Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Ezek a +partíciók nem mint külön vinyók fognak megjelenni, hanem mint hálózati meghajtó fogod őket látni (ennek a jele f. Ez azért írom le, mert lehet, hogy a sajátgépből kiefelejti, de ha ezt beírod neki, akkor belép abban a mappába). De ehhez előbb meg is kell osztani őket (talán a legutolsó fül a beállításoknál).
-
-
Cathfaern
nagyúr
Egyik sem
Igazából nem olyan égető a dolog, ugyanis ne használom Win alatt túl sokszor: a GBA-mhoz kell, hogy tudjak flash kártyát írni. Ez úgy havonta 1-2x szokott megtörténni. Ráadásul ''hagyományos Win'' mindenképp marad, így ott el tudom intézni. Csak jó lett volna, ha emiatt nem kéne átmennem Win-be (épp a feladat pitiánersége miatt). -
Cathfaern
nagyúr
Ha lp0-t írok be, akkor ezt mondja:
''(ide idézni akarta, de az istennek sem tudom kimásolni az ablakból, úgyhogy beírom inkább a lényeget)''
Szóval azt mondja, hogy ő talált az lp0-nál egy sokkal jobbat, ami főz, mos, takarít, az ágyban is nagyon jó...Ja ez egy másik műsor
Szóval azt mondja, hogy talált egy ''LP style device''-t, és ő inkább a /dev/parport0-t ajánlja az /dev/lp0 helyett. Annyira ezt ajánlja, hogy akár akarod akár nem, ezt használja

-
-
Cathfaern
nagyúr
Jó hír: a megosztott mappákat már látom. A hálókártyánál nem Bridge-et, hanem NAT-ot kellett beállítani. De a printerport még mindog foglalt, és még mindig nem tudom, hogy hogy lehetne megnézni, mi ül rajta.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Rossz hírek: újra lett indítva a Windows, és megint nem látom a megosztott cuccokat

Illetve az is jó lenne, ha a pronterportra rálátna a vmware. Azonban az a baj, hogy hozzáadok egy printerport-ot, akkor azt mondja, hogy nem tud ''csatlakozni'' hozzá, mert ''permission denied''. Root-ként engedélyeznem kéne valamit? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Fejlemény: használtam a Widows használók első szabályát: nyomkodtam össze vissza mindent, aminek köze lehet a hálózatokhoz. Most is bejött, már látom a megosztott mappákat

De hang még mindig nincs.
U.I.: azért örülnék, ha valaki leírná, hogy mit is csináltam, hogy leközelebb egyszerűbb legyen. Bár már ígyis nagyon sokat segítettetek. Ezt nagyon köszönöm! -
Cathfaern
nagyúr
Ja, és hang sincs

VISZONT MŰKÖDIK A SZKENNER!!!

Igazából nagy részt emiatt használtam Windows. (Meg a mobimouse miatt, illetve mert a GBA-s flash kártyaíró sincs linux alá. De ezek csak programok, és már csak el kéne érni őket, és biztos működnek). -
Cathfaern
nagyúr
SIKERÜLT! Kisebb gondok árán, de elértem, hogy elinduljon a Windows! Már csak egy gondom van (már miért ne lenne
): Hiába állítom be a megosztott mappákat, nem tudom azokat elérni. Milyen típusú hálózati kártyát állítsak be (gondolom itt van a probléma)? A vmware-ben van valami NAT, meg Bridge, de nekem ezek semmit sem mondanak
Esetleg a Windows-ban is be kell valamit állítani? (XP Prof.-t raktam fel). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Újabb fejlemény: rájöttem, hogy az /usr/include-ban van a keresett cucc. Miután ezt megadom, ezt írja ki:
The directory of kernel headers (version 2.4.21) does not match your running
kernel (version 2.4.21-0.13mdk). Even if the module were to compile
successfully, it would not load into the running kernel.
A gond csak az, hogy ugyebár a C compiler-t a Mandrake rakta fel magának
Én viszont úgylátszik feldughatom magamnak
Most vajon mi a teendő? -
Cathfaern
nagyúr
Ja, tudom

Btw. letöltöttem és felraktam a Wmware-t most ott tartok, hogy a vmware-config.pl-t futtatom. Nem talált a kernelemhez való vmmon modul-t, így most fordítani akar magának egyet. Azonban ezt írja ki: ''What is the location of the directory of C header files that match your running
kernel?'' C header-em van, mert már más program fordításához is kellett, csak nem tudom hogy hol. Az általa megadott alapérték [/usr/src/linux/include] nem jó...Mandrake 9.1-et használok.
Egy ide kapcsolódik, de nem lehet grafikus felületen valami olyasmit elérni, mint a ''su'' parancs karakteres módban? -
Cathfaern
nagyúr
Ha 3D-t akarnék akkor használnék Windows. Ha TV-t akarnék nézni, használnék TV-t. Egyéb
Igazság szerint csak 1-2 Win-es progi van ami kéne, azok sem játékok, vagy extra dolgok. Különben is játéknak ott van a tuxracer meg az Xbill ;) Ó, jut eszembe: a scanner, ami nem műxik linux alatt, mert nincs támogatva, de tökéletes Win alatt, az vmware alatt vajon működni fog? -
Cathfaern
nagyúr
Polesz:
De tudtommal a linux nem kezeli a NTFS-t. Pontosabban megoldható, de tudtommal akkor sem biztonságos.
Ez a virtuális lemez dolog hogy van? Ez olyasmi mint a Windows-os DAEMON Tools, csak vinyóval? Mennyire bonyolult? ;) Le tudnád írni? Kösz
(ugye nemcsak a linux-os partíción hozható létre?) -
Cathfaern
nagyúr
Itt vannak a topic az előzményei:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=15064&start=0#msg15
#11-#15
Új hozzászólás Aktív témák
- Anyagi helyzetek és életutak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BMW topik
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- 2026.11.13-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet, hogy a freemail makacsolta meg megint magát? 

). Arról van szó, hogy (gyanítom) van egy pár kernelhez előre beállítás, csak ha neked nem ilyened van, akkor meg kell neki újból csinálni (nekem is így kellett, és ment rendesen).
Meg ha ott sem működik, akkor meg cseszhetem.

): Hiába állítom be a megosztott mappákat, nem tudom azokat elérni. Milyen típusú hálózati kártyát állítsak be (gondolom itt van a probléma)? A vmware-ben van valami NAT, meg Bridge, de nekem ezek semmit sem mondanak