- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz echterion #11979 üzenetére
Én is így csinálom. Az az igazság, hogy ebből a szempontból két értelmes lehetőség van, vagy a FC blokk vagy pedig csak a GPU-t hűtöd vízzel és a többi kap bordát azok meg ventivel kis levegőt. Vagy külön vagy akár a radiról lejövővel is lehet fújatni, ha úgy helyezkedik el. Ez a külön blokkozgatás általában már eléggé komplikálja a dolgot.
-
törölt tag
A proci, vidi, radi, tartály stb. részhez képest párhuzamosan vannak kötve ezek a kis kukik arra gondoltam, és ők maguk vannak sorosan. Ergo nem szűkíti le a rendszert, mert külön mennek. Ezeket csak is így van értelme bekötni.
A kukihoz méltó teljesítményt meg onnan veszem, hogy a víz nagy része továbbmegy a GPU blokkon, az a minimális ami eljut ezekhez azokon a vékony csöveken, ráadásul még sorosan is vannak kötve a drágáim. Az egy hangya vizelet erősségével egyenlő kb. Az mit hűt? Jó, azoknak a ramoknak elég az igaz, csak épp érdekes egy koncepció. Bár elég látványos is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz echterion #11961 üzenetére
Ha úgy kötöd be ahogy a képen is van, tehát párhuzamosan, akkor nem fogja le a rendszert, de elég érdekes egy hűtési megoldás és a teljesítménye is elég lol. Bár működni működik. Ilyet még nem láttam. Ez állat
szar.
Ha sorosan kötöd be akkor nagyon gyilkos, túl szűk. Úgy semmiképp.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #11900 üzenetére
es ha cif-fel meg egy kis vizzel meg ronggyal dorzsoli? vagy az tul agressziv?
-
törölt tag
válasz Csokiii #11833 üzenetére
Vezeti. Mert ha kibontod és beleöntöd a rendszerbe ott már nem steril desztvíz és onnantól meg vezeti. Meg ha kifolyik az alaplapra és felszedi róla a mocskot onnantól is vezeti.
Ha ez aggaszt akkor mindenképp valami gyári löttyöt kell venned, mert azok nem vezetik elvileg és mondták is páran már hogy hányszor ázott a gép és no para. Viszont szerintem átlátszót vegyél, mert a színesek kirakódhatnak, meg megfoghatják a csövet. De én mondjuk nem nagyon foglalkozom a folyadékkal, az más szakterülete.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vadallat88 #11823 üzenetére
Pont erről volt szó nemrég. Egy fostalicska és 100W-ot már alig bír el. Tisztelet a kivételnek aki ennek ellenére moddolja és így javít rajta (macisajt). De nem ajánlott és maximálisan kizárt, hogy ez elbírjon a konfigoddal.
-
törölt tag
válasz Akcok94 #11815 üzenetére
Bazd, hát ja erre kell 4 venti. Milyen radi ez.
6970 az 250W illetve figyelembe véve a körülményeket, én nem alakítanám ki a két kört.
Tehát akkor 8320 húzva, 990 lap és 6970. Ez is húzva van? De mindegy ez kb 450-470W úgy saccra. És akkor van izé. Hány radid van meg milyenek? Mert itt most bemutattál nekünk 4-et is. Melyikeket akarnád használni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #11789 üzenetére
Valaki használ itt ilyent, legalábbis ha jól emlékszem és azt mondja egész jó kis szivattyú. Egy proci, vga pároshoz röhögve elég is, még többre is jó.
A 18W-os DDCről tudni kell hogy kegyetlen erős. Egyetlen procihoz totál felesleges, de még később ha kerül be vga akkor is. Ellenben azért már van hangja (a bika velejárója), bár lehet téged nem fog zavarni. Az a szivattyú meg amit linkeltél állítólag egész halk.
Ha a DDC már megvan akkor csak úgy cseréld le ha nagyon zavar a hangja, ha még nincs szivattyúd akkor meg azt a 12 ezrest vedd meg inkább amit linkeltél. -
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #11744 üzenetére
Az Eheim szivattyúmat, a 25 centis Alpha tartályt, meg az Alpha univerzális vidiblokkot. Meg a bontatlan Masterkleer csövet, meg egy marék csatit, meg a hőmérőt. De nem adom el. Kapni fog egy Mora2-t meg egy Nexxos XP3 blokkot. Majd valamikor.
Ez általában így szokott lenni, szab.tam ezért csesztet mindig. De a végén csak kisül valami. Pl. hónapokig terveztem az ilyen-olyan léghűtést, 140 variációt felvázoltam.
Majd megvettem a vizet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na jó hát én leszedem a hirdetést, mert ebből pénzt nem lehet csinálni, fillérekért meg nem adom oda, azzal semmire nem megyek. Rohadjon a polcon, aztán majd később megkapja a méltó radiátort meg cpu blokkot és egy bika rendszer lesz belőle. És brutál lesz.
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #11732 üzenetére
Egy a hőmérőnek, meg egy bemenő, egy kimenő. A bemenő az ahol a csődarab van a tartályban, hogy a bubi ott menjen ki és alul már nagyjából bubimentes vizet szívjon vissza.
Szűrő, áramlásmérő felesleges.
A tartályba meg szivacsot szoktak tenni hogy ne csobogjon a víz. Szerintem ez se lényeges, bár ha 18W-os DDCvel nyomod és egy prociblokk lesz csak benne az lehet lőni fogja a vizet, de a tartály teteje úgy is megfogja. Nem tudom mennyi az ilyen szivacs, párszáz lehet, vegyél egyet azt vagy kell vagy nem majd meglátod mennyire csobog.
Hőmérőből én kijelzőset javaslom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
AVC Hercules (legolcsóbb) van Vizionnak aki szerint frankó és bőven elég erős lenne egy pumpával is, de nekem mindenképp kettő kell.
Helyette lehetne még Asetek LCLC (más néven Corsair H50, meg Antec Kühler meg mit tudom én hány matricával áldotta meg a sors). Csak ezek már drágábbak is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link]
Na jó ha már szóba jött máshol, akkor megmutatom. Valahogy így kezdem sok évvel ezelőtt. -
törölt tag
válasz SkyS1gn #11694 üzenetére
Nem tudtam volna befejezni, ahogy meg jelenleg állt elég szarul nézett ki és egy csomó pénz meg benne volt. Meg kellett a pénz amúgy is. Így meg ugyanolyan gagyi lesz, de legalább jóval olcsóbb és nem áll benne annyi pénz.
Nem tudom mennyi egy ilyen AVC, de mintha láttam volna 4-5-ért? De az valami fullos izé akció lehetett. Most épp 7-ért látom. Abból kettő meg egy dupla slim radi 5k körül és meg is van. A radi mérete több lesz, mint a jelenlegi rendszeremnek, a vga nagyon nem hinném hogy panaszkodik a kicsit gagyibb blokkra, az XXFlow se egy csúcstechnika ahhoz képest sokkal gyengébb ez se lehet. Ellenben nő a radi méret, szóval remélem pofára esés nem lesz. Nem tudom milyen csövezést meg csatlakozást használ, de jó lenne ha a 10/8-at tudná. A két szivattyú sorosan meg egész pofás szállításra lesz majd képes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SkyS1gn #11692 üzenetére
Na de valami olyant amit kapni itt aprón.... Az az igazság, nem sok kedvem van külön vásárolgatni hozzá mert akkor pénzbe majdnem ott vagyok ahonnan elindultam csak épp egy sokkal gányabb végeredménnyel.
Azon gondolkodtam mondjuk, hogy két AVC és akkor pluszba egy dupla slim radi és szendvics. Ez már elég nagy felület szerintem. Árban pedig a fele annak mint amit elkezdtem és a negyede annak amit véghez akartam vinni.
-
törölt tag
Na tehát. Akkor milyen játékvizek léteznek? Mert én kettőt ismerek az egyik a Corsair H szériái, meg ezek átmatricázva, nem tudom ki gyártotta eredetileg, de ezek drágák úgyhogy eleve kiesik. A H70-től lett a radi 45 vastag, de ez se elég még. És a H100 ami két radis slim. 22-25-öt akkor adnék érte ha kettővel dobnának meg, de amúgy esélytelen.
A másik meg az AVC Hercules. De ez is csak egyes radival szerelt, van belőle Pro változat az már kettes csak épp én nem találok egyet se aprón. Pedig az úgy fain lenne.
Esetleg létezik még valami ezek helyett? Vagy mi legyen? A két sima AVC-t ha megveszem az a baj nem fogja emberi hangon lehűteni a cuccot. Meg talán sehogy. Két H100-at meg vegyen akinek 160 anyja van....
-
törölt tag
Arra gondoltam, hogy talán nem kéne a vízről lemondani. A proci meg a vidi léghűtő amit beterveztem az összesen olyan 20-25k. Ebből tudnék akár két játékvizet is venni és had szóljon. Gányfos, de legalább víz.
Nem nagyon ismerem ezeket név szerint, gondolom a H szériás izék kiesnek, mert drága. Az AVC izék maradnak akkor egyedül, vagy gyárt még valaki ilyet?
Meg gondolom sima egyes slim radi van ezekhez, hát elég érdekes lesz hogyan bír el ebből kettő ~350W-tal. Olyan lenne jó amin kettes radi van és akkor a 4 slim már okés lenne.
