Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alexios

veterán

válasz Keem1 #9565 üzenetére

De a megszokottban nincs is változtatás, ha nagyon akarod használhatod a frameworköt, nyilván annak tudatában, hogy nem fog hozzá már frissítés jönni.
    Az egész .NET Core lényege az volt, hogy nem kell visszafelé kompatibilisnek lenni, és nem kell hogy a következő 10 évben megkössék még 15 évről itt maradt dolgok a kezüket.
    Sokáig pont azért mondta a MS is amúgy, hogy a Core nem váltja le egyelőre a Frameworköt, mert nem tartalmazott mindent, a .NET 5-nél ez lett a váltás, és ezért a névválasztás is, itt már úgy gondolták, hogy mindent amit a frameworkből tovább akarnak vinni az benne van, innentől ez a .NET jövője.

Core nélkül a mai napig nem lenne a .NET cross platform, nem lenne ez az egész, hogy modulokra szét van szedve, valószínűleg nem is fejlődne ilyen gyorsan(ugye innentől évente jön új .NET főverzió), és akkor még amúgy a teljesítmény javulásról még nem is beszéltem.

Mi amúgy viszonylag nagy kódbázissal álltunk át Core-ra (WPF projekt nagyrészt), és a portability analyzer segítségével egyáltalán nem volt olyan vészes. A legkritikusabb része az volt, hogy van pár külső dll amit használnunk kell, és nincs belőlük Core/netstandard verzió, csak fw(ipari kamerák dlljei nagyrészt), viszont portability analyzerrel kijött, hogy nem használ semmi olyat, ami nincs benne a .NET Core-ban, így tökéletesen fut nálunk továbbra is, úgy hogy a fő projekt már nem fw, szóval én nem érzem ilyen macerásnak a váltást.

Cserébe bejöttek új featureök is, pl. teljes C#8-9 támogatás.

#9566 Livius : Az extensiön azt jelenti, hogy az alap core runtime nem tartalmazza, de nugetben van hozzá támogatás(pl.: [link] )
    Ahogy láthatod fentebb a példámban, elképzelhető hogy továbbra is megy a .net fw dll core alatt is, de ez nem az extensiönön múlik, hanem hogy a dll miket használ. Ha olyan hívás van benne, ami core alatt nem létezik, akkor nem fog működni, de ha olyanok vannak benne csak amiket a Core is tartalmaz, akkor jó eséllyel menni fog. Dll-ekre is le lehet futtatni a portability analyzert amúgy, és akkor kidobja mi a helyzet velük.

• joysefke

veterán

válasz Keem1 #9565 üzenetére

Már lassan én is elvesztem a fonalat... :U Egyrészt nem értem ezt az ide-oda tilitolit, az egyikben ez benne van, a másikban meg valami más. Tudom, én vagyok megrögzött, régimódi, de én ha valami jól működik, azon nem változtatok (tehát én ezt a frameworkök közti váltást teljesen visszafelé kompatibilis módon oldottam volna meg).

Pedig annyira nem bonyolúlt a dolog, és lehet lenne értelme utánanézni, ha már egyébként is foglalkoztat.

Semmilyen tili-toli nincsen. Mióta a .Net Core (igen, a NET 5 is ide tartozik) vonal megjelent ezt rohamléptekben fejlesztik, az előző .Net Framework vonalat pedig csak minimális mértékben csiszolgatják.

A Core vonal már eleve multiplatformnak lett tervezve, illetve a fejlesztési modell is más. A távlati cél, hogy ez nem csak szebb jobb, gyorsabb és multi platform lesz, hanem hogy a Net 4.X szinte minden támogatott funkcióját -aminek értelme van- továbbvigyék. Ez utóbbi nagy feladat ezért csak inkrementálisan lehetséges.

Új hozzászólás Aktív témák