Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• regent

aktív tag

válasz reggy #189 üzenetére

Tapasztalataim szerint 2 portnak kell nyitva lennie a szerveren, akkor is, ha csak HTTP alapon java applettel akarod elérni a böngészöödbööl. Ugyanis sok-sok próbálkozásom alatt volt olyan, hogy csak a 80-as port volt nyitva. Ilyenkor elértem a szervert, a java-val, de dobott egy hibaüzenetet, hogy nem tudja küldeni a képet, mert az 5900-as port nem érhetöö el. (vagy valami ilyesmi).
    Nekem az volt a megoldás, (amit néhány hozzászólassal ezelöött írtam is), hogy a http-t a 80-as, a normál UDP-t (ha jól emlékszem UDP, de lehet, hogy TCP) a 8080-as portra állítottam a szerveren. Ezeket kiengedtem a tüüzfalon.
    A kliens gépen, meg nyitva van a 80-as alapból, és a 8080-as is.

Azaz a dolog úgy müüködik, hogy a böngészööbööl a 80-as porton ''felhívom'' a szervert, az veszi az adást a 80-ason, leküldi a java alkalmazást, majd közösen elbeszélgetnek a 8080-as porton. Sajnos egyedül a 80-ason nem megy a dolog, hiába állítottam be mindkét fajta kommunikációt a 80-asra, hibát kiabált.

Ha meg nem java alapúan akarok beszélgetni, akkor elindítom a klienst, és SzerverIP:80-at írok be a szerver címéhez.

Új hozzászólás Aktív témák