Egy blokk a procin, egy a gpun, tehát két szivattyú úgyhogy még a bivallyal se lehet probléma. Valaki használja így a gépét, mert láttam. Viszont ezt hogy lehet megoldani tartály nélkül jó kérdés, csurig kell tölteni vagy mi? -
törölt tag
válasz DigitXT #11654 üzenetére
Akartam kérdezni a múltkor, hogy láttam ilyen radit és ez mi a rák. De most akkor megtudtam mi ez. Érdekes. Ez valami költségcsökkentő megoldás? Elvégre a Mora is azért kapott csőkígyót a hagyományos felépítés helyett.
Ja hogy ebbe szivattyú is építhető. Öcsém.
Ez egy Reserator.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mackosajt #11585 üzenetére
Mert zsákutca. Kicsi a hőleadó felület, ahogy mondod is. Egy erősebb procit már éppen csak elköhög. Akkor miért nem zsákutca? Mellétesz egy vidit akkor az mi lesz? Csernobil?
Te átépíted a nagy részét úgy persze, hogy jó lesz. Csak az már egyáltalán nem a Reserator, hozzá se lehet hasonlítani. A hulladék játékvizek is komolyak lesznek ha átépíted.
Az alap Reserator kaki és kész. Ha meg így is úgy is bele kell építeni akkor meg legyen egy normálisabb alap játékvize és azt bővítse mint egy ilyen Reseratort. Ezt csak akkor fogom akárkinek is ajánlani ha valami lowos gépet akar hűteni és tuning nélkül, minden esetben katasztrófa. -
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #11539 üzenetére
Azt nem mondta, hogy olcsó kell neki. Úgyhogy D5. Ha olcsó akkor viszont a te javaslatod.
Hát gyerekek elég bukó ez a vizes cucc eladás, amire azt hittem sose viszik el azt elvitték (az Eheim tartálya meg a XXFlow blokk). Amiben meg reménykedtem hogy pikk-pakk elmegy az senkinek se kell aki meg érdeklődik az említett 40-50%os áron. Ja, hát ennyiért porosodik a polcon, mondom. Aztán visszaépítem ha előbb nem akkor egy év múlva.
A szivattyút adtam volna 5-ért, de hát annyiért van lopott DDC akkor azt veszik. Hát ja, ezzel nem tudok mit csinálni, majd ha nem lesz éppen akkor megveszik az enyémet. Vagy nem. Áhh.Szarvan..... -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #11513 üzenetére
Körbetekeri szigszalaggal.
-
törölt tag
válasz Satyricon #11511 üzenetére
Ja ok, akkor tárgytalan.
Egyébként meglepődtem azon, hogy nincs a pofátlanságnak határa. Eddig volt egy tonna érdeklődő a cuccokra, sokan benyögik a bolti ár 50-40%-át és még a postát is álljam (!). És akkor mindenféle ökör dolgokat hoznak fel, hogy miért csak annyiért. Én meg lehúzom a klotyón inkább, minthogy ilyennek odaadjam fillérekért, majd megveszi szépen akkor újonnan aztán perkálja érte a lét.
Persze volt kivétel is, de azért ők se erőltették meg magukat.A végén még el se fog menni belőle semmi. Az mondjuk abból a szempontból előnyös lenne, hogy ha kikerülök ebből a szar helyzetből akkor egy radi meg egy prociblokk és újra él a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak hülyültem.....
De amúgy akkor is. Ha csak a VGA van bekötve még ok, mert fel lehet tolni a vízhőmérsékletet. Igaz az Intel is eldöcög 80 fokon, szóval azzal együtt is fel lehet. De néma azért túlzás, inkább csak halk, az meg azért pár embernek még nem elég, meg könnyen elnyomhatja másnak a hangja. Arról nem beszélve, hogy cserébe brutál hőfokok voltak gondolom, jó esetben az ember nem csak a hangerő hanem a jó alacsony hőmérséklet miatt is veszi a vizet, ezek párosításánál meg kell a nagy radi. Aki megelégszik csak a hanggal és nem számít a hőmérséklet annak elég lehet a kisebb is.
Én 200W-ot küldtem rá, 30 fokos szobában éppen elég. Nem tartom valószínűnek, hogy a dupláját elvitte volna halkan és épész hőmérsékleten. -
törölt tag
válasz pityu6 #11472 üzenetére
Kb. 2 fok különbség van a "jó" meg a "gyenge" radi között. Ehhez képest a 45 meg a 60 vastagság leordítja a fejed. Szóval ha befér a 60 akkor azt tegyél be mindenképp, aztán később meg egy másikat. Illetve meglátod egyáltalán kell-e másik. És szerintem 60 legyen a második is ha bekerülne. A radikból sose elég, minél hidegebb víz annál zsírosabb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Régebbi fotókon talán látszik, kívül volt a tartály, csak ugye most fekve volt a gép, tartály jóval magasabb annál, töltöttem és hiába kívül akkor is beleborult.
Jah, hát ez most ilyen. Bátor is vagyok, meg merész, meg hülye.
De ez a P45 lap valami űberbrutál, 9ezer féle fesz állítás, 86ezer órajel és időzítés állítás, ide bacsis szintű agy kell. És állítólag a DFI lapok ennél is komolyabbak. Zsíros. -
törölt tag
[link]
[link]
[link]
[link]
Ja, bocs egy fotó erejéig még ázott a gép egybe. Nem látni nagyon, mivel nincs a víznek széle, ugyanis fullra belepte a lapot olyan vastagon ahogy az asztalon is.
Abban még hibás voltam, hogy már a legelején láttam a kancsónak nem épp valami stabil a füle mégis használtam. Na meg illett volna a tartályt odébb vinni, igaz akkor se a gép fölött öntöttem, de hát csak beledőlt így is.
Ja hát ha az ázástól lesz valaki igazi vizes akkor én még ki is mostam ennyivel. Ciki, lehet balfarkazni is engem, de most mondjuk ez mennyiben tér el attól mikor nektek lelövi a csövet meg elkezd susogni és folyni. Jah mert ti is tudtok balfarkak lenni. De én még ebben is kivétel vagyok, még ebben is presztízs. Nem mintha büszke lennék rá. Ki a bánat áztatta el így valaha is a gépét?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megjött az alaplap, pöccröff.
Szóval megvették a radiátort. Kiszereltem. Összekötöttem a gépet radi nélkül, vga, szivattyú, tartály. Mint ahogy mondtam is hogy kipróbálom mit fog művelni. Negyedig volt a tartály, már bejött az asztal is simán tartotta a 28 fokot kb. Akkor feltöltöm háromnegyed fölé kicsivel a tartályt, azt elkezdek netezni, lássuk mi lesz. Elkezdtem tölteni a ház mellett persze nem az alaplap fölött, mivel a tartály a ház mellé volt rakva. Kancsó füle letörött, én meg meg is ijedtem ráadásul, ráesett a gépház szélére, nem befele dőlt be? Nem ám kifele véletlenül se. Gyors kihúztam, felállítottam a gépet hogy lefolyjon a víz, cuccokat kikaptam belőle, alaplap töröl, szárít stb. Leszedtem a hűtést is róla, egy merő víz volt mindenhol, északi alól jött ki a habos víz ahogy fújtam, ram, pcie slotokból szintén, déli híd alól is. Szárad, fúj, szárad stb. Este tök száraz volt már, próbáltam meg se mukkan. Mintha be se lenne dugva villanyba. Azóta eltelt jó pár nap, még ma is megpróbáltam, ugyanúgy semmi. Szóval ez nálam halott.A vízhűtést pedig nem emiatt számolom fel, hanem amúgy is ezen járt az agyam már előtte napokban. Azon kívül hogy közbejött egy kis probléma és pénz kéne, amúgy se nagyon tudtam volna finanszírozni még jó pár tízest benyelt volna. Annak meg nem sok értelme, hogy megtartom a jelenlegit, aztán azon a kis radin üvöltetem a ventit, azt tudja a gyári léghűtés egy ezresért is. A másik meg hogy se az alaplap, se a vga nem kapott teljes hűtést, ergo huzat kell, venti akkor is bömböl ha nem is annyira erősen, de azt a zajszintet tudja a komoly lég is már. Szóval aztán jah, végül is úgy döntöttem felszámolom. Jó volt minden fasza, megtanultam sokat, majd ha lesz zsé összerakom újra. De az biztos, hogy nem mostanában.
Vannak fotók is, majd dobok fel.
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #11394 üzenetére
azert egy dupla radit csak elbir, nem nagy ellenallasa van. az ilyeb avc mocskok is siman elviszik, csak nem gyartott akkora hulladekot a zalman. de en tuti nem eroltetnem a reseratort, konstrukcios zsakutca. ha lenne belso felulete meg rendes belso aramlasa fenyevekkel jobb lenne.....
-
törölt tag
a reseratornak sok baja van. eloszor is az emlitett fosoumpa, keresztmetszet. aztan a csotuning, hogy ne szivja egybol vissza a vizet. kivul tobb lamella kene meg hosszabban. es kene belulre is. meg lehetne nagyobb. azt nem mondom. hogy rezbol mert draga.
-
törölt tag
a gap pad nem procira valo. az mx4 boven franko cucc.
-
törölt tag
nekem volt ilyen tartalyom, de kb ket hete el is adtam.
amugy valoszinu el fogom a tobbi cuccomat is, visszaallok leghutesre. nem azert, mert elazott a gep, mar elotte is terveztem, mert olyan helyzetbe kerultem, hogy kell a penz. es most meg kb ugy allok a vizzel, hogy kb. veszteseg nelkul el tudom adni es visszaszerezni azt a 45ezret amit eddig beletettem, ha tovabb folytatnam akkor mar nem nagyon.remelem a proci, ram, vga nem doglott meg mert az meg remek lenne.
-
törölt tag
letorott a kancso fule amivel toltottem fel es beleborult. fel liter. be volt kapcsolva kozbe, gyors kihuztam, szerelten is szet, szaritottam es azota se mukkan meg. mintha be se lenne dugva.
valami olcso p31 lapit keresek helyette, csak eleg nehez melohelyrol netet lopni -
törölt tag
elazott a gep az alaplap biztos kuka, a proci ram annyira azert nem erzekeny erre, vga nem kapott belole, megprobalik deszkat szerezni valahonnan
-
törölt tag
A termosz meg a hideg izé baromság. A hűtővel meg az a baj, hogy tetű lassan hűt és nem is folyamatos üzemre tervezték. Egy nagy fagyasztóládával lenne esélyed, ha beküddöd -30 fokra és úgy teszed be a radit. Azoknak már talán van teljesítménye is akkora, hogy folyamatosan tartsa a hideget, bár elég valószínűtlen szerintem felmelegedne az is, persze géptől is függ mit akarna hűteni. Sima hűtővel viszont esélyed sincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na, erre kíváncsi leszek, hogy másfél liter víz műanyag palackba elvisz-e egy idle 20W-os karit kb.Vagy majd a műanyag palackot beleállítom egy vödör vízbe is pluszként.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Laraxior #11218 üzenetére
Szobahő alá sehogy nem tudod hűteni, de még szobahőre se. 1-2 fokkal mindig melegebb lesz. Ha a terhelt hőfok megfelelő és megfelelő hangerőn teszi, akkor teljesen felesleges még több ventit venni rá.
A 10 centi az elég vastag radi, de ha jók az értékek akkor nem kell több venti. -
törölt tag
válasz blasko92 #11216 üzenetére
Jah. Akkor a radi vastagságától meg a lamella sűrűségétől függ. Meg persze a ventiktől is, hogy mekkora nyomást produkálnak. De én elgondolkoznék azon is, hogy 4db 18 vagy 4db 20 centis, ha rámegy. Meg aztán a másik oldalra is ha tényleg olyan.
Meg tudni kéne mekkora hőt is pusztít el az a radi, meg milyen hőmérsékletek uralkodnak most.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mora1-et meg tudjátok mutatni? Mi a különbség a Mora2-től? Nem szeretném ha átvernének vele, mert a hirdetésbe csak annyi van írva, hogy Mora.
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #11143 üzenetére
És még engem szólt le a mester a szigszalag miatt, mikor az egyik ősvizes társunk ilyen gányokkal nyomult.
Sorba vagy párhuzamosan kötötted? Ha jól látom sorba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jones965 #11029 üzenetére
Valami dereng géptan óráról, bár mi Aból Bbe edényekre vonatkozva szórakoztunk ilyenekkel, és ténylegesen csak szórakozás volt mint tanulás vagy valami hasonló sajnos. Szóval a szivattyúk sokkal rosszabbul tudnak színi, mint nyomni, ezt tudtam. De hogy ekkora különbség legyen az azért erős. De nem tudom.
Ezek szerint ha hagyom mindenhol a 8as csövet és a tartályból a szivattyúba menőt lecserélem 16osra akkor drasztikusan növekedhet a teljesítmény?De nem fogom lecserélni, mindenhol egyforma szép vékony, nem fogok egy 20 centis darabot tömlőre cserélni csak emiatt. De persze ez is változhat, majd az attól függ mennyire lesz hitvány a rendszer, ha nagyon lefogja akkor úgy is csinálni kell vele valamit és ez a legolcsóbb amit te mondasz.
-
törölt tag
válasz DigitXT #11027 üzenetére
Hát ebbe akkor 6 kéne. Kettő kell a VGA blokkra, mert máshogy nem fér ki a cső, alatta van a hangkari. Egy a cpuból átmegy a fetre, onnan átmegy az északira és onnan egyenesen jön ki.
De majd meglátom a Masterkleer mennyire törik.Mást nem akarok hűteni, csak ami fontos. Egyedül egy FC blokk lenne még jó 6870-re, de újonnan semmiképp, használtan meg azóta se találtam pedig túrom mindig.
-
törölt tag
A 10/8-as csővel én is bajba vagyok, mondjuk annyira nem rossz, de ha rendes szép hajtást akarok megtörik. Igaz ez Innovatek, nem tudom a Masterkleer mennyire jó amit vettem. De ha jó nagy henket csinálok akkor fasza, összeérinthető a két vége csak épp az ív kilóg a gépházból majdnem. Most az a klérdés legyen ez, vagy inkább 90 fokos csati és 5 centis egyenes csődarab. Szépségre ez lenne jó, na de ellenállásra?
A proci, fet, északi blokk összekötéséről van szó. -
törölt tag
-
törölt tag
[link]
Zsimzsöm. Én ezen úgy látom, hogy három csőre oszlik szét. Tehát a két szélső meg a középső csőkígyókban párhuzamosan áramlik. Jól látom? Akkor a Mora3 mit tud többet? Ja, hogy ott 4 csőkígyó van? Az igen. Most látom. És a Mora1 mit tudott?És ha jól látom 20x megy át a cső. Ha ez 360 széles akkor 20x36 centi. 7.2m csövön kell a vizet áttolnia, de mivel 3 párhuzamos akkor olyan mintha 2.5m plusz cső lenne a rendszerbe? Mert az annyira nem katasztrófa.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DigitXT #11011 üzenetére
Szóval ha kevesebb levegőt is tud átpréselni rajta, mert csak 25 mili vastag és nem olyan jó a nyomása, de mivel 3x akkora a radi ezért így is elmebeteg kategória még mindig és nem lesz ezzel gond.
Na és ez az Eheim pumpa elég lesz? Vagy ezt senki se tudja?
Hiába cserélem le 10W-os DDCre, vagy akár 18W-osra az mindenképp hangosabb lesz szerintem. És a 8-as csövön az is elég vérszegény lesz, csövet meg csatit meg eszembe sincs cserélni újabb tízezrekért és még a pumpa se olcsó. Szóval marad az Eheim és a 8-as cső.
Másik megoldás ha Nova lenne a radi, mert annak akkora az ellenállása kb mint egy sima radinak, szóval az egyik legnagyobb ellenállás kiesne a rendszerből. De elég ritka egy radi, meg nekem Mora jobban kellene.
Végül is mi járna pórul, ha túl kicsi lesz az áramlás? Egyedül a proci az ami drasztikusan romolhat tőle, de abba meg eleve van plate ami gyorsítja a vizet, mindenképp jobb lesz mintha plate nélkül menne de gyorsabb vízáramlással. Gondolom. -
törölt tag
[link]
Na? Power modus elég bikának tűnik? Most 5db 90fok, egy tripla radi, egy univerzális vga blokk meg 2m cső amit elhajt ezzel a pisisugárral.És Mora2, jetplate proci és az univerzális vga amit el kéne vinnie. Ja és tervezem északi meg fet blokk beszerzését. Megpróbálok minél kevesebb 90 fokot hozzá. Elég ez a szivattyú, vagy el lehet felejteni?
-
törölt tag
válasz DigitXT #11000 üzenetére
A 10k is rengeteg nekem, nem hogy ezek. Pedig nem sok variáció van, úgyhogy akkor valószínű marad az amit mutattam. 350-400W lesz ráküldve a Morára, szóval ha kicsit lassan megy át rajta a levegő azért az nem fog falhoz csapkodni remélem. A tripla ultra radira is 25 vastag venti ment volna és a Mora is ultra vastag. Igaz az 12 ez meg 18 centis venti, nem tudom ez számít-e.
Ha az AC F12-nél jobbak azok a ventik (nyomásilag stb.) akkor már rosszul nem járok. Mert a triplára F12 lett volna.
-
törölt tag
Morára 18 centis ventikből melyiket ajánlanátok? Melyikek a jók? Mekkora a választék egyáltalán? Todynál csak ez van meg az az ocsmány Yate Loon.
-
törölt tag
Egyébként én is gondolkozom fet blokkon, mert nagyon sírnak a többiek, hogy nem a proci hanem az alaplap füstöl el extrém tuningnál. Kelleni fog a hűtés, nameg az északinak is, mert állítólag rohadt meleg az is. VGA-ra meg nem kell mert nem lehet feszt emelni, szóval minimális plusz terhelést kap. Az 1 GHz-et tudja, azt akartam csak elérni. A ramoknak meg semmiképp nem lehet feszt adni, szóval a vgara nem kell plusz hűtés csak ami most is van.
-
törölt tag
Ha menet közbe érintem össze a pineket akkor nem történik semmi. Le kell állítani a szivattyút és utána összeérinteni, majd bedugni. Hát igen poweren hangosabb, de ennek is 90%-a rezgés, ha szivacs van alatta szerintem nem nagyon lehet majd hallani. Egy kicsivel többet forog, de nem nagyon láttam hogy a tartályba hopp csak úgy felfröccsenne a víz, szerintem fél centivel ha magasabbra emelte. Az úgy halottnak a csók, ha egy Mora tényleg akkora ellenállású. De majd délután megnézem jobban.
-
törölt tag
[link]
Csak erőseknek. Második képen látszik mit produkál a HPPS egy mezei vga blokkon keresztül. Semmi más. Ez a normal modus. Van esélyem egy Mora2-vel meg egy jetpaltes prociblokkal pluszba? -
törölt tag
Ha nem akarsz állandóan pénzt ölni akkor ne vizezd a VGA-kat de legnagyobb értelme annak lenne. Elég a procit is, ha te így gondolod és nem zavar.
Alternatív megoldás lehet univerzális blokkot tenni rá, az rámegy másik kártyára is, a ramot, fetet meg hűtőd ventivel meg sünikkel vagy akárhogy. De ez egy sima rendszernél mint az enyém pl elmegy frankón, egy csúcs kártyánál ez elég érdekes.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet megveszik a radit is meg a prociblokkot is. Hát én nem fogok akkor kínlódni meg mukucsolni addig. Hanem visszaállok légre teljesen és amíg nem veszem meg az új prociblokkot meg az új radit addig áll a víz.
Ha esetleg hónapokig nem jönne meg az új cucc és áll a víz, kell valamit csinálni vele, vagy poshadhat a pumpába meg a tartálya mozdulatlanul a víz?
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10936 üzenetére
Ja ez dupla, ha hosszabb lenne jobban látható a vékonysága. Ha vékonynak lehet nevezni.
Amúgy ki lehet próbálni menet közben a modusokat HPPS-en? Csavarhúzóval összeérintem. Csak mert jó lenne tudni elég bika-e egy Morához.
-
törölt tag
HPPS szivattyún menet közben lehet kapcsolgatni a power modusokat? Tehát menet közben csavarhúzóval összeérinthetem a forrasztásokat? Mert úgy hallom meg látom legjobban hogy mennyire változik a helyzet.
-
törölt tag
válasz zolee5016 #10892 üzenetére
Kösz nem, most akarom lecserélni. De amúgy fainos radi, 200W-ot röhögve elvisz elég halkan. Stahlos doboz megvan, abba adtam fel azt hiszem az AC vidihűtőt. Már új gazdája van a doboznak.
Én meg közben tervezgetem, hogy mi lesz az új hőleadóm, ha megveszik a radit. Találtam egy egy literes saválló edényt, légmentesen lezárható. Illetve egy régi gáztepsit sárgarézből. Az olyan 5 litert fogadhat magába ,de persze nem lezárható. Én a savállóra szavazok, egyszerűsége miatt. Aztán lehet hogy mire elmegy a radi meglesz a következő és nem fog kelleni.
-
törölt tag
válasz zolee5016 #10878 üzenetére
Itt a radim testvére.
Csakhogy nem mindegy, hogy Reserator vagy pedig műanyag kannába keringeti a vizet. Az egy passzív radiátor. Az már radiátor. Hőleadó. Ne mtudom hogy gondolta azt a 3.5 litert, de ha nem radi, akkor kanna. A harmadik lehetőség a Reserator, de valószínű az se jó neki, mert már mondta volna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10865 üzenetére
Ó dehogynem, ó dehogynem. Csak legyen neki a gép mellett egy köbös tartálya.
-
törölt tag
válasz imibogyo #10862 üzenetére
Az is lehet. Még fogalmam sincs. Nekem csak az nem tetszik benne, hogy vékonyabb. Meg majd persze ki tudja mit lehet kapni meg mennyiért.
De valószínű a Nova lenne jobb, gyorsabban folyik a víz, meg jobb is/hatékonyabb a nem csőkígyós felépítés. Vékonyság ide vagy oda. Így is több, mint 2x akkora, mint a tervezett radim. 4db 18 centis lehelet lassan és elvisz mindent a világon, még 100 géppel később is. -
törölt tag
válasz Goblin12 #10855 üzenetére
Mora2 kellene, mert jó árban mennek. Néztem Novát is, az is jó, mert jó árban mennek és az úgy van felépítve ahogy a rendes radik. Csak sokkal ritkábbak apróban. Meg vékonyabb is. Nem mintha nem lenne elég a teljesítménye, csak a Mora, az Mora. Brutál. Üt. Letépi a fejed.
-
törölt tag
[link]
Ezt találtam. Egy prociblokk, meg kettő vga sorosan, meg a mérők van a rendszerbe, a prociblokk itt is jetplate-es. Elvileg nálam akkor kisebb az ellenállás, mert csak egy mezei vga blokkom van meg a jetes proci, semmi más.
Ebbe a rendszerbe a 10W-os DDC 150l/h-t tudott, a 18W-os 180-at. Mora2-vel. Persze így elég rossz összehasonlítani, de a 4W-os kis pumpim tudna 60-70 litert? És az elég? -
törölt tag
Na igen, de ha a szivattyút úgy lefogja, hogy 1 litert nyom óránként akkor mire megyek vele? Ja tényleg. Le tud hűlni a víz benne.
Csak azért kérdem, mert a jobbféle triplák áráért megkapom a Mora2-t és akkor már inkább az legyen. Vagy átkötöm power modusra a szivattyút, de az +zaj és még akkor is kétséges.
Más téma, hogy nekem a tripla is elég lenne, szóval lehet csak ártanék a hőfokoknak azzal a Morával (túl lassan kering). De ezt nem tudom megmondani, jó lenne tudni ezzel a szivattyúval mennyire folyt. Megpróbálok tesztet keresni. -
törölt tag
Hmmmm..??
Mora2? Nagyon nagy az ellenállása? HPPS elviszi egy jetplates prociblokkal meg vidivel?Azt nem kérdezem meg, hogy a csövezés hatására mennyit romlik a teljesítménye, mert gondolom tipla ultra 120-as radit lever 3x... De azért megkérdezem.
-
törölt tag
Az nem olyan biztos, hogy nehezebben adja el kupak nélkül... Egy tesztelt és tutira működő kupaktalan K Haswellt szerintem jobban el lehet adni, mint ha valaki kupakosan veszi és otthon próbálja leszedni elég nagy hibalehetőségekkel. Így legalább már az nincs. És mivel ritka hulladék lett a kupakolása a procinak így valószínű szinte mindenki leszedi majd. Kénytelenek lesznek, mert különben nitrogénnel se lehet hűteni, mert akkora rés van ott hogy szigetel a levegő. Aki meg nem tuningol, az nem kupaktalanít, de akkor ne mis K procit venne amúgy se.
Szerintem simán szedd le róla, rohadjon meg. De ha félsz tőle akkor csináltasd meg olyannal aki már tudja biztosan. -
törölt tag
válasz pityu6 #10739 üzenetére
Az a szivattyú mocskos szemét aljas brutál erős lesz egy procit hűteni. És nem véletlenül mondtam ilyen nyomatékosan, mert túl erős és ezt hangban is jelzi. Ha maradsz DDCnél akkor a 10W-osat vedd meg. Vagy D5.
A radi elég lesz a procinak. Épp. Későbbi fejlesztés nem lesz? VGA vagy alaplap hűtése? Én egy kicsit átgondolnám jobban. Gépházba csak ekkora radi fér be? Mennyi pénzed lenne rá? Ha később is be akarsz kötni cuccokat akkor maradhat a 18W-os szivattyú, de szerintem még akkor is sok. Attól függ mennyire vagy érzékeny a zajra.Csövekből 16/10-est használnak leginkább, mert nehezen törik, jól hajlik. Vagy 13/10 ha nem akarod annyira hajtogatni. Ezek vastag csövek, nem mindenkinek tetszik. Használhatsz még 10/8-ast. De annál kisebbet semmiképp. Csatiból én hollanderes párti vagyok, de kinek mi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én amúgy nagyon szemezek egy Mora2-vel. Szerintetek? Nagy az ellenállása az igaz, de gond lehet az Eheimnek egy jetplate-es prociblokkal meg egy vga blokkal karöltve?
Az még nem is baj, hogy átmelegítik egymást, mert eleve párhuzamosan van kötve. Csak épp pusztulat drága, ennyi felárat a passzivitás nem ér meg. Ez is akkor éri meg, ha jó olcsón adja, de pl. kétlem hogy egy erősebb géphez ez elég legyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt komolyan így gondolta a gyártó, vagy ez otthoni barkács már? Csak a csatlakozótenger 11 rongy mindkét oldalt beszámolva, na jó ha az akciós áron számolom kevesebb. Beteg. És 5rongy egy blokk, ezen meg van hat... Na meg az összekötő sín. Igaz ezek az Alpha árai, ez meg egy régi Innovatek... De ennyiből kapni Morát is és szerintem amit ez elvisz passzívan azt a Mora is tudja.
-
törölt tag
válasz ViZion #10677 üzenetére
A vodkával nincs semmi baj, régesrég igen elterjedt volt. Inkább csak ti vagytok túlmodernizálva a menő löttyökkel. Zsöminek a gyógyszertári alkoholjához igen közel áll, sőt. Innentől kezdve meg miért lenne akkora probléma.
Csak a pálinka már nem olyan tiszta mint a vodka. Közel se. Azt nem érdemes beleönteni. És vodkából is lehet ugyanolyan erőset főzni. Tegyél bele egyből benzint és kész. De elmondom az alkoholnak rosszabb a hőszállítási képessége a víznél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pista0001 #10661 üzenetére
Van közöttük sok olyan lamellás, mint a radiké, a robogóké például olyan szokott lenni, meg a fűtésradik szinte mind.
De nem megyek messze ott a Samara hűtője az bűn sűrű, a GTS-nél is sűrűbb talán kicsivel. [link]
Az más téma, hogy ekkora méretben egy nem energiatemető konfigot ez is elvihet passzívan, mert akkora.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik