Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- SSD kibeszélő
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
MATEO6600 #5400 üzenetére
Nekem volt szerencsém korrepetálni középiskolás szerencsétleneket.
Szvsz ezt az egész programozós érettségizős dolgot a tömegeknek nem kellene erőltetni. Sokan kitalálják, hogy ha már úgyis egész nam fb-znek a mobiljukon, meg tök jól eljátszanak a tabletjeiken, akkor ők máris programozók lesznek. Aztán az első tömb bejerásnál for ciklusnál megáll a tudomány, és a delikvensek jelentős százaléka (a kis merítésű mintavételem alapján ez olyan 80%) erről a szintről soha a büdős életben nem fog tudni feljebb jutni.Azaz én az arra alkalmatlanokat (80%) kapásból kiszórnám az első felév végén. A többiekkel meg hagy haladjunk négyszer olyan tempóban, hagy oldjunk meg érdekes feladatokat, ne az unalmas sorbarendezésekkel töltsünk el egy félévet.
Persze ez amit mondtam a komplett közoktatásunkra igaz, ha egyszer valaki discalculusban szenved (ez eleve mekkora kamu már, buták mindig is voltak és lesznek), azért még nem kötelező neki matekból érettségiznie, és mindenféle felmentést kapnia (matek, fizika, kémia). Egyáltalán mostanra sikerült az érettségit a vicc szintjére süllyeszteni.
-
válasz
MATEO6600 #5400 üzenetére
A LINQ tényleg "túl nagy" könnyítés, de ezt én is írtam. Egyetértek veled abban, hogy egy ilyen eszköz kézbevétele előtt hasznos lenne, hogy a diák értse a különböző algoritmusokat, és ha olyan környezetbe kerül, meg is tudjon írni magától egy kiválasztást, min/max keresést, stb.
De még ezt sem teljesíti a mostani tananyag rendesen. Az egész programozás témakört céltalannak és átgondolatlannak érzem – főleg ha a tényleges lefolyását és eredményét látom az infóóráknak.
A listákkal kapcsolatban máshogy gondolom. A lista, mint adatszerkezet, algoritmikusan is érdekesebb, mint egy tömb. Ha meg az érettségi feladatokat meg a valós felhasználást nézzük, végtelenül hasznosabbak is.
Kicsit hasonló a történet, mint amit szüleim meséltek az angol oktatásról, amikor tömegesen képezték át magukat az orosztanárok angoltanárrá úgy, hogy pár leckével jártak előrébb a tananyaggal, mint amit órán leadtak. Csak itt az induló nyelv a Pascal, a cél meg a C#.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Akku 100% // Számla + Garancia //
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest