- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- HP notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
De a megszokottban nincs is változtatás, ha nagyon akarod használhatod a frameworköt, nyilván annak tudatában, hogy nem fog hozzá már frissítés jönni.
Az egész .NET Core lényege az volt, hogy nem kell visszafelé kompatibilisnek lenni, és nem kell hogy a következő 10 évben megkössék még 15 évről itt maradt dolgok a kezüket.
Sokáig pont azért mondta a MS is amúgy, hogy a Core nem váltja le egyelőre a Frameworköt, mert nem tartalmazott mindent, a .NET 5-nél ez lett a váltás, és ezért a névválasztás is, itt már úgy gondolták, hogy mindent amit a frameworkből tovább akarnak vinni az benne van, innentől ez a .NET jövője.Core nélkül a mai napig nem lenne a .NET cross platform, nem lenne ez az egész, hogy modulokra szét van szedve, valószínűleg nem is fejlődne ilyen gyorsan(ugye innentől évente jön új .NET főverzió), és akkor még amúgy a teljesítmény javulásról még nem is beszéltem.
Mi amúgy viszonylag nagy kódbázissal álltunk át Core-ra (WPF projekt nagyrészt), és a portability analyzer segítségével egyáltalán nem volt olyan vészes. A legkritikusabb része az volt, hogy van pár külső dll amit használnunk kell, és nincs belőlük Core/netstandard verzió, csak fw(ipari kamerák dlljei nagyrészt), viszont portability analyzerrel kijött, hogy nem használ semmi olyat, ami nincs benne a .NET Core-ban, így tökéletesen fut nálunk továbbra is, úgy hogy a fő projekt már nem fw, szóval én nem érzem ilyen macerásnak a váltást.
Cserébe bejöttek új featureök is, pl. teljes C#8-9 támogatás.
#9566 Livius : Az extensiön azt jelenti, hogy az alap core runtime nem tartalmazza, de nugetben van hozzá támogatás(pl.: [link] )
Ahogy láthatod fentebb a példámban, elképzelhető hogy továbbra is megy a .net fw dll core alatt is, de ez nem az extensiönön múlik, hanem hogy a dll miket használ. Ha olyan hívás van benne, ami core alatt nem létezik, akkor nem fog működni, de ha olyanok vannak benne csak amiket a Core is tartalmaz, akkor jó eséllyel menni fog. Dll-ekre is le lehet futtatni a portability analyzert amúgy, és akkor kidobja mi a helyzet velük. -
joysefke
veterán
Már lassan én is elvesztem a fonalat...
Egyrészt nem értem ezt az ide-oda tilitolit, az egyikben ez benne van, a másikban meg valami más. Tudom, én vagyok megrögzött, régimódi, de én ha valami jól működik, azon nem változtatok (tehát én ezt a frameworkök közti váltást teljesen visszafelé kompatibilis módon oldottam volna meg).
Pedig annyira nem bonyolúlt a dolog, és lehet lenne értelme utánanézni, ha már egyébként is foglalkoztat.Semmilyen tili-toli nincsen. Mióta a .Net Core (igen, a NET 5 is ide tartozik) vonal megjelent ezt rohamléptekben fejlesztik, az előző .Net Framework vonalat pedig csak minimális mértékben csiszolgatják.
A Core vonal már eleve multiplatformnak lett tervezve, illetve a fejlesztési modell is más. A távlati cél, hogy ez nem csak szebb jobb, gyorsabb és multi platform lesz, hanem hogy a Net 4.X szinte minden támogatott funkcióját -aminek értelme van- továbbvigyék. Ez utóbbi nagy feladat ezért csak inkrementálisan lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó dobozos Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/Garancia
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G4/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/AMD1GB)
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest