Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Process monitor elindít, majd a dvd-ről elindítod a runme.exe-t, eljutsz addig amíg a hibát dobja, process monitor leállít.
Majd a gyüjtött infóból elkezdesz szűrőzni, kiszeded a vmware szutykait meg azt ami nem lényeges, és megpróbálod megkeresni azt ami alapján ellenőrzi a vituális gépet, majd átheggeszted, utána újrapróba. -
Cathfaern
nagyúr
-
Lortech
addikt
A használattól függ szerintem nagyrészt, hogy mennyivel lesz lassabb. Pl linux alatt közben mit csinál a gép, milyen a gazdarendszer és főként mennyi erőforrást használ, járkálsz-e át folyamatosan egyikből a másikba, vagy inkább csak vagy egyikkel vagy másikkal dolgozol. Szerintem ilyen komolyabb programoknál több, mint 10% lesz a különbség, de a tervezett vassal még ígyis gördülékeny lehet a dolog. Én mindenesetre nem erőltetnék egy ilyen megoldás komoly munkára, de kényszermegoldásként működhet.
-
proximus
senior tag
Ugy látom devfs OK, szal snddevices emiatt nem kell, mert a devfs a modulok betöltődésekor automatice megcsinálja a /dev/ -be amit kell.
Debian -nál van olyan hogy /etc/modules.d? + update-modules, vagy modules-update(nálam ez a kettő ua, egyik szimlinkel a másikra) Ha ez így megvan akkor el tudom küldeni az én gentoo -beli alsa -s konfig fájlomat, amit betéve a /etc/modules.d -be majd ''...-update'', vagy ''update-...'' kiadása rendbeszedi a hangot. -
-
proximus
senior tag
1. Ha hallgattál rám, akkor most a /lib/modules/(2.4.22, vagy akármi) le van másolva.

Ebből a másolatból visszamásolod a jelenlegi lib/modules/kernel/ -be a hiányzó fájlokat, vagy akár egész könyvtárat(pl. nekem van olyan, hogy /kernel/video/nvidia.o)
2. ezt a depmodot az 1. -ben leírt ''gyógyítás'' után kell például kiadni, hogy a függőségeket megkeresse, és rögzítse a modulok között. Igen, lehet hogy ez az oka a ''kevés az snd-...'' szindrómának.
''de van vagy 5-6'' vagy csak volt, de az 1. pont segíthet. Ezt a libao -t meg majd akkor, ha még mindíg nix hang.
3. A ''make modules'' még nem bánt semmit, viszont a ''make modules_install'' felülírja (jó esetben csak hozzáír) a /lib/modules/kernelver -t. Az én stratégiám az, hogy egy ilyen modul telepítés előtt kernel-modulok lemásol, eredeti helyéről töröl, és csak ilyenkor adom ki a modules_install -t.
-
WN31RD
addikt
Az lehet a gond, hogy a .vmdk-ban egy teljes merevlemez tartalma van, partíciós táblával együtt, de neked csak a filerendszerre van szükséged. Nézd meg diskeditorral vagy fdiskkel vagy valami hasonlóval, hogy hol kezdődik az a partíció, amit mountolni szeretnél, aztán add meg ezt offsetként a loop devide-nak. Valószínűleg a 63 szektoros offset megfelelő lesz, tehát valami ilyesmire lesz szükség:
mount -o loop,offset=32256 imagefile mountpoint -
WN31RD
addikt
A .vmdk nem egy egyszerű image file, hanem annál sokkal bonyolultabb szerkezete van. Ez teszi lehetővé például, hogy a mérete annak függvényében növekedjen, hogy mekkora területet használnak belőle. Tehát nem lehet mountolni.
Van ugyan egy olyan opció, aminek a bekapcsolásával a lemez létrehozásakor rögtön lefoglalódik az egész terület, és így a loop device-nak a helyes offset megadásával valószínűleg lehet mountolni, mert semmi értelme nem lenne, hogy ne folytonosan legyenek az adatok a .vmdk-ban, de ezt még nem próbáltam. -
proximus
senior tag
Háát szépen lemásolod a /lib/modules/''a most használatos kernel'' Páldául: ''/lib/modules/2.4.22'', ezután ''make modules'', ''make modules_install'' . Amit kigyomlált modulokat, azokat visszamásolod a bizt. mentésből a megfelelő helyre. Ha ez megvan ''depmod'' ---> ez meg arra jó, hogy ''megtanítja'' a moduloknak, hogy ki, mikor, mivel, mi után töltődjön be. Pl. nálam az snd-emu10k1 modul még vagy 10 snd kezdetű cuccot ''benyal'' magának.
Na hajrá! 
-
proximus
senior tag
Ha Nem történik változás a konfigolásnál a belefordított cuccok között (nem kapcsolsz be vagy ki valamit), akkor nem lehet probléma. ----> Szóval ha valamit ''<M>'' -be raksz vagy kiveszel, akkor szerintem csak a modulokat kell újrafordítani: ugye : ''make modules'', majd ''make modules_install'' (De előtte érdemes lehet a /lib/modules/''kernelxxx'' -et kimenteni(lemásolni); ha meg van benne külső program által generált modul(pl. alsa driver, lirc, ...), és ezek eltűnnének ''make modules_install'' -kor, akkor ezeket visszamásolod és ''depmod'' parancs kiadása megteszi jótékony hatását
) -
Cathfaern
nagyúr
Ezek a +partíciók nem mint külön vinyók fognak megjelenni, hanem mint hálózati meghajtó fogod őket látni (ennek a jele f. Ez azért írom le, mert lehet, hogy a sajátgépből kiefelejti, de ha ezt beírod neki, akkor belép abban a mappába). De ehhez előbb meg is kell osztani őket (talán a legutolsó fül a beállításoknál).
-
proximus
senior tag
-
proximus
senior tag
''regen nem lehetett megadni emulalt hardware elemkent a fizikait'' Hát bármit most sem lehet, de azért megyeget ez-az, bár inkább csak ''generic'' -ként. Pl. bármilyen hangkari--> a vmwa.. -n belül: SoundBlaster ''sima'' . A videokari -t bármilyen is legyen, szintén ''sima'' kariként lehet telepíteni (generic SVGA). 3D -t nem tudsz, csak szoftverből, ami hát elég khmm. Én pl. Autocad -ot(2D-3D CAD szerkesztő-rajzoló) raktam bele.

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).

). Arról van szó, hogy (gyanítom) van egy pár kernelhez előre beállítás, csak ha neked nem ilyened van, akkor meg kell neki újból csinálni (nekem is így kellett, és ment rendesen).