Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz dqdb #9731 üzenetére

Roslyn-nal sikerült működésre bírnom a dolgot, (kb end-to-end megy fordítástól, az authentikációig és sikeres API hívásig :) )

De a fordítás csak úgy működik, ha CSharpScript-et használok, ez az opció ahogy látom impliciten felhasználja a runtime betöltött assembliket referenciaként a fordításhoz /ami nincs betöltve csak azt kell referálni/.

CSharpCompilation-nal ugyanaz a fordítás nem működik. Itt nekem kéne expliciten megadni az assembly referencákat, amit természetesen hiánytalanul meg is tesztek. Aztán kapok egy undorító, Google által jól ismert fordítási hibát ami arra panaszkodik hogy a System.Net.Http.dll verzió mismatch van, az assembly ahonnal dinamikusan fordítom a kódot (és ahová interfész miatt függősége van a fordított kódnak) 4.2.0.0-t val lett fordítva, a Roslyn pedig 4.0.0.0-t akarna használni. Hogy a 4.2.0.0 honnan jött, azt nem tudom, de kézzel nem tudom betölteni. Hogy CSharpScript-tel ez miért és hogyan működik azt persze nem tudom.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy a hibának semmi köze nincsen a Roslynhoz magához vagy akár a kódomhoz, egyszerűen nem azt a verziót kapom DLL-ből amit szeretnék.

Akik nálam jobban értenek a fordításhoz biztos meg tudnák oldani, meg lesz ez nálam is oldva, hogy "CSharpCompilation"-nel is működjön, de ez így egyáltalán nem bizalomgerjesztő...

Félek, hogy ami az én gépemen dinamikusan fordul, produktív gépen majd esetleg nem fog. Egy halom DLL-t pedig nyilván nem akarok betenni a repoba és nuget helyett azokat referálgatni vagy hasonló okosság.

===

Szóval most a pluginok kerültek fel az asztalra:
    Talán ahelyett, hogy konfigból (encryptált DB-ből) on the fly fordítjuk a konkrét megvalósítás kódját, jobb ötlet lenne szükség esetén egy újabb plugin-dll-t berakni egy plugin könyvtárba aztán onnan betölteni a konkrét megvalósítást.

Ilyen önműködő plugin megvalósításhoz van net 472-re ennél jobb cucc?
    Managed Extensibility Framework (MEF) - .NET Framework | Microsoft Docs

Használta ezt már valaki?

Új hozzászólás Aktív témák