetni a tray icont, és ha kapcsolódsz, akkor se jelzi az X gépen. Y gépnek meg van viewer, aminél van csekkbox, hogy csak ''figyelsz'' (ez a realvncnél is így van, de sajna a tray iconját nem tudom eltüntetni).
Tehát UltraVNC-t ajánlom ezügyben. -
RAM
őstag
Bmelyik VNC-vel :
Y gép vagyok. Szeretném az X gépen feltelepített progit
futtatni, úgy, hogy az X gépet ne zavarja egyáltalán (valami
háttérben minimalizálódhatna...), Y azaz nálam meg méretezhetően
mindent lehessen végezni a programmal.
Megoldható lenne?
A 2 gépen XP. -
Elrood
őstag
Két VNC-t néztem meg eddig. RealVNC free-t, és az UltraVNC-t. Valamelyiknél meg lehet oldani, hogy ne csináljon ikont az óra mellé?
-
RAM
őstag
Bővebben: link
A másik port számmal kell valamit foglalkozni?
Az 1ik gépet: 212.97.x.x:2132
A másik gépet: 217.97.x.x:2133
érném el, nem (kívülről) (miután port forwarding: tcp, udp beírva 2132, 2133-ra)?
Ha uaz a port szám akkor?
-
doc
nagyúr
Linux ala mit ajanlanatok? így hirtelenjeben rakeresve a RealVNC-t talaltam, jo ez vagy van jobb is?
-
baroczp
tag
nem szeretem a vnc-t, de ha használnom kell, akkor már ezt használom:
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FUJITSU LIFEBOOK U748 i5-8350u/8GB/256 GB SSD/14 " FHD IPS laptop
- Macbook Air 13" M2 2022 - 8 CPU, 10 GPU, 24GB / 512GB, 100% akku - garancia (109)
- Macbook Air 13" M2 - 2025 gyártás, 16GB RAM - ÚJ, aktiválatlan, Apple garancia (117)
- Intel I7 8700K / 16gb ddr4 / Rtx 2060
- HP ProBook 450 G5 I5-8250U 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD IPS laptop
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Apple iPhone 11 Pro / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 90%
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD 4db/ számla-garancia
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

onnection reset by peer (10054)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://kraftxld.fw.hu/vnc.jpg)