Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedHarlow
aktív tag
Ez így egy kicsit csúnya megoldás lenne nem? Kb 10 percenként beloginolni, elnavigálni 3 menüpontot, majd kitölteni egy űrlapot, majd megnyomni egy gombot. Vagy megoldható így az, hogy ezt csak egyszer csinálja meg, aztán 10 percenként már csak a teszt gombot nyomkodja? Mert abban az esetben tényleg jó lehet.
Egy 1,5 - 2 órás manuális feladatot szeretnék automatizálni egy programmal a program lényege a következő lenne:
1. Megvizsgálja a zip fájlban lévő xml-ek tartalmát, ezután felállít egy töltési sorrendet.
2. Az első xml-t feltölti egy távoli szerverre.
3. Oracle EM-ben elindít egy folyamatot (Csak IE-ben működik az oldal, login után 3 menüpontot kell beljebb menni, majd egy űrlapon kitölteni egy mezőt és aztán a teszt gombbal indítja az xml beolvasást)
4. XML eltűnik, legenerálódik 10-20 perc alatt pár száz xml egy másik mappában.Ha a mappában lévő xml-ek száma egyezik az eredeti xml-ben lévő termékek számával akkor minden jól sikertül, és kezdődik a folyamat előlről a következő xml-el. Itt viszont már nincs szükség újra beloginolni, űrlapot kitölteni, csak simán a teszt gombot megnyomom és el is kezdi a feldolgozást. Kb 10 xml-ről van szó, heti szinten 2x kell megcsinálnom, kb 2 órás feladat manuálisan.
A programom többi része működik, csak ezt az IE-s Oracle dolgot nem tudom megoldani, alapból úgy szerettem volna, hogy megnyitok egy IE-t, beállítok mindent, leteszem tálcára, indítom a progim, és az szép lassan nyomogatja a gombot a háttérben futó IE-n, na igen csak nem tudom elérni sehogy a háttérben futó IE-t, csak ha újra meg újra megnyitom, beloginolok, ellépek 3 menüpontot, kitöltöm az űrlapot... nekem ez így kicsit problémásnak tűnik. Tényleg sokat segítene ha meg lehetne oldani már kiég az agyam az xml-ektől.
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
válasz sztanozs #9009 üzenetére
Sziasztok,
Sajnos a mai napig nem sikerült megoldanom a dolgot, a seleniummal nem elérhető már korábban futó IE ablak, a chefsharp pedig azért nem jó mert csak IE alatt fut rendesen az oldal.
A programom lényege, hogy feltölt egy szerverre egy XML-t, ha sikeresen felment akkor az Oracle enterprise managerben kellene elindítanom egy folyamatot, egy TEST gomb megnyomásával. Ez ugye bejelentkezéssel jár és csak IE alatt működik jól a dolog.
Előre is köszönök minden tippet.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék az alkalmazásom egyik gombjával megnyomni egy gombot egy weboldalon. A neten csomó leírást találtam erre de az én esetemben egy már jelenleg futó IE, első tabján, egy már előre betöltött (belogolt) oldalon lévő gombot kellene elérnem. Erre viszont nem találtam módszert, valaki esetleg tud valamit ajánlani, hogy tudom elérni az IE első tabján már betöltött weboldal elemeit? Vagy esetleg van valakinek jobb ötlete? Oracle Enterprise Manager-ről lenne szó és a gomb lenyomásával egy folyamat indulna el.
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
A private void Button1_Click(object sender, EventArgs e) alatt létrehozott változóimat és listáimat, hogy tudom legszebben átvinni Button2_Click alá? Illetve tudtok esetleg egy linket adni ahol utánanézhetek, hogy milyen lehetőségek vannak.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Van egy kis programom ami a winscp kereteivel segít feltölteni egy fájlt egy távoli szerverre, a feltöltés után az oracle beadarálja és elkezd generálni több száz xml-t egy mappába. A betöltés akkor sikeres ha a PROCESSED mappába legenerálódik az összes xml (néhány esetben ez akár 1000 db xml is, és akár 3 perc-5 perc is lehet mire végez), az ERROR mappába pedig semmi.
Tudna segíteni valaki megírni egy olyan for ciklust ami 30 másodpercenként lekéri a mappában található xml-ek számát, összehasonlítja azt az eredeti xml-ből már előre kinyert számmal és amennyiben nem egyezik úgy 30 másodperc múlva újra megszámolja a mappában található xml-ek számát. Ha egyezik a száma akkor minden oké volt, viszont ha 3x egymás után nem növekszik az xml-ek száma és nem érte el az xml-ből kinyert értéket akkor az azt jelenti, hogy leállt a generálás és az egész folyamatot újra kell kezdeni.
//Megszámolja a countlist mappában lévő xml-eketint filecount =
session.EnumerateRemoteFiles(CountList[i], "*.xml", EnumerationOptions.None).Count();
counts = Convert.ToString(filecount);
-
RedHarlow
aktív tag
C#-ban írtam egy progit, ami megnyit egy olyan weboldalt ahol iframekbe töltődnek be az oldalak, minden oldalon van egy táblázat amelynek adatait ki akartam szedni és összehasonlítsam a saját számítógépemen lévő táblázattal úgy, hogy eredményként az egyezőségeket kapjam. Ez a javascript kód tök frankón működik de visual studioban egyelőre még nem sikerült elérnem az adatokat.
Ui: Kezdő vagyok
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, ennek a js kódnak a c# megfelelőjében tudna segíteni valaki?
var matches = document.querySelector('iframe[title^="Valami kezdete "]').contentWindow.document.getElementById("R28_1").value;
alert(matches);[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Van egy java alapú weboldal, egy jegykezelő, minden jegynél van egy lista, hogy kik vásárolták meg. Ez a lista a chrome vizsgálójában tökéletesen látható a forráskódban azonban ha c#-al kezdem olvasni az oldalt akkor egy tök csupasz html-t kapok. Volt már valakinek szerencséje ilyenhez? Valaki tud esetleg valami leírást hogy hogy használható fel az ilyen alkalmazások adatai? Ezeket a jegyeknél lévő listákat szeretném összevetni a saját excelben lévő listámmal.
-
RedHarlow
aktív tag
Ez már megtörtént közben, REF.*\.xml-re jutottam, de unrecognised escape characterre jutottam. Stackoverflow-on\googleben\youtubeon is kerestem hasonló hibákat de nem igazán jött össze. Másfél óra önálló keresés alatt nem írok be ide semmit.
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
válasz moseras #8732 üzenetére
Lenne még egy olyan eset, hogy REFblabxxsokszámxxxblabla.xml fájlokat kellene számolnom, úgy, hogy azok tényleg fájlok legyenek tehát legyen .xml kiterjesztésük és REF-el kezdődjenek. Tehát ezt szeretném valahogy megadni keresési opciónak:
REF*.xml
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Regex.Matxhes-el megoldható egyszerre több szó keresése?
A (B)class, xml, xlsx(/B)-eket szeretném megszámolni egy fájlban.int appcount = Regex.Matches(text, @"\.class\b").Count;
-
RedHarlow
aktív tag
A fájl beolvasásával van valami baj szerintem, mert ha Rock.Text sima szöveg akkor abban megtalálja amit kell. :/
-
RedHarlow
aktív tag
Csatolom:
public static string getBetween(string strSource, string strStart, string strEnd)
{
int Start, End;
if (strSource.Contains(strStart) && strSource.Contains(strEnd))
{
Start = strSource.IndexOf(strStart, 0) + strStart.Length;
End = strSource.IndexOf(strEnd, Start);
return strSource.Substring(Start, End - Start);
}
else
{
return "";
}
}
private void Button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
ofd.Filter = "TXT|*.txt";
ofd.Title = "Please select Rock";
ofd.FileName = "Rock_*";
if ((ofd.ShowDialog() == DialogResult.OK))
{
textBox1.Text = ofd.SafeFileName;
var filepath= ofd.FileName;
Rock.File = filepath;
Rock.Text = File.ReadAllText(Rock.File).ToLower();
string data = getBetween(Rock.Text, "Rockband name: ", "\n");
MessageBox.Show(data);
HotFix.HFID = data;
}[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Van esetleg valakinek olyan txt keresője, ami egy adott szó után lévő pár karaktert elmenti változóként? Be szeretnék tallózni egy fájlt és egy bizonyos érték érdekelne belőle amit később a programban használni szeretnék.
ui: Kezdő vagyok, ne öljetek meg
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Megnéztem textBox1.Text-et ha átállítom a teljes útvonalra, ofd.FileName akkor tökéletes feltölti a betallózott fájlt. Szóval tényleg a pcpath változóm mentésével lesz a gond, tudnál segíteni hogy hogy tudom valódi változóként elmenteni?
-
RedHarlow
aktív tag
válasz joysefke #8718 üzenetére
Itt tallózom be a fájlt és mentem el mint változó, pcpath.
// Browser/Counter/Path save - PC
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
ofd.Filter = "TXT|*.txt";
if ((ofd.ShowDialog() == DialogResult.OK))
{
textBox1.Text = ofd.SafeFileName;
var pcpath = ofd.FileName;
string text = File.ReadAllText(pcpath).ToLower();
int pccount = Regex.Matches(text, @"\balma\b").Count;
label2.Text = Convert.ToString(pccount);
}
}Egy másik gombbal pedig szeretném feltölteni ugye, ha nem változót használok akkor simán feltölti a fájlt igen. Nem jól hoztam létre a változót a tallózásnál? Kicsit olyan mintha csak az adott résznél tudnám használni a változót máshova nem dobja át az értékét.
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
válasz joysefke #8714 üzenetére
Igen, közben megtaláltam.
A következő kérdésem, hogy itt, hogy tudom használni a pcpath nevű változóm, ami a betallózott fájlom útvonala?
session.PutFiles(@"d:\toupload\*", "/home/user/", false, transferOptions);
(@"pcpath", "/home/user/", false, transferOptions)("pcpath", "/home/user/", false, transferOptions)Ezeket próbáltam de nem működik így.
Exception thrown: 'WinSCP.SessionRemoteException' in WinSCPnet.dll
The thread 0x2bcc has exited with code 0 (0x0).
'pcpath' fájl vagy mappa nem létezik.
Rendszerhiba. Kód: 2.
A rendszer nem találja a megadott fájlt
The program '[17652] WindowsFormsApp1.exe' has exited with code 0 (0x0).[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
WinSCP-n keresztüli fájlátvitelt csinált már valaki Visual Studio / C# segítségével? Sehogy se sikerül használni a hivatalos oldalon megadott kódot. Az alábbi hibákat kapom:
The type or namespace WinSCP could not be found.
The type or namespace Protocol could not be found.
The type or namespace SessionOptions could not be found.
The type or namespace TransferOptions could not be found.KÓD
using System;
using WinSCP;
class Example
{
public static int Main()
{
try
{
// Setup session options
SessionOptions sessionOptions = new SessionOptions
{
Protocol = Protocol.Sftp,
HostName = "example.com",
UserName = "user",
Password = "mypassword",
SshHostKeyFingerprint = "ssh-rsa 2048 xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:..."
};
using (Session session = new Session())
{
// Connect
session.Open(sessionOptions);
// Upload files
TransferOptions transferOptions = new TransferOptions();
transferOptions.TransferMode = TransferMode.Binary;
TransferOperationResult transferResult;
transferResult =
session.PutFiles(@"d:\toupload\*", "/home/user/", false, transferOptions);
// Throw on any error
transferResult.Check();
// Print results
foreach (TransferEventArgs transfer in transferResult.Transfers)
{
Console.WriteLine("Upload of {0} succeeded", transfer.FileName);
}
}
return 0;
}
catch (Exception e)
{
Console.WriteLine("Error: {0}", e);
return 1;
}
}
}[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni egy szókereső szkript megírásában? Visual Studioval kezdtem ismerkedni, szeretném ha a betallózott fájlban megszámolná, hogy hányszor szerepel egy bizonyos szó, majd elmentené azt egy változóba. A neten rengeteg keresőt találtam de ilyet pont nem. Link is jó esetleg.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok pár hete kezdtem el tanulni a C#-ot és .NET WPF-ben elkezdtem készíteni egy olyan egyszerű programot ami csak megnyit egy tallózott excel-t a gépen. A tallózás még működik is de a betallózott fájlt sehogy se sikerül elindítanom excelben. Tudna valaki segíteni befejezni a kódot? : )
private void Button1_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
Microsoft.Win32.OpenFileDialog ofd = new Microsoft.Win32.OpenFileDialog();
ofd.DefaultExt = ".txt";
if (ofd.ShowDialog() == true)
{
string filename = ofd.FileName;
utvonal.Text = filename;
}
string path = filename;
private void Button2_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
this.path = path;
Microsoft.Office.Interop.Excel excel = new Microsoft.Office.Interop.Excel();
}
}[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest