- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomez86
őstag
válasz zebra_hun #74478 üzenetére
Nagyszerű köszi.
És igen, tényleg veszett drága a VGA (is) és nekem is viszket mindenem tőle hogy ennyibe került de sajos tönkrement a korábbi és valamit vennem kell. Ha meg veszek akkor olyat veszek ami jó - pedig nem vágytam cserére....Merev csöves kérdésekre valaki?
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
mpierre
veterán
válasz zebra_hun #74474 üzenetére
Igen erről már korábban is olvastam talán tpu-n. Ez még az EKWB fc blokkal is előfordul(t) sajnos.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
zebra_hun
veterán
válasz zebra_hun #74384 üzenetére
Egy "élménybeszámoló" a blokk cseréről:
Sajnos a helyzet hasonló, mint anno Adatfaló kollégánál. A blokk nagyon jó, tervezése is tökéletes. Adják hozzá az 1.8mm hőpadokat, amiket én kiváltottam 1.5mm-es Gelid ultira.
Kipróbáltam összerakás előtt a gyerek gyurmájával, mégis hol, mekkora a rés. Mindenhol 1.1mm szárazon összepattintva. Ez így majdnem jó, hiszen a gyárilag 1.8mm-es noname padokat 1.5mm-esre váltottam ki. A Gelid viszont abszolút nem olyan puha, éppen eltartja a GPU-tól a blokkot. Első összerakásra már gyanús volt a 20C GPU hőmérséklet, hiszen mindig 6C. (Ennyi a víz nálam) Ráküldtem egy GPU tesztet, 1 másodperc után tiltott is, 105C GPU hőmérséklet. Normálisan, tehát nagyon vékonyan kentem fel a pasztát. Idle 20C, tehát éppen hűti, de alig ér össze...
Szétszedtem, de a hőpadból egy tizedet fogalmam sincs hogyan szedjek le, így felkentem a pasztát, ahogy sokan csinálják, kb. 0,2mm vastagon, tehát szürke volt a GPU. Annyira kicsi a hézag, hogy ezzel aki nem ismeri, azt is mondhatná, hogy így jó.
Sajnos ez így nem jó, ugyanis terhelés alatt melegebb. Jelenleg 360W terhelésen 36C. 6C-os vízzel ez rossz. Látszik, hogy a paszta vezeti a hőt, nem pedig csak egy felület egyenlítést képez.Kérdés:
Van valami trükk a padokat préselni? Egy tized mm elég lenne. Esetleg idővel ez összeesik?
Van egy hővezető háló, annak van szerintem vastagsága. Erről ugyan semmit nem tudok, de ebben az esetben lehet nekem jól jönne ha jó a hővezetése. Nem ismerem, csak régebben láttam. Úgy rémlik, hasonló mint a folyékony fém. Vezeti is az áramot.
Másik verzió amit nem szívesen használnék, a fém. A GPU körül közvetlen, mint ahogy a lenti képen is látszik, rengeteg bisz basz van, elég veszélyes...
Egyenlőre nem kukáznám a Gelid padokat, hiszen 40C-t hozott a memórián, ami nem rossz.Ilyen volt régen, ráadásul meleg vízzel: (13C)
Ilyen most az új blokkal, 6C vízzel:
21-22C szokott lenni, nem 30C ...
Ez itt pedig 5 perc Furmark, 360W:Tudom, sokan örülnének a 30C-os VGA-nak, de normál esetben ez 20C, de inkább alatta. Nagyon kicsi légrés van, amit most ugyan vastag pasztával eltüntettem, de ez így nem jó.
Ha valakinek van jó ötlete, ne tartsa magában.
Üveglapok közé teszem a padokat, aztán kipréselem, ugrálok rajtaKöszönöm,
Üdv., zeb -
nagyúr
válasz zebra_hun #74384 üzenetére
Az FC blokk pont azokat hűti amit kell! VRM-FET.ek, RAM, és GPU, a többi cuccot FELESLEGES hűteni! A szürke R15.ös alkatrészek azok tekercsek azok nem melegednek és a kondik sem, max attól szoktak melegedni ha a FET.ek nincsenek kellően hűtve és az átmelegíti az egész környezetét így a tekercsek és a kondik is kapnak a melegből, de itt nem lesz ilyen mert kapnak jó hűtést a FET.ek az FC blokktól.
Az átlátszó csövek ilyenek sajna, a gyári folyadéktól is bezöldülnek pár hónap után!
-
Prérifarkas
csendes tag
válasz zebra_hun #72892 üzenetére
Ez kezd egyre misztikusabbá válni. Valóban jó állapotú a blokk és látszik egy kis sárgás árnyalat is de az akár lehet a belső visszatükröződés meg a dupla plexi miatt is. Nekem amúgy rev2 van, ami lehet hogy ebben a konkrét esetben tényező.
A 30 óra üzem 4 hónap alatt is érdekes mert amikor nem kering a folyadék akkor a benne levő ionok sem nagyon hatnak, anélkül meg lassabb a korrózió.
Az viszont biztos hogy a réz kvázi semmilyen normál körülmények között PC közelébe kerülő anyagtól nem tudna ilyen hamar elfogyni illetve ez esetben a cpu blokkom is már szita lenne. Hiányzik a kivált vegyületről a zöldes árnyalat is ami rézre vagy nikkelre utalna, fehér viszont annál több van ami tipikusan alu termék.
Unfortunately I'm not your service desk! Nice try, however...
-
blu79
addikt
válasz zebra_hun #72890 üzenetére
Nem tudom én sem milyen időközönként kell takarítani, ilyen szempontból én is kezdő vagyok, de sztem évente ,EK Cryofuelt használok és az van ott megadva hogy évente 1x ajanlott új folyadékot használni (kicserélni)
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Prérifarkas
csendes tag
válasz zebra_hun #72848 üzenetére
Vagy nickel-plated copper helyett copper-plated nickel Amúgy az a hőcső is valóban igen very professional. Ja, nem...
Hozzátenném még a plexi blokk előlap csavarjai se voltak nagyon meghúzva, ezért egy kicsit engedte is a cumót de ez a legkevesebb.
-
Prérifarkas
csendes tag
válasz zebra_hun #72843 üzenetére
Nálam a CPU blokk egy legalább 6 éve vásárolt EK Supremacy teliréz...a hűtő részen volt egy minimális patina ami ecetes elmosás után szépen el is tűnt, a műanyag felsőrészt viszont végig bevonta ez a szürkés réteg.
Ellenben az RTX blokkja anyaghiányos és a lamellákat megkarcolgatva se látszik hogy lenne réz tartalma, illetve súlyra is erősen gyanús. A nickel-plated részt nem tudom megcáfolni se megerősíteni, de ha volt is rajta már elmúlt.
És pont a nézegetés hiánya a legfőbb gond, bányagép esetén meg pláne. Aztán egyszer csak hopp kilyukad...
-
nagyúr
válasz zebra_hun #71994 üzenetére
Sajnos nem, több mint 1hónapja leadtam, de még csak el sem küldték németekhez(azon gondolkodnak hogy juttassák ki németbe), mert sajna ASUS vga-k lokális garival rendelkeznek, így csak ott lehet gariztatni ahol vásárolva lett, (esetemben német média markt)
Szóval meguntam és vettem egy 6900XT DEVIL.t, mert a Tuf 6800XT még vagy 2-3hónap biztos mire visszakerül[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zebra_hun #70870 üzenetére
Vagy télre simán lenthagyod a cuccokat ,és a szobában meg rákötsz a gépre egy külső radit ,ami aránylag olcsó és mindent lehűt .
[9x120] 40k
[3x180 ventikkel együtt] 44k
Hozzá univerzális raditartó talp ,ha nincs kedved barkácsolni :
[Alphacool Universal Radiator Feet] -
veterán
válasz zebra_hun #70855 üzenetére
Leszigetelted a csöveket ? [Neki] is a pincében van a radi/pumpa/res , érdemes rárakni ilyen [cuccot] .
Más : beraktam egy második radit . (Alphacool 480 xt45 v2) . Pumpa maradt 3300rpmen . 230 ról 190 -re esett csak vissza a flow rate .
Lehet hülye kérdés, de nem fog nekem bealgásodni a leeresztő ág ? Jó nagy csövet hagytam ,és nyilván ott csak "álló" víz van benne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz zebra_hun #70856 üzenetére
igazad van, oda írtad! "A Radiátor most 21C, a CBR20-nál, az R23-nál viszont 19C helységben volt"
Nem olvastam el a kép alatti 1sort!
De hasonlításnak csinálhattál volna CB23al is tesztet ugyan abban a környezetben és akkor lehet hasonlítani CB20-23.at melyik hogy terhel
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zebra_hun #70844 üzenetére
És hány fok volt a szobában? Mert az 1000% hogy nem 28-30!
nálam most épp 29.fok van a szobában és 5perce kapcsoltam be a gépet, nem megy semmi csak ez a fórum, és majdnem 32.fokos a RAM
Nálad 24-25.volt a MAX CB23 alatt, tehát akkor a szobádban max 21-22.fok lehetett a teszt alatt, ezt valahogy kifelejtetted a képletből!
-
Nemo1
tag
válasz zebra_hun #70568 üzenetére
Megnéztem, köszönöm.
Nekem eléggé "Kínai"
Azt tudom, hogy CPU blokon és a VGA-n nem tud le csapódni a fórumok szerint.
Elméletileg a csöveken sem, de a minden más fém alkatrészen pl fitting... igen
De az is tény, hogy ezeket jóval 20 fok alá hűtött vízre írják.
Viszont a környezeti hőmérséklet és a keringettet víz hőmérséklet különbözete számít (a pára tartalmat nem is néztem eddig...).
Idén nyáron, pedig már volt 40 fog is, egy 20 fokos vízzel pedig...hát nem is tudom...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest