- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ZIDOO médialejátszók
- Steam Deck
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zuzu000 #6056 üzenetére
"Char tömbben hogy keresem meg az első nem \0 elem indexét?
Tehát ami valamilyen karaktert jelöl, nem üres."Legegyszerűbben egy for ciklussal.
Ha általánosabban meg akarod oldani, akkor célszerű írni egy extension methodot a feladathoz. Álljon itt egy példa StackOverflowról:
public static class EnumerableExtension
{
public static int FirstIndexMatch<TItem>(this IEnumerable<TItem> items, Func<TItem,bool> matchCondition)
{
var index = 0;
foreach (var item in items)
{
if(matchCondition.Invoke(item))
{
return index;
}
index++;
}
return -1;
}
}Ezzel a metódussal a feladatod így néz ki:
var array = new [] { '\0', '\0', '\0', '4' };
Console.WriteLine(array.FirstIndexMatch(ch => ch != '\0'));"Illetve a \0 space-t jelöl?"
Nem, dehogy is. Az Unicode NULL karaktert jelöli, aminek nyolc bites testvére C-ben ugyebár a string végét jelölte, viszont C#-ban nincs ilyen jelentősége, mert a char tömb tudja magáról a saját hosszát.
"Vagyis ha ezt beillesztem egy string-be, akkor ott szóköz lesz?"
Nem. Bekerül a stringbe, foglalja a helyet, de ha kiírod, nem jelenik meg semmi.
Szerintem nem szabadna, de most csak .NET fiddle-ön tudtam kipróbálni, ott tényleg nem jelent meg semmi. Lehet, hogy konzolon máshogy megy.Az biztos, hogy a szóköz helyes jelölése: ' '
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest