Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslie23
tag
MVVM kapcsán lenne egy általános kérdésem, amire eddig nem találtam igazán jó választ.
Hogyan érdemes a Model változását jelezni a ViewModel felé? Van egy ObservableCollection ami ViewModeleket tartalmaz, ez van egy DataGridre kötve. A ViewModel lényegében wrapper a Model körül, viszont van olyan dátumom amit a ViewModel formázott stringként ad vissza a Modelből. Ha egyszerre mondjuk 10 db elem (ViewModel) dátum értékét akarom módosítani, akkor három lehetőség jutott eszembe, de egyiket sem érzem túl jónak.
Most formázott stringként adom be a ViewModelnek a beállítani kívánt értéket, a setben alakítom DateTime-má, ami bekerül a mögöttes Modelbe és a setter hívja a PropertyChanged-et is. Ez a kétszeri parse miatt nem tűnik optimálisnak.
A másik opció, hogy a Modelem implementálja az INotifyPropertyChanged-et, ezt szívem szerint kerülném, nem érzem túl jó elgondolásnak, én úgy értelmezem, hogy ez kizárólag a ViewModel feladata lenne.
A harmadik, hogy a ViewModel is DateTime-ot tartalmaz és egy ValueConverter alakítja a UI-hoz az értéket a megfelelő formátumra. Érzésre talán ez a legelegánsabb, csak ha van 10 ilyen esetem (dátumformátumok, stringek, stb.) akkor kell egy rakás ValueConverter.
Mi lehetne ilyenkor best practice?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Macbook Pro 2019 // i5 // 1TB // Számla+Garancia //
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest