Új hozzászólás Aktív témák
-
dabagab
csendes tag
Sziasztok!
Ado.net-tel kapcsolatos kérdést (DataSet-tel vannak gondok VS-ben) azt is feltehetem vagy a VisualBasic topicba tegyem fel?
A probléma. Létrehozok a Tutorial alapján egy dataset osztályt. Oda ráhúzom a táblákat.
És az egyik táblát úgy kell létrehoznom, egy kap egy új oszlopot, amely egy másik tábla oszlopát is felhasználja.SELECT InvoiceLineItems.InvoiceID, InvoiceLineItems.InvoiceSequence, InvoiceLineItems.AccountNo, InvoiceLineItems.Amount, InvoiceLineItems.Description,
GLAccounts.Description AS AccountDescription
FROM InvoiceLineItems INNER JOIN
GLAccounts ON InvoiceLineItems.AccountNo = GLAccounts.AccountNoÉs ekkora ha a Configurációs varázslóban az Advanced Options-ra kattintok Akkor ki lehet választani, hogy a DataSource-hoz generálja le az Update, Delete, Insert statementeket.
Kijelölöm befejezem a konfigurálást.
Aztán próbáltam az aktuális táblának az Update metódusát elérni:
Me.InvoiceLineItemsTableAdapter.Update(Me.InvoiceEntry.InvoiceLineItems)
De nem engedte syntax error-t nyom az arcomba. (Me C#-ban a This kulcszónak felel meg)Jó visszamentem a DataSethez, és meglestem a z InvoiceLineItems táblát mégegyszer. És már nem volt kipipálva az Update, Delete, Insert statementek...
És hiába okézom le, hogy na generálja le ezeket nekem. Ha mégnezem újból sajnos uncheckolva vannak...De ezt csak akkor csinálja, ha két táblát így kötök össze...
Ha egyedül van ez a tábla, nincs benne InnerJoin akkor az Update és társai statemnetek megvannak. megtartja... és akkor tudom Update-elni a DataSet-tet de így...
Nem értem, hogy miért nem generálja le az Update és társait a VS...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged