Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyc
    csendes tag

"Kis" időbe telt, mire megtaláltam, hogy mi a baja a Fault Tolerance bekapcsolásának (nem volt Vmotion és a másik opció bekapcsolva). Ezek után már majdnem működött a fault tolerance,csak a secondary gép folyamatosan leállt-újraindult, mert valamiért MAC conflict-ra panaszkodott.
    Biztos, hogy rosszul gányoltam össze a hálózatot hozzájuk.

A kérdés egyébként már nem annyira aktuális, mert időközen letöröltem a tesztkörnyezetet, mert munkahelyet váltottam. Viszont ha esetleg csípőből vágod, hogy mit ronthattam el, ami a MAC conflict-ot okoztam, az még érdekelne :)
    Köszi.

Biztosan nem tudom, de amikor ilyet tapasztaltam, akkro a delikvens a a host--network-properties-ben a "virtual maschine port gruop" security fulen allitgatta el..

nyc

• nyc
    csendes tag

Köszi, sikerült összekalapálnom, úgy tűnik. Viszont azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ha az egyik ESX host kiesik (reboot, hw vagy bármi miatt), akkor a másik ESX host ne elindítsa a virtuális gépeket, hanem online folytatódhasson a munka. Tehát ha pl. fut apache a virtuális gépen, akkor ne legyen semennyi kiesés (maximum 1sec) amiatt, hogy kiesik egy ESX host (amin éppen akkor futott a virtuális gép).

Átgondolva, ehhez valami fürtözés szerű dolog kellene talán...
    Egy virtuális gép alá tudok úgy vasat rakni, hogy egyszerre több gépen fusson párhuzamosan, elosztva a feladatokat? Erre lenne jó a resource pool?

Valami ezek szerint megsem sikerult, mivel, ha jol allitottad be "vmotion"-t ill. beallitottad a HA-t, akkor ez igy mukodne, mint ahogy itt Te szeretned.

• nyc
    csendes tag

Próbaverzióval nem használható (csak teszt célokra)? Elvielg még van 59 napom :)
    ESX és ESXi is tud a gépeken futni, kipróbáltam mindkettőt :)
    Szóval ha jól értem, akkor ezek kellenek:
    - X darab támogatott gép: teszthez most van 2 DL360
    - egy gép a vCenter-nek (ez a vCenter Orchestrator?)
    - közös storage: teszthez csinálok egy nfs-t

A lépések a következők: két gépre felrakom az ESX-et. Egy harmadik gépre felrakom a vCenter-t. A webes konfigban összehozom, hogy elinduljon a vCenter Server majd a vCenter Orchestrator Client-el csatlakozok hozzá és itt tudom majd összerakni a clustert, közös storage-t, stb.
    Jól tippelek? :)

Jol mondod, de a VC Server-nek eleg egy kisebb gep is, viszont a VC csak win alatt megy.
    Ez telepiteskor feltolja - ha ki nem kapcsolod- a license server ill. VI Client-et is.

Ez utobbiban fogod letrehozni a clustert, amibe berengatod az ESX-ket is.
    Az ESX-eken elobb be kell loni a storaget ill. a networkot is. Ezt is csinalhatod a VI clienttel, csak direktbe csatlakozz rajuk. Ez utobbi (network) nem olyan egyszeru, de a lenyeg, hogy ha lehet -bar nem kotelezo- ket virtualswitch-et hozz letre -mar ha van ket fizikai kartyad es serverben-, amibol az egyiken lehet egy "Virtual Machine Port Group" tipus. Ide fognak majd csatlakozni a majdani vm-jaid. Melle lehet meg tenni egy "service Console Port" -ot is, ahola konzol oprendszerrel lehet komunikalni. A masik switch-re meg kell egy "Vmkernel port", amin a Vmotion fut.
    Ha ezt mindharom helyen lajatszottad, akkor a VI Clienttel csatlakozol a a VC serverre, itt letrehozod a clustert, es belerangatod az ESX eket (Jobb click+Add Host..)
    FONTOS az ESX-eket ELOTTE fel kell venni a DNS szerverbe, mert a HA kulonben nem megy.
    Ha ez magvan, akkor (Jobb click + Edit Settings), es bekapcsolod a HA-t ill. a DRS-t.
    Es kesz.
    A licenszelsre nem tertem ki, de azzal kell kezdeni a mokat.

nyc

• nyc
    csendes tag

Mi kell ahhoz, hogy a külön-külön fent lévő ESX szervereket clusterbe lehessen kötni (HA-val)?

szerk: DL360-as gépek, ~136GB vinyóval (P400-as kártyán raid). Külső storage nincs.

Roviden: Ervenyes licensz. Pust jo ha van egy kulso gep VC-nek (VirtualCenter). De kozos storege nelkul, hogyan akrsz cluster-t?
    A Te esetedben talan jol johet, hogy a VMware tamogatja az NFS-t mint egyfajta storage-t, ber oszinten megmondom meg nem lattam embert, aki a telepito iso-k kivetelevel mast is tarolt volna ilyen storagen.

Meg mielott barmibe belevagszm tolts le egy ESXi-t (he meg nem tetetted volan meg), hogy meggyozodj rola, hogy gepekben levo SCSI vezerlon csucsulo winyokat latja-e az ESX.

hirtelen ennyi

nyc

• nyc
    csendes tag

Sziasztok!

Vmware-el megoldható-e az, hogy van néhány fizikai gépem (egyformák az egyszerűség kedvéért) és ezekből akarok egy clusterelt virtuális gépet? Tehát végederményben egy virtuális gépre akarok alkalmazást telepíteni, de alatta több vas dolgozna.
    Ezzel nagyobb teljesítményt és természetes redundanciát elérve. (a nagy teljesítmény kevésbé fontos, mint a redundancia és a HA)
    Mindezt linux alapon (preferált a debian).

ESX -el igen -ilyen clustereket uzemeltetek-, de az kemeny penzekbe kerul. :)

nyc

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés