- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ByBeni
tag
válasz Petyb00 #59516 üzenetére
Az igen... Ekkora eltolással még én sem dolgozom a marógépen mint az a tartály csatlakozás
Ha mondod hogy ilyen kép link egyenesekből barb fittingek kellenek adtam volna helyből kb hat darabot!
Az EK Dura Clear meg szar úgy ahogy van, nekem is volt, bemattul majd később vagy szép sárga lesz! Mayhems Ultra Cleart vettem legutóbb 5 métert, használom vagy 5 éve és még mindig gyönyörű átlátszó!
A 90fokosoknál olyan mintha a fúrószár vagy inkább a marószár nem ment volna végig furatban, ezen magad segíteni nem tudsz max egy esztergályos... Tudom, emlékszem azért is kerestél ilyen kicsi fittingeket mert oltári kicsi a ház, pedig alphacool forgathatói jók lennének de neked magasak[ Szerkesztve ]
-
ByBeni
tag
válasz Demo07 #59471 üzenetére
Teflon szalag nyugodtan, DE! Arra figyelj hogy betekerésnél válhatnak le róla apró cafatok amik megakadhatnak akár a pumpánál is de inkább a blokkok lamellái közt. Tartály tetőnél használtam illetve olyan barb fittingeknél ahol hosszabb volt a menet mint a furata. Teljesen jól tömít, pláne hogy vízvezeték szereléshez van ahol 2 vagy több bar-os a nyomás.
[ Szerkesztve ]
-
ByBeni
tag
válasz Demo07 #59467 üzenetére
Találtam itthon pár kerámia tengelyt, de nem lesz jó mert a tengely vastagabb lesz mint a plexin a furata amibe beül... Azért jutott eszembe a zsugorcső mert egyenletesen tudom a tengely vastagságát növelni addig amíg még forog könnyedén de nem ugrál a tengelyen... Igazad van, ez is egy drága alkatrész és még "home made"-ben kell javítani/korrigálni -
ByBeni
tag
Van valakinek ötlete mivel lehetne elcsendesíteni a zörgést az Alphacool áramlás jelzőjében? kép link
Van egy elég nagy holtjátéka a rotor furata és a tengely között és így nem forog hanem ugrál a furata a tengelyen, először zsugorcsőre gondoltam a tengelyre a hézag kisebbé tételére. De hátha van másnak jobb tippje[ Szerkesztve ]
-
ByBeni
tag
válasz Petyb00 #59438 üzenetére
Tapasztalat így 10év tálvatából, CPU blokkokkal max csavarok anyagminősége, alaplapspecifikus monoblokkoknál ez szintén zenész, plusz a pontatlanság! Rampage VI Apex laphoz az EK monoblokk nem pontos, magassági eltérés... Vrm-re ráfekszik ahogy kell de cpu kupakot el sem éri és itt több mm-ről beszélünk. VGA Blokkal eddig talán a régebbieknél volt a nikkel réteg oxidálása/leválása a nem megfelelő felviteli eljárás miatt. Bár láttam a 1080Ti hez blokkot ahol szintén jelentkezett ez a probléma. Inkább rendes réz blokkot vennék nikkel nélkül és nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
-
ByBeni
tag
válasz agentJ #59311 üzenetére
Ez kb olyan mint ahogy a Magicool DCP 450-et se cserélném le semmire! Néma, de szó szerint, bátran rá merem tenni az üveg asztallapra mert még vibrációja sincs, ha nem lenne áramlás jelző nem is tudnám hogy megy. Itthon viszont nem találok belőle egyet sem már!
Ha valakinek van elfekvőben jelezhetné. -
ByBeni
tag
válasz Dr.FantastiK #55285 üzenetére
így megfelel?
mellesleg én is a csak a tiszta desztvízre szavazok! azzal eddig semmi gond nem volt, a fagyállós pedig gond lehet ha valami ragasztott a rendszerben, sok ragasztót old a glycol[ Szerkesztve ]
-
ByBeni
tag
válasz CMST2015 #55134 üzenetére
az insert pin, az a műanyag idom, egy terelő ami a blokk közepére nyomja a vizet először, azt hagyd benne és csak a jetplate-et, a fém lapkát vedd ki! én is kioperáltam az x99 monoblockból mert túl nagy az ellenállása ha benn van, éppcsak csordogált a víz pedig nincs nagy vízkör
-
ByBeni
tag
válasz kago akira #54798 üzenetére
Ez így igen tág fogalom hogy "mennyit bírna lehűteni".... Milyen ventillátorokat használsz? Konkrétumok a radikról? Illetve egyéb komponensei a hűtésnek és a válaszadáshoz/tanácsadáshoz mi is képben lennénk.
-
ByBeni
tag
Sziasztok!
Korábban már volt szóbeszéd itt a Lian Li O11 Dynamic házról, volt aki rendelt vagy vásárolt már? Érdekelne pár apróság. Sajnos majd csak szombaton, esetleg péntek este érek haza külföldről így szemrevételezni majd csak akkor tudom de pár részlet érdekelne akinek van már esetleg.
-
ByBeni
tag
Üdv Kollégák!
Szeretném lecserélni Heatkiller 3.0 blokkomon a lefogatót, jelenleg AM3-as van rajta de EVGA lap érkezés miatt 1366 kellene!
Hol tudok külön beszerezni hozzá lefogatót? -
ByBeni
tag
HUfantom ott a pont!
ezekhez amúgy gyárlag lehetett kapni 2,3,4 ágú elosztót, olyanom nekem is van hozzá
két 240-es radi van, egyik hátul egyik a gépháztetőn, amit hűt a rendszer az Phenom x4 945, GTX 470 AMP, ehhez egy asetec waterchill extreme pumpa kergeti a vizetcsak nem volt ötletem hogy szedjem le a ramokról a bordákat
[ Szerkesztve ]
-
ByBeni
tag
-
ByBeni
tag
drága kollégák!
RAM-ról valaki szedett már le gyári hűtőbordát?
jobban kifejtve van nekem két pár ilyenem
s mivel már minden vizes a gépben így menne rá 2 pár ocz xlc vizesblokkja
nem szeretném cserélni borda nélküli ramokra mert kicsit macerás is lenne
hogy tudnám leszedni a ramokról a gyári bordát? -
ByBeni
tag
válasz #90933760 #10734 üzenetére
egyetértek.. az átszellőzéséről nem zengenék ódákat..volt már ugyanilyen nálam, a vicc hogy egymást melegítik a blokkok az összekötőről meg ne is beszéljünk... két oldalra mi feldobtunk egy pár ventit, igaz fekve volt...
amúgy nem sima egyenes cső a belseje ha ez ugyanaz hanem ilyen örvényszerűen van kialakítva egy betéttel
mindent leszámítva akkorsem éri meg -
ByBeni
tag
Üdv mindenkinek!
Felmerült egy nem túl költői kérdés így barátok közt...
Mi kapja a frissebb/hűsebb vizet? egy 150W TDP-s videókártya vagy egy 65W-os proci, persze a kör valahogy úgy nézne ki hogy pumpa->vga->radi->cpu/chipset->radi-> tartály
két radi van a rendszerben...
vélemények? -
ByBeni
tag
Sziasztok!
igaz itt nagyon új vagyok de már évek óta olvasgatok itt, (mint csendesőrült olvasó)...
Régóta van nekem is vizesrendszerem de most jön egy "szokásos kérdés"-nek is nevezhető dolog...
oké hogy mindenhol írnak így úgy a fagyállóról mert ugye van egy szép tulajdonsága, minden létező ragasztást old...ELVILEG MIDNENT...
a minap ragasztottam egy chipset blokkot EPORAPID kétkomponensűvel...
Ezt is oldaná a fagyálló?
jelenleg átmosás után desztvíz+alkohol kering...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Politikai mémek
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Synology NAS
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...