Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Üdv!
Egy hozzáértő számára szerintem egyszerű kérdésem volna. Elkezdtem ismerkedni a C-vel (MS Virtual Studio 2010 segítségével), és a bináris keresésre épülő egyszerű játékot szeretnék csinálni.
while(x!=1)
{
tipp=((min + max )/a);
printf("Ez a szam a %d ? \n", tipp );
scanf("%c", &valasz);
if(valasz =='=')
x=1;
else if(valasz == '<')
min=tipp;
else if(valasz == '>')
max=tipp;
else if(valasz != '>' && valasz != '<' && valasz != '=' )
printf("Kerlek valaszolj, vagy nem tudok tovabblepni! \n");
/* Nem működik jól. A scanf után úgy veszi, mintha nem történt volna semmi, visszaugrik a ciklus elejére, végrehajtja a printf-t, és újra a scanf jön. */
}Ahogy az a megjegyzésnél is olvasható, a program majdnem jól működik, de:
Megteszi az első tippet, majd megvárja, hogy válaszoljak (kisebb, nagyobb, egyenlő az általam gondolt szám). Eddig jó. De most jön a de. Megadom a választ, nyomok egy entert, majd kiírja az új tippet, jönne egy scanf, de azt mondja, hogy nem adtam meg tippet, és az utolsó else if-re ugrik, majd újra kiírja a tippet, jön a scanf és itt már megvárja, amíg beviszem az adott karaktert.Valaki meg tudná mondani, hogy hol a hiba?
szerk.: azt elfelejtettem leírni, hogyha az utolsó else if nincs, akkor scanf után a scanf-re ugrik. Az utolsó else if pont ezért (is) került bele, hogy megnézzem, hogy miért ugrik oda, és a működésből arra következtettem hogy azért, mert az első beolvasást üresnek veszi.
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